kad je najbolje da dođem an pregled u koliko sati ,odnosno kad zavrsavaju punkcije i transferi
kad je najbolje da dođem an pregled u koliko sati ,odnosno kad zavrsavaju punkcije i transferi
trebam u petak pa ću vidit jer šmizlu ostavljam kod frendice
Joj opet smo došli u fazu guranja problema i činjenica pod tepih.. (i svi se trebamo klanjati i vikati živio VV!!!!)
Vidim da cure nisu skužile u čemu je problem !!!! nadam se da i nećete morati osjetiti blagodati ovoga debilnog zakona na svojoj koži..
Mislim da bi bilo još više uspješnosti i trudnoća da dr. punktira i naše folikule i oplodi u postupcima sa zamrznutim js.. Jer REALNO to je i jedina nada da takav postupak uspije (s obzirom na metode zamrzavanja i odmrzavanja jajnih stanica na VV)..
Ja osobno ne znam kako ću skupiti snage za novi postupak.. ovo me ubilo..(znam da ću opet imati više od 2 js i da će višak zamrznuti i da ću opet prolaziti kroz isti cirkus kao i sad..i ljuti me zašto se zamrzavaju js lošije kvalitete koje stvarno nemaju nikakve šanse)
Šiškice, žao mi je što ti je teško i nadam se da ćeš skupiti snage za novu borbu.Svi smo ovdje u više-manje istim cipelama i mislim da se razumijemo
Ovo što sam napisala o VV nije bilo u svrhu klanjanja ili izvikivanja pohvala, nego mi je jednostavno bilo prekrasno vidjeti toliko trudnoća i to mi daje nade u moje postupke, a tako i svima onima koji su gore. To je sve. Prekrasno mi je čuti za bilo koju mpo trudnoću, u bilo kojoj klinici, a kamoli ne u onoj gdje se i sama liječim...
Nitko ne gura činjenice i probleme pod tepih, sve što je pisano ranije stoji, zakon je sranje, cijela priča sa zamrzavanjem i ostalo. Nadam se da će se to uskoro promijeniti jer je doista srednji vijek.
Još jednom velike čestitke hrpi novih mama na VV i vibrice svim trudilicama da uskoro postanu trudnice!![]()
Na žalost ispada da je to žrtva koju moramo svjesno odraditi kad smo već odabrali liječenje u hrvatskim državnim klinikama. Bar dok se zakon kada i ako promijeni.
Šiškice, ima tu i drugih stvari osim što Vuk baca ili ne upotrebljava j.s. iz prirodnog ciklusa u sekundarnom IVF-u ili u IVF-u s odmrznutim j.s., a to je među ostalim da se j.s. na Vuku zamrzavaju slow freezing metodom koja je za kvalitetu j.s. i uspješno odmrzavanje kobna.......... Druge klinike to čine vitrifikacijom i očito ipak nešto uspješnije.............. bar više cura dođe do transfera. Zašto je to tako, e i to pitajte kao što sam rekla doktore gore.
ValaMala, pozitiva je dobra, dobrodošla i prijeko potrebna no isto tako treba imati na umu da je Vuk ipak s najlošijim rezultatima ikada............... kad će se to i kako poboljšati.. eh to će vrijeme pokazati. Mnoge ovdje se javljaju u postupke, objavljenih trundoća s Vuka na ovome topicu mislim da je tek dvije od odlaska Lane i Lučingera..................
Ja se uistinu nadam da će krenuti, da je krenulo, no zato ipak treba proći malo više vremena nego 4 mjeseca.
U svakom slučaju sretno svima...................... a Pirica.....i držim fige za dalje.
Posljednje uređivanje od Kadauna : 15.02.2011. at 17:56
Cure, dajte, ako vas nešto i muči u postupcima, u bolnicama, pitajte doktore, pa čak i samozatajnog dr. A, pitajte biologa, pitajte koliki je postotak trudnoća na Vuku iz IVF-a/ICSI-a od broja započetih postupaka.............. neće vam glavu otkinuti.................
Pitam ga uvijek apsolutno sve što me interesira. Ne kužim ljude koji se boje doktora i dopuste da izađu van bez svih informacija. Na koncu radi se o mojem tijelu i ne dolazi u obzir da budem u neznanju u vezi ičega. Na ovom topiku piše svega nekoliko cura koje su sada na VV u postupcima, a gore je svakodnevno prestrašna gužva.
Vala Mala i nove cure nemaju pojma kakva je "BILA" gužva na VV..
Ovo sad , kad je najveća gužva, je 1/4 onoga što je prije bilo..
Na kraju krajeva tko nije tada bio gore i neće nikada ni shvatiti o čemu pričamo..
Ja sam gore od lipnja prošle godine i bila sam pacijentica dr. L. No, bilo kako bilo, nostalgiju na stranu, cure, sretno vam u klinikama koje ste odabrale
U koliko sati dr. pacijenticama koje su radile nalaz na VV objavljuje betu? Kad treba doći gore?
Ja sam išla u pola 12, a ove cure je zvao negdje iza 11. Mislim da to ide ovako - obavi što ima u sali, pa zove unutra prvo cure s punkcije, pa one s transfera, a onda idu bete.
Da, ali onda je već novi zakon debelo bio ma snazi i ove sad gužve nemaju veze sa gužvama od prije 4 godine kad sam ja krenula gore.
Neki dan sam pročitala kako je netko napisao da je bila baš gužva jer su bile 4-5 punkcija i isto toliko transfera. Cure moje u dobra stara vremena kada je bilo ispod 12 punkcija sestre su rekle npr Ah, danas samo 10, a isto toliko transfera i još barem 5-6 AIH.
Stara ekipa zna o čemu pišem.
Šiškicejavi se
gore sam u petak a "stara" sam ...nadam se da nije guzva ...samo iskreno danas sam s frendicom i smizlom bila u vinogradskoj u podne i bile su 2 pacjentice
Ne, ovo prošli ciklus je trebao biti aih, ali sam reagirala na klomifene s 4-5 folikula, pa smo ipak išli na ivf. Sada sam opet na klomifenima i ako nakon štoperice ne popucaju folikuli ići ćemo opet na ivf. Sad u subotu mi je 1.folikulometrija, pa ću znati više. Pošto dosta dobro reagiram na klomifene, dr. ne želi na punu stimulaciju
Ovaj put su me lupili klomifeni jače nego ikad, imam valunge kao žena u menopauzi. :-S Samo se nadam da se dolje nešto dobro događa...
Curke, čekalice bete, kako ste? Vibram za ogromne brojčice!
Svim ostalima veliki zagrljaj i puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.....
[QUOTE=Kadauna;1815239]Cure, dajte, ako vas nešto i muči u postupcima, u bolnicama, pitajte doktore, pa čak i samozatajnog dr. A, pitajte biologa, pitajte koliki je postotak trudnoća na Vuku iz IVF-a/ICSI-a od broja započetih postupaka.............. neće vam glavu otkinuti.................[/
Pitala ja dr A za trudnoće iz zamrznutih oocita, svega sedam ili osam u Hrvatskoj (pitala prošli tjedan), koliko on zna.
A sad da javim kaj samnom, sutra odmrzavanje oocita pa MOŽDA u subotu transver ....
I ja bila taj dan gore,al sam otišla prije objave. Bila sam na kavici s jednom od tih trudnica to jutro,čekala sa njom betu, tad još nije znala da je trudna, dođem doma i ona mi javi betu ! Plakala sam od sreće i zbog nje ali i ostalih, bilo ih je 8 s njom na transveru a 4 su trudne !!!!
jasna, samo sam komentirala kakva je trenutna situacija u državnim klinikama. Moja malenkost je na forumu ipak već nekoliko godina a MM i ja dali smo i nekoliko intervjua, te sudjelovali u svim akcijama protiv ovog Zakona - toliko o "pasivnom stajalištu" - upravo zbog toga ovo gore sam i napisala!
ja ovo više ne mogu čitati - NIJE TRANSVER NEGO TRANSFER!!!!!!!!!
Hajde iskusnije cure, odgovorite mi.. jer sam zbunjena. Bila sam na vađenju krvi za hormone, 3. dan ciklusa. Dr nije ništa rekao da moram ići poslije ovulacije radi progesterona... to je tak ok? Nije li cilj u jednom ciklusu napraviti ta 2 nalaza? Jel moguce da je zaboravio?![]()
Sta god da je samo sa uspije i to je najvaznije
zna li koja dal je subotom gužva na vv?!
Ovisi kako koji put. Ja sam u subotu gore na folikulometriji sad u subotu, prije par tjedana je u subotu bilo dosta gužva
hvala,i ja u subotu dolazim...
Super, ja sam tamo već od pola osam, pa kad dođem na red. Možda se vidimo![]()
Sretno eva, pratim te na inseminaciji i čini mi se da imaš opake simptome trudnoće! Nadam se da je to to! Javim sutra što je bilo, samo da bude više folikula i da je sve ok!
Imam danas onako eggwhite (prozirni rastezljivi) iscjedak, pa nije moguće da su već tako narasli da je blizu ovulacija? Samo neka mi njih uhvatimo...
sretno cure sutra ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Danas sam bila nakon 2,5 godine na VV s curicom.bila je toliko nemirna da su nas pustili preko reda.neznam koliko je bilo punkcija ali sam izbrojala 11 transfera i 9 cura koje su čekale na dogovor.
nije guzva kao sto je bila ali ima dosta cura .dr Alabić sam radi i puno je nasmijaniji nekako neopterećen ...ja sma dogovorila FET kad zavrsim papa i imam 3 slamčice pa počinjem tamo gdje sve počelo.
laky super za dogovor, ja ću se u pon naručit i probat užicat prirodnjak
i ja sutra gore, nadam se da je koja od njih 6 uspjela preživjeti odmrzavanje........
FET kad zavrsim papa i CB a ja ovako "brza" hm a 11 transfera je ok ..ja nekako gldam ovoliki broj na 1 liječnika i nije malo ja sma dosla u 10.30 s frendicom i ona je zavrsila u 14.40 ...hm ja ranije jer nevjerujem da im je trebalo "devastiranje" čekaonice od strane LU..
Jedna sestra je komentirala da je aktivna na doktora (LU)činger pa smo se smijali![]()
Onda nas je sutra nekoliko gore, ništa, mahat ćemo si u čekaonici!
Bilo bi fora da i na ovom podforumu netko radi onu listu da nam je lakše pratiti što se zbiva sa kojom od VV cura. Tko to obično radi, moderatorice?
Uglavnom koliko sam uspjela pohvatati Ružo i Eva puno puno sreće i da se u tibicama kuhaju bebači!
tulipan83 vibram jako da su se sve lijepo odmrznule i da se oplode samo tako!
pirica, laki..... i sve ostaleda sve bude baš onako kako se nadate da će biti i da uskoro veselo raspravljamo o trudničkim slatkim mukama
![]()
ValaMala, listu rade cure, zašto npr. ne bi radila ti? Ja bih voljela pratiti tijekove VV pogotovo trudnoće koje vam svima od srca želim!
Dogovoreno.Kad se vratim s VV danas idem u istraživanje po zadnjim stranicama da pohvatam tko što kako itd... pa ću napraviti listu. A vas sve molim da nabacite koju riječ o tome što se sada zbiva s vama, pa da mogu dodati na listu. Pusa svima