di u zagrebu mogu privatno vadit betu? i da li znate dal laboratorij na SD hoće slati nalaz na mail?
di u zagrebu mogu privatno vadit betu? i da li znate dal laboratorij na SD hoće slati nalaz na mail?
kordica, ima puno privatnih labova, Sunce ( na Trnju i Jarunu) nekako najbrže šalje nalaz (za nekih sat vremena na mail).
Da cure u pravu ste, treba biti pauza između stimulacija, u 10/2010 sam imala stimulaciju kolmifen+6 gonala,
e sad ja ne znam koliko je to jako i kolika mora biti pauza, sad idem po uputi doktora na klomifen + menopur
to su sve blage stimulacije, bar si ja tako mislim.
u niskom sam startu i ovo mi je prvi postupak na SD
kordica imaš laboratorij breyer u ilici, oni šalju na mail i poliklinika sunce, mislim da ti bolnice ne šalju mailom, barem mene nisu pitali koji mi je mail..
nema niš pametno na web stranici sunca, ili sam ja čorava, nigde ne piše da vade betu :/
Ako radiš na savskom mostu, onda ti je najbliže ići na Jarun , to ti je par stanica s mosta
najbolje da ih nazoveš, oni ti sigurno vade betu
i naravno sretno da nam javiš lijepe vijesti![]()
curke drage ne odustajte,ja sam vam došla javiti da je 07.01. odlučio doći na ovaj svijet moja ljubav David.Svima želim da osjetite tu radost ogromnu koju smo duuugo čekali.
Bozz draga....čestitaaaaaaaam.....ajme danas još jedna lijepa vijest....veeeelika pusa Davidu....što je dr. B bio vrijedan prošle godine...nadamo se da će tako i nastaviti![]()
Bozz, čestitam na malom Davidu!
Ja opet imam pitanje.
Što je to s lijekovima i nekakvom listom lijekova? Jel to moguće da se lijekovi za postupak čekaju godinu dana? Godinu dana?!
Tko ima iskustva kako je na SD-u s tim?
Čula sam da se lijekovi mogu kupiti ali da su jako skupi?
MalaMa,kako tako brzo si došla na red, ja sam zvala u 12/2010 i zapisala me tek za 08.02.2011.
tanjam,
nemam pojima kako. Danas sam zvala za prvi pregled i rekla mi je da ima slobodno 31.1. Ona je datum dva puta ponovila i još sam ga ja na kraju ponovila da utvrdim gradivo.
Bozz cestitam, pisulinac je predivan
Tanjam, mozda si se ti narucivala kod dr. B, a MalaMa kod dr. T pa zato duze cekas...mislim da je kod dr. B veca navala.
ajme BOZZ pa ja ne mogu vjerovati,da si ti već dočekala svoga pišulinca...ovo vrijeme je stvarno jako brzo prošlo...pa ko da smo jučer tu tipkale...
u čestitam tebi i tvom mužiću na prekrasnom sinčiću...
uživajte,mazite se i volite..
ovakvu sreću ste stvarno zaslužili..![]()
Bozz,čestitam, David je presladak...a i ime mi se sviđa!
MalaMa dobro nam došla i čim prije ostala trbušasta...
lista lijekova postoji,ali se ne čeka godinu dana...evo npr.ja sam na listi od 11.og mj i doći će u veljači(nadam se)...nekad se čekalo 3-4 tjedna,ali se sve to nažaolst odužilo...
zato ne brini,obavi konzultacije u ponedjeljak i dr.T će ti sve objasniti...jesi li obavila sve pretrage...??
inana...gdje si...????![]()
hvala ti kiara puuuuuno na dobrodošlici, posebno mi se sviđa ovo s trbuhom
gotovo ništa ti ja od pretraga nemam, moj ginić mi je rekao da me ništa neće slati vaditi dok mi u bolnici ne kažu što. imam ti jedino od mm dva spermiograma (iz 8 mj i 1.mj ove g.- bez znatnog poboljšanja), a pio je bioastin, cink, selen, c-vitamin, folnu. imamo uz to samo briseve koji su ok.
čut ću sve u ponedjeljak
kiara79, draga moja, tu sam, čamim, gutam te tablete i glupi antibiotik, i buljim u kalendar... kaj da ti velim...antibiotik još mislim 3 dana, ali od njega mi koma, sad mi je malo lakše... čekam...kak i ti...ima kaj kod tebe?
Molim vas pomoć! Prijateljica mi je trudna 10 tjedana i bila je na mjerenju nuhalnog nabora, uglavnom rezultati su katastrofa i gin je šalje iz Splita na Sv Duh, na neku pretragu još agresivniju od amniocinteze. Dali ijedna od vas zna za neki ok smještaj u blizini bolnice, na internetu sam našla samo jedan sobezagreb, pa da imamo još bar koju opciju i izaberemo najeftinije. Hvala vam na pomoći!
jooooooooooooj sva sam se naježila....daj otvaraj novu temu s traženjem smještaja....mislim da ćeš tako brže naći....mislim da sam vidjela baš preko bolnice u onim kućama da piše sobe.....ja ti nisam iz zg...a drage volje bi pomogla
Hvala, tako ću i napravit. I sama sam u 10. tjednu, u utorak i mene čeka taj pregled, imam 34 godine i umirem od straha. Najgore je šta je ta moja prijateljica uvik mene tješila i bila puna pozitive, a ja vječno u nekom strahu. Ne mogu ni zamislit kako joj je sada, nakon nekoliko neuspješnih IVF-ova i jedne vanmaterične trudnoće....
Ooooo draga moja ne mogu ni zamisliti koliko strepiš.....držim palčeve za vas dvije da bude sve ok....šaljem vam veeeeeliki zagrljaj
kinki sva sam se naježila...nadam se da ćete naći smještaj i da će sve biti ok...
Ja sam sutra ujutro gore, ima koga za kofili?????
Posebnu pozornost ću dati gledanju da li ima u blizini kakva soba za iznamljivanje i slično, pa odma javim
linalena sretno sutra..javi kak je prošlo...
daj jedan big kiss maloj crnoj njuškici...![]()
hoću i joj kaj je to krasna njuškica, a onak slatko mokra i naravno da se svuda gura.
Baš nam je dobra odluka da uzmemo peseka u vrijeme postupka, malo odvlačenja pažnje je odlično
kinki,
žao mi je što ne mogu pomoći, pitala sam i mm, ali ni on ne zna baš koji bi bili jeftini, ja idem u ponedjeljak gore pa ako ne nađete do tada gledat ću i ja okolo.
cure mene toliko strah tih pretraga a jos ni trudna nisam ......imam 33god. ...sama ni ne znam bil radila pretrage ili ne....joooooj hoce li ikad taj strah nestat ??!!!
Linalena sretno ti sutra.....evo vibrica za dobar početak i još bolji kraj ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Crvenkapo moja ni ja ne znam kako ću to preživjeti jednoga dana....mislim da ću svaki put pitati dr. jel ja stvarno moram .... ja najrađe nebi ništa, osim onog osnovnog!!
eto... nisam izdržala, zvala sam gore, ljekovi stigli do broja 236...ah... čekanje...
Hvala vam cure, prijateljica u pon mora bit u bolnici, našla sam jedan smještaj al ako vidite taj natpis nasuprot bolnice da se iznajmljuju sobe obavezno mi javite!
Evo ja došla, sve je OK idemo na odmrzavanje, sljedeća kontrola ponedjeljak.
A sada razočaranje: na listu za lijekove mogu tek kada potrošimo sve zamrznute /doktor kaže da je tako odredilo ministarstvo) a po postupku odmrzavaju 3, s obzirom da mi imamo 9 to je za 3 mjeseca, pa onda još 3 mjeseca čekanja(pitala sestru koliko se čekaju) lijekova, koji je to onda mjesec, srpanj???? A onda im krenu godišnji???? Malo sam na rubu plača, ali opet ona sestra kod biologice je rekla da je dobra uspješnost u postupku sa odmrzavanjem. Jedino se nadam da ćemo nakon što potrošimo zamrznute do stimulacije bar vrtiti prirodne, al to nisam pitala doktora. Dakle, dok se ima zamrznutih ništa drugo ne dolazi u obzir
Bozz čestitke na malom Davidu, svima u postupcima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za vellike tete bete i prekrasne male smotuljke!!!!![]()
Bas je glupo kaj te ne mogu sad vec staviti na listu za lijekove da odmah nakon smrznutih mozes u stimulirani
Nikad se ne zna mozda uspijes i sa smrznutim (drzim fige), ali to je cisti gubitak vremena (pogotovo kad si vec u nekim godinama kad je svaki mjesec bitan). Ne znam zasto je problem da te skinu s liste ako u medjuvremenu uspijes sa smrzlicima
Prosle godine su radili cijelo ljeto osim 8. mjesec pa te ne bi trebao kaciti godisnji.
Tako sam i ja dospjela na listu tek nakon što smo potrošili smrznute, sva sreća pa sam ih imala samo 3.![]()
Kinki bilo bi dobro da nazoveš ti ili prijateljica ili da netko tko ide gore prije pon pita sestre na odjelu MPO-a jer sam naišla na post gdje su to preporučivale forumašice, jer sestre imaju brojeve telefona gdje se može snači smještaj. Sretno tvojoj prijateljici.
Obavijest pacijenticama.
Za vađenje krvi za pretrage na HIV i hepatitis ABC u Petrovoj 3, od sada se treba naručivati. Može se osobno il netko od članova obitelji ili treća osoba uz uputnicu, ime i prezime, matični broj osiguranika iz zdravstvene iskaznice, adresa, broj telefona ili mobitel, br. faxa ili e-mail na koji će se izdati Potvrda o naručivanju. Može se fax-om na br. 01/4600-338 ili mailom na narucivanje@hztm.hr. Ja sam zvala danas i imaju slobodne termine od 14.02.2011. Pozdrav.
Tanjam hvala na obavijesti, ali meni uputnica nece vrijediti iza 14.2.
Dogovorila sa MM-om da idemo tamo u pon pa se napravit glupi, ako nas nece primiti odmah neka nam prihvate uputnice za narucivanje bez obzira na datum.
Naručeni smo 14.2. na konzultacije kod dr T.. Pošto nemam pojma koja je to dr zanimaju me vaša iskustva s njom. Može i na pp. Thanks
Konzultacije na Valentinovo!
Dr. T. je meni super.(I dr. B., ali za njega nisi pitala.
)
Cure jedno pitanje. Da li će vrijednost TSH 3,61 predstavljati problem????
Meni se zamjerila kad mi je radila AIH. Pitala me jel boli (ono čišćenje). Reko ja da. A ona meni kao Aaaaaaaaaaaa, pa čekaj malo, nisi ti još punkciju probala. Mislim si ja pa koji kuki mi delaš onda AIH ak misliš da nebu uspjelo i da bum morala ić dalje. :S
A 6 mjeseci kasnije, na drugom AIH je bila baš ok i draga, mazila me po nozi i tak
Ovisi kakav tko ima dan, ali to nebi trebalo utjecati na raspoloženje i način ophođenja jer sve to je i ovako traumatično i teško bez njihovih dodatnih komentara. To je ipak malo osjetljiviji posao i zanimanje nego npr. sjedit u uredu i radit s papirima. Moje skromno mišljenje.
Meni je TSH zadnji put bio 2.52,pa kaj nije normalan do 4.64?