Ružo to je 12 dana od AIH? Zašto ne napraviš test pa ćeš vidjeti jel trudnoća ili ono drugo?
Eva133 evo i ja sam među onima kod kojih je bilo sve uredu na početku, i tek nakon 3 AIH i 2 IVF su skužili da imam endometriozu i isto kao i Pinky slabo reagiram na stimulaciju, sad istražujemo i imunologiju jer imamo već 7 postupaka IVF-a iza sebe i niti jednu trudnoću, 6 godina pokušavamo. Eto tako da taj pojam sve je uredu ne bih tako olako shvaćala mislim barem se kod mene pokazalo da puno stvari nije uredu.
Potpisujem.
Meni je početak potpisa još prije godinu dana bio: Ja '76 - sve ok. A gledaj ga sada!
Eva, ne želimo te plašiti, ne mora značiti da će neki takav scenarij biti i kod tebe. I zaista se nadam da neće. No, treba biti na oprezu što se dijagnoze tiče, pogotovo kada je sve ok ili je postojeća dijagnoza neka "lako prebrodiva", a do uspješne trudnoće nikako ne dolazi.
Pitanje: da li ima smisla gubiti vrijeme i obavljati pretrage kod ginekologa ili se može odmah naručiti u VV? Dakle, već dvije godine me moja ginekologica (privatnica) upujućuje u VV, i govori mi da nemam što čekati. Od pretraga sam obavila briseve i on spermiogram (sve ok). Kako sam shvatila na ovim stranicama, u VV se može samo s uputnicom. Konačno sam krenula kod svog socijalnog ginekologa, i on želi da sada sve pretrage obavljam kod njega, a plan koji mi je iznio mogao bi potrajati i godinu dana.
Konkretno: da li mi uputnicu za VV može dati liječnik primarne zaštite ili uputnicu mora dati ginekolog?
Nije mi vrag dao mira i pronašla neki test, naravno minus. a krvarenja skoro da i nema.
a što mi je najgore, što se baš ne osjećam najbolje i dosta me boli dole.
Cure, zbilja sam se zabrinula. Sve me više pogađa sumnja da ipak nešto je i da bi bez vraga pokušavali, a ono ništa. U neku ruku sam bila sretna kad mi je dr. rekao da je sve ok. Mislila sam, pa valjda on zna. Sad sve više uviđam da ću pravi razlog znati kad krenem na ivf. Jadno je to sve. Ali ipak negdje u dubini duše se nadam da će ipak biti sve u redu i da ću uskoro biti trudnica. Vidjet ćemo.
HelgaZg, nisi napisala detalje (koliko imaš godina, koliko dugo radite na bebi, koja vam je dijagnoza), no ako te privatna ginićka već dvije godine šalje kod mpo doktora, onda mislim da to već traje kod vas neko vrijeme i da nemaš više što gubiti vrijeme kod socijalnog ginekologa. Inzistiraj da ti da uputnicu za mpo doktora. (Na žalost, jedino ti on može dati uputnicu, dr. opće prakse ne može.)
Eva, sve će biti u redu, nemoj se brinuti.
Stvarno te nismo htjele izbedirati. Samo smo htjele upozoriti da doktori na žalost nisu u mogućnosi posvetiti se svakoj od nas 100% zbog pomanjkanja vremena i uvjeta te da se u mpo-u vrlo često moramo pobrinuti same za sebe. Samo guraj postupke što više možeš (kao što si i počela), probaj što prije krenuti s ivf-om i pomno prati svoje nalaze i reakcije na postupke te reagiraj ako ti išta bude postalo čudno ili sumnjivo.
I najvažnije od svega, sačuvaj pozitivu.
Možda si već sada trudnica!![]()
Naravno da ću ispitati doktora sve što bude trebalo ipak je to moje tijelo. Ovih sam dana baš u nekom bedu pa tako onda malo negativno razmišljam. Neću se sad mučiti sa stvarima koje možda jesu i možda nisu. Daj Bože da je tako kako su mi rekli. Cure želim vam puno uspjeha.
i ja potpisujem miki. čak je i svaka nova dijagnoza korak do bebe. meni je nekako najviše žao tih idiopata, gdje je sve ok u oba partnera. ja sam se bar mogla uhvatiti za neku dijagnozu pa je pokušati pobijediti.
ali eva, ti si tek mpo beba koja će vrlo brzo dobiti svoju bebu.
otkad sam ostala trudna mantra mi je - ako se neka loša stvar dogodila bebi xy ne treba se dogoditi mojim bebama. inače bi poludila jer je oko mog začeća bilo puno spontanih na ovom pdf-u.
isto tako - to što ja imam mutacije na genima za trombofiliju ne znači da ih ima niti 20% cura koje se s ovim bore. a low respondera je samo 5%. ja sam samo imala "sreću" da upadam u te niske postotke lol
a ti ćeš sad vidit beturinu, ne boj se![]()
istina, ma kako glupo zvučalo ja bi radije da imam dijagnozu pa da znam s ćim se borim nego ovako s vjetrenjačama
Pirica, hoćeš neku moju dijagnozu preuzet? Biraj koju god hoćeš, dajem besplatno!![]()
joj haha, presmiješna sam, mislila sam reći Amyx![]()
Ma mislim ja na sve čekalice, osobito ružu, amyx i tebe. Tako bih rado da ste nam trudnice!
Da, folikulometrija i nadam se sutra odmah navečer štoperica! Joj Ružo, ti si negdje luda od očekivanja bete sutra, konačno je došao i tvoj datum
Amyx, suuppppeeeeerrrrrrrrrr![]()
Vala sretnno ti sutra na folikulometriji. Neka bude puuuno folikulića.
Puuuno hvala. Stvarno se nadam da će ih biti, da ćemo ih uspjeti pohvatati na punkciji i najviše od svega, da će biti jajnih stanica. Brinem jer je prošli put od 4 folikula bila svega jedna.
Puno mislim na vas i tako navijam za vaše bete - bebice, ne možeš zamisliti!
Ruža i Eva, jao što vibram, ne možete ni zamisliti!![]()
cure zanima me da li vi onaj dan kad dolazite na dogovor i 3.dc, znaći dani kada se dolazi iza 10h uzimate bolovanje (na koju šifru) ili godišnji??
eva, ruža ~~~~~~~~~~~
Vala čekamo izvještaj![]()
Napisala sam već i na Odbrojavanju, ali evo da bude i ovdje u matičnoj klinici:
Danas čudan razvoj događaja. Dakle imam brdo folikula, no ako bih primila štopericu večeras, samo 2-3 bi bila za punkciju. Na koncu je dr. odlučio za ovakav scenarij:
- danas sam primila 1 gonal
- sutra 1 gonal, 1 cerotid i navečer štoperica
- punkcija u petak
I pitanjce: koliko dođe cerotid, moram ga kupiti sama pošto mi ovo ide u prirodni postupak (neće se računati kao 1 od 6)
Vibrajte da ovi ostali folikulići porastu i budu za punkciju!
Posljednje uređivanje od ValaMala : 22.02.2011. at 10:54
Pirice, ja ti uvijek koristim godišnji.
Vala ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za folikule
Gotov je nalaz. Beta je 1,1. Sad sam zvala doktora. Rekao je da se javim na ovom ciklusu, znači kad dobijem sad m krećemo odmah. Nije rekao u koji postupak nego da ćemo se dogovoriti. Baš sam razočarana, ali kad znam da za par dana idem gore lakše mi je.
Žao mi je jako jako. Ali iskreno nakon moje bete 0, najviše mi je pomoglo to što nije bilo pauze nego smo mogli odmah dalje u postupak...
Cure, moja gin. radi 2 dana u tjednu u Domu zdravlja gdje daje uputnice. Radi pon. popodne i srijedu dopodne. Po mojoj računici, na vv bi trebala biti već u pon. Sutra nikako ne mogu stići kod gin. po uputnicu, a u pon. mi kasno. Šta mislite jel bi mogla ja doći gore bez uputnice pa da im naknadno donesem?
Naravno, možeš bez problema, samo napomeni da ćeš donijeti uputnicu naknadno. I znaš, pošto nisi sigurna u koji ćeš postupak, neka ti na uputnici piše MPO postupak (tako je meni dr. A. rekao za ovaj sada jer nismo znali hoće li biti aih ili ivf)
Pitat ću sestre svakako. Ja inače donesem uputnicu na kojoj piše pregled, a onda kasnije donesem "pravu". Ovo kako ti radiš je bolje, jer ne moraš onda nositi dvije uputnice.