Da danas je bila gužva..
mislim četiri pet punkcija , četiri transfera i dvije inseminacije i naravno hrapa novih cura..
Da danas je bila gužva..
mislim četiri pet punkcija , četiri transfera i dvije inseminacije i naravno hrapa novih cura..
Danas sam bila na transferu i gore je bila gužva.
Što se tiče klime na VV-u, ona je super.
Što se tiče dr. A, samo ću vam reći da sam do sada prošla Petrovu (doktor koji me je liječio je ljigavac), Maribor (iz njega nisam pokupila ništa pozitivno) i na kraju VV. Dr.A mi je jedini uspio doći do transfera. Jeste mlad, ali mislim da se super snalazi, a i znate da u MPO-u treba i velika doza sreće. Ja ga iskreno volim i cijenim i znam da ćemo uspjeti.
I da, od kako je otišao dr. L i biologica za koju sam čula da ga nije baš nešto mirisala, kao da je postao sigurniji u sebe.
A što se tiče nove ginekologinje, meni se sviđa, samo joj treba praksa, kao i svima nama u našim poslovima.
Sretno svim curama na VV i da se novi tim sto prije uhoda
Ja ipak jos ne mogu prezaliti odlazak dragog dr. L, pa sam ipak odlucila mijenjati kliniku![]()
Evo i ja sam danas bila na VV..Uzimala sam Femaru i daans mi je dr. A radio uzv i nema ni jednog folikulaAli dobro...bude bolje. To mi se i prije dešavalo s klomifenom kada mi ga je još moja soc.gin.davala.
Nego da vas pitam...Ja sam danas morala donijeti uputnicu za inseminaciju, danss mi je dr. napravio uzv i rekao da dođem opet u četvrtak ali ništa nije napisao za uputnicu, da li vrijedi još ta na kojoj piše AIH ili koram po novu?
I ja sam danas odgulila maratonsko čekanje na VV.. do iza 14h da uopće uđem u sobu,pa vađenje krvi,pa pikanje..pa..To je bila gužva! Slažem se s pohvalama koje je reni 76 napisala za doktora. Lijepo je bilo gledati sreću cura koje su dogurale do transfera i svima puno sreće ~~~~~~~~
da, bilo je baš lijepo vidjeti vesele cure nakon transfera! čak poneke nisu imale ni gdje sjesti, ali to ih nije omelo da budu dobro raspoložene!
doktor je radio sto na sat, i neprestano sa smješkom na licu!
sestre i dalje odlične!
velika gužva!
da pitam: jel problem ako sam prvo dobila gonal , a onda vadila hormone?zar ne treba obrnuto?
imala sam potpuno drugi ritam![]()
tikica_69 svatko ima pravo na izbor.. I svatko zna zašto je nešto ili nekog izabrao..
To su jako važne odluke i mislim da je svaka od nas po sto puta sve pretresla u glavi, pa na kraju izabrala..
Tako je bar bilo kod mene!!!
Posljednje uređivanje od Šiškica : 08.11.2010. at 20:01
Curke,pa koliko nas je danas bilo gore?
P.S. Ja sam ona sa djetetom![]()
Da se i ja javim, krenula sa stimulacijom u subotu i s velikim optimizmom idemo dalje.
Snjeska, bilo nas je dosta iako sam kratko bila ( imala sam srecu pa me dr pozvao odmah nakon sto sam dosla ) a krv ovaj put nisam vadila pa bila gotova u pet minuta.
Opet gore u četvrtak.
svim curama u postupku, SRETNO ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Evo cure da se javim. Transver sam imala u četvrtak i od tada ležim i mirujem i nisam se javljala. U četvrtak ja bila gore gužva kako sam vidjela dosta novih cura i bilo je 3 transvera, 6 punkcija i 1 AIH. Meni je na transvetu bila nova dr. ali naravno nije ona radila samo je gledala. I bila je i nova mlada biologica naravno sve je to pratio dr.Kniewald i svima skoro govorio kako da se radi.
Što se tice ostale teme koju sam procitala necu komentirat svako zna svoje.
Svima koji ulaze u postupak želim SREĆU kao i sebi samoj da postanem trudnica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
da se i ja javim, jučer sam imala punkciju, 5 jajnih stanica, danas zvala biologa i jedna se oplodila, sutra vjerojatno transfer. Bilo nas je 4 na punkciji, 2 insiminacije i mislim 4 ili 5 transfera ali nisam sigurna. I da bila je gužva kakvu pamtim kad smo krenuli na VV a to je bilo prije 2 godine. Sretno svim curam
Nana1976, vibram za visoku betu ~~~~~~~~~~~~, a ako si u subotu za kavicu u podne javi se da ti malo skratimo vrijeme.![]()
Reni 76 isprazni sandučić.. već dva dana ti šaljem pp..
nana1976, sugrađanko, želim ti veeeeliku betu i da se trubušasta gegaš Korzom.
VV je trenutno moja bivša bolnica, ali pratim sve što se događa i svim želim sreću i uspjeh.
samo da vas pitam, pitala sam već, ali valjda niko nije vidio: jel problem što sam prvo dobila inekcije gonala, a pol sata nakon toga vadila hormone, ono treći dan?
to je jedno, a drugo: ima li još neko da je bio na kontracepciji, a da nakon toga nije dobio suprefakt? i zašto?mislim, kakva je to vrsta protokola?
znam da ima veze kontracepcija i suprefakt...kakve?
nataša, i ja sam u prošlom postupku znala dobiti prije njekcije pa onda vaditi hormone, nema ti to baš neke veze, iako bi naravno trebalo biti obrnuto,
sretno u postupku!!!!!!!!!!!!!
a na ovo drugo ti ne znam odgovor, valjda će se javiti netko tko zna
Posljednje uređivanje od kiša : 10.11.2010. at 13:46
uvijek bi bilo najbolje bez ikakvih pripravaka vaditi hormone, ali ti to najbolje može Alebić odgovoriti. Naravno da ti unos gonala ili menopura ili bilo kojih drugih hormona može i hoće poremetiti sliku, eh sad baš unutar sat vremena od uzimanja gonala - sumnjam!
Ovo što kiša govori je vjerojatno vađenje estradiola pred samu punkciju da se vidi stanje zrelih folikula, to nema veze vađenjem hormona 3. DC. Ti si vjerojatno vadila taj treći dan sve, estradiol, FSH, LH, prolaktin, etc. Mislim da neće smetati što si uzela samo sat ranije gonal, ali kako utječe kontracepcija na hormone, eh........ to je sad već druga priča rekla bih. ŠTa ti je Alebić rekao kad da vadiš hormone? Meni malo čudno što nakon kontracepcije vadiš hormonalni status!?
Kontracepciju ti je vjerojatno dao samo da bi te naštimao, da bi ti odredio točno kontracepcijom početak ciklusa......, a ide u kratki protokol s tobom, dakle bez supresije - bez suprefakta ili decapeptyla. Nije nužno ići sa supresijom, kod nekih dijagnoza čak je bolje ići bez nje.......... Zašto se Alebić odlučio kod tebe ići bez supresije, ne znam........... ali nije nužno ići s njom.
Posljednje uređivanje od Kadauna : 10.11.2010. at 14:15
ne ne kaududa, i ja sam vadila i treći, četvrti i peti dan, a to da sam vadila hormone poslije injekcije mi se dogodilo baš treći dan
Ne znam koliko se brzo vide efekti gonala, ali po meni, ako si od 1 dc na suprefactu, prije na antibebi, a onda još i uzela gonal, to ti definitivno utječe na hormone 3 dc i neće bit reprezentativni. FSH će ti na supresiji bit mali itd. - znam, jer sam vadila u MB-u isto nekom zabunom. Jednom kad sam pitala dr. komentirao je da se hormoni mogu vaditi tek 3 ciklusa nakon stimulacije (ali one pune, kako s ovim novozakonskim minimiksevima, ne znam).
Kontracepcija i suprefakt, nemaju nikakve specijalne veze. To je, primjerice, standardan mariborski protokol - normalno se uzima i jedno i drugo, kontracepcija većini samo zbog uštimavanja ciklusa, a neki i zbog nekih dijagnoza (endometrioze).
Mislim da nije problem što si dobila prvo gonale jer ionako ti je nalaz hormona gotov oko podneva a ti trebaš ući u postupak i dobiti inekcije ujutro.
Jednom sam već bila dva dana u postupku, no morali smo ga prekinuli zbog previsokog progesterona.
I zbog tog progesterona sam dobila terapiju duphastonom(kako bi se smanjio), tako da se nisam uopće sprejala suprafactom već sam samo dobivala gonale.
Kod mene nije bila veza suprafact i kontracepcija već suprafact i progesteron....tak da ti ne znam baš više reći.
Evo da se i ja javim nakon 4 godine čitanja vaših problema, iskustava, rješenja i naravno sretnih završetaka
03.11.2010. vraćena 3 embrija (kako bi moj priv. ginekolog rekao - PINGVINA) od 2007. g, sada ćekamo 16.11. da vidimo betu.
Svima u postupku želim sretne završetke....![]()
a koje si hormone vadila? Uzimanje gonala ili menopura itekako promijeni hormonalnu sliku (npr. estradiol uvelike) pa mi nije jasno zašto vas šalju na vađenje hormona i kojih i to treći, četvrti i peti dan?
treći dan sve, koji se inače vade, a ostale dane estradiol i progesteron, jer je jedan bio previsok drugi prenizak,pa sam kroz postupak vadila hormone čak pet puta, ali samo sam mislila reći nataši da joj to ne igra veliku ulogu jer joj se dogodilo samo jedan put, Alebić se malo izleti pa kaže javi se sestrama i vadi krv, pa sestre daju injekciju prije vađenja hormona, poslije sam ja malo bila opreznija pa sam na to pazila, ali on je objasnija da to bitno ne utječe na sliku, e sad ako on ne bude zadovoljan sa nalazom hormona vjerojatno će ju opet sutradan poslati da vadi,
puno sreće svim curama u postupcima !!!!!!!!!!!!!!
Şamo da kažem da je mene i u prvom i sada u drugo postupku svaka folikometrija vađenje krvi, ama svaki put ni jednom nisam došla na pregled da me nije poslije pregleda poslao vaditi krv, pa onda sestrama na inekciju. Ne znam tocno zašto valjda on zna. A zaboravih reci da sam bila u punoj simulaciji(superfacy od 24 dc, menopuri, sada gonali od 3dc 3kom svaki dan.
aneri hvala i nada se da ćemo se nekad sresti![]()
Posljednje uređivanje od nana1976 : 10.11.2010. at 20:41
E, zašto nisi dobila suprefakt, kužim da je pitanje. Jedan od razloga - možda si low responder, pa misli da bi prejaka bila supresija? Možda ti hoće uvodit Cetrotide... Tko zna, moraš pitat the responsible čovjeka -doktora.
Ima ih još koji su u punoj stimulaciji a nisu dobili superefact, a nisu definitivno low responder. Možda isprobava nešto malo drugačije, pojma nemam iako me malo strah.
Tko to zna... teško je s ičime uspoređivati, kad su ovo stvari koje se vani (osim možda Italije), u pravilu, ne rade. Probajte vi međusobno skužite te nove protokole i skužit pravilo, pa ga napisat ovdje.
zna li koja od vas do kada se radi, odnosno kad ide dr. A na godišnji za božićne praznike??? pretpostavljam da ide
Ponavljam post od ina33 i dodatno svima koji su "noviji" na forumu predlažem da pogledaju protokole sa VV (protokoli su iz ere prije novog zakona)
pirica je bila kod dr. A. a ja kod L.
http://potpomognutaoplodnja.info/ind...ursi&Itemid=63
(Korisne informacije->17. Primjeri protokola stimulacije)
Također, na stranici ima dosta korisnih informacija.
Obzirom da smo prije na temi VV-a opisivale protokole, mislim da će pacijentima biti od koristi ako im netko tko je friško u postupcima detaljno navede kao sad izgleda protokol na VV.
Na žalost i dalje je na Odbrojavanju samo jedna trudnica sa VV-a u zadnja 3 mj.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da je kod nje sve ok i
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za puno novih trudnica sa VV
Moj (bivsi) doktor ovako kaze o tome: http://www.ivfauthority.com/2009/07/...f-outcome.html
koristenje kontracepcije prije stimulacije moze utjecati na regrutiranje folikula, OSIM ako se par dana na kraju kontracepcije, a prije ciklusa stimulacije, ne koristi supresija poput suprefacta (tj. GnRHa). (Suprefact ili decapeptyl ili neki drugi GnRH agonist izazivaju povecanje FSH-a, na nekoliko dana, koje regrutira folikule.) Ako se ne koristi neka supresija na pocetku, odgovor na stimulaciju moze biti odgodjen (tj. stimulacija traje duze) ili losiji (dobije se manje folikula). Znaci, po njemu, kontracepcija prije protokola s cetrotidima bi bila losa ideja jer se to regrutiranje antralnih folikula u tom slucaju ne desi. To on vjerojatno misli jer je bila jedna studija iz 2007. koja je nasla da nema razlike u stopi trudnoca, ali ima u duljini stimulacije i broju dobijenih j.s. kad se koristi kontracepcija prije ciklusa s cetrotidima.
Jedna studija iz 2009. (ali vrlo mala, 30/tak pacijenata u svakoj grupi) kaze da je kontracepcija prije cetrotida za lose respondere DOBRA, i da smanjuje kolicinu lijekova (a objasnjenje je da losi responderi imaju visoki FSH uvijek i zbog toga neujednaceno regrutiraju folikule i zato se cesce dobije dominantni folikul, a da u tim slucajevima sniziti FSH kontracepcijom u ciklusu prije stimulacije ujednaci folikule na startu ciklusa.)
ma ja sam dobar responder, bar sam bila , a spominjao je dr A da će možda od 8. dana uvesti nešto i da ne treba suprefakt, e sad šta je to i za šta, nemam pojma!
krv sam vadila kasnije jer mi je dr valda od pregršt mojih pitanja smetnuo s uma reći da vadim pa sam već bila vam Zagreba kad me sestra zvala na mob da se vratim u bolnicu i izvadim krv
još mi je bilo u čudno kako to da ne treba vadit krv, al ajd, bilo mi je štošta čudno, pa....jedno čuđenje manje više
ovo o svim ovim hormonima šta mi pričate , nemam pojma šta kako treba biti ! idem u petak gore pa ću vidjeti! moram doktoru naglasit da sam vadila hormone nakon gonala, nbe znam šta će reći...
prije 6 godina krenila sam sa suprefaktom 2. dan ciklusa, koristila ga do punkcije i počela sa gonalima 3.dc po 1.ampula. sad ih u startu imam 3 bez suprefakta.. vidićemo...
Nataša, bit će iskušava Cetrotide protokol, ko što kaže Šiškica. On je sad na listi lijekova...
pa kako je na VV na listi,a ja ga prije mjesec dana i manje MORALA kupit jer "nije na listi"...i još ga k tome nisam ni iskoristila....a možda da jesam,,hmmmm tko zna...
baš me zanima po kojim to kriterijima u nekim bolnicama može,a u nekim ne može biti na listi,ako listu određuje HZZ-o...