Stranica 20 od 62 PrviPrvi ... 10181920212230 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 951 do 1,000 od 3084

Tema: Potpomognuta na VUKU VRHOVCU

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i to sve sam dr A radi? nije mu lako, znam da je prije bilo isto gužve, ali nekako s uigranim timom bilo je lakše, sad je sav pritisak na njega... moramo bit pune razumijevanja

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Šiškica prvotno napisa Vidi poruku
    e jel boli i ne boli ovisi od onoga koji bode .. Kad daju sestre na VV je super ..

a u Vinogradskoj mi se noga ukočila, jedno 15 min. se nisam mogla maknuti..nije ni čudo jer mi je dala štopericu dok sam stajala..
    valjda je sestra bila bijesna jer sam pacijent s VV a došla k njima..( to je bilo ono kratko vrijeme kad se nisu davale štoperice na VV-u)
    Meni će sestru izigravati mm i mora paziti jer ako bude boljelo zna da ću mu prigovarati tko zna koliko dana...

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa Vidi poruku
    i to sve sam dr A radi? nije mu lako, znam da je prije bilo isto gužve, ali nekako s uigranim timom bilo je lakše, sad je sav pritisak na njega... moramo bit pune razumijevanja

Nataša danas je vjerojatno izgledalo kao gužva zato što je puno muževa dovezlo žene na pregled..
    Mislim da nije bilo više od tri četiri punkcije i isto toliko transfera.. al ak se tom pribroje muževi.. sva sjedala su popunjena..

nana1976 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Pozdrav cure da javim današnje stanje gore. Puno je cura u postupku, ali danas smo samo nas dvije imale punkciju i 6 cura transfer( ima ih od četvrtka, petka i subote) i 1 inseminacija. Opet sam u srijedu gore pa javim.

Reni76 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da li uputnica glasi na VV ili Merkur?

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

na novim povijestima bolesti piše Merkur..

Reni76 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Šiškica prvotno napisa Vidi poruku
    na novim povijestima bolesti piše Merkur..
    bila sam prošli mjesec i na uputnici mi je pisalo VV, a sestre nisu ništa rekle,
    ali i ja sam mislila da bi trebalo pisati Merkur

nana1976 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja sam prije ovog postupka pitala dr. na koga glasi uputnica on mi je rekao naravno na VV to je ostalo isto.
    Posljednje uređivanje od nana1976 : 01.11.2010. at 21:33

azrijelka36 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Darkica prvotno napisa Vidi poruku
    Jel bolje štopericu dati u rame ili debelo meso? Da očekujem peckanje? Hvala ti, Šiškice
    meni je dr. L rekao u rame
    još sam mu slala poruku, da provjerim jer su mi rekli doma da treba u guzu i rekao je da nema veze, da se piknem u rame. samo je važno da se pikne u mišić, a ne pod kožu.piknula sam se u rame-sve je bilo dobro

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj azrijelka36 prvotno napisa Vidi poruku
    još sam mu slala poruku, da provjerim jer su mi rekli doma da treba u guzu i rekao je da nema veze, da se piknem u rame. samo je važno da se pikne u mišić, a ne pod kožu.piknula sam se u rame-sve je bilo dobro
    azrijelka36, da piknem pod 90 stupnjeva?

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Darkice,

ja si nikada nisam davala sama štopericu, to mi je davala uvijek med. sestra u Domu Zdravlja, ostale smo si injekcije sami davali, ali evo filmića:
    http://www.youtube.com/watch?v=2lRmo0D9m7w

http://www.youtube.com/watch?v=Spoz3T5D_SU

http://www.neplodnost.info/ziva/port...50711191023244

a evo i mjesto i stranice na kojima sam našla gore stavljene linkove, a koje je uredila mostly jedna naša forumašica koja je nas sve skupa zadužila na vijeke (Pino - HVALA!!)

http://potpomognutaoplodnja.info/ind...ursi&Itemid=63

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam si sama piknula štopericu, u gornji desni kvadrant, di završi rub gaćica, i nije baš 90, al otprilike...važno je opustiti mišić što je više moguće jer u suprotnom boli ko sam vrag danima...(Kadauna, nisam pogledala filmiće, al meni je tako pokazao dr, pretpostavljam da nema razlike)
    Posljednje uređivanje od mare41 : 02.11.2010. at 08:14

azrijelka36 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

azrijelka36, da piknem pod 90 stupnjeva?
    da..trebalo bi tako..da uđe cijela iglica okomito
    ja si nisam sama davala, jer ne volim baš gledati to..
    preporučukem uzeti manju i tanju iglicu, jer onda i manje boli :D

Tigrica84 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

hello cure.Jucef sam napisla jedan tkst koji mi nije prikazao kod vas.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Tigrice84, nova si na forumu pa ti postovi kasne...
    sad sam vidjela tvoja pitanja na "Nakon transfera". tesko da je krv od utrica - nazalost je moguce da je pocetak M, ali bilo je i slucajeva trudnoca s krvarenjima na pocetku (mada rijetko)... spontani nije sigurno ovako rano - tu je jedino moguca biokemijska trudnoca.
    na VV-u su nalazi bete gotovi isti dan. ako si njihov pacijent, oko podneva dodjes gore i dr te prozove da ti kaze nalaz. jedino ne znam da li se sto promijenilo s obzirom na situaciju na VV-u.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

bok cure!!!! evo ja sam nova na forumu. željela bih vam svima zahvaliti, jer ovaj forum je jedini i pravi izvor informacija. čitajući vaše postove nisam sama. još se ne snalazim baš kako treba pa mi unaprijed oprostite na greškama. također sam na VV. čekam na drugi AIH. imam policistične jajnike, suprug astenozospermija.

MAJA14 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Tinkica prvotno napisa Vidi poruku
    Draga Maja,meni je u subotu bila punkcija u četvrtak je transfer,nadamo se najboljem.... )
    Od srca ti držim fige da više ne moraš u nikakve postupke...ja malo nisam u toku pliz ako ti se da odgovori mi kod koga si bila i kako je prošlo...Hvala i sretno

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

O kojoj stoperici se radi?Neke se mogu dati potkozno (u rame ili trbuh) a neke idu iskljucivo u debelo meso kao sto je Choragon.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam pretpostavila da se zna da se radi o intramuskularnoj injekciji (Choragonu), dobro si ti Ružo pitala, al vjerujem da cure znaju kako se šta daje.

Tigrica84 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    Tigrice84, nova si na forumu pa ti postovi kasne...
    sad sam vidjela tvoja pitanja na "Nakon transfera". tesko da je krv od utrica - nazalost je moguce da je pocetak M, ali bilo je i slucajeva trudnoca s krvarenjima na pocetku (mada rijetko)... spontani nije sigurno ovako rano - tu je jedino moguca biokemijska trudnoca.
    na VV-u su nalazi bete gotovi isti dan. ako si njihov pacijent, oko podneva dodjes gore i dr te prozove da ti kaze nalaz. jedino ne znam da li se sto promijenilo s obzirom na situaciju na VV-u.
    da izgleda da je menga.al jos se nadam nekom cudu da ce u toku dana prestati.al sutra cu svejedno vaditi krv.

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj RuzicaSB prvotno napisa Vidi poruku
    O kojoj stoperici se radi?Neke se mogu dati potkozno (u rame ili trbuh) a neke idu iskljucivo u debelo meso kao sto je Choragon.
    Riječ je bila o Brevactidu. Inače, mm mi je dao u rame s onom manjom iglom (kojom sam si davala i Gonale). Dr mi je tako rekao kada sam mu sinoć poslala sms. Sutra punkcija...
    Poz svima

azrijelka36 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

radi se o brevactidu i kod mene
    Posljednje uređivanje od azrijelka36 : 02.11.2010. at 18:41

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

azrijelka36, kada vadiš betu? Sutra? Prekosutra? Ne znamjeri, malo sam smetena, sutra idem na punkciju, pa...razumljivo je da sam malkice off

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja štopericu (ovitrelle) uvijek dajem u stomak.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Znaci Brevactid ide kao i Ovitrele potkozno, dobro je da znamo za ubuduce.Hvala curke.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

darkica, good luck tomorow!! da te što duže boli ( a to znači da ih ima što više i to dobrih!)

nana, jesi zvala, kakva je situacija?

znači, uputnica na VV?! AJ dobro. koliko dugo čekam nakon anibebi da dobijem?! cca?!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Znaci Brevactid ide kao i Ovitrele potkozno, dobro je da znamo za ubuduce.Hvala curke.
    čekaj, zar nije azrielka36 rekla u mišić štopericu?!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne znam ja sam u rame dobijala samo injekcije koje idu potkozno a Choragon uvijek u debelo meso (citaj guzu) tu nije bilo druge opcije bar sto se mene tice.Sad si me bas zaintrigirala pa molim cure koje su dobile Brevactid ( ja ga nikad nisma imala priliku koristiti) da jos jednom pojasne sta pise jel ide intramuskularno(u misic) ili subkutano (potkozno).Please.

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa Vidi poruku
    čekaj, zar nije azrielka36 rekla u mišić štopericu?!
    Da, u rame

matto avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Dobra noć,
    primila sam choragon poslije svakog transfera i pet dana nakon toga,
    na Citu su mi ponovili po tko zna koliko puta da ide intramuskularno to jest u debelo meso nipošto potkožno.
    Nikad nisam čula da je to štoperica kod mene je štoperica uvijek bila ovitrell

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A sta si ti na Citu dobila Ovitrele kao stopericu a Choragon poslije transfera?
    Sve su to stoperice (betaHCG injekcije) samo se razlicito zovu.

Darkica ajde please ako nisi bacila kutiju slucajno procitaj sta pise kako se daje taj Brevactin, ili neka druga cura nek napise koja si jos mozda nije dala stopericu.

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Meni je dr L dao Brevactid za štopericu i rekao mi je da si je mogu dati ili u rame ili u debelo meso, da je svejedno.Pa sam si je dala u rame...uz njegov blagoslov

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Darkica ajde please ako nisi bacila kutiju slucajno procitaj sta pise kako se daje taj Brevactin, ili neka druga cura nek napise koja si jos mozda nije dala stopericu.
    Nažalost, kutiju sam bacila jučer.

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam i Choragon i Brevactin davala u debelo meso.

azrijelka36 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

azrijelka36, kada vadiš betu? Sutra? Prekosutra? Ne znamjeri, malo sam smetena, sutra idem na punkciju, pa...razumljivo je da sam malkice off
    u četvrtak..ne mogu dočekat...
    sutra ujutro radim test doma..s urinom

azrijelka36 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Meni je dr L dao Brevactid za štopericu i rekao mi je da si je mogu dati ili u rame ili u debelo meso, da je svejedno.Pa sam si je dala u rame...uz njegov blagoslov
    isto to je i meni rekao

azrijelka36 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

nažalost, ne mogu pomoći s uputama brevactida, jer su na njemačkom ..
    brevactid 5000, dobila sam 2 ampule, ali pomješati 2 ampule praška s 1 ampulom vode i piknut u rame
    tak je rekao dr. L

niki78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja sam dobila Brevactid (ako se ne varam 2 ampule po 1500, na žalost više nemam kutiju da provjerim) u debelo meso. Sestra na VV mi je rekla da brevactid ide u debelo meso i zato se nisam sama pikala, nego sam išla kod njih na 3. kat

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

dakle, da zaključimo, u mišić, ali nebitno koji, guz ili rame, glavno da nije potkožno, jel tako?

a gonali , menopuri...di to?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nataša, gonali i menopuri idu potkožno, najzgodnije u trbuh (da ne zbunjujem - i oni mogu u mišić)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja za Brevactid nista vise necu reci dok mi netko ne procita sta pise, subkutano ili intramuskularno, a te bi rijeci trebale tako glasiti i na nekom stranom jeziku ja mislim.Znam samo da jos nikad nisam dobila u rame injekciju koja ide samo intramuskularno, no tko ce ga vise znati.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Može i u rame, evo linka:

Ali, to di ide u rame je malo više nego ono di se na nadlakticu bodemo gonalima/menopurima.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja sam na VV-u dobila stopericu u rame (Ovitrel). mogli smo birati guzu ili rame, ali oboje intramuskularno. samo mi je med. tehnicar rekao da u rame vise pece (ali ipak sam se odlucila za rame jer u prvom postupku 2 tjedna nisam mogla normalno hodati zbog injekcija).

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ružo, meni je dr dao menopur u guzu, da pokaže kako ću si dati štopericu, ne treba raditi paniku oko štoperica, različite su, i vidim da dr-ovi daju upute, a naravno da sve i piše.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Može i u rame, evo linka:

Ali, to di ide u rame je malo više nego ono di se na nadlakticu bodemo gonalima/menopurima.
    Hvala ina33 sad mi je puno jasnije.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Molim za pomoć. Bila sam na VV i dr. Alebić mi je rekao da nazovem 1. dan ciklusa kada ću se naručiti za vađenje hormona 3-5 dan ciklusa i tada doći s uputnicom za hormone i za pregled. Malo sam smotana pa nisam skužila kaj to znači, idem li u postupak ili samo skupljam nalaze? Uopće ne znam o čemu se to radi

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

nažalost, ne mogu pomoći s uputama brevactida, jer su na njemačkom ..
    brevactid 5000, dobila sam 2 ampule, ali pomješati 2 ampule praška s 1 ampulom vode i piknut u rame
    tak je rekao dr. L
    Brevactid je štoperica koja ide intramuskularno (danas sam pročitala s kutije).Uglavnom, meni je dr rekao da dvije ampule Brevactida 5000 otopim s jednom otopinom i dam si u rame. Inače, mene nije baš ništa boljelo niti peklo. I danas sam nakon punkcije dobila opet Brevactid, ali 1500, također u rame.
    Pozz

nana1976 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pozdrav cure. Vidim da raspravljate o davanju štoperice. Bila koja se može dati ili u rame ili u debelo meso, ali ovisno od osobe od osobe i kakvi su njeni hormoni. Ja sam naprimjer i prvi i sada morala dobiti u debelo meso i to 2 praška i 2 ampule s vodom i to s velikom iglom.

A i da javim danas nije bilo transvera prebacene smo za sutra, a mislim da je bilo samo 2 punkcije. Bilo je dosta? cura na folikometriji, ali nema neke prevelike gužve sve je loka. sutra sam gore po javim.
    Posljednje uređivanje od nana1976 : 03.11.2010. at 17:57

Tigrica84 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

halo curke.Oprostite na smetnji.Samo sam vam htijela reci da je meni danas nalaz bete bio negativan.To mi je bio prvi put.
    Bit ce drugi put.
    pozdrav

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Tigrica84 prvotno napisa Vidi poruku
    halo curke.Oprostite na smetnji.Samo sam vam htijela reci da je meni danas nalaz bete bio negativan.To mi je bio prvi put.
    Bit ce drugi put.
    pozdrav
    Tigrica84,

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •