Meni je dr L dao Brevactid za štopericu i rekao mi je da si je mogu dati ili u rame ili u debelo meso, da je svejedno.Pa sam si je dala u rame...uz njegov blagoslov![]()
dakle, da zaključimo, u mišić, ali nebitno koji, guz ili rame, glavno da nije potkožno, jel tako?
a gonali , menopuri...di to?
nataša, gonali i menopuri idu potkožno, najzgodnije u trbuh (da ne zbunjujem - i oni mogu u mišić)
Ja za Brevactid nista vise necu reci dok mi netko ne procita sta pise, subkutano ili intramuskularno, a te bi rijeci trebale tako glasiti i na nekom stranom jeziku ja mislim.Znam samo da jos nikad nisam dobila u rame injekciju koja ide samo intramuskularno, no tko ce ga vise znati.
Može i u rame, evo linka:
http://potpomognutaoplodnja.info/ind...ursi&Itemid=63
Ali, to di ide u rame je malo više nego ono di se na nadlakticu bodemo gonalima/menopurima.
Molim za pomoć. Bila sam na VV i dr. Alebić mi je rekao da nazovem 1. dan ciklusa kada ću se naručiti za vađenje hormona 3-5 dan ciklusa i tada doći s uputnicom za hormone i za pregled. Malo sam smotana pa nisam skužila kaj to znači, idem li u postupak ili samo skupljam nalaze? Uopće ne znam o čemu se to radi![]()
ja sam na VV-u dobila stopericu u rame (Ovitrel). mogli smo birati guzu ili rame, ali oboje intramuskularno. samo mi je med. tehnicar rekao da u rame vise pece (ali ipak sam se odlucila za rame jer u prvom postupku 2 tjedna nisam mogla normalno hodati zbog injekcija).
Ružo, meni je dr dao menopur u guzu, da pokaže kako ću si dati štopericu, ne treba raditi paniku oko štoperica, različite su, i vidim da dr-ovi daju upute, a naravno da sve i piše.
Pozdrav cure. Vidim da raspravljate o davanju štoperice. Bila koja se može dati ili u rame ili u debelo meso, ali ovisno od osobe od osobe i kakvi su njeni hormoni. Ja sam naprimjer i prvi i sada morala dobiti u debelo meso i to 2 praška i 2 ampule s vodom i to s velikom iglom.
A i da javim danas nije bilo transvera prebacene smo za sutra, a mislim da je bilo samo 2 punkcije. Bilo je dosta? cura na folikometriji, ali nema neke prevelike gužve sve je loka. sutra sam gore po javim.
Posljednje uređivanje od nana1976 : 03.11.2010. at 18:57
halo curke.Oprostite na smetnji.Samo sam vam htijela reci da je meni danas nalaz bete bio negativan.To mi je bio prvi put.
Bit ce drugi put.
pozdrav
Tigrica84 samo ti ime sve govori,samo naprijed i ne spuštaj glavu.
Posljednje uređivanje od nana1976 : 03.11.2010. at 22:19
drage moje djevojke, gore je nekada bila takva gužva da je svaki od dva doktora, uz cca 10-15 punkcija dnevno, imao jednako toliko transfera te po nekoliko inseminacija. žao mi je što ti niste vidjele i doživjele, jer je to bila GUŽVA! od donošenja novog zakona te s odlaskom lučija takvi su prizori postali DAVNA POVIJEST. a ta 'promjena' znači da je manje postupaka, manje trudnoća, ali pretpostavljam da ta gorka istina našem vrlom ministru zdravstva neće smetati da na kraju godine objavi da je broj trudnoća veći nego ikad - jer statistika je divna stvar kojom se lako može manipulirati!
Cure moje drage koje ste gore u postupcima, držim vam fige da vam uspije čim prije postupak gore ali se situacija na Vuku nepovratno izuzetno promijenila gore, od klinike koja je imala najbolje rezultate u HR sad je ostala tek jedna klinka u nizu s jednim liječnikom s 4-godišnjim iskustvom, novom liječnicom s apsolutno nikakvim MPO iskustvom, dvije potpuno friške biologice.............. i jednim iskusnim biologom koji se tek mora uhodati s novim okruženjem na VV-u.
Iskreno priželjkujem prvu trudnoću na VV čim prije, ali i sami zaposlenici na Vuku govore da se nadaju da će situacija opet biti bolja................................ Hoće, sigurna sam, jer gore ne može, ali kad i u kojim i kakvim postocima s ovakvim zakonom, to će tek vrijeme pokazati.............
Tigrice, drži se, znam da boli, ali treba puno strpljenja
u kakvom si postupku bila?
Ksena sjećam se što je bilo i kako je bilo i ponavljam po već koji puta ŽALOSNO !!!
i ja jedva čekam prvu trudnicu ..
(tko zna možda već koja i ima, biolog je došao prije više od dva tjedna ..al je nema na forumu!!)
Ja sam od jučer na menopurima i u subotu opet na pregled.Jučer nije bilo baš gužve relativno sam brzo bila gotova vadili mi krv.Bilo je nešto punkcija i transfera ali nisam baš brojala.
oprostite, neznam dal na dobrom mjestu pitam, zanima me dal je koja od vas koristila kapi Agnolyt-Madaus zajedno s klomifenima??
Evo jedno brzinsko javljanje sa VV-a, uživo
Za one koje zanima gužva, e pa gužva je. U jednom trenutku
sam izbrojala 25 cura.
Ja još čekam, i doooosta mi je gužve![]()
Kada smo MŽ i ja prije više od godinu dana dolazili na VV ta brojka se kretala od 50 do 100 parova. Dnevno je bilo oko 20 punkcija, isto toliko transfera, a nas muških je bilo 25 u redu za kabine.![]()
Ljufi,bila sam i ja na VV i prije 4 godine i gužva nije bila veća od
ove danas. Sve je relativno.
A upravo vidjeh i svjezu trudnicu sa VV-a, jeeeeee!
ajde hvala Bogu, nek ima i ta jedna nova trudnica s VV-a............. Snjeska, nju si gore vidjela na Vuku? Mi uglavnom znamo isključivo one koje se javljaju na forum, a i to može biti indikativno.......
Ja sam prošli tjedan bila na VV-u 2x, oba puta je bilo oko 10ak žena, taj dan i sutradan po jedna punkcija, tako da gužve stvarno nema...............
Meni je to bila pretužna pustoš gore(
Posljednje uređivanje od Kadauna : 04.11.2010. at 14:02
Cure, pitanje...kada idem na transfer trebam li nositi svu opremicu kao i kada sam išla na punkciju? Spavaćicu, šlapice, čarapice? Hvala.
ma bit će to sve great, radi se punom parom, upola manje žena, ali i upola manje doktora, tako da je zapravo statistički podjednako postupaka!
ja sam bila na VV 2004: e ono su bile gužve! dr Jukić je radio od 6 do 6, išle smo ko na traci, Lučinger nešto slabijim tempom, ali također ludo!
uhodava se VV pomalo, s obzirom kakve je imao izglede početkom 9.mjeseca, i ja stvarno vjerujem da je situacija sve bolja i bolja, i sad još uz ovu frišku trudnicu![]()
Bebel, jel se tebi čini da je ovo borba s vjetrenjačama?!
Na žalost DA.
Užasno me obuzimaju emocije kad se sjetim svih žena koj su sad već u 40-oj i uništene su im sve nade, žena koje slabo reagiraju na stimulacije, onih koji su nepovratno izgubili godine zbog zakona i sad dodatno i zbog gubitka doktora...a tolike godine su sjedile gore, trpile bol, strahovale zbog posla jer su često izostajale... i ono najvažnije nadale se i podizale se nakon svakog pada...
Kako svima njima pa i meni staviti roza naočale?
A nekad je ovaj podforum forum bio inspirativan i edukativan za sve, a ne samo za pacijente VV-a.
Žalosno...
Nadam se da dr. A i dalje radi "punom parom" od 7,30/8 do 15![]()
Posljednje uređivanje od Bebel : 05.11.2010. at 09:16
situacija je gore nepovratno promijenjena i naprosto neke činjenice treba prihvatiti i priznati!
Roza naočale su super za postupke, ali ne i za situaciju na VV i komentarima kako je sve super A NIJE i da se radi kao prije A NE RADI se dugoročno šteti novim pacijenticama koje bi možda radije odabrale neku kliniku gdje je tim uhodan, gdje je MPO-ovac s dugogodišnjim iskustvom pa mu neće pobjeć js ili će znat pogodit bolju stimulaciju, gdje je u labu ekipa koja iza sebe ima tisuće a ne JEDNU trudnicu ili možda čak INOZEMSTVO gdje nije na snazi ZAKON KOJI JE I KRIV ZA OVO STANJE!!!!!!!!!!!!!!
Kad sam ja krenula u postupke prije 4 i pol godine nisam trebala čitati niti jedan drugi topic na Rodinom forumu osim ovaj za VV, jer su se tu mogle saznati sve potrebne informacije. To je bila klinika sa najviše iskustva i najviše raznolikih slučajeva. Na žalost, to više nije tako.
čitam vas i ne mogu vjerovati..
unaprijed se ispričavam ako se itko nađe uvrijeđen jer mi to stvarno nije namjera..
ja nisam bila u situaciji kao vi,ali nekoliko meni jako dragih i važnih osoba u životu je i prošlo i prolazi sve što prolazite i vi,tako da koliko god se trudila biti ne subjektivna jednostavno ne mogu..
do sad se moje pisanje sastojalo samo u svrhu neke korisne inf. i sl.,ali ovo mi je prestrašno i ne mogu ne komentirati...
Ksena,Kadauna i Bebel razumno,jasno i konkretno objašnjavaju i stvarno se trude po svim aspektima i iz svih kutova gledanja pomoći svima ,a velika većina ono samo šuti,čak ni ne komentira kao da ih se sve to uopće ne tiče..još kad vidim skakutanje i veselje,pa stvarno...
pa kako bi ljudi koji nemaju pojma o MPO mogli nešto razumijet i podržat neke promijene ovog neljudskog zakona,ako ljudi koji to prolaze i na svojoj koži svakodnevno osjećaju posljedice te nakarade,nisu u stanju?!
ja inače volim pozitivu,ali ovdje joj,bar za sad,stvarno nema mjesta
evo jedino još mogu svima od sveg srca poželit samo pozitivne bete i to što prije...
imaš nešto posebno protiv mene ili samo onako?!
imala sam sreću da sam uspjela imat jedno dijete iz IVF-a već sa 30 godina, i molim boga da je moj svaki dosadašnji neuspjeh bio uspjeh jednoj od vas , pogotovo onima kojima vrijeme više baš ne ide na ruku, ali nadam se da ću uspjet još jednom do 40. -e.
oko sebe uvijek pokušavam širit dobro raspoloženje, a ljude koji to ne čine izbjegavam jer ne mogu mi pomoći, samo suprotno!
to se pokazalo kao dobro, kroz sve ove godine muke koje samo ja znam kako je bilo proživljavati i koje proživljavam i dalje!
i ako zvučim nenormalno kad tu skakućem i nadam se najboljem, ignorirajte me, jer tako se čini sa luđacima! al pustite me ako imam kad šta reći dobro da to i kažem!
Posljednje uređivanje od BHany : 05.11.2010. at 22:41 Razlog: na zamolbu korisnice_preosobno
nataša samo naprijed i glavu gore![]()
od sveg što si napisala komentirat ću samo ovo jer je ovo jedino i tema:
Nataša, na ovom forumu već dugo postoji grupa ljudi koji RADE mukotrpno i teško (PINO!!!!!!!) na prikupljanju informacija, na senzibiliziranju pacijentica i osvješćivanju DA JE ZAKON O MEDICINSKI POTPOMOGNUTOJ OPLODNJU, KOJI JE NA SNAZI, LOŠ!!! I da se posljedice tog zakona osjećaju na klinikama! Netko isto tako treba novim pacijenticama da ovakvo stanje kakvo je sad NIJE NORMALNO I UOBIČAJENO. DA NIJE NORMALNO KAD TI BACAJU JAJNE STANICE, JER SE TO NIGDJE U CIVILIZIRANIM ZEMLJAMA NE RADI. i dalje da ne nabrajam.
dobar dio pacijentica to shvaća, ali onda dođeš ti i vrlo vičeš ma nema veze što se VV raspada valjda će doći dobri biolozi jer samo dobri učenici mogu upisati taj fakultet!!! pa čovječe kao da to ima ikakve veze sa uspjehom laba!!!!!!!!!
ti to ne shvaćaš ili ne želiš shvatiti!!! nitko nema ništa PROTIV TEBE! žao mi je, ali to što si ti izgubila nogu nema apsolutno veze s činjenicom da je MINISTAR ZAKONOM UNIŠTIO JEDNU OD NAJBOLJIH KLINIKA U HRVATSKOJ KOJA JE BEZ BEDA MOGLA PARIRATI MARIBORU!!!!!!!!!!!!!!!!
I niej to kuknjava nego ukazivanja na pravo stanje draga moja, jer u Hrvatskoj osim onih koji šute i kimaju glavama ima i onih koji se ne žele i neće pomiriti sa svime što im se servira!!!!!!!!!!!
Nataša, jako mi je žao zbog tvoje situacije, sad mi je i razumljivija tvoja potreba da gledaš stvari ful pozitivno, u stilu najboljeg mogućeg scenarija (koja je i meni, iskreno, bila čudna). Sretno u MPO-u i zadrži svoj pozitivan duh!
Razumijem i želju drugih cura, koje se trude i aktiviraju da se zakon promijeni, da na, po njihovom mišljenju, neutemeljenu pozitivu rade undo... A opet, kako ići u postupke i ne nadati se, to je iznimno teško...
Nadam se da ćete se naći negdje u pola puta.
Da li se prof. Šimunić još što oglašavao oko ove svoje izjave:
"Isto tako struka ističe poteškoće i umanjeni uspjeh IVF liječenja u tzv. „teških pacijenata“. U tih parova (10-15% populacije neplodnih) ograničena oplodnja na samo 3 oocite daje znatno niži uspjeh. Glavne poteškoće su:
* starija dob žene
* ozbiljna neplodnost muškaraca
* stanja nakon kriopohrane ograničenog broja uzoraka spermija (onkološki bolesnici)
* stanja nakon dobivanja testikularnih (neejakuliranih) spermija (PESA, TESA, TESE)
* „low responders“ – malo dobivenih jajnih stanica
* ponavljani neuspjeh IVF-a
* sekundarni IVF (izvantjelsena oplodnja)/ICSI (intracitoplazmatsko injiciranje spermija) u onkoloških bolesnica"
Jel to izgledno da će ikad stupiti na snagu? Imate li informaciju?
Gala, o ovome je već ranije bilo riječi, to je tek jedan od pokušaja ublažavanja stanja kakvo ono jest u HR, a to je katastrofalno s ovakvim zakonom. Ostalo je sve tek na pokušaju liječnika a ja uistinu vjerujem da ništa od toga jer se kuloarima priča da je Milinović navodno jako loše reagirao na isti prijedlog liječnika ali i zbog članaka u novinama da će se ipak omogućiti zamrzavanje embrija i oplodnja svih j.s. u tim nekim iznimnim slučajevima
http://www.jutarnji.hr/traze-se-izmj...djece-/778336/
http://www.vecernji.hr/vijesti/mijen...-clanak-156863
Bilo kako bilo, liječnici su svoje mišljenje poslali na ministarstvo koje se uopće nije na to oglasilo.
Ja se uistinu nadam da ovakvo trulo rješenje kojim tek jednoj skupini pacijenata omogućuju normalno, optimalno i u svijetu prihvaćeno i prakticirano lječenje neće proći jer to diskriminira sve skupine koji u tom popisu nisu obuhvaćene.
Molim da istog časa svi prestanete vikati na sve!
Inače eto mene s žutim i crvenim kartonima kad slijedeći put otvorim ovaj topic.
Nitko nikoga ne može natjerati da nekako misli.
Ja se isto ne slažem s Natašom i onima koji optimistično gledaju na stvari…iako sam rodila dijete iz IVF-a s 30, bila pacijentica dr. Jukića…itd...baš zato vidim u 10 godišnjoj borbi kakva je razlika i da vjerojatno drugo dijete neću uspjeti dobiti na ovaj način…
I pamtim druga vremena na VV-u i znam da je ovo sramota, i znam se da nove cure treba educirati jer nisu svjesne opasnosti koje ima ovaj zakon nosi i godina koje će im zakon i uhodavanje VV-a ukrasti…i da bi najbolje bilo da pobjegnu glavom bez obzira i od ovog trenutnog stanja na VV-u i od liječenja u Hrvatskoj…ako ikako mogu, kao što bi pobjegla i sama…
Ali nećemo zato vikati na one koje su svjesno, sa svim svojim iskustvom, izabrale 'nositi ružičaste naočale' – to je pretpostavljam njihova odgovorna odluka (možda imaju subjektivne ili objektivne razloge za to evo kao nataša koja je na neki način vjerojatno morala razviti obrambeni mehanizam u moru negativnosti ili su im dijagnoze takve da im dopuštaju nadu i s ovim zakonom, tko zna…ja im želim da se ta nada što prije ispuni i ostvari)
Kao što nećemo vikati niti na one koji još nisu svjesni problema.
Naše, kao aktivista ovdje je da educiramo…ne možemo nikoga prisiliti, a pogotovo nikoga nećemo napadati. Možemo s vremena na vrijeme napisati kakvo je stvarno stanje, upozoriti kako je bilo prije …da se ne izgubi znanje i svijest o tome da zaista može bolje i uspješnije… kako bi možda uputili nekoga tko iz neznanja bira ovo substandardno liječenje – i kao podsjetnik i poziv da nam se pridruže oni koji žele ili su se opekli na svojoj koži sa zakonom.
Ne možemo nikoga, niti na jednoj temi, ne samo ovdje, prisiliti da čuje naše mišljenje.
Zato molim da sada smirite tenzije i da ne eskalirate u međusobno vrijeđanje.
Hvala
Posljednje uređivanje od BHany : 05.11.2010. at 13:59
vikanje je prema pravilima forumske komunikacije (ne samo ovog foruma) pisanje velikim slovima i puno uskličnika
a i moja moderatorska procjena je da je ton i ozračje topica krenulo kamo ne treba pa se umiješam dok je vrijeme, bolje nego da kasnije glumim Pierluigi Collinu (a nemam ni takvu frizuru)
nemam primjedbe na sadržaj rasprave kao takve
ispričavam se ako je netko moje boldanje, capsove i uskličnike shvatio kao vikanje. možda sam malo protegla glasnice, ali samo u smislu naglašavanja sadržaja![]()