Vala, čak i nas koji smo pacijenti MPO odjela u Vg, uvijek kad dođemo na njihovu hitnu na injekcije, pitaju kod kojeg smo doktora (iako to ne provjeravaju). Šteta da si imala takvo iskustvo ipak, ali sad je bitno da akcija urodi plodom![]()
Vala, čak i nas koji smo pacijenti MPO odjela u Vg, uvijek kad dođemo na njihovu hitnu na injekcije, pitaju kod kojeg smo doktora (iako to ne provjeravaju). Šteta da si imala takvo iskustvo ipak, ali sad je bitno da akcija urodi plodom![]()
Thanks andream, nisam mislila pljuvati Vinogradsku, hvala bogu da mi je sestra htjela dati štopericu, počela me hvatati panika, nisam imala plan B.Bed mi je jedino jer mi je to prva štoperica, nisam naučila kako je dati sama, ono baš sam početnik, tako da sam fakat ovisila o njima. Da bar su mi na VV rekli gdje točno da odem.
Imaš pravo, nadam se da će naša Božićna priča imati mali slatki plodić (ili dva...). A tebi sretno da brzo dobiješ svoj drugi zamotuljak
Cure svima od srca sretan Božić i želim vam što i sebi, lijepe tete-bete jako uskoro!![]()
Pitanje, zanima me da li se poslije biokemijske trudnoće kreće dalje normalno u postupak (u mom slučaju inseminacija) il treba raditi kakve pretrage?? dr. mi je rekao da se čujemo 1 dan sljedeće m. Da li ću tad krenuti na 3 inseminaciju, ako bude ultrazvuk ok, ili pak ne???
Voljela bih da ti mogu reći da sam sigurna da ćeš odmah na sljedeću inseminaciju, ali sumnjam. Dr. Alebić je jako jako detaljan i silno oprezan u vezi svega i uzima si puno vremena za stvari. Meni je čak ponavljao hormone i tako smo izgubili 2 ciklusa i nisam još uspjela ni na jednu inseminaciju. Čini mi se da je moguće da ćeš morati pričekati jedan ciklus, no tko zna, možda te iznenadi pa kaže da idete dalje odmah!
U vezi toga jedna frendica se kod njega načekala za ICSI i na koncu je došla po dogovoru 3.dc sigurna da sada kreće u postupak, kad ono dr. ju stavio jedan ciklus na yasmin. Totalno je poludjela, ali eto...
Imam jedno pitanjce, jučer u 9 sam primila štopericu, prvu i fakat sam neznalica o tome kako točno funkcionira. Može li se dogoditi da ipak ovuliraš ranije (prije proteka tih 36 sati) i tako propustite imati odnos u pravo vrijeme? Što zapravo štoperica radi?
Danas prvi dan utrića. A sada čekanje i nada.
Pitanje o utrogestanima. Trebam ih uzimati 3x1 svaki dan i to vaginalno. Znam da s njima treba ležati pol sata, sat. E sad, ako se dogodi da sam u jurnjavi, jel ok tada popiti ili?
potpis na ovo, draga Bebel iza situaciju na Vuku .
Koliko ja znam kod njih je negdje 10-12% uspješnosti po punkciji, što uopće nije dobro, nažalost..................... no bilo je za očekivati nakon svih peripetija, odlaska Lučingera i Lane, dolaska novih, potpuno neiskusnih biologa i Kniewalda koji zna ali se općenito ekipiraju i naravno dolaska potpuno neiskusne liječnice.............................
Za uspješniju 2011.g. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
molim ako mi koja cura može reć gdje mogu kupiti klomfeni a da ih šalju poštom doma???
Drage cure, nije me dugo bilo na ovom forumu, ali vam od srca želim sve najbolje i da vam se ispune sve vaše želje.
Inače sam nekadašnja pacijentica VV, pa s nostalgijom škicnem da vidim što se događa... Stara navika... Rado bi se vratila, ali to više nije moguće. Pozdrav i sretno!
Draga acitam, baš lijepo što si se javila, nadam se da si mirna i zadovoljna svojim izborom, puno je puteva do sreće na svijetu i od srca ti želim da si pronašla svoj.
vidim po potpisu da si odustala, pa te molim (ako ne pitam previše) da podijeliš malo sa nama svoje misli i odluku o prestanku na temi
http://forum.roda.hr/threads/41378-I...5%BDIVLJAVANJA
jer ima mnogo cura koje bi rado odustale, ali nikako da sebi dozvole onaj klik.
možda im tvoja priča pomogne.
sretno![]()
Pozdrav dal ko zna ima li koga sutra na VV šalteru?
Podigli bi si ja i MM neke nalaze koji su tamo još od 10-tog mjeseca.
Cure, da li dr A prima pacijentice od dr L?
Sretno svima u postupcima![]()
Ne znam kako je sada, neki su rekli da više ne prima jer je prebukiran. Ja sam bila kod Lučija zadnji dan što je radio i odmah sam kod sestara tražila da mi prebace karton Alebiću - tako sam odmah nastavila kod njega. Po meni, nazovi ili odi gore, pa provjeri sa sestrama, možda te i primi.
Jesi li već imala koji postupak, na što se spremaš? Ako se radi o AIH, sigurna sam da bi te primio
Jel imao tko kakve simptome od uzimanja utrogestana vaginalno? Meni se zadnja 3 dana toliko spava i toliko sam premorena da to nije normalno + osjećam stalno dolje nešto kao pms grčeve, ali onako laganije kao leptiriće, ne znam opisati. Naravno, ja bih umislila simptome trudnoće kako bilo da bilo, ali opet daje mi neku nadu...
hej to što osjećaš od utrića to je normalno,a da ih piješ bila bi još i jača pospanost,nemoj brinuti
Ne idem na AIH, to sam prošla. Situacija je malo složenija kod mene i razmišljam kamo dalje iako mi je gin koji je radio laparo rekao da najbolje da idem dr L, ali nemamo novaca za ići privatno. Normalno je da ti se od utrogestana spava, ja sam non stop morala mokriti ... Ali navijam za tebe da si trudna![]()
Posljednje uređivanje od špelkica : 29.12.2010. at 19:19
Gdje se vadi beta, jel to rade gore u onom labu na VV?
iz navike virkam počesto, al nažalost, nema više ovdje onih vijesti, podrške, dramatike i gužve - nekako je sve pusto i prazno i čudno mi bude i žao nekako
Svim suborkama sretna nova 2011.g. Neka nam se svima ispuni naša želja da postanemo mame!!!!!!!!!!
I od mene, želim vam isto što i sebi, neka nam ova godinica bude plodna i da prije nego dođe kraju sve zagrlimo svoje bebe!
Evo da i ja malo "upadnem" - i mi imamo mladu ekipu koja se polako formira u Vinogradskoj, dva mlada doktora... vidim da se jako trude, sestre ih već naveliko hvale da su jako spretni (na punkcijama pogotovo), jedan je već uigran i radi sve. Moram priznati da su često razgovorljiviji od starije ekipe, pravi "zagriženci" za posao... A i ja sam na kraju krajeva zatrudnila upravo kod dr A na VV-u kad je tek naučio posao.
Nedavno mi je i dr opće prakse otišla u mirovinu, došao je mladi doktor. Sad se nekako nadam da će to sve biti znakovito u ovoj godini i da će se povijest ponoviti...
I ja se nadam da je tako. Ako će moj test u nedjelju pokazati minus, slijedi mi aih kod dr. A. Ono što znam kao 100% je da ću inzistirati da mi ga radi on, a ne nova doktorica. Prije svega zato što mi je moj cerviks već priuštio užase na HSG-u i kasnije laparoskopijom bio ustanovljen kao zakrivljen itd. tako da me užasno strah tog postupka.
Ne mogu vjerovati da se ni jedna cura ne javlja se nekim novostima, zar nitko nije bio u postupku prije blagdana?? nema čekalica, nema ničega. sve to loše izgleda... ValaMala, brojiš sitno??? kada vadiš betu??? sretno![]()
nadam se da ćeš nas sve razveseliti s dobrim vijestima![]()
Tko je od biologa na VV jeli doslo do promjene?
cure ako može mala pomoć.. što ste pile za bolove prije punkcije? s obzirom da neću dobiti anesteziju...
Joj draga, kažu ti da ništa ne popiješ jer dobivaš "koktel" (normabel+voltaren), tako da ne znam što da ti kažem. Meni su prije HSG-a rekli da popijem ketonal, mislim prestrašna glupost, to ti je kao da ti netko kaže da popiješ 2 aspirina prije nego ideš roditi... Stisni zube i proći ćeš to kao i druge žene prije tebe. A ako bude zaista strašno, prebaci se u Petrovu ili negdje gdje daju anesteziju, kao ja...
Za sada sam na VV kod dr. A., ako sutra ne bude plusić, idem na 3 AIH-a. No imam dogovoreno u Petrovoj kod jednog doktora, kako bi me stavio na listu za IVF jer se jako dugo čeka, pa ne želim gubiti vrijeme. Stvar je u tome da ne mogu na punkciju bez anestezije (već i HSG priča mi je bila stravično bolna), pa ako dođe do toga da moramo na taj postupak, idem u Petrovu, znaš..
Sry Vala što ti tako upadam....sve sam to prošla....HSG mi je bio koma,bolan a i doktor koji mi ga je radio je bio katastrofa....
Na punkciji sam bila 30.10.i jedino što sam prije nje uzela je normabel jer se užasno bojim injekcija i vjeruj mi....punkcija je,bar meni,bila mačji kašalj naspram HSG-a...ako nisi bila na ni jednoj punkciji,nemoj se bojati jer je to stvarno individualno i samo šlušaj sestre koje su meni jako puno pomogle....sretno![]()