Evo dobila sam mengu ipak....ide svježa crvena krv
što da radim da prestanem s utričima.....zvala sam sad S.DUh ali mi se nitko ne javlja....joj ne mogu vjerovati da sam prokrvarila 8dc.
Situacija na SD-u se očito pogoršala što se tiče lijekova od kada sam ja bila tamo, a od toga nije prošlo godinu dana!
Što se tiče dr.T ja mogu samo reći da je žena bila odlična. Zabavljala me je za vrijeme punkcije i pričala sa mnom da ne mislim na bol. Što se tiče folikulometrija, svi znamo da to ide kao po traci, jer nas je toliko puno, ali i tada je bila profesionalna.
Uopće, kada čujem prič,e kako se odnose prema pacijenticama u drugim bolnicama, ja sam bila jako zadovoljna sa odnosom svih na SD-u. Kada sam ju neki dan zaustavila na hodniku i pitala što dalje, saslušala me je i razgovarala sa mnom. Mislim da je to ipak stvar trenutka i preopterećenosti.
Molila bih vas cure ako je koja bila na SD-u kod dr. Baumana na laparaskopiji da mi se javi! Da li on uopće radi te zahvate i koliko se čeka?
Arizona čestitam.....nek ti bude mirna i školska trudnoča![]()
Linalena draga vidim da si ti bila u postupku s odleđenim jajnim stanicama....što misliš kad bih ja mogla iči po svoje .....dali trebam odmoriti nakon ove stimulacije( primila 35gonala +3 Cetrotide)...možda da odmorim ovaj mjesec ili?? Neznam kako to funkcionira pa te molim za savjet.
Mene je htio drB odmah sljedeći mjesec nakon stimulacije u tzv >KRIO, ali je to padalo oko Nove a mi smo trebali ići na put pa sam odbila i krenuli onda kasnije, i eto tri mjeseca zaredom. Možda ti je najbolje odmah krenuti kako bi te što prije stavio na listu za lijekove.
I za krio postupak je prvi UZV 8-9-10dc
Corina a *****u miša i M, da brzo prođe~~~~
Meni jučer sestrea rekla da je najbolje zvati u 13
Dobila sam sestru...kaže da danas popijem utrogestane a da sutra vadim betu pa ako bude nešto da bi trebala pokazati. Kaže da je jutros zvala još jedna cura isto prokrvarila 8d.c
Dali se onda primaju kakvi ljekovi... Koliko sam ja skužila da se dobila samo nešto za zadebljanje endometrija.
Hmmmm popila dva utrogestana kako mi je rekla sestra na telefon i sad se osječam totalno haj....mozak by by....
Što ču i kad ti je najteže treba nabaciti osmjeh.....i ja kako kaže KIara NE ODUSTAJEM
( ovi utrogestani su bolji od vina)
corina draga...baš mi je žao...
ajmo glavu gore,i u nove pobjede..doći će i naših 9 mjeseci..![]()
Ja nisam uzimala ništa do transfera, no ja inače imam uvijek super endometrij
Meni su pak rekli da ako ću ići u prirodnjak da ću ići u potpuni prirodni, nikakv polustimulirani. Pretpostavljam zbog nestašice lijekova
E koji su sada uopće na redu, idem tražiti oni moju optimističnu listu
Hmmm znači kad potrošim svoje zaleđene jajne stanice onda če me tek staviti na listu za ljekove.....hmmmm kako ljekovi brzo stižu mislim da če moj sljedeči stimulirani biti slijedeče godine.
danas mene jedna cura pitala za ljekove, ja joj rekla od kojeg sam datuma na listi, oko kojeg broja sam bila, i kad su stigli... znam da je to osobna stvar, ali kad me tak lijepo pitala, a znam kak je dugo to dočekati, nemam srca da šutim... a sve smo u istoj kaši...
I sad da se nadovežem... Prebirem po papirima i čitam: 14 Decapeptyl, 25 Gonal F, 1 Ovitrelle.
Kako mi je to prvi IVF i naravno da strepim (o bockanju - da i ne pišem), bi li mi netko objasnio je li to dugi ili kratki protokol i je li netko već imao takav izbor lijekova?
Posljednje uređivanje od zedra : 20.04.2011. at 08:58
Linalena, zadnja informacija - sredinom svibnja.
Je li moguće da još nisu počeli s ovogodišnjom listom na SD?
Maslina to je dugi protokol, standard na SD-u. Malo pročeprkaj po ovom podforumu pa ćeš vidjeti.
Sve smo se bojale bockanja, ja osobno skoro padam u nesvjest kada mi vade krv ili moram primiti injekciju, ali u postupku sam si naučila sama davati. Sjeti se cilja i ništa nije teško!!! Sretno!
Modesty4, hvala ti. Znači li to da ovaj standard ipak nije dio "individualnog pristupa" s obzirom na raznolike dijagnoze žena ili je najučinkovitiji?
Moja terapija je bila identična tvojoj. Prvi postupak, dugi ciklus. Tijekom bockanja ponestalo mi je nekoliko decapep. koje sam dobila bez problema.
Što se tiče individualnog pristupa, stvarno ne znam kaj da mislim. Na prvom preglede dr. je letimično pogledao moje papire (osnovne hormone, papu) i prepisao terapiju. Sve ostalo što sam vadila tipa tsh, t4 nije ni pogledao. Sve vrijednosti bile su u refer. granicama tako da nisam reagirala. Kako mi je ovo bio prvi postupak puno toga ne znaš, pa niti ne pitaš. Forum mi je puno pomogao sa rupama u znanju.
Sa pikanjem se nemoj ništa brinuti. Meni je bilo teško na početku (zlo mi je čim vidim iglu) ali na sve se navikneš. Prvih nekoliko puta je malo teško ali kasnije ide bez problema.
Nema ti baš nakog posebnog individualnog pristupa, posebno kada ti je prvi puta.
Tijekom folikulometrija dr će ti povećavati ili smanjivati terapiju ovisno o tvojoj reakciji. Kada ti zatreba još lijekova dobit ćeš ih, meni su u tijeku jednog postupka u 3 navrata davali lijekove, jer je moja stimulacija bila maratonska!
Da li su ti rekli od kada počinješ sa dec-om?
Sad sam pogledala u svoje papire i ja sam prvi puta sve dobila točno kao i ti 14 dec-a, 25 gonala i ovitrelle. Sa dec-om sa počela 23 dan ciklusa. Završila sam sa 18 decapeptyla i 33 gonala.
jutro cure! vi koje ste sa dužim "stažom" na SD-u molila bih vas da mi objasnite koji su kriteriji za davanje opće anestezije pri punkciji? dali je to stimulirani? naime ja sam se baš zato odlučila za SD, jer ne želim ponovno proživljavati onu agoniju punkcije na živo na VV. i dali moram dr. reći da želim pod opću?
U mom slučaju s dr. T nije bilo pitanje direktnosti, nego bezosjećajnosti. Dr. B. mi je zaboravio reći koje mi sve uputnice trebaju, a dr. T mi je došla na punkciju i kad je skužila da nemam uputnice, vratila me u svlačionu i rekla da nema ništa od punkcije, nije dopustila da MM ode po uputnice i donese za sat-dva. Dok sam se u suzama oblačila, došla je sestra po mene. Ipak se dr. T smilovala pa mi je odradila punkciju, a uputnice je MM donio isti dan popodne.
Po meni, ona nema nikakvu sliku što mi proživljavamo. Uglavnom ja nisam ništa propustila napraviti što su mi rekli, nekako im je to promaklo i onda ona mene kažnjava.
Draga Jelena, žao mi je što si tako prošla. Neznam dal je dr.T možda imala loš dan ili što drugo. Prema meni je uvijek bila super, draga , pristupačna, s njom se uvijek može dogovoriti sve oko postupka. Ne bih željela da novi pacijenti odmah u startu dobiju neko loše mišljenje o dr.T. mislim da je sve to individualno. Neko ima pozitivno iskustvo ,a neko ne. Iako bih ja osobno željela, da MPO liječnici općenito prema našoj skupini pacijenata imaju više razumjevanja i pažnje jer smo ipak nekako osjetljivije i radi hormona i radi toga svega što proživljavamo.
da se nadovežem, moja frendica, koja je bw. jučer dobila 9 stanica, sad javila da su tri uspjele,jeeej, je na zadnje tri folikulomerije bila bez uputnice, bez problema je sve odradila, i donijela pravu nakon dva dana, a i za postupak je donijela krivu uputnicu- nije ona kriva nego njen doc.
, ali nitko joj ništa nije rekao, a eto baš je bila doktorica, tak da mislim da je ovo bilo onak, slučajno tak ispala, stvarno mislim da je istina i da imaju razumjevanja i sućuti za nas, ali eto, nekad tako padne grah...
![]()
Imala sam lagane simptome, cicke za broj veće, buša napuhnuta, lagano pikanje, super sam se osjećala....
Ništa od moje 2 vraćene mrvice ß 2,39![]()
Dobi mengu 8dc. ipak danas vadila betu koja je 0.095..........
Sutra zovem S.Duh da vidim što čemo sa zaleđenim jajnim stanicama
PalcicaZGdoči če i naših 9 mjeseci
nadam se da ću dobiti i idem slijedeći ciklus u prirodnjak
kako sam ovaj postupak bila u simuliranom kakve su mi šanse
da sad u slijedećem ciklusu imam reakciju jajnika
da li je moguće da bude 2-3 folikula
Hvala, cure.
I dalje sam optimist, uvjerena da će lijekovi ipak pristići prije ljeta i da ću ja u postupak prije GO.
Hvala i na podršci za pikanje. Naravno, sad se grozim, ali će sigurno dišpet proraditi - "ma mogu ja i to"
U ponedjeljak idem na folikulometriju pa možda u utorak i na AIH ako ne zakasnimo. Tada ću pitati sestre koliko smo se pomakli. Svakako javljam![]()
Inana dragaza punkciju.....bit če sve u redu....javi kako je prošlo
![]()
Linalena draga koje mi sve uputnice trebaju kad se ide u postupak s odleđenim jajnim stanicama.
cure idem na 4 dana na more, prvi puta sa pesom, i nakon dugog vremena potpuno opuštena, idem uživati
pa pa i sretan uskrs
Treba pisati : Bolničko liječenje - sekundarni ICSI
Al zadnji put mi to dokica zaboravila dopisati i niš nisu rekli
LInalanaljepo se provedi na moru, nadam se da če tvoj pasić uživati u proljetnom kupanju
![]()
Posljednje uređivanje od corinaII : 21.04.2011. at 18:24
Čekamo, čekamo...
Broj 40 (1.2.) zadnja informacija glasi za mjesec dana.
Drage cure, sretan vam Uskrs!
Svima koje niste sad uspjele
Mi bi išli sutra na SD napravit spermiogram. Jel zna koja od kolko do kolko se radi?
curke, tko otvara bolovanje nakon et? jel ginekolog ili dr. opće prakse? mislim lani sam ležala tjedan dana na institutu, ginekološki problem a bolovanje mi otvorila dr. opće prakse, s mojim ginićem želim imati što manje posla, a eto tek sam se sada sjetila...
Ginekologica ti daje preporuku pa onda sa tim papirom kod opće prakse da otvori bolovanje, trajanje 14dana. Kada istekne ili ti hoćeš prekinuti, zoveš ginekologicu da prekine bolovanje a kod opće prakse po doznake koje nosiš u firmu