Stranica 15 od 59 PrviPrvi ... 5131415161725 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 3084

Tema: Potpomognuta na VUKU VRHOVCU

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    amariya avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Sonja Krulc prvotno napisa Vidi poruku

hey curke.
    Evo mene nazad doma sa vv.MOram priznat da je sve vise manje dobro proslo.Da je bolilo je,al prezivi se.Sad se odmaram al se dvoumim da li da idem sutra na posao il ne.Embriolog mi je reko da ga sutra nazovem poslje 10h da nam kaze jel se oplodilo.Ja sam imala 7stanica,najvise od nas 4cure.Rekao je da ce oploditi 2kom.
    drago mi je da vam i ja mogu dati neke informacije
    Hvala Sonja na infomacija i sretno dalje! Ja poslije punkcije sam bila na bolovanju pa do vađenja bete. Prvi put sam poslije transfera 4. dan išla na posao. Lijepo što se po novom može nazvati biologa a ne bez veze putovati da ti kaže da ništa od svega.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Amariya, ja sam bila pacijentica dr A i svaki put sam išla s njom na razgovor. Tehnički gledano, možda i bolje da nisam jer nema friendly pristup i dosta je gruba što se ionako zna, nije mi ni približno pogodila ishod trudnoće (kad je rekla 50% bio je ćorak a kad je bilo u igri njenih 30% bio je bingo). Moram priznati da me zato ugodno iznenadila gđa koja je prije radila s njom kao biolog na VV (Romina) koja sad radi u Vinogradskoj i s kojom se može razgovarati i na telefon a ostavila mi je i svoj mob da je zovem čak i sutra kad je nedjelja.
    Osobno mi je bitniji uspjeh od te komunikacije s osobljem bolnice jer nitko od njih nije prorok da kaže kako će postupak završiti, tako da ... ali to je samo moj point of view. Ipak mislim da te trebala zvati taj dan kad je zvala pacijentice dr L (kad ih je već zvala) - svojedobno je mislim netko pisao da je i sugestija dr A bila da ih Lana ne zove na razgovor jer je bilo više neugodnih iskustava upravo s razgovorima s njom (evo sjetih se odmah Pirice i kako je prošao njen razgovor koji je već ušao u legendu

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mislim da su cure vec pisale o tome da je zapravo odluka dr.A da ne salje svoje pacijentice na razgovor s Lanom.No to nije bila poanta svega, nadam se da dr.A nece nastaviti istu praksu jer ponekad puno znaci upravo taj razgovor s biologom (bar meni).Lana je uvijek bila otvorena ponekad i pregrubo iskrena no meni je to odgovaralo, volim cuti istinu bez uljepsavanja.I sorry al nikako ne mogu zamisliti kako te to doktor moga izokrenuti da je ne vidis na transferu, mislim da nam svima transfer rade u istoj pozi .Moram priznati da si mi ovim bas zagolicala mastu

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Potpisujem Ruzicu, možda nove cure ne znaju koliko je važno da je biolog netko iskusan i stručan i to što možda vama osobno neće ništa značiti ta info. oni koji su već duže u MPO vodama bi je mogli svakako cijeniti.
    Drago mi je da će to biti dr. Kniewald, imala sam ga priliku upoznati i zrači mi pozitivom a vjerujem da je i vrlo iskusan u svom poslu

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Bok, cure! Evo, ja sam jucer bila u ZG kod dr Lucingera. Odlucila sam ici k njemu privatno. Obavila sam ultrazvucni pregled koji je pokazao da je sve u redu i dogovorili smo se da cu u postupak cim dobijem mengu, a to je za par dana. Propisao mi je Suprefact sprej, 10 ampula Gonala F i Brevactid. Moram mu se javiti 1dc, da me naruci za 3dc, kada sa sobom trebam donijeti 3-4 ampule Gonala F, a od 1dc moram uspricavati Suprefact 3x dnevno u obje nosnice. Ovime je moja VV prica dosla do kraja.
    Svim curama na VV zelim puno srece i uspjeha, i da cim prije ostvare svoj najveci san!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Darkica prvotno napisa Vidi poruku
    Bok, cure! Evo, ja sam jucer bila u ZG kod dr Lucingera. Odlucila sam ici k njemu privatno. Obavila sam ultrazvucni pregled koji je pokazao da je sve u redu i dogovorili smo se da cu u postupak cim dobijem mengu, a to je za par dana. Propisao mi je Suprefact sprej, 10 ampula Gonala F i Brevactid. Moram mu se javiti 1dc, da me naruci za 3dc, kada sa sobom trebam donijeti 3-4 ampule Gonala F, a od 1dc moram uspricavati Suprefact 3x dnevno u obje nosnice. Ovime je moja VV prica dosla do kraja.
    Svim curama na VV zelim puno srece i uspjeha, i da cim prije ostvare svoj najveci san!
    znači, krećeš sa suprefaktom 1. dan? svako drugačije..

svakako, želim ti puno uspjeha!

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hvala ti, Nataša! I ja tebi želim sve najbolje i da uvijek budeš optimistična!

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Sretno!

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hvala, Mia Lilly!

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Darkica sretno

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

draga Darkica...
    molim te,i ja sam odlučila ići privatno kod dr. L,možeš li mi reći koliko otprilike da očekujem da bi to sve skupa moglo koštati jer ne mogu zamisliti niti otprilike cijenu?hvala na odgovoru...

inna28 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Darkice i ja sam odlučila ići privatno kod Lučingera,trebala bi ići slijedeći tjedan kod njega pa me zanima kakve su cijene i jel gužva?želim ti puno sreće!!!

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj inna28 prvotno napisa Vidi poruku
    Darkice i ja sam odlučila ići privatno kod Lučingera,trebala bi ići slijedeći tjedan kod njega pa me zanima kakve su cijene i jel gužva?želim ti puno sreće!!!
    Inna28, kod dr Lučingera nije velika gužva iako se moraš pripremiti da ćeš malo čekati pogotovo ako ima više punkcija taj dan. Ja sam ovaj tjedan "odradila" dio postupka i sad čekam transfer ako se mrvice oplode. Račun za postupak izvantjelesne oplodnje je bio 6.150,00 kn, ali ne znam da li je to konačan iznos ili ću morati još nešto platiti nakon transfera. Mislim da taj iznos varira ovisno o broju folikulometrija i vrsti postupka (ivf, icsi), ali da ne prelazi 10.000,00 kn. Pozdrav i sretno u postupku kada kreneš

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Nensi prvotno napisa Vidi poruku
    Inna28, kod dr Lučingera nije velika gužva iako se moraš pripremiti da ćeš malo čekati pogotovo ako ima više punkcija taj dan. Ja sam ovaj tjedan "odradila" dio postupka i sad čekam transfer ako se mrvice oplode. Račun za postupak izvantjelesne oplodnje je bio 6.150,00 kn, ali ne znam da li je to konačan iznos ili ću morati još nešto platiti nakon transfera. Mislim da taj iznos varira ovisno o broju folikulometrija i vrsti postupka (ivf, icsi), ali da ne prelazi 10.000,00 kn. Pozdrav i sretno u postupku kada kreneš
    Inna28, oprosti što nisam ranije odgovorila, ali nisam zamijetila tvoju poruku. Ja sam krenula u postupak kod dr Lučingera U IVF centar prosloga petka. Bila sam na ultrazvuku koji sam platila 300,00kn te mi je propisao Superfact sprej od 1dc koji je započeo jučer te opet idem k njemu sutra, tj 3dc. Propisao mi je i 10 ampula Gonala F i 3 ampule Brevactida.Rekao mi je da sutra ponesem 3-4 ampule Gonala F sa sobom.Što se cijene tiče, rekao mi je da je 9 250,00 i da je u nju uključeno sve te da će mi dati broj žiro-računa na koji ću to uplatiti, a njemu donijeti potvrdu o uplati. Mi idemo na ICSI, čisto da se znaš orijentirati oko postupka i cijene. Nikada nije bila guzva kada sam ja dolazila, ali ja sam dosada uvijek bila naručena negdje oko 13 sati (ne znam ima li to veze s time što nisam iz Zagreba ili ne). Lijekove sam sama kupila i dosli su me cca 3000,00kn. U svakom slučaju, javit ću ti saznam li kakve novosti.
    Lijep pozdrav i sretno

inna28 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Inna28, oprosti što nisam ranije odgovorila, ali nisam zamijetila tvoju poruku. Ja sam krenula u postupak kod dr Lučingera U IVF centar prosloga petka. Bila sam na ultrazvuku koji sam platila 300,00kn te mi je propisao Superfact sprej od 1dc koji je započeo jučer te opet idem k njemu sutra, tj 3dc. Propisao mi je i 10 ampula Gonala F i 3 ampule Brevactida.Rekao mi je da sutra ponesem 3-4 ampule Gonala F sa sobom.Što se cijene tiče, rekao mi je da je 9 250,00 i da je u nju uključeno sve te da će mi dati broj žiro-računa na koji ću to uplatiti, a njemu donijeti potvrdu o uplati. Mi idemo na ICSI, čisto da se znaš orijentirati oko postupka i cijene. Nikada nije bila guzva kada sam ja dolazila, ali ja sam dosada uvijek bila naručena negdje oko 13 sati (ne znam ima li to veze s time što nisam iz Zagreba ili ne). Lijekove sam sama kupila i dosli su me cca 3000,00kn. U svakom slučaju, javit ću ti saznam li kakve novosti.
    Lijep pozdrav i sretno
    Puno ti hvala na informcijama,ja bi trebala u srijedu kod njega,vjerojatno će i mene toliko koštati budući da i mi idemo na ICSI.Prvi put sam i ja koristila Gonale i Suprefact......sad će mi vjerojatno promijeniti...ko zna...sve u svemu hvala ti i držim fige

inna28 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Nensi,hvala na informaciji.I ja krećem još malo pa ćemo vidjeti što će biti......sretno!!!!!!!!!

inna28 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj Nensi prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na informacijama......sretno!!!

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Darkica sretno ..

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hvala ti, Šiškice!

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nataša i Bebel, malo OT, ali nebiste možda išle na pp? Ovo prepucavanje nema smisla, mada me se ni ne tiče (za sad) ova tema. Dr. Kniewalda sam jednom prilikom upoznala, ne vezano uz moj postupak, i čovjek me se strašno dojmio! Prijazan, ugodan i prije svega čovjek! Sorry ako sam uletila, ali morala sam komentirati. Thats only me...

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Od donošenja zakona se forum pretvorio u neko drugo mjesto,

s jedne strane u mjesto na kojem ćete dobiti prvu informaciju, prije čak nego što i novine počnu pisati o tome, prije nego što vam liječnik prizna da se nešto događa, postalo je mjesto otpora protiv novog zakona i svih njegovih nuspojava (a bilo ih je... od toga da mjesecima u nekim klinikama nije bilo postupaka zbog nedostatka lijekova ili drugih razloga, od iznošenja i lažiranja podataka i rezultata uspješnosti, do vrlo iznenadnog pojavljivanja većine liječnika pa tako i Lučingera kao potpora Milinoviću u ministarstvu, do dodjele ugovora s HZZO-om dvjema privatnih poliklinika, do odlaska Lučingera u privatnike i najavljenog dodjeljivanje ugovora s HZZO-om..................................)

no paralelno s tim je ostalo i postalo još više mjesto bodrenja, pozitive, vibranja, skakutanja unatoč svim nedaćama, unatoč svemu što se sve događa u i oko MPO liječenja,unatoč tome što je uspješnost dokazano pala s preko 30% na ispod 20% po jednom stimuliranom IVF postupku, unatoč tome što na Vuku ponovo već skoro dva mjeseca gotovo da i NEMA postupaka, unatoč tome što trenutno Alebić svojm pacijenticama očito daje kontracepciju kako bi ih nečim držao on hold dok eventualno do kraja godine ne krene jer nemaju biologa trenutno, unatoč tome što se do jučer nije znalo tko će doći kao novi biolog, unatoč tome što je situacija u svim državnim MPO klinikama loša i nema lijekova (Petrova se ipak čini kao velika iznimka) s tim da je posebno loša na Vuk Vrhovcu već više od godinu dana.............................................. ..........

Cure, ono što vas molim da shvatite je da ovdje ima dobar broj vrijednih žena/cura koje se bore da se ovakav zakon makne/izmijeni čim prije, mene se taj zakon trenutno uopće ne tiče, ne samo zbog toga što smo se zbog zakona odlučili za liječenje vani (ne želim da me liječe ispod svih svjetskih standarda, ne želim da me slabo stimuliraju zato da ne bi dobili optimalan broj jajnih stanica koji će na kraju zbog zakona morati bacati - ovo je moj reproduktivni potencijal koji u hrv. bolnicama bacaju a bacaju u nepovrat jer žena nažalost ima ograničen broj j.s.), a pozitivne cure koje samo vibraju i skakuću na svaku objavu i lošu vijest jednostavno crpe dodatnu energiju koju troši ova borba protiv zakona.

Ja se osobno borim protiv zakona:
    a) jer mi je
    žao što živim u državi koju smatraju nazadnom (MPO stručnjaci u Europi i svijetu),
    b) što smo proglašeni među MPO liječnicima fundamentalistički katoličkom zemljom zbog najgoreg i najrestriktivnijeg zakona u Europi koji u prvom redu smanjuje vaše šanse za uspjeh, šanse za začećem putem IVF-a/ICSI-a,

c) borim se zato što ne želim da se neki Milinović koji o materiji nema pojma, koji o MPO-u nema pojma (inače ne bi javno govorio "da se parovi liječe od medicinske oplodnje" i ne bi govorio o "ambrijima") donosi zakon koji je u prvom redu donesen zbog vlastitog svjetonazora (kao da druge zemlje u svijetu nemaju svjetonazor ili svoju vjeru!?),

d) borim se zato što su liječnici uglavnom redom svi (čast izuzecima) zakazali i ispali najveće Jude ili Petri (neka sami odaberu ulogu koja im je zgodnija) u ovom ministrovom igrokazu jer nisu stali na stranu pacijenata ali su istodobno stali i protiv vlastitih stručnih mišljenja jer uglavnom ni jedan od njih ne podržava ovakav zakon,

e) borim se zato što smo i s psihološkim savjetovanjem i pravnim savjetovanjem prije postupka jedina zemlja koja svoje pacijente sve redom diskriminira i omalovažava na ovakav način,

f)
    borim se u nadi da moje dijete neće morati dočekati ovakav zakon i ovakve restrikcije i loše liječenje (ne dao Bog da mu treba) a da sam ja sjedila cijelo vrijeme prekriženih nogu i ruku dok se drugi bore za moja prava,

g)
    borim se i za vas drage suborke.... jer stvarno želim da imamo jednake šanse u liječenju kao i Rumunjke, Srpkinje, Njemice, Švicarke, Austrijanke, Slovenke, Makedonke, Belgijanke, Norvežanke, Šveđanke, Britanke, itd. Želim da vam šanse za uspjeh opet budu ne ispod 20% kakve su trenutno nego 30 i više % kako je to vani i kako je to bilo prije zakona.

Oprostite off topic!

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kadauna, moram offtopicarit, ali jako si sve lijepo napisala

aneri avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Vezano za kontracepciju, moje iskustvo. Bila sam na vv u postupku u 4.mjesecu i isto sam bila na kontracepciji ciklus prije. I meni je preporučen Jasmyn, ali ja sam odabrala Cilest. Počelasam piti 1. dan ciklusa i trebala popiti svu 21 tabletu.Moj razlog za kontracepciju kako je perako dr.A je bio taj što sam u 2.mjesecu prije toga išla na AIH s Klomifenom i dobila cistu, pa mi je kontracepcija preporučena da ona pukne što se i desilo iako nažalost icsi nije bio uspješan.

nana1976 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

tulipan83 ja sam pila i pijem tri tjedna odnosno 21 tab. a krenula sam od 3dc i mislim da sve cure tako trebaju samo mozda neke ne. Ali to to je konc. tabl. koje se piju radi stabilizacije cilusa treba sve popiti do kraja. Moje misljenje sori pisem na njemackoj tastaturi pa nema kvacica.

tulipan83 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj nana1976 prvotno napisa Vidi poruku
    tulipan83 ja sam pila i pijem tri tjedna odnosno 21 tab. a krenula sam od 3dc i mislim da sve cure tako trebaju samo mozda neke ne. Ali to to je konc. tabl. koje se piju radi stabilizacije cilusa treba sve popiti do kraja. Moje misljenje sori pisem na njemackoj tastaturi pa nema kvacica.

tulipan83 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ja isto mislim da ih treba popiti sve, nazvat cu dr u pon pa cu znati. sad su svi na yasmin / cilest, po meni, zbog toga dok se malo reorganiziraju, al ako smo sad sve na kontracepciji a dosta cura je pocelo isti dan, u 11 mjesecu ce biti guzve, samo molim Boga da opet nesto ne bude. sad kad sam bila na kontroli ,mislim da su bile samo dvije - tri cure na punkciji / transferu, a u 6 mjesecu kad sam bila prvi puta bilo nas je sigurno dvedesetak, koja razlika !!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tulipan83 prvotno napisa Vidi poruku
    ja isto mislim da ih treba popiti sve, nazvat cu dr u pon pa cu znati. sad su svi na yasmin / cilest, po meni, zbog toga dok se malo reorganiziraju, al ako smo sad sve na kontracepciji a dosta cura je pocelo isti dan, u 11 mjesecu ce biti guzve, samo molim Boga da opet nesto ne bude. sad kad sam bila na kontroli ,mislim da su bile samo dvije - tri cure na punkciji / transferu, a u 6 mjesecu kad sam bila prvi puta bilo nas je sigurno dvedesetak, koja razlika !!
    kontracepcija

ne znam...meni je dr A rekao da pijem do 21. dana kada trebam napravit uzv, a da počnem 5.-6. dan! što bi značilo da ću ih popiti svega 15-16 komada. ajd kad nazoveš dr pa javi šta ti je rekao. sad je svejedno jel smo počeli 3. ili 5. dan, ali čisto da znamo koliko da ih popijemo.

zanimljivo da svi pijemo kontracepsiju, navodono da je to praksa i u Sloveniji?!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Kadauna ... veeeliki potpis!

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

ovo na VV nema veze sa slovenijom u slo se pije iz drugog razloga a na VV da se odgode malo postupci dok se stanje ne sredi odnosno dok nepočne raditi novi biolog i eventualno zamjena za L.
    u svakom slučaju odmorit će se malo jajnici pa mozda daju bolji "rezultat"...koji opet u RH neznači puno jer se smiju oploditi samo 3 JS a u SLO 25-30

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

tulipan83, zadnjih 7 dana kontraceptivnih pilula je inako "placebo", tj. to su neaktivne pilule, a u paketu postoje samo zato da ne izgubis naviku piti pilule svaki dan jer kontraceptivni ucinak ovisi o tome da se ne preskacu dani. Tako da je svejedno da li pijes ili ne zadnjih 7 pilula (koje bi trebale biti i razlicite boje u paketu). Evo sto pise o Yasmin u listicu koji se nalazi s paketom: http://www.yasmin-us.com/index.html (kliknes na "full prescribing information")
    YASMIN® provides an oral contraceptive regimen consisting of 21 active film coated tablets
    each containing 3 mg of drospirenone and 0.03 mg of ethinyl estradiol and 7 inert film coated
    tablets.
    (21 aktivnih tableta i 7 neaktivnih, inertnih tableta)
    U svakom slucaj, SRETNO!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pino prvotno napisa Vidi poruku
    tulipan83, zadnjih 7 dana kontraceptivnih pilula je inako "placebo", tj. to su neaktivne pilule, a u paketu postoje samo zato da ne izgubis naviku piti pilule svaki dan jer kontraceptivni ucinak ovisi o tome da se ne preskacu dani. Tako da je svejedno da li pijes ili ne zadnjih 7 pilula (koje bi trebale biti i razlicite boje u paketu). Evo sto pise o Yasmin u listicu koji se nalazi s paketom: http://www.yasmin-us.com/index.html (kliknes na "full prescribing information")

(21 aktivnih tableta i 7 neaktivnih, inertnih tableta)
    U svakom slucaj, SRETNO!
    sad ovo ne razumijem: kojih 7 tableta je placebo?! mislim, poslagane su po danima, ne može proizvođač znat koji dan ćeš počet piti? kod mene su sve tablete iste boje, ili je samo slučaj kod yasmina, možda?

počnem četrvrtkom, završim sa srijedom..
    ima logike da je 7 tableta placebo, ali onda bi trebale imati redni broj, jel tako?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mene zanima vezano uz ovaj post Sonje Krulc zašto nisu pokušali oploditi bar 3 j.s. kad je po zakonu toliko dozvoljeno? Jer šta ako se desi da se od te 2 izabrane ne oplodi niti jedna iako je mala vjerojatnost ali ne kužim zašto ne oploditi sve 3 pa bar da imaš mrvicu veće šanse u ovom ionako restriktivnom zakonu?

amariya avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Vjerojatno zato što koliko oplode, sve moraju vratiti, a kako pretpostavljam ide prvi put, boje se da bi bile trojke. Tako je bilo i kad sam ja bila, jednoj mladoj curi su oplodili samo 2.

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj amariya prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno zato što koliko oplode, sve moraju vratiti, a kako pretpostavljam ide prvi put, boje se da bi bile trojke. Tako je bilo i kad sam ja bila, jednoj mladoj curi su oplodili samo 2.
    U Zakonu nigdje nije definirano da se moraju vratiti SVE 3 OPLOĐENE JS, već samo da se oplodnja ograničava na 3 js. Dakle, svatko može tražiti da mu se oplode 3 js, a vrate 1 ili 2. Dr. te ne smije prisiliti da primiš sva 3 embrija ako ne želiš i pogotovo ne tražiti to napismeno, jer je to u tom slučaju protuzakonito.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Marnie prvotno napisa Vidi poruku
    U Zakonu nigdje nije definirano da se moraju vratiti SVE 3 OPLOĐENE JS, već samo da se oplodnja ograničava na 3 js. Dakle, svatko može tražiti da mu se oplode 3 js, a vrate 1 ili 2. Dr. te ne smije prisiliti da primiš sva 3 embrija ako ne želiš i pogotovo ne tražiti to napismeno, jer je to u tom slučaju protuzakonito.
    moj je zaključak da je onda Alebićeva praksa svakako illegal

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, vjerojatnost da će od 3 oplođene stanice ostati blastice 5-ti dan je mala, tj. tu žena mora bit spremna na to da postoji mogućnost da joj ne vrate nijednu. Tu je potrebna dobra komunikacija lab-doktor-pacijent, tipa da ih čeknu na 3. dan, pretpostavljam, a pitanje je koliko se to može organizirati u uvjetima koji (sada pogotovo) vladaju na VV-u.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

i koliko znam, na VV-u su i pacijenti dr.A i L potpisivali koliko se oplodjuje i da se u tom slucaju sve oplodjeno mora vratiti. e sad, da l je to ilegalno ili ne... i na nekim drugim klinikama see to radilo... mislim da se tu radi o tome koga se koliko stisce (tj. tko je u milosti, a tko nije) pa se oni "stisnuti" pokrivaju na sve mouguce nacine da ne bi bilo nismo znali... vec sam davno pisala da sam na par mjesta cula da su tu u pitanju upute odozgo... i to ne samo VV-u...

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

A reci mi kaj bi onda sa 3. jajnom stanicom odnosno 3. zametkom. Bacila ili zamrznila?

tulipan83 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

u proslom postupku, imala sam 8 dobrih, dr.a me pitao koliko hocu da mi oplode pa mi je sam objasnio da ak hocu da mi oplode tri, onda te tri moraju vratiti, ja sam isla na dvije. po tome mislim, da "moraju " vratiti onoliko koliko oplode jer oplođene ne zamrzavaju, zamrzavaju samo ne oplođene. meni je sam dr. preporučio da se oplode 2 i da se one vrate, jer sam tek prvi put u postupku,pa ima vremena jos. dvije su oplodili, obje vracene al se nijedna nije primila, sad cu opet ici na 2, naravno ako ih bude.

aneri avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Kad sam ja bila imala sam 7 stanica i dr.A. je pitao koliko da oplodi i dao mi pisanu izjavu da potpišem. Ja sam rekla tri, toliko se i oplodilo i toliko su mi i vratili. Za ostale četiri je rakao da nisu bile dobre, pa nisu smrznute. Tada je na punkciji bilo 20-ak žena i ni jednoj nisu zamrznuli stanice. Sad slučajnost ili ne...

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sad sam malo kontala i pročitala, u yasminu je pakiranje od 28 tableta, i tu je caka! dok kod cilesta ima ukupno 21 tableta

capka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa Vidi poruku
    sad sam malo kontala i pročitala, u yasminu je pakiranje od 28 tableta, i tu je caka! dok kod cilesta ima ukupno 21 tableta
    ja isto pijem Yasmin i u kartici je 21 tableta a ne 28

tulipan83 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj capka prvotno napisa Vidi poruku
    ja isto pijem Yasmin i u kartici je 21 tableta a ne 28

tako je ,u yasminu je 21 tbl i moram sve do kraja popiti,asmo neke cure ne, a to im je dr naglasio.

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I ja sam od silnog straha od trojčeka potpisala da se oplode 2js (od 4) i imala sam samo 1 embrij koji je vraćen drugi dan..
    Idući puta ću tražiti tri i probati doći do blastica..

Kaduma potpis na tvoj post..

amariya avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Kako ćeš probati doći do blastica? Kao da će te netko pitati? Ja ne znam tko od Alebićevih pacjentica je čekao do blastica, bilo je pravilo ili se vraćaju 2. ili 3. d poslije punkcije. Samo se kod L. pacjentica išlo na blaste, možda s novim biologom promijene tu praksu.

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Kako ćeš probati doći do blastica? Kao da će te netko pitati? Ja ne znam tko od Alebićevih pacjentica je čekao do blastica, bilo je pravilo ili se vraćaju 2. ili 3. d poslije punkcije. Samo se kod L. pacjentica išlo na blaste, možda s novim biologom promijene tu praksu.
    Od kud ti ova informacija? Ja sam kod dr. A imala ET 4. dan. I o danu transfera ne odlučuje dr. nego biolog.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

oprosti, ali moram te jaaaako ispraviti...moje blastice (kod a.) će u ponedjeljak slaviti 1.rođendan

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

sorry amariya brzopleta sam, pa nisam čitala do kraja
    hvala drage moje

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

amariya, to nije istina. dajte ljudi, ispecite pa recite, nemojte bubat gluposti!

alebić je, dok je lana bila tamo, ako je bilo izvedivo i moguće, išao na blastice.

ovo da nije išao NIKAD je jedan od najvećih nonsensa koji sam čula na forumu!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    amariya, to nije istina. dajte ljudi, ispecite pa recite, nemojte bubat gluposti!

alebić je, dok je lana bila tamo, ako je bilo izvedivo i moguće, išao na blastice.

ovo da nije išao NIKAD je jedan od najvećih nonsensa koji sam čula na forumu!
    mislim da je Alebić od uvođenja novog zakona i restrikcije oplodnje na maks. 3 j.s. išao s malim stimulacijama i sa svojim potvrdama o tome koliko hoće da se oplode (pacijentica odlučuje i potpisuje 2 ili 3 j.s. koje idu na oplodnju)........... od novog zakona stvarno nije išao na blastice (pa i gdje bi kad oplodi samo 2 ili 3 j.s., vjerojatnost da ostane od toga uopće blastica je vrlo malena).

Jesus, ne mogu ne primjetiti ali nikada veći kaos nije vladao na Vuku...............

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •