Stranica 21 od 62 PrviPrvi ... 11192021222331 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,001 do 1,050 od 3084

Tema: Potpomognuta na VUKU VRHOVCU

nana1976 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Tigrica84 samo ti ime sve govori,samo naprijed i ne spuštaj glavu.
    Posljednje uređivanje od nana1976 : 03.11.2010. at 21:19

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj nana1976 prvotno napisa Vidi poruku
    Tigrica84 samo ti ime sve govori,samo naprijed i ne spuštaj glavu.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj Šiškica prvotno napisa Vidi poruku
    Nataša danas je vjerojatno izgledalo kao gužva zato što je puno muževa dovezlo žene na pregled..
    Mislim da nije bilo više od tri četiri punkcije i isto toliko transfera.. al ak se tom pribroje muževi.. sva sjedala su popunjena..
    pozzz
    Vidim da vas jako zanimaju novosti i ispričavam se što Vam ih nisam prije napisala.nisam sigurna koliko je bilo punkcija,ali transfera(uključujući i mene) je bilo 7.S obzirom da su samo pacijentice dr.A mislim da je to dosta,tj da se opet počinje raditi kao i prije odlaska.
    Meni je dr.Jukić bila 2 puta na pregledu pa mislim da će i ona,normalno kad prođe obuku radit gore kao MPO

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

drage moje djevojke, gore je nekada bila takva gužva da je svaki od dva doktora, uz cca 10-15 punkcija dnevno, imao jednako toliko transfera te po nekoliko inseminacija. žao mi je što ti niste vidjele i doživjele, jer je to bila GUŽVA! od donošenja novog zakona te s odlaskom lučija takvi su prizori postali DAVNA POVIJEST. a ta 'promjena' znači da je manje postupaka, manje trudnoća, ali pretpostavljam da ta gorka istina našem vrlom ministru zdravstva neće smetati da na kraju godine objavi da je broj trudnoća veći nego ikad - jer statistika je divna stvar kojom se lako može manipulirati!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

citirat ću samu sebe s odbrojavanja, brojke s foruma govore za sebe, vi sami vidite koliko je bilo trudnoća 2008.g. i 2010.g. a Vuk Vrhovec je najviše pogođen:

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    za sve cure koje ne pamte bolja vremena, evo liste trudnica iz listopada 2008, prije ovog zakona (

Milinoviću, SRAM VAS BILO!

1. k&s – ICSI prirodni, Rijeka
    2. black_lady – prirodno (klomifen)
    3. tužna – FET VV (nakon 1 stimuliranog i 1 FET-a)
    4. crow – ICSI stimulirani – Njemačka
    5. romi - prirodno
    6. mačkulina - prirodno
    7. storiatriste – ICSI Prag
    8. taMarelica – ICSI stimulirani VV (nakon stimulirani ICSI Maribor)
    9. djevojčica22 – IVF stimulirani VV (nakon 2XAIH na VV)
    10. enya22 – prirodno (nakon 2 AIH, 2 prir. IVF-a i 2 stim. IVF-a VV)
    11. zeljka17 – IVF stimulirani Vili
    12. bijeli ljiljan – prirodno (5XAIH, 2Xprirodni IVF, 1 stimulirani)
    13. dubicanac1 - 1. IVF stimulirani VV
    14. mica_7 – 1. IVF stimulirani VV

a evo usporedbe radi, listopad 2010:

1. Žanet – 4.stimulirani IVF, Cito (nakon 3 IVF )
    2. gargamelica – 5.stimulirani ICSI-TESSE, Cito (nakon 4 ICSI-TESSE)
    3. sbonetic – 4 ICSI, IVF poliklinika (nakon 3 ICSI)
    4. Gosparka – 5 ICSI, SD (nakon 4 ICSI)
    5. Tia – 4. stimulirani ICSI (nakon 6 AIH, 3 stim. IVF)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Cure moje drage koje ste gore u postupcima, držim vam fige da vam uspije čim prije postupak gore ali se situacija na Vuku nepovratno izuzetno promijenila gore, od klinike koja je imala najbolje rezultate u HR sad je ostala tek jedna klinka u nizu s jednim liječnikom s 4-godišnjim iskustvom, novom liječnicom s apsolutno nikakvim MPO iskustvom, dvije potpuno friške biologice.............. i jednim iskusnim biologom koji se tek mora uhodati s novim okruženjem na VV-u.

Iskreno priželjkujem prvu trudnoću na VV čim prije, ali i sami zaposlenici na Vuku govore da se nadaju da će situacija opet biti bolja................................ Hoće, sigurna sam, jer gore ne može, ali kad i u kojim i kakvim postocima s ovakvim zakonom, to će tek vrijeme pokazati.............

kiša avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Tigrice, drži se, znam da boli, ali treba puno strpljenja
    u kakvom si postupku bila?

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ksena sjećam se što je bilo i kako je bilo i ponavljam po već koji puta ŽALOSNO !!!

i ja jedva čekam prvu trudnicu ..

(tko zna možda već koja i ima, biolog je došao prije više od dva tjedna ..al je nema na forumu!!)

Ela28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam od jučer na menopurima i u subotu opet na pregled.Jučer nije bilo baš gužve relativno sam brzo bila gotova vadili mi krv.Bilo je nešto punkcija i transfera ali nisam baš brojala.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

oprostite, neznam dal na dobrom mjestu pitam, zanima me dal je koja od vas koristila kapi Agnolyt-Madaus zajedno s klomifenima??

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo jedno brzinsko javljanje sa VV-a, uživo

Za one koje zanima gužva, e pa gužva je. U jednom trenutku
    sam izbrojala 25 cura.
    Ja još čekam, i doooosta mi je gužve

Ljufi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Kada smo MŽ i ja prije više od godinu dana dolazili na VV ta brojka se kretala od 50 do 100 parova. Dnevno je bilo oko 20 punkcija, isto toliko transfera, a nas muških je bilo 25 u redu za kabine.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ljufi,bila sam i ja na VV i prije 4 godine i gužva nije bila veća od
    ove danas. Sve je relativno.

A upravo vidjeh i svjezu trudnicu sa VV-a, jeeeeee!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ajde hvala Bogu, nek ima i ta jedna nova trudnica s VV-a............. Snjeska, nju si gore vidjela na Vuku? Mi uglavnom znamo isključivo one koje se javljaju na forum, a i to može biti indikativno.......

Ja sam prošli tjedan bila na VV-u 2x, oba puta je bilo oko 10ak žena, taj dan i sutradan po jedna punkcija, tako da gužve stvarno nema...............

Meni je to bila pretužna pustoš gore (
    Posljednje uređivanje od Kadauna : 04.11.2010. at 13:02

Tigrica84 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj kiša prvotno napisa Vidi poruku
    Tigrice, drži se, znam da boli, ali treba puno strpljenja
    u kakvom si postupku bila?
    hvala na dobrim zeljama.Na ivf-u

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Cure, pitanje...kada idem na transfer trebam li nositi svu opremicu kao i kada sam išla na punkciju? Spavaćicu, šlapice, čarapice? Hvala.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Darkica prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, pitanje...kada idem na transfer trebam li nositi svu opremicu kao i kada sam išla na punkciju? Spavaćicu, šlapice, čarapice? Hvala.
    Da, sve...
    Sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajde hvala Bogu, nek ima i ta jedna nova trudnica s VV-a............. Snjeska, nju si gore vidjela na Vuku? Mi uglavnom znamo isključivo one koje se javljaju na forum, a i to može biti indikativno.......
    (
    Da, vidjela sam ju na Vuku.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ma bit će to sve great, radi se punom parom, upola manje žena, ali i upola manje doktora, tako da je zapravo statistički podjednako postupaka!

ja sam bila na VV 2004: e ono su bile gužve! dr Jukić je radio od 6 do 6, išle smo ko na traci, Lučinger nešto slabijim tempom, ali također ludo!

uhodava se VV pomalo, s obzirom kakve je imao izglede početkom 9.mjeseca, i ja stvarno vjerujem da je situacija sve bolja i bolja, i sad još uz ovu frišku trudnicu

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa Vidi poruku
    ma bit će to sve great, radi se punom parom, upola manje žena, ali i upola manje doktora, tako da je zapravo statistički podjednako postupaka!

ja sam bila na VV 2004: e ono su bile gužve! dr Jukić je radio od 6 do 6, išle smo ko na traci, Lučinger nešto slabijim tempom, ali također ludo!

uhodava se VV pomalo, s obzirom kakve je imao izglede početkom 9.mjeseca, i ja stvarno vjerujem da je situacija sve bolja i bolja, i sad još uz ovu frišku trudnicu
    Za one koji slabo čitaju komentare, ili zadnjih par godina nisu bili na VV-u ili nisu svjesni što je ministar učinio pacijentima ponavljam:

Cure moje drage koje ste gore u postupcima, držim vam fige da vam uspije čim prije postupak gore ali se situacija na Vuku nepovratno izuzetno promijenila gore, od klinike koja je imala najbolje rezultate u HR sad je ostala tek jedna klinka u nizu s jednim liječnikom s 4-godišnjim iskustvom, novom liječnicom s apsolutno nikakvim MPO iskustvom, dvije potpuno friške biologice.............. i jednim iskusnim biologom koji se tek mora uhodati s novim okruženjem na VV-u.
    s
    Ikreno priželjkujem prvu trudnoću na VV čim prije, ali i sami zaposlenici na Vuku govore da se nadaju da će situacija opet biti bolja................................ Hoće, sigurna sam, jer gore ne može, ali kad i u kojim i kakvim postocima s ovakvim zakonom, to će tek vrijeme pokazati.............
    Citiraj Ljufi prvotno napisa Vidi poruku
    Kada smo MŽ i ja prije više od godinu dana dolazili na VV ta brojka se kretala od 50 do 100 parova. Dnevno je bilo oko 20 punkcija, isto toliko transfera, a nas muških je bilo 25 u redu za kabine.:mrgree

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

situacija je gore nepovratno promijenjena i naprosto neke činjenice treba prihvatiti i priznati!

Roza naočale su super za postupke, ali ne i za situaciju na VV i komentarima kako je sve super A NIJE i da se radi kao prije A NE RADI se dugoročno šteti novim pacijenticama koje bi možda radije odabrale neku kliniku gdje je tim uhodan, gdje je MPO-ovac s dugogodišnjim iskustvom pa mu neće pobjeć js ili će znat pogodit bolju stimulaciju, gdje je u labu ekipa koja iza sebe ima tisuće a ne JEDNU trudnicu ili možda čak INOZEMSTVO gdje nije na snazi ZAKON KOJI JE I KRIV ZA OVO STANJE!!!!!!!!!!!!!!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bebel, jel se tebi čini da je ovo borba s vjetrenjačama?!

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    Bebel, jel se tebi čini da je ovo borba s vjetrenjačama?!
    Na žalost DA.

Užasno me obuzimaju emocije kad se sjetim svih žena koj su sad već u 40-oj i uništene su im sve nade, žena koje slabo reagiraju na stimulacije, onih koji su nepovratno izgubili godine zbog zakona i sad dodatno i zbog gubitka doktora...a tolike godine su sjedile gore, trpile bol, strahovale zbog posla jer su često izostajale... i ono najvažnije nadale se i podizale se nakon svakog pada...
    Kako svima njima pa i meni staviti roza naočale?
    A nekad je ovaj podforum forum bio inspirativan i edukativan za sve, a ne samo za pacijente VV-a.
    Žalosno...
    Nadam se da dr. A i dalje radi "punom parom" od 7,30/8 do 15
    Posljednje uređivanje od Bebel : 05.11.2010. at 08:16

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Kad sam ja krenula u postupke prije 4 i pol godine nisam trebala čitati niti jedan drugi topic na Rodinom forumu osim ovaj za VV, jer su se tu mogle saznati sve potrebne informacije. To je bila klinika sa najviše iskustva i najviše raznolikih slučajeva. Na žalost, to više nije tako .

goodwitch avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

čitam vas i ne mogu vjerovati..
    unaprijed se ispričavam ako se itko nađe uvrijeđen jer mi to stvarno nije namjera..
    ja nisam bila u situaciji kao vi,ali nekoliko meni jako dragih i važnih osoba u životu je i prošlo i prolazi sve što prolazite i vi,tako da koliko god se trudila biti ne subjektivna jednostavno ne mogu..
    do sad se moje pisanje sastojalo samo u svrhu neke korisne inf. i sl.,ali ovo mi je prestrašno i ne mogu ne komentirati...
    Ksena,Kadauna i Bebel razumno,jasno i konkretno objašnjavaju i stvarno se trude po svim aspektima i iz svih kutova gledanja pomoći svima ,a velika većina ono samo šuti,čak ni ne komentira kao da ih se sve to uopće ne tiče..još kad vidim skakutanje i veselje,pa stvarno...
    pa kako bi ljudi koji nemaju pojma o MPO mogli nešto razumijet i podržat neke promijene ovog neljudskog zakona,ako ljudi koji to prolaze i na svojoj koži svakodnevno osjećaju posljedice te nakarade,nisu u stanju?!
    ja inače volim pozitivu,ali ovdje joj,bar za sad,stvarno nema mjesta
    evo jedino još mogu svima od sveg srca poželit samo pozitivne bete i to što prije...

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Bebel prvotno napisa Vidi poruku
    Za one koji slabo čitaju komentare, ili zadnjih par godina nisu bili na VV-u ili nisu svjesni što je ministar učinio pacijentima ponavljam:
    Bebel, ajd, molim te, ostavi me na miru
    Posljednje uređivanje od nataša : 05.11.2010. at 10:56

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

imaš nešto posebno protiv mene ili samo onako?!

imala sam sreću da sam uspjela imat jedno dijete iz IVF-a već sa 30 godina, i molim boga da je moj svaki dosadašnji neuspjeh bio uspjeh jednoj od vas , pogotovo onima kojima vrijeme više baš ne ide na ruku, ali nadam se da ću uspjet još jednom do 40. -e.

oko sebe uvijek pokušavam širit dobro raspoloženje, a ljude koji to ne čine izbjegavam jer ne mogu mi pomoći, samo suprotno!
    to se pokazalo kao dobro, kroz sve ove godine muke koje samo ja znam kako je bilo proživljavati i koje proživljavam i dalje!
    i ako zvučim nenormalno kad tu skakućem i nadam se najboljem, ignorirajte me, jer tako se čini sa luđacima! al pustite me ako imam kad šta reći dobro da to i kažem!
    Posljednje uređivanje od BHany : 05.11.2010. at 21:41 Razlog: na zamolbu korisnice_preosobno

kiša avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

nataša samo naprijed i glavu gore

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa Vidi poruku

znam da moj privatni život nikog ne zanima, ali mi je puna kapa kuknjave, beznađa,crnila...
    od sveg što si napisala komentirat ću samo ovo jer je ovo jedino i tema:

Nataša, na ovom forumu već dugo postoji grupa ljudi koji RADE mukotrpno i teško (PINO!!!!!!!) na prikupljanju informacija, na senzibiliziranju pacijentica i osvješćivanju DA JE ZAKON O MEDICINSKI POTPOMOGNUTOJ OPLODNJU, KOJI JE NA SNAZI, LOŠ!!! I da se posljedice tog zakona osjećaju na klinikama! Netko isto tako treba novim pacijenticama da ovakvo stanje kakvo je sad NIJE NORMALNO I UOBIČAJENO. DA NIJE NORMALNO KAD TI BACAJU JAJNE STANICE, JER SE TO NIGDJE U CIVILIZIRANIM ZEMLJAMA NE RADI. i dalje da ne nabrajam.

dobar dio pacijentica to shvaća, ali onda dođeš ti i vrlo vičeš ma nema veze što se VV raspada valjda će doći dobri biolozi jer samo dobri učenici mogu upisati taj fakultet!!! pa čovječe kao da to ima ikakve veze sa uspjehom laba!!!!!!!!!

ti to ne shvaćaš ili ne želiš shvatiti!!! nitko nema ništa PROTIV TEBE! žao mi je, ali to što si ti izgubila nogu nema apsolutno veze s činjenicom da je MINISTAR ZAKONOM UNIŠTIO JEDNU OD NAJBOLJIH KLINIKA U HRVATSKOJ KOJA JE BEZ BEDA MOGLA PARIRATI MARIBORU!!!!!!!!!!!!!!!!
    I niej to kuknjava nego ukazivanja na pravo stanje draga moja, jer u Hrvatskoj osim onih koji šute i kimaju glavama ima i onih koji se ne žele i neće pomiriti sa svime što im se servira!!!!!!!!!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nataša, jako mi je žao zbog tvoje situacije, sad mi je i razumljivija tvoja potreba da gledaš stvari ful pozitivno, u stilu najboljeg mogućeg scenarija (koja je i meni, iskreno, bila čudna). Sretno u MPO-u i zadrži svoj pozitivan duh!

Razumijem i želju drugih cura, koje se trude i aktiviraju da se zakon promijeni, da na, po njihovom mišljenju, neutemeljenu pozitivu rade undo... A opet, kako ići u postupke i ne nadati se, to je iznimno teško...

Nadam se da ćete se naći negdje u pola puta.

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Da li se prof. Šimunić još što oglašavao oko ove svoje izjave:

"Isto tako struka ističe poteškoće i umanjeni uspjeh IVF liječenja u tzv. „teških pacijenata“. U tih parova (10-15% populacije neplodnih) ograničena oplodnja na samo 3 oocite daje znatno niži uspjeh. Glavne poteškoće su:

* starija dob žene
    * ozbiljna neplodnost muškaraca
    * stanja nakon kriopohrane ograničenog broja uzoraka spermija (onkološki bolesnici)
    * stanja nakon dobivanja testikularnih (neejakuliranih) spermija (PESA, TESA, TESE)
    * „low responders“ – malo dobivenih jajnih stanica
    * ponavljani neuspjeh IVF-a
    * sekundarni IVF (izvantjelsena oplodnja)/ICSI (intracitoplazmatsko injiciranje spermija) u onkoloških bolesnica"

Jel to izgledno da će ikad stupiti na snagu? Imate li informaciju?

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zasad ne!

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Molim da istog časa svi prestanete vikati na sve!

Inače eto mene s žutim i crvenim kartonima kad slijedeći put otvorim ovaj topic.

Nitko nikoga ne može natjerati da nekako misli.
    Ja se isto ne slažem s Natašom i onima koji optimistično gledaju na stvari…iako sam rodila dijete iz IVF-a s 30, bila pacijentica dr. Jukića…itd...baš zato vidim u 10 godišnjoj borbi kakva je razlika i da vjerojatno drugo dijete neću uspjeti dobiti na ovaj način…
    I pamtim druga vremena na VV-u i znam da je ovo sramota, i znam se da nove cure treba educirati jer nisu svjesne opasnosti koje ima ovaj zakon nosi i godina koje će im zakon i uhodavanje VV-a ukrasti…i da bi najbolje bilo da pobjegnu glavom bez obzira i od ovog trenutnog stanja na VV-u i od liječenja u Hrvatskoj…ako ikako mogu, kao što bi pobjegla i sama…

Ali nećemo zato vikati na one koje su svjesno, sa svim svojim iskustvom, izabrale 'nositi ružičaste naočale' – to je pretpostavljam njihova odgovorna odluka (možda imaju subjektivne ili objektivne razloge za to evo kao nataša koja je na neki način vjerojatno morala razviti obrambeni mehanizam u moru negativnosti ili su im dijagnoze takve da im dopuštaju nadu i s ovim zakonom, tko zna…ja im želim da se ta nada što prije ispuni i ostvari)
    Kao što nećemo vikati niti na one koji još nisu svjesni problema.
    Naše, kao aktivista ovdje je da educiramo…ne možemo nikoga prisiliti, a pogotovo nikoga nećemo napadati. Možemo s vremena na vrijeme napisati kakvo je stvarno stanje, upozoriti kako je bilo prije …da se ne izgubi znanje i svijest o tome da zaista može bolje i uspješnije… kako bi možda uputili nekoga tko iz neznanja bira ovo substandardno liječenje – i kao podsjetnik i poziv da nam se pridruže oni koji žele ili su se opekli na svojoj koži sa zakonom.
    Ne možemo nikoga, niti na jednoj temi, ne samo ovdje, prisiliti da čuje naše mišljenje.
    Zato molim da sada smirite tenzije i da ne eskalirate u međusobno vrijeđanje.

Hvala
    Posljednje uređivanje od BHany : 05.11.2010. at 12:59

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj gala1979 prvotno napisa Vidi poruku
    Da li se prof. Šimunić još što oglašavao oko ove svoje izjave:

"Isto tako struka ističe poteškoće i umanjeni uspjeh IVF liječenja u tzv. „teških pacijenata“. U tih parova (10-15% populacije neplodnih) ograničena oplodnja na samo 3 oocite daje znatno niži uspjeh. Glavne poteškoće su:

* starija dob žene
    * ozbiljna neplodnost muškaraca
    * stanja nakon kriopohrane ograničenog broja uzoraka spermija (onkološki bolesnici)
    * stanja nakon dobivanja testikularnih (neejakuliranih) spermija (PESA, TESA, TESE)
    * „low responders“ – malo dobivenih jajnih stanica
    * ponavljani neuspjeh IVF-a
    * sekundarni IVF (izvantjelsena oplodnja)/ICSI (intracitoplazmatsko injiciranje spermija) u onkoloških bolesnica"

Jel to izgledno da će ikad stupiti na snagu? Imate li informaciju?

Gala, o ovome je već ranije bilo riječi, to je tek jedan od pokušaja ublažavanja stanja kakvo ono jest u HR, a to je katastrofalno s ovakvim zakonom. Ostalo je sve tek na pokušaju liječnika a ja uistinu vjerujem da ništa od toga jer se kuloarima priča da je Milinović navodno jako loše reagirao na isti prijedlog liječnika ali i zbog članaka u novinama da će se ipak omogućiti zamrzavanje embrija i oplodnja svih j.s. u tim nekim iznimnim slučajevima

http://www.jutarnji.hr/traze-se-izmj...djece-/778336/

http://www.vecernji.hr/vijesti/mijen...-clanak-156863

Bilo kako bilo, liječnici su svoje mišljenje poslali na ministarstvo koje se uopće nije na to oglasilo.

Ja se uistinu nadam da ovakvo trulo rješenje kojim tek jednoj skupini pacijenata omogućuju normalno, optimalno i u svijetu prihvaćeno i prakticirano lječenje neće proći jer to diskriminira sve skupine koji u tom popisu nisu obuhvaćene.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj BHany prvotno napisa Vidi poruku
    Ali nećemo zato vikati na one koje su svjesno, sa svim svojim iskustvom, izabrale 'nositi ružičaste naočale ...
    Nije bilo vikanja. Radi se o konstruktivnoj raspravi... Svi mi imamo svoje privatne živote za koje samo mi znamo koliko su nam trnoviti (na odnosi se samo na MPO).

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

vikanje je prema pravilima forumske komunikacije (ne samo ovog foruma) pisanje velikim slovima i puno uskličnika
    a i moja moderatorska procjena je da je ton i ozračje topica krenulo kamo ne treba pa se umiješam dok je vrijeme, bolje nego da kasnije glumim Pierluigi Collinu (a nemam ni takvu frizuru)
    nemam primjedbe na sadržaj rasprave kao takve

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ispričavam se ako je netko moje boldanje, capsove i uskličnike shvatio kao vikanje. možda sam malo protegla glasnice, ali samo u smislu naglašavanja sadržaja

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Nataša OK je sto gledas pozitivno na stanje na VV,ali mislim da bi promiejnila misljenje da znas stanje od ranije.
    Cure ti pokusavaju dočarati razliku a ti valjda tto shvatas kao atak na tebe.Za mene će V biti onaj stari kad budem s dr dolazila u filtu ujutro u 6 sati a na red za pregled dolazila u 13-14 tad će značiti da je opet puno punkcija i tranferajer prgledi idu nakon svega(takva je bila praksa)
    Tko nezna za bolji VV njemu je i ovaj sad dobar i za mene je to jedino objašnjenje.Ali sve dok je ovaj debilni zakon na snazi nema ,hm...
    Ja osobno pokusavam prenijeti embrije kod L imam ih 13 u stanju blastica...iskreno me interesira ima li sad na VV blastica uspiju li embriolozi izabrati od 10-15 JS najbolje 3 i njih oploditi da dođu do stadija blstica.
    Iako je sad extra stručnjak gore on ipak nemoze znati koje su od tih JS najbolje.ja sam ih imala 16 a sad bi se raspala od tuge da samo 3 oplode a ostale zamrznu ..

mislim da ni uz ovo to nije moguće utvrditi
    http://www.cito.hr/hrv/oprema=cri_oosight.html
    a na VV sigurno još nemaju ovakav uređaj..

LP u iščekivanju prve trudnoće na VV

P.S volila bih vise od svega da griješim u svemu ovome gore napisanom

amariya avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Vjerojatno ih ne bi ni zamrznuli,a i da ih zamrznu... Sami stručnjaci su rekli da su embriji od odmrznutih j.s. puno lošije kvalitete. To je ekperimentalna metoda, drugim riječima mazanje očiju.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

[QUOTENataša OK je sto gledas pozitivno na stanje na VV,ali mislim da bi promiejnila misljenje da znas stanje od ranije.][/QUOTE]

na vv sam od 2003. godine u 4.mjesecu..... i nema veze, žao mi je što sam se uopće dala izazvat i iznosila svoje privatne stvrani na javni forum, ipak sam idiot!
    od sad će moje javljanje biti čisto informativne naravi,barem ovdje gdje se pazi na svaki moj korak, i to naravno ne da obavještavam šta se meni dešava, već općenito.

isprika administratoru.

svima puno sreće

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nataša, ako ti je bed zbog detalja, zamoli admina da izbriše onaj post ili dio, vjerujem da će imat razumijevanja, jer je taj dio prilično otkrivajući. Sretno i ostani pozitivna!

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

jako mi je zao zbog toga koji se ovdje nasao
    i svima koji ste u postupku ili cete ubrzo u postupak zelim najbolju srecu

evo ja bih nesto napisala glede aktivizma
    onih koji nesto konkretno rade protiv zakona je JAKO MALO
    s lijecnicke strane se nakon godinu dana zakona oglasio samo Simunic s konkretnim zahtjevom ministarstvu koje je citirala Gala - a pitanje je koliku konkretnu potporu u tome ima od ostalih, jer na kraju ovu kasu je sam zakuhao, pa neka ju sam i kusa (zakuhao kasu - na Brijunima u rujnu 2009. dao je potporu Milinovicu i potpisao sve ostale iz strucne udruge, cak i Vlaisavljevica). Medjutim Simunic se u svojim tekstovima sablaznjava nad 11.000 zamrznutih embrija - kao da su ih pacijenti sami zamrzavali - i time potkopava vlastite zahtjeve i daje potporu "drugoj strani", ne pacijentima.

Ostali liječnici - osim Radončića koji se pojavio u jednoj tv emisiji - gromoglasno ŠUTE - ili kad se pojave u medijima pišu kako je najveći uzrok neplodnosti odgađanje rađanja, ili kako je za to kriva feminizacija visokoobrazovanog kadra... a ruku na srce, privatnicima zapravo ide na ruku ako bude više, a ne manje postupaka (zbog smanjenog uspjeha).

I tako ostaje samo nekolicina pacijenata ili simpatizera - i zaista se radi o NEKOLICINI - koji išta rade da bi se javnost osvijestila, da bi se pacijenti obavijestili - a ta nekolicina, moram reći, gubi polet. Ja sam svakako izgubila polet. Ne želim više propustiti djetinjstvo moje djece da bi bila osamljena u ovoj nepravednoj borbi. Znala sam provoditi sate na kompjuteru dok su djeca bila prepustena sama sebi, a mama potpuno u svom svijetu.

Nemam ja nista protiv skakutanja. Lijepo je nadati se (nuzno nije - evo najnovije studije pokazuju umjeren stres u biti djeluje pozitivno na uspjeh postupka). Imam protiv NEAKCIJE. Svaki pacijent može napraviti nešto konkretno protiv zakona. Na primjer:
    - poslati email Kosorici da djeluje na Milinovica
    - poslati email svom saborskom zastupniku da postoji nepravda oko koje bas ON ili ONA moze nesto uciniti, a da drzavu NISTA NE KOSTA
    - poslati email novinarima
    - pojaviti se pred kamerama i ispricati svoju pricu
    - ako ima veze s grafičarima, uvijek nam treba netko tko bi letak uobličio ili napravio neki banner ili tako nešto
    - ako ima veze novinarima, organizirat koju emisiju
    - ako želi pomoći drugim pacijentima, organizirat koju kavicu

Dovoljno je pokazati INTERES za vlastitu sudbinu, umjesto da se čovjek prepusti bez borbe, apatično...

Nataša draga, nadam se da će ti se opet posrećiti i da ćeš uspjeti iz prve... Samo vidiš, iz Osijeka si pobjegla zbog embrioginje... a sad na VV-u imaš embriologe s manje iskustva... A razlog je vrlo vjerojatno spajanje s Merkurom - direktno Milinovićevo maslo - i posljedično tko zna kakva reklasifikacija radnog mjesta zbog koje su možda glavni ljudi pobjegli. Da su se pacijenti dr. L-a u lipnju pobunili barem u istoj mjeri koliko se pobunilo društvo dijabetičara, možda do toga ne bi došlo... možda bi se barem doktori bolje osjećali da vide da se pacijenti brinu za njih i žele im pomoći, pa makar moralnom podrškom... umjesto toga komentari su ovdje bili - pa možda će biti bolje, možda će se preseliti u bolje uvjete... eto što NEAKCIJA može donijeti - samo prešutno odobravanje jednog političkog nasilja. A svi mi koji ne dignemo glas protiv smo na kraju suučesnici.

amariya avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Stara je priča da L odlazi u privatnike. O tome se šuškalo već jako dugo, a početkom ljeta je svoje pacijentice slao u njihovu priv. polikliniku da suprug napravi spermiogram, pa "mu je bilogica sve detaljno pola sata objašnjavala te su pod mikroskop gledali spermiće". Zbog toga je moje skromno mišljanje sa njegov/njihov odlazak u privatnike nema veze sa spajanjem s Merkurom, jer naći smještaj, uređaje, srediti potrebne papire ne može se riješiti u par mjeseci, bar ne u RH. Mislim da je GLAVNI razlog njegovog odlaska baš onaj koji je i rekao a to je da više njegovo tijelo moglo podnijeti takav tempo rada, a koji je bio, mislilm da se svi mogu s tim složiti, nadljudski.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj amariya prvotno napisa Vidi poruku
    Stara je priča da L odlazi u privatnike. O tome se šuškalo već jako dugo, a početkom ljeta je svoje pacijentice slao u njihovu priv. polikliniku da suprug napravi spermiogram, pa "mu je bilogica sve detaljno pola sata objašnjavala te su pod mikroskop gledali spermiće". Zbog toga je moje skromno mišljanje sa njegov/njihov odlazak u privatnike nema veze sa spajanjem s Merkurom, jer naći smještaj, uređaje, srediti potrebne papire ne može se riješiti u par mjeseci, bar ne u RH. Mislim da je GLAVNI razlog njegovog odlaska baš onaj koji je i rekao a to je da više njegovo tijelo moglo podnijeti takav tempo rada, a koji je bio, mislilm da se svi mogu s tim složiti, nadljudski.
    no svejedno nije bilo ljudi koji bi na neki način se aktivnije uključili u ovu borbu protiv zakona, protiv spajanja Merkura i Vuk Vrhovca, to je poanta a ne da li Lučinger možda ipak jednog dana otišao u privatnike.

Žao mi je uistinu što nas je šaka ljudi koji hoćemo potegnut i veliki dio koji neće i ne želi ili kaže da nema svrhe, itd, razni su argumenti .................. Pino je btw. žena koja živi u USA, koja ima troje djece i stvarno bi joj mogal biti sudbina MPO-a u Hrvata apsolutno svejedna..................

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

i ono što mene frapira, svaki put iznova je da je ženama svejedno ili očito nedovoljno bitno da im je sad uspješnost po postupku tek negdje oko 20%. Pišete da ima jedna trudnica s VV-a, jedna koja ne forumira............. neka, hvala Bogu, ali kad se sjetim da uz ovakav zakon i nažalost trenutne uvjete na VV-u ta
    trudnica je jedna naspram 6 ili 7 ili 8 ili.. ............ koje nisu uspjele ( 20% je u uhodanim klinikama uspješnost, na VV-u to nažalost može biti samo manje.............

Kao što sam već ranije rekla i osoblje gore ipak govori o tome da će vrijeme Vuka tek opet doći, a kad..........................? to Bog dragi zna..................

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Kadauna, uspješnost na VV-u je prije zakona bila čak oko 40%. Uz CITO, daleko najuspješnija klinika u Hrvatskoj. Te statistike znamo jer su pacijenti otišli slušati statistike iznesene na Plitvicama u svibnju - opet, nekolicina koja se je pokazala i koja je imala sučeljavanje sa Šimunićem...

amariya, L. je sigurno imao oko na privatnoj praksi. Samo pitanje je da li bi otišao bez da uhoda zamjenu, kao i Lana, da nije bilo spajanja s Merkurom. Ta dva događaja nisu nepovezana.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ono što mene frapira, svaki put iznova je da je ženama svejedno ili očito nedovoljno bitno da im je sad uspješnost po postupku tek negdje oko 20%. Pišete da ima jedna trudnica s VV-a, jedna koja ne forumira............. neka, hvala Bogu, ali kad se sjetim da uz ovakav zakon i nažalost trenutne uvjete na VV-u ta
    trudnica je jedna naspram 6 ili 7 ili 8 ili.. ............ koje nisu uspjele ( 20% je u uhodanim klinikama uspješnost, na VV-u to nažalost može biti samo manje.............

Kao što sam već ranije rekla i osoblje gore ipak govori o tome da će vrijeme Vuka tek opet doći, a kad..........................? to Bog dragi zna..................
    Kadauna, pa nikome nije svejedno što je stanje takvo kakvo jeste, ali širenje panike nimalo ne pomaže.
    Cure pokušavaju na neki način preživjeti ovaj krizni period, ne gubiti dragocjeno vrijeme i, da, možda ipak ostvariti majčinstvo na kakvom-takvom Vuku.

Zakon je grozan, nemilosrdan i poguban za sve nas. Njegovu nedorečenost i ja osjećam na sebi ovih dana.
    Borim se protiv njega onako kako mogu, koliko mi vrijeme i mogućnosti dozvoljavaju, voljela bih dati više od sebe ali ne mogu.

Stanje na Vuku je nepovratno promijenjeno, svima je jasno. I tu ništa ne možemo učiniti.
    Vuk sada ima jednog doktora koji ima cca 4 godine iskustva, vjerujem da zna što radi.
    Vuk ima i dobrog biologa, i ona zna što radi.
    Vuk ima jednu trudnicu koju sam sama vidjela i čula visinu njene bete, vjerujem da nije jedina.
    Samo je jedina za koju smo mi čule.
    Vrijeme Vuka će opet doći, sigurno.
    A do tada, ajmo malo optimističnije gledati na cijelu stvar, zbog cura koje nemaju izbora i ostaju na Vuku.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj pino prvotno napisa Vidi poruku
    amariya, L. je sigurno imao oko na privatnoj praksi. Samo pitanje je da li bi otišao bez da uhoda zamjenu, kao i Lana, da nije bilo spajanja s Merkurom. Ta dva događaja nisu nepovezana.
    Potpisujem i potvrđujem...

L. je svoje pacijente uredno naručio u 6 za 9 mjesec i to na VV. Meni i par mojih poznanica je potvrdio da je 100% do kraja 2010. na VV-u... eto...i bijaše to samo riječ...

Ja se sjećam da je jedna forumašica spominjala da je NJM radio nalaz kod L. (privatno), ali se ne sjećam nekog velikog broja koji je to obznanio (uzmimo u obzir da većina L. pacijenata ima gotove nalaze).
    Ipak, žalosno je da L. trenutno samostalno u privatnoj praksi dnevno ima po 3-4 puncije i transfera te je trenutno na dnevnom prosjeku klinike VV .
    Na žalost, mali je broj onih koji si mogu priuštiti postupak privatno...

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Snješka, pretpostavljam da si pacijent dr.A.
    Da ti sutra kažu kao on odlazi 30.11. sa VV-a koje ti opcije nudi VV?
    Posljednje uređivanje od Bebel : 05.11.2010. at 22:32

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bebel prvotno napisa Vidi poruku
    Snješka, pretpostavljam da si pacijent dr.A.
    Da ti sutra kažu kao on odlazi 30.11. sa VV-a koje ti opcije nudi VV?
    Ja sam do neki dan bila pacijentica dr.L.
    sada sam kod dr. A.

Vjerujem da on ne ide nigdje, barem za sada.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •