Stranica 38 od 54 PrviPrvi ... 28363738394048 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,851 do 1,900 od 2677

Tema: Potpomognuta na SV. DUHU

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam zapisana 11.1.,a broj sam 5.

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Lily prvotno napisa Vidi poruku
    i ja sam prvo išla gledat u papir kad sam pročitala tvoj post al isto piše 278, mislim da od 18.11., a mislim...... nemam riječi!
    uz sve još i to, a valjda će u idućoj turi bit lijekova i za nas pod "istim" brojem.. ko da se ioanko nismo već načekale, uh za poludit!
    eto, malo me ovo uzrujalo, i zvala ja sad gore, obično sam kažem br., pa mi veli, a ovaj put me sestra pitala za prezime, i veli mi da nisu stigli (dddd), i da zvrcnem početkom 3... ajde mi svakako javi kaj su tebi rekli...

Lily avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

početkom 3.mj?? ma da! ovo je više ludo!ja sam zvala prošli tjedan i rekla broj koji sam, veli sestra nazovite za 2 tj, i sad ću se ja lijepo strpit do pon-uto i baš ćemo vidit šta će mi reć!isto ću pitat po prezimenu jer me lagano hvata panika kamo su me smjestili na listu kad si ti već bila na tom br. ...e a ja naivna stvarno računala kak su drugi tj lijekovi kod mene kad izgleda šipak!

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

početkom 3.mj?? ma da! ovo je više ludo!ja sam zvala prošli tjedan i rekla broj koji sam, veli sestra nazovite za 2 tj, i sad ću se ja lijepo strpit do pon-uto i baš ćemo vidit šta će mi reć!isto ću pitat po prezimenu jer me lagano hvata panika kamo su me smjestili na listu kad si ti već bila na tom br. ...e a ja naivna stvarno računala kak su drugi tj lijekovi kod mene kad izgleda šipak!
    nemoj tak misliti, evo danas mi Kiara veli da je isto zvala i da su i nju prvi put pitali za prezime, ne brini, ak su i zeznuli, to niš ne znači, možda vode nekakvu paralelnu listu, ili kaj ja znam... ne brini. ali i ja bum se napravila bedasta, jer mi je ciklus takav da moram znati sad u 2. mj.... ali nas dvije se još čujemo.

Lily avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ma da, jesam na listi, samo mi to malo stavilo ? iznad glave, al nema veze tu smo mi u istoj turi, samo da više znamo nešto, i sama sam računala na postupak u 3mj (osim ak ne daj Bože brisevi zeznu, čekam nalaze), al isto ak lijekovi dođu do kraja ovog mjeseca, ako ne ode još 1 ciklus bezveze.. kad budem zvala javim ti šta su mi rekli

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ma ja vjerujem cure da su vam samo zamijenili brojeve, jedna je trebala imati 287 a druga 278

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj špelkica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam pod brojem 63. Možda ćemo skupa u postupak! Nadam se 6.mjesecu kad završim s poslom
    hoćemo hoćemo, možda i u 5om mjesecu

tanjam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Od 8.2.2011. sam na listi čekanja pod br. 51

sany 7 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

05.02.11 46

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
    ma ja vjerujem cure da su vam samo zamijenili brojeve, jedna je trebala imati 287 a druga 278
    ja sam bila 16., ona 18., sumnjem da je u 2 dana podjelio 20 brojeva... a možda i je, nije uopće bitno, i oni su ljudi, ali katastrofa je ovo čekanje... katastrofa...

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Jutro cure!

Šaljem vam malo ~~~~~~za sve današnje aktivnosti.....i da stigne bar nešto lijekova!

Ja idem još obavit briseve i onda imam valjda sve nalaze,još mm da obavi svoje.Zadnji put mi je uzimanje pape bilo grozno,gore nek da sam bila na punkciji...valjda bude danas bolje.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Curke, pitanjce, moram na konzultacije, kažite da li barem za konzultacije priznaju nalaze napravljene drugdje?
    Svi nalazi su mi rađeni na drugom mjestu.

Palcicazg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

sweety, priznati će ti sve nalaze, spermiogram će ti pogledati, ali to ćeš ponoviti na SD-u
    nema naručivanja, samo TM dođe gore od 9-11h

cure ja sam na listi 263 i danas sam podigla lijekove
    tek sa slijedećim ciklusom startam jer moram pauzirati radi prošlog poluprirodnog postupka

tanjam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Eto jučer obavili punkciju - 1 folikul od 17 mm i 1 lijepa jajna stanica. Danas zvala lab. i na transfer u ponedjeljak.

arizona311 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Zanima me u koje vrijeme je najbolje doći po lijekove i da li se ide kod doktora na konzultacije.
    S obzirom da mi je ovo prvi postupak imat ću još pitanja, tako da se pripremite

mala bu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

tanjam sretno u pon!!!

MalaMa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj tanjam prvotno napisa Vidi poruku
    Eto jučer obavili punkciju - 1 folikul od 17 mm i 1 lijepa jajna stanica. Danas zvala lab. i na transfer u ponedjeljak.
    Sretno tanjam!

Palcicazg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

tanjam šaljem vibre, sretno u pon.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj arizona311 prvotno napisa Vidi poruku
    Zanima me u koje vrijeme je najbolje doći po lijekove i da li se ide kod doktora na konzultacije.
    S obzirom da mi je ovo prvi postupak imat ću još pitanja, tako da se pripremite
    kad sm išla po lijekove došla sam oko 10 ujutro,jer mi je tako odgovaralo,ako dođeš na dan kad ti dr.ima ambulantu odmah ti daje protokol i moraš imati uputnicu,ako dr.nema gore dogovaraš sa sestrom kad ćeš doći..
    samo ti pitaj,tu smo da pomognemo..

tanjam držim ogromne fige...

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

današnji dan mi je bljak, ali ajde, možda bu koja pametnija...ja sam zbedirana, i malo mi sve već ide na živce...da, danas sam bila gore po nalaze...
    13.12. TSH 7.37 a treba biti 0,46-4,68
    PRL 470,0 a treba biti 64-395
    LH 0.483 a reba biti 2.58-12.1

10.01. TSH 13,0
    PRL 678,1
    anti-TPO >600 a treba biti 0-34
    anti TG pozitivno

onda sam počela piti euthirox 50mg, i išla vadit prolaktin, u nadi...

08.02, PRL 577.6

drugi tjedan idem vaditi tsh, u nadi, ali... pa kak je sve to tak koma?!i sad ja sam mislila da bu to palo onak, u granice, ali eto...jel ima itko slične nalaze, stvarno sam očekivala da bude manje... i ako uspije TSH pasti, bude mi radio probleme zbog prolaktina?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

inana,Euthyrox se ne pije za povišen prolaktin,već za hormone štitnjače(TSH,T3,T4)...Za povišeni prolaktin bi trebalo piti Bromergon..
    sa takvim prolaktinom se ne preporuča ići u postupak..

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Inana, ja vec godinama pijem Bromergon zbog povisenog prolaktina i dr. rekao da ga pijem i za vrijeme postupka sve do pozitivne bete. Ali nazalost nikad nisam iskusila pozitivnu betu pa ga konstantno pijem dok ne ostanem trudna.

Moj savjet ti je da odes s tim nalazima endokrinologu.

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Cure, imam par pitanja... radi se o bratu i šogorici, nemaju komp...
    Bili su na razgovoru kod dr. B. 15.02. imaju broj za ljekove 59 ( ak se ne varam ), sve u svemu nije im rekao niš konkretno, ni koje ljekove bude koristila šogica... Poslao ih je napraviti one razne pretrage, pa da se ( kolko sam ja skužila ) jave kad dođu ljekovi... Ovo im je prvi postupak, i skroz su zbunjeni. Zapravo, da pitam konkretna pitanja:

1. Jel normalno da im nije ništa konkretnije rekao, čak ni koje ljekove bude koristila?
    2. Ide na IVF, ako su za svaki IVF isti/slični ljekovi, molim da mi napišete koji su to?
    3. Gdje se naručiti za vađenje krvi za hormone, a da se dođe najprije na red?

Bila sam i ja u tim vodama, ali prije 11-12 god. odgovorim im što znam, ali se odonda jaaaako puno toga promijenilo

Hvala vam cure!!!!

tanjam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Je normalno je da im konkretnije ništa nije rekao, nije rekao ni meni nego da ćemo se sve dogovoriti kad dođu lijekovi.
    Za vađenje krvi za hormone može se ići u privat.lab. gdje su nalazi najbrže gotovi, al pošto su br. 59 imaju vremena napraviti pretrage i redovno u lab. bolnice, jer brzinom kojom dolaze lijekovi doći će u postupak negdje u 6./7. mj.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Rebbeca,ni meni u prvoj stimulaciji dr.B nije rekao koje lijekove ću dobiti,ovaj puta sam čula slučajno kad je rekao stažistici/specijalizantici,ne znam što je da zapiše gonal i menopur..
    dr.može odrediti dugi i kratki protokol u kratkom su to Gonal ili Menopur,ili kombinacija tih lijekova,a u dugom protokollu Decapeptyl,i isto gore nabrojani Gonal ili Menopur...isto tako može u dugom protokolu ići i Suprefact sprej,ali nije na listi pa ga kupujemo same..
    ponekad dr.uvede u protokol i Cetrotide u kratkom protokolu,koliko sam skužila...
    ne znam odakle si,ja hormone u VŽ vadim bez naručivanja,samo se dođe...u ZG koliko znam svi naručuju..
    Posljednje uređivanje od kiara79 : 18.02.2011. at 14:56

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

[QUOTE=kiara79;1818091]inana,Euthyrox se ne pije za povišen prolaktin,već za hormone štitnjače(TSH,T3,T4)...Za povišeni prolaktin bi trebalo piti Bromergon..
    sa takvim prolaktinom se ne preporuča ići u postupak..[/QUObila ja kod endokrinologice sad već 3. put, i veli da bi to pila kad bi mi bio samo prolaktin visok, ali obzirom da mi je tsh visok, da to ukazuje na spori rad štitnjače, i da moram piti taj euthirox, koji će mi spustit razinu tsh, a samim tim da će mi se spustit i prolaktin...ma nemam pojima više niš... pa sam zvala svoju dokicu, koja mi je rekla isto to... pa sad nek budem pametna...ah... ali eto, onak informativno- danas mi je manje šugav dan nego jučer, jer sam si skopala štelu za vađenje tsh i ft4 bez naručivanja i čekanja, i nalaz mi je drugi dan gotov... faking veze i vezice...

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

curke, imam jedno pitanjce...
    pošto se tek spremamo na postupak, prebjezi smo sa VV, ja sam odlučila sama napravit većinu nalaza koje znam da traže: briseve, papu, hormone 3.dc, hepatitise...i to je to...s-gram smo mislili tamo. Soc ginekolog mi je također dao i Diane 35, koje povremeno i inače pijem radi regulacije neredovitih ciklusa...e sad mene zanima...s obzirom da Diane trebam počet piti 1.dc, a hormone vadit 3-5 dc, hoće li to utjecati? Pretpostavljam da hoće, ali evo, da ne davim opet ginekologa, pitam vas curke...što mislite, mogu li počet s terapijom ili da sačekam ciklus, izvadim hormone, pa onda u sljedećem? ( što bi se nažalost i jako oduljilo s obzirom na moje cikluse i policistične jajnike)

Cannisa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja također imam pcos, i meni su uvijek govorili da taj mjesec kad vadim hormone ne smijem nikakve hormone uzimat...

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja isto tak mislim, ali ako već ides po uputnicu pitaj ginekologa ili ako ih radis privatno pitaj tamo. Ne moras se sa svime žuriti, tak ionak količina nalaza ne utječe na to kako ćes brzo doći na red, a nalazi moraju biti friški. Npr. meni je dr T rekla da vadim krv na hepatitis i sl. tek malo prije postupka kako mi ne bi bili stari nalazi jer se ne zna koliko ćemo čekati.

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj katka22 prvotno napisa Vidi poruku
    curke, imam jedno pitanjce...
    pošto se tek spremamo na postupak, prebjezi smo sa VV, ja sam odlučila sama napravit većinu nalaza koje znam da traže: briseve, papu, hormone 3.dc, hepatitise...i to je to...s-gram smo mislili tamo. Soc ginekolog mi je također dao i Diane 35, koje povremeno i inače pijem radi regulacije neredovitih ciklusa...e sad mene zanima...s obzirom da Diane trebam počet piti 1.dc, a hormone vadit 3-5 dc, hoće li to utjecati? Pretpostavljam da hoće, ali evo, da ne davim opet ginekologa, pitam vas curke...što mislite, mogu li počet s terapijom ili da sačekam ciklus, izvadim hormone, pa onda u sljedećem? ( što bi se nažalost i jako oduljilo s obzirom na moje cikluse i policistične jajnike)
    Ja jutros dobila, iskreno, nisam očekivala još bar 5 dana, ali eto...znači, ovaj ciklus neću ić s Dianama, nego riješit hormone, a sljedeći počinjem s Dianama...
    Ionako ovaj tjedan dižem nalaze briseva, za koje očekujem da pokažu barem Ureu, tako da ništa ne gubim...dok se nje riješim, proći će još koji tjedan...
    Posljednje uređivanje od katka22 : 20.02.2011. at 10:55

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj katka22 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja jutros dobila, iskreno, nisam očekivala još bar 5 dana, ali eto...znači, ovaj ciklus neću ić s Dianama, nego riješit hormone, a sljedeći počinjem s Dianama...
    Ionako ovaj tjedan dižem nalaze briseva, za koje očekujem da pokažu barem Ureu, tako da ništa ne gubim...dok se nje riješim, proći će još koji tjedan...
    Opet sam nešto zaboravila: uzela sam uputnicu za hormone 3.dc, a čitajući vaše postove, naišla sam i na vađenje prolaktina ( ako se ne varam ) 21. dc. Jel tako? I to treba bit u istom ciklusu?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

katka progesteron se vadi 21 dc..

Palcicazg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Molim cure da mi malo razjasne povišen prolaktin; vadila sam hormone 3-5 DC i prolaktin mi je malo povišen 416,8 mIU/L (ref.vrij. 64-395 mIU/L)
    da li je ovo zabrinjavajuće? Jedan doktor mi je rekao da nije, a ja do sad nisam pretjerano obraćala previše pažnje a vidim da vas ima dosta sa povišenim prolaktinom
    pa ako mi to možete malo pojasniti.

Pošto sam danas dobila M, trebala bi doći na folikulomertiju 21 DC, a to ispada subota. Znam da subotom rade, ali ne rade baš folikulometriju, zar ne?
    Kaj dođem samo u petak na folikulometriju ili da se najavim sestrama za subotu??

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

mislim da se za te vrijednosti prolaktina ne daje terapija,da bi vrijednosti trebale biti više da se dobije Bromergon...pretpostavljam da ti te vrijednosti neće praviti probleme...razgovaraj sa dr.B.kad ćeš ići na foliulometriju..
    ako ti pada subota za folikulometriju,onda dođeš u petak,tako je uvijek gore...
    vikendom su foliulometrije za cure koje su u stimulaciji...
    kakav protokol imaš..??

Lily avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

joj cure čitam vas kak pišete o hormonima i ljutim se na samu sebe! čekam te lijekove i uopće nisam ponovila hormone, bili su mi ok al ono-prije godinu dana... nit mi je ko spomenuo nit je meni to bilo ni na kraj pameti! briseve sam ponovila, za hepatitis nam još nije prošlo god dana od vađenja-taman krajem 3.mj, a za hormone mi je evo god dana i sad se bojim ak i dobim lijekove da mi ne odgode postupak zbog toga,ajme poludit ću!

Palcicazg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Dobila sam dugi decapeptyl + menopur, a detaljan dogovor ide na folikulomertiji

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    katka progesteron se vadi 21 dc..
    Hvala... <3

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Sretno!!!

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Cure, hvala na odgovorima!!!
    Decapeptyl ide u nadlakticu jel da ( tako sam ga ja koristila prije 100 god. )?
    A Gonal ili Menopur?

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Naša lista lijekova:

Kiara79
    Inana
    Lily
    Arizona311
    CorinaII
    lberc
    Sany7
    Tanjam
    Linalena
    Špelkica

Članice kluba SD : (cure ne znam u kojoj ste fazi)

IvaMia2009
    jo1974
    katka22
    MalaMa
    Sonječka
    sweety
    TeddyBearz

POSTUPCI:

tanjam 21.2 transfer ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Cannisa3/2011

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Rebbeca, sve može u trbuh.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja još uvijek čekam termin za konzultacije,zadnji puta kad sam zvala rekla mi je da zovem ovaj tjedan u petak ,tek onda ču znati na čemu sam ,)

MalaMa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

mi vadimo sve nalaze pa onda kad sve to obavimo idemo na konzultacije

tanjam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Eto cure i ja obavila transfer. Dr. B nije bilo al je dr. bila ok, zadovoljna debljinom endometrija i kvalitetom zametka. Beta je 5.3. (12 dnt) al pošto pada u subotu vadit ću je u ponedjeljak 14dnt (najvjerojatnije).

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

super Tanjam, sada ~~~~~~~~~~~ za implantaciju (više na Odbrojavanju)

I meni je drT bila na transferu a ne drB, koliko stanica imate ?

tanjam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Pa s obzirom da je bio prirodni ciklus dobili smo 1 j.s. al je super što se i ta jedna oplodila s obzirom na m dijagnozu. Samo me je malo šokirala kad me pitala dal imam endometriozu, pa sam joj onako nepovjerljivo rekla pa ne da mi to još do sad nitko nije rekao (prije transfera me pregledala uzv)

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eto cure i ja obavila transfer. Dr. B nije bilo al je dr. bila ok, zadovoljna debljinom endometrija i kvalitetom zametka. Beta je 5.3. (12 dnt) al pošto pada u subotu vadit ću je u ponedjeljak 14dnt (najvjerojatnije).
    Svaka čast za odgađanje beta dva dana unaprijed, ja bi vjerojatno izvadila već u petakda sam u toj situaciji...
    ali svejedno, želim ti da bude ogroooomna...

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

jooooj curke moje tako me neka nostalgija uhvatila točno prije godinu dana sam imala transfer.... želim Vam svima punooooo uspjeha

Lily avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

hej curke evo da javim, sutra idem po lijekove (samo gonali) pa koje ste blizu mene na listi probajte zvrcnut gore!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

hej curke evo da javim, sutra idem po lijekove (samo gonali) pa koje ste blizu mene na listi probajte zvrcnut gore!
    koji si broj???

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •