od danas sam i ja pikalica jeeee! Znači sve bude bilo ok, tak i vama drage moje želim..
![]()
odlučila sam si sama davat pikice,brrr.... dali mi molim vas možete reći dal se smije otopiti 2ili3 gonala u jednu otopinu da se ne pikam 3x i malo opisat postupak ono...( prvi puta ću sama sada ) hvala![]()
Sivka bravo i samo hrabro
Ja ti ne znam za pikanje još nisam nikada al se nadam sljedeći mjesec, i daj pliz kaži: kada si dobila lijekove i nakon koliko si počele pikice, od kojeg dana
Kiara najbolje ti je otici sutra na folikulometriju, svi drugacije reagiramo na stimulaciju pa bolje doci prije nego kasnije.
Meni ti je zadnji put transfer bio u subotu i bila cijela ekipa, dr-i, sestra, biologica... ne brini ako ti punkcija padne za vikend, oni moraju doci gore ako je potrebno.
da,tak sam i mislila da odem u petak za svaki slučaj,jer imam terapiju do 7.-og dc a kako je u nedjelju 8 dc ni ne znam bi li i dalje trebala uzimati 2 gonala,tako da ću sutra otići..
Sivka, mozes mijesati 2 ili 3 gonala u 1 otopinu, nema potrebe da se vise puta pikas, proces ti ide otprilike ovako:
1. na spricu s otopinom stavis debelu iglu
2. to ustrcas u 1. bocicu s prahom
3. onda tu tekucinu povuces nazad u spricu
4. to ustrcas u 2. bocicu s prahom
5. pa opet povuces svu tekucinu nazad u spricu.
Ako trebas i 3. dozu samo ponovis zadnja 2 koraka.
Kad imas pripremljen lijek, skines debelu iglu, stavis tanku iglu i piknes se.
Posaljem ti link sa weba gdje ti je to sve super objasnjeno, imas i video po koracima.
u jednu otopinu idu dva gonala.
dakle s debelom iglom ubodeš u otopinu i izvučeš je u špricu, onda tu otopinu u jedan gona l(prah), lagalo okreni da se rastopi (ne mućkaj), onda opet tu otpinu izvuci i ušpricaj u drugi gonal, i isto lagano okreni dok se rastopi.
na kraju kad to opet imaš u šprici zamjeni tanku iglicu.
ne bi trebalo biti mjehurića. uglavnom ispusti zrak dok ne izađe malo tekućine.
očisti mjesto alkoholom i bocni se.
Ponovno malo protrljaj alkoholom i gotova si.
Ne trebaš žurit, lijepo i polako.
Ispočetka će ti biti frka ali već treći put ćeš biti profesionalac.
Ja sam se bola u trbuh, posredini ispod pupka.
Iglica za tren sklizne u kožu i lagano istjerivaš kakao ti paše.
Znalo mi se dogodit da baš neće ući lagano, već bi me malo zabolilo, pa bi ja samo promjenila mjesto uboda.
A ako bodeš malo brže, ono kao pikado, onda sigurno uđe, ali ja nisam imala snage za to.
Mene ni jedan nije pekao, možda malo decapeptili.
sretno, i ako šta trebaš pitaj!
ej sivka naravno da se smiju miješati do 3 gonala u jednu otopinu...
nije strašno vidjet ćeš...nadam se da si pogledala temu o samodavanju injekcija..
otvoriš pakiranja i pripremi bočice gonala,sve koje trebaš.1špricu sa otopinom i 2 igle...skini čep sa šprice i namjesti gore iglusa rozom etiketom,skini poklopac igle i ubodi u bočicute ispusti tekućinu iz šprice u bočicu,gonal ti se otopi odmah,aspiriraj svu tekućinu iz bočice,ubobi u drugu i tako postupak dok ne završiš sa razrjeđivanjem...
nakon toga skini iglu,i stavi drugu onu sa crvenom etiketom i spremno je za pikanje...
izrazito jevažno da se prije uboda sav zrak iz šprice istisne van,a kako se često zrak zadrži na stijenkama šprice lagano je prstom kvrcni pa će se pomaknuti prema izlazu i lakše ćeš ga istisnuti...
odredi mjesto gdje se želiš bosti..nadlaktica,trbuh,vanjska strana bedra...što ti odgovara...dezinficiraj mjesto uboda sa vaticom i alkoholom "uštipni" se i u sredinu pod kutom od 45-90 stupnjeva ubodi,lagano aspiriraj-povuci klip prema van i ako nema krvi uštrcaj lijek...
i to je to....sretno...
kad počinješ...
modesty odlično...sretno dalje!!!!jesi zvala,koliko ih se oplodilo..
Drage moje, pa vi ste mi to opisale bolje nek bilo koji doc. jesam se informirala za samodavanje, ali znate trebam nekog tko je TO probao da mi objasni.. do sada su mi sestre na gin. odjelu davale svaki puta, ali pitanja sljede kao da sam kakvi narkić( zašto, kolko, gdje to piše, tko mi je dao ljekove... itd) nakraju je usijedio komentar da mi moj doc. treba dati uputnicu kao za više puta.. e tad sam odustala i mislim da mogu samasad mi je sve puno jednostavnije.. danas počinjem sa 3 gonala i po 1 deca. tako narednih 3 dana, a sljedečih 3 dana po 2 gonala i po 1 deca. kontrola 27.10. to bi mi bio 8dc.
modesty SRETNO!!!
bugaboo link je bomba! ma ja to mogu!!!! hvala!!
kiara nešto mi govori da ćemo nas dvije skupa na punkciju...taj produžen vikend i mene kači...
linalena ljekove ja imala doma od 2mj, zbog raznih problema nisam išla u postupak 3mj, ovaj ciklus sam 23 dc bila na UVZ, počela sam 7 dana prije M sa deca. po 1 amp. na dan.. i sad dalje...vidi iz prijašnjeg posta..
mužu istekla uputnica za spermiogram a kak je prijavljen kod doka u drugom gradu neda mu se ić po novu, jel može doći i platiti spermiogram?????
joj kada čitam o taom pikanju sada mi je tak komplicirano, mora u isto vrijeme???? Ja radim u školi, pa radim ujutro-popodne, morat ću pažljivo odrediti vrijeme ili mi to oni odrede????
da,linalena,treba u isto vrijeme se pikati.pola sata +,- se tolerira...za spermiogram ne znam da li se može platiti mi ga gore nismo nikada radili..
sivka draga,možda ćemo stvarno skupa,modesty mi je pobjegla,al sad ćemo se mi pratiti..
Moje prvo samopikanje je USPJELO!!Baš sam sretna uštedjela sam si i vremena i muke... jedino mi je na mjestu gdje sam piknula dec. malo pocrvenilo
, a gonale sam smučkala i piknula niti se što vidi, a nisam ni osjetila !! eto morala sam podijeliti s vama...hvala vam
![]()
to se zna desit sa decapeptilom, drugi put malo okomitije pikni iglu.
meni se desilo kad je bila više prema površini.
bravo za prvi put!
kad se samo sjetim odlazaka na hitnu, a tako je lakše kad sam to radiš.
Evo da i ja malo pridonesem ovoj temi.
Jučer sam se vratila iz Zg, a budući nisam imala kompić, nisam mogla pisati ni o tijeku svog postupka.
Najprije bih htjela pohvaliti cijeli tim sa SD, stvarno su me oduševili, i dr. Bauman i dr. Turudić, sestre su krasne, biologice isto...ma svi su super. Sviđa mi se opuštena atmosfera, nekako domaća...zaprijetili su mi da ovaj put moram ostati trudna![]()
Što se tiče samog postupka...dugo je trajao, kao i uvijek...Zagreb mi je više postao kao drugi dom, obišla sam njega i okolicu uzduž i poprijeko (ovo čitaj kao: mužu više ne treba navigacija).
Uglavnom, primila sam 56 Gonala (sad će znati koja sam), dobila 5 js i od toga su se tri oplodile i peti dan mi vraćene 2 morule i 1 blastocista. Sad treba istrpiti dane do bete i nadati se samo najboljem. Betu bi trebala vaditi 12 dan, ali padaju mi praznici tako da ništa do 02.11. Uhhhh, to mi je najteži dio cijelog postupka...čekanje...ma, kao i svima vama.
Cure koje tek krećete želim vam sve najbolje...jer samo najbolje i zaslužujemo
![]()
Gosparka,želim ti lijepu i veliku betu...izvještavaj nas o svemu..
sivka kako ide bockanje,još malo i biti ćeš pravi maher...ja od sutra na 3 gonala,i kako sam dobila 20 komada,mislim da će mi usfaliti...jel znate da li se u takvim situacijama dobije još koji komad ako zatreba..
modesty sretno na transferu..
Iva Mia,pa mislim negdje idući vikend,a sa time baš i nisam oduševljena...mislim jer je vikend i još i produženi...
Kiara, nemoj se unaprijed sekirati, meni je dr produžio terapiju gonalom pa je punkcija bila 3 dana nakon što sam očekivala, znači nema pravila!
Danas sam bila na transferu imala sam 2 zametka 6-st i 8-st!! Sada mazim bušu i čekam...
evo modesty da i ovdje malo za tebe ~~~~~~~ i da za dva tjedna objaviš ogromnu betu...
a ja ću onda za tobom...baš imam feeling da je to ovaj puta to,znam da je,da je moja mrvica napokon spremna doći..
nadam se da ne očekujem previše..![]()
Ej curke, pravi sam majstor za bockanje, danas još 3 gon, i 1 dec, a dalje smanjujemo po 2 gon, i 1 dec...jedva čekam da vidim kaj se događa na UVZ... svima koje čekate tete bete želim da vam budu ogrooomne... a vama koje krečete s terapijom velllku hrabrost za bockanje.. čekalice za punkciju biti
veelka vam pusica
![]()
Cure hvala vam! Odmaram i pratim vas..........samo hrabro po svoje bebače!!
curke,rastura me lijevi jajnik,nemam pojma kaj se dešava...jel moguće da je to od gonala..
jel istinita priča,to sam negdje čula da sad zbog novog zakona svima rade ICSI,da nam povećaju šanse...zna li netko nešto o tome..
Kiara ja sam to napisala, ali nitko nije reagirao. Na mome otpusnom pismu piše IVF-ICSI, a i biologica mi je rekla da rade svima ICSI.
Jajnici su i mene boljeli i to isto lijevi na kojem su i bili folikuli, tako da mislim da se što se toga tiče ne moraš sekirati.
Mene danas ništa živo nije zaboljelo, ma da me jajnik štrecnuo...ni to
Transfer bio u utorak (5. dan), sve me danima pomalo boluckalo, jučer me nešto dobro štrecalo u dnu, ispod pupka, a onda danas sve utihnulo...ništa...To mi se još nije dogodilo u ovih 5 postupaka. Uvijek se nešto javljalo, malo desni, malo lijevi jajnik, pa križa, pa febrica...al šta je ovo...ništa???
Gosparka da nećeš ti biti od onih kod kojih je no simptom- simptom?![]()
modesty4 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da brzo prođe čekanje veeelikeeee bete
kiara79 u vezi da svima rade ISCI nemam pojma, nam se obavezno radi ISCI zbog OAT spermiograma, joj mm ga još nije gore ponovio, valjda će ovaj tjedan
Gosparka onda je ovaj 6ti postupak poseban, bebek je na putu)
Ima ko da čeka lijekove za 11 mjesec???? Meni rekli da zovem 1.11
gosparka ni ja nisam imala nikakvih bolova ali su zato cice bile teške!
sretno!
AnneMary kak ti je lijepa beta i to 14 dnt, koliko su ti mrvica vratili???? Jel bio ISCI ili čisti IVF
sivkice draga moja,samo naprijed,želim ti dobitni postupak...već sam se pitala gdje si?
Svima ~~~~~~~~~~~~~~~~~za svwe što vam treba!!!!
želim vam svima jednu malu zloću ko što imam ja,i koja upravosjedi mami u krilui zajedno samnom tipka poruku!![]()
ja sam danas bila kod dr. za tj dana kad dođe menga krecem sa pikanjem.....i da , dr. je napisao ivf-icsi i kaze to cemo jos vidjeti , valjda na licu mjesta ??
super crvenkapice, držim palčeve da ti dođe navrijeme pa da kreneš za nama.. sretno!!
crvenkapice,želim ti puuuuuno sreće i da je ovaj dobitni..
ja nemam pojma kaj će nama raditi jer MM je normo...tak da ne znam dal će biti ICSI..![]()