Znam, toga me i strah - hiperstimulacije, mislim tumori su isključeni, ok sam skroz (bila i na laparoskopiji i histeroskopiji, tako da sam u vezi toga mirna). Moja vrijednost AMH je više od 100, a kada pogledate na referentnoj tablici, to je ludo visoko... Ne znam, s jedne strane sam presretna što imam zaliheali s druge opet ni to nije normalno...
Vidjet ćemo kako se stvari razvijaju sad u ponedjeljak na prvoj folikulometriji. Malo me boluckaju jajnici, ništa posebno, ostaje čekati...
Ma dobro sad si samo na klomifenima jel tako? A i inače dr.A daje samo blage stimulacije klomifeni i nekoliko ampula gonala ili menop. tako da mislim da tu ne bi trebalo biti hiper.
Što se tiče policist. jajnika najveći je bed što nema ni ovulacija tj. nisu redovite pa šta ti vrijede zalihe kad se ne troše nikako
Joj, Mali Mimi, ne moraš me ni podsjećati, ja izgleda uopće ne ovuliram ili samo ponekad, a sad ti to gađaj...Nadam se da ćemo ovaj mjesec prvi puta imati šansu barem pokušati. Ovako, badave mi pokušavamo, ako od ovulacije ništa...
Ne znam jedino kako će to biti sada s obzirom da idu na godišnji. Meni je sutra zadnji dan klomifena (uzimala sam 2 dnevno 5 dana), a u ponedjeljak je folikulometrija. U ponedjeljak je 8. dc.
ja se uistinu nadam da se i Alebić nada da ćeš ovulirati do njihovog odlaska, odnosno da će ti po razvoju folikula znati reći kad da idete ciljano.....................
SRETNO ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
uopće mi nije jasno zašto te je ovako knap pred blagdane uzeo u postupak bilo kakav,jučer i prekjučer nije gore bilo nikoga, apsolutno nikoga i uvjerena sam bila da su s mislima ali i s postupcima na godišnjem.
Kadauna, nadam se da ima neki plan, jer bi bilo prestrašno da me ostavi na suhom zato što ide na godišnji. Hvala na vibricama, možda u ponedjeljak bude dobra "folikulo-situacija", pa uspije u tih nekoliko folikulometrija što još stigne obaviti, doista odrediti kada uzeti štopericu ili već...
Večeras me baš bole jajnici, nešto se događa...
Vala, dobar znak ako te bole jajnici, znači da folikulići rastu. Ja sam sad na osmi dan ciklusa (inače imam redovne cikluse) na femari, dakle slični klomićima, bila već pred ovulaciju i ovulirala sam 11. dan ciklusa. Tako da mislim da je moguće da ćeš stići ovaj tjedan, pogotovo ako rade i subotom.
moš misliti što će raditi u subotu na Božić, stoga se stvarno nadam da će prije Vala sve stići obaviti................
ups... zaboravih... onda će i petak biti nadam se dovoljan.
Ili nek vježbaju svaki dan pa da ne profulaju bar to nije teško
Andream 11. dc! To zvuči super, ako su se folikuli razvili, nije nerealno da bi mogli sve stići do kraja tjedna, u nadi je spas...
Mali Mimi, ovo za vježbanje se ne usudim. Dok sam još bila kod Lučingera i prikupljala sve papire, pitala sam ga zašto ne bih išla na klomifene preko ljeta, čisto da ne gubimo vrijeme. On je rekao da se u mojoj situaciji ne bi usudio, to jest da je velika mogućnost višeplodne trudnoće koja redovito završava jako loše (ne mislim na blizance). Rekao je da se mora pratiti folikulometrijom i biti siguran.
Ako mi krenemo raditi na svoju ruku, a ispadne da imam hrpu folikula, ne znači li to da možemo jako zeznuti stvar? Možda je ovo glupo pitanje, ali fakat ne znam kako to ide. Npr. ako on u ponedjeljak vidi da sam jako reagirala na stimulaciju i da se razvilo jako puno folikula, znači li to da nam ovaj pokušaj propada? Baš sam zbunj...
VAlaMala, vidi šta će ti Alebić preporučiti, ali po meni je baš opasno ići na svoju ruku s klomifenom posebno ti koja imaš PCOS... zato se i nadam da ćete Alebić pratiti do kraja, znam da su u nekim slučajevima, curama s dobrom, odnosno prejakom rekacijom išli na punkciju radije nego na inseminacije ili ciljane uprvo zbog rizika višeplodne...........................
Mali Mimi, hvala, bilo bi divno kad bi to i kod mene tako išlo, ali dobro je rekao Lučinger - žurba i rad na svoju ruku samo može rezultirati strahovitom traumom, kiretažom petorki, pa si ti zamisli... Dobro me isprepadao i neka je![]()
da imaš pravo nisam se toga ni sjetila da kod tebe to može biti veći problem, mi smo bili na klomićima i nismo ni išli na UZV nego nam je dr. samo preporučio ciljane odnose jer smo kao daleko od bolnice, ali dobro kod mene nije bilo opasnosti od višeplodne trudnoće.
Vidiš još je jednoj curi to preporučio i uspjela je zatrudniti u kućnoj radinosti i sve je bilo OK
Kadauna misliš da bi išao na punkciju? Sumnjam pošto je sve totalno na knap zbog Božića. A ništa, nadam se da nam ova stimulacija neće samo otići u vjetar.
Inače, danas me bole jajnici dosta, a i krvarim - ništa puno, više kao neki crveno-plavo-ljubičasti ugrušci (SORI na opisu...). Valjda je to krvarenje normalno?
Vala, klomifen ne uzrokuje krvarenje 7. dan ili iscjedak, sutra ćete biti pametniji, a NIKAD na klomifen bez UZV praćenja (Mimi?)
Hej curke, bila jutros na folikulometriji, doktor je zadovoljan imam jedan, dva folikula (to me zbunjuje, je li jedan ili dva?), dakle reagirala sam taman kako treba za ciljani. U četvrtak sam opet gore na još jednoj folikulometriji, a onda ide štoperica. U vezi nje, može please pojašnjenje kako to ide? Hoću li morati tamo da mi je netko da ili si ju mogu dati sama?
u četvrtak štoperica? zar oni rade preko blagdana, tj za Božić? ili ti je to ciljani?
Radi se o ciljanom, da. Trebali smo ići na aih, no kako se poklopilo s praznicima, doktor se odlučio na ciljani, kako ne bi bez veze izgubili mjesec. U četvrtak je folikulometrija, pa će mi valjda reći kada ide štoperica.
Ruža82, jesi ponavljala betu? Nadam se da se poduplala i da slaviš![]()
Nazalost u Vuk Vrhovcu je počelo čiščenje podobno/nepodobnih!
IFV ce biti vracen na Merkur, ljudstvo razaslano po Merkuru, ali ne bas za IFV nego gdje treba itd.
Evo vam par tekstova za procitati, vezani su vecinom za dijabetes, ali odniose se na cjelokupno funkcioniranje Vuk Vrhovca nakon spajanja s KB Merkur.
Otvoreno o pripajanju Sveučilišne klinike Vuk Vrhovac, Kliničkoj bolnici Merkur
Zastrašujuća sječa liječnika koji se protive spajanju bolnica
Nevjerojatno, sto se dogadja s Vukom Vrhovcem i pomoci dijabeticarima ?!
na žalost, o tome se dugo govori, čini se da je konačno toj klinici (i ovom topicu) došao kraj!
Ne odnosi se to toliko na IVF koliko na endokrinu. IVF će čak dobiti cijeli kat za sebe i u planu je zapošljavanje novih liječnika (samo ako ih pronađu). Uvijek postoji priča iza priče.
Ali, proći će dosta vremena dok Vuk vrati staru slavu.
A što je sa sadašnjim liječnicima, je li ta nova liječnica počela sama raditi, ima li tko kakvu info?
Mislim da je osnovni problem kaj nema ljudstva. Da mogu pronaći gotovog MPO liječnika koji želi raditi u tom opsegu za toliko novca već bi ga zaposlili. Dobro je da je i A. još tamo uz toliko privatnih MPO klinika. Nova dr. se uhodava.
Isti je problem i na dijabetologiji. Nema više liječnika-sekundaraca koji su odrađivali specijalističke ambulante (naravno ilegalno a za plaće sekundaraca) pa su zato gužve.
Na VV-u su od ljeta zaposlili 3 nove embriologice plus je dr. K. primljen na ugovor od godinu dana, nova liječnica se uhodava, a u planu je proširenje MPO odjela na cijeli 2. kat. No, za sad za to nema novaca. Dapače ni radovi na samom Merkuru još nisu gotovi.
To su činjenice.
Također su i činjenice ono što je Tony naveo, a vezano za endokrinološki odjel.
Da ne cvjetaju ruže, ne cvjetaju, ali provjerimo prvo što je istina, a što nije
Nas fakat ne zanima interna politika i ko je kome smjestio. Bitni su rezultati MPO odjela koji su sada takvi kakvi jesu. Svako ima izbor otići drugdje i pričekati bolje dane VV ili ostati. Rezultati definitivno nisu sjajni. A sad da li je razlog neuhodan tim, zamrzavanje js metodom sa lošim ishodom ili činjenica da se VV najviše pridržava zakona. Teško je reći...
Ovo zadnje rekla bih definitivno, dr A je baš školski tip liječnika, barem iz mojeg iskustva.
Bokić i velika pusa svim rodicama,nije me dugo bilo ovdje među vama pa sam malo izašla iz štosa,
a zanima me kako se zove doktorica koja je počela raditi na VV?
I meni je nova dr. radila inseminaciju samostalno, Dr. A nije bio s njom, neznam kako se zove
Da, počeli smo s MPO pričom u lipnju i dosta se namučili s prikupljanjem dokumenata, pa sam bila na laparoskopiji/histeroskopiji, pa taman kad sam mislila da ćemo konačno krenuti, Alebić je htio još jednom nakon operacije vaditi hormone, tako da sam sada konačno to sve završila i trebala sam u AIH, no kako se menga poklopila s ovim praznicima, ništa od AIH-a.
No, ipak kako ne bi bio potpuni gubitak vremena, stavio me na klomifene i radimo folikulometrije. Sutra će mi reći kada ide štoperica, pa ćemo na ciljane odnose. Bolje išta nego ništa. A i ovo je velika stvar za nas, pošto ja izgleda uopće ne ovuliramtako da će se sada po prvi put upoznati moja jajna stanica i spermići, haha... A gle, znam da nije neka velika mogućnost, no moramo gledati na sve ovo pozitivno, jer tko zna...
Što tebi slijedi, ideš još na koju inseminaciju ili?
Eh i ja očito ne ovuliram... mi ćemo na još jednu inseminaciju, iako je plan bio da se ide na IVF, ali sada je dr rekao pošto sam dosta dobro reagirala ovaj put da riješimo još jednu inseminaciju pa onda... To će valjda biti u 2 mj, jer će mi opet m. kasniti, ah. Evo držim ti fige da vam se potrefi u kućnoj radinosti.![]()
Evo curke, bila sam danas na VV, folikulometrija pokazala glavni folikul od 17mm. Plan: sutra ujutro u 9 štoperica (Brevactid), radimo bebu na Božić navečer i onda ponavljamo večer poslije. Od 27.12. 14 dana utrići, 14. dan test.
Baš mi je lijepo što je bebo-rađenje palo na Božić, to bi bila prekrasna stvar, začeti toliko željeno dijete na sam Božić, jelda?
Pusa svima
Koja petljancija danas. Trebala sam primiti štopericu u 9 i kako su mi na VV rekli, otišla sam na hitnu (u Vinogradsku). Tamo su me gledali kao da sam ih došla tražiti da mi daju heroin ili da mi pomognu da nekoga ubijem. Katastrofa. Seljakali me iz odjela na odjel, kao, oni to NE SMIJU napraviti, da bi me na koncu uputili na ginekologiju, pa su tamo vijecali i na kraju su me primili na njihovom odjelu za reproduktivnu medicinu.
Tamo mi je sestra na kraju dala štopericu - u guzu - ali su prije toga dosta sestre gunđale da oni to daju inače "samo svojim ženicama" i da kako to, te da kako to izgleda moja povijest bolesti s VV, da njihovi doktori to jako detaljno pišu, bla bla bla...
Sve u svemu koma iskustvo, najgore mi je bilo što nisam znala što napraviti ako me odbiju. No, glavno je da sam je primila i sutra i preksutra navečer idemo u akciju