Supercure, pomagajte Vali
![]()
Hej ekipa, evo mene s VV. Nisam skužila točno koilko je danas bilo postupaka i kakvih, znam sigurno da su bila bar tri transfera (tri curke su sjedile baš pored mene, što ćete, prisluškivala sam), ali je bilo dosta cura s "opremom", a zvali su i više muškaraca na "donacije", tako da pretpostavljam da je bilo dosta postupaka.
Uglavnom, doktor je oduševljen kako reagiram na klomifene, rekao je da imam više folikula na oba jajnika i pokazao mi ih je. Ja sam htjela nekakav broj, no rekao je da je još prerano i da ne može znati koji će biti za punkciju. Sljedeća folikulometrija je u utorak i ja se nadam da će tu večer odmah biti i štoperica.
E da, pitala sam ga za endometrij pošto znam da ga klomifen stanjuje, ali je i više nego u redu za 8dc - 6mm. To zahvaljujem svakodnevnom nalijevanju sokom od cikle, klopanju ananasa i grejpa i tako to... ma, bilo kako bilo, neka je on meni debeli i neka samo raste.
Eto, toliko od mene za jutros, odoh raditi neki ručkić i kremšnite, pa ću se poslije primiti malo sastavljanja VV liste. Cure, javite mi ili tu ili na pp što se kod vas zbiva, pa da vas uključim na listu.
Vala, blagoslovljeni klomifeni za tebe. Blago tebi. Bit će puno folikulića. Eto u utorak ćeš znati, isto kad i ja.
Divno, hoćeš ići gore vaditi betu? Ako hoćeš, onda se vidimo u čekaonici.Mora da si totalno uzbuđena, baš jedva čekam da te izgrlim gore kao trudnicu i da se na mene očeše malo te lijepe trudničke prašine...
Da, što se klomifena tiče, stvarno sam sretnica, rekao je doktora da mu ne pada na pamet stavljati me na jaču stimulaciju i kemiju kad ovako reagiram na slabiju.
Ne znam, malo mi je smiješno, od svibnja prošle godine pokušavamo ići na aih i stalno je bilo nešto da nas spriječi. Sada konačno kada je sve posloženo, moje tijelo kaže ne-ne.Dr. ne može sa mnom na inseminaciju ni pod razno, preveliki je rizik.
Naravno, još ne znam kakav će rezultat biti. Vidiš, prošli put od 4 folikula samo 1 j.s., nadam se da će ih ovaj puta biti!
hej,evo i mene sa vv...bila sam kod doktorice(ne znam kak se zove!),tražila je i tražila,i pronašla samo jednog folikula...
ja mislila da bu više,al veli ona da još mogu...u utorak idem opet
mislite da bi ih do utorka moglo biti više!?
nadam se da bude,postoji li bilo što da pomaže??čaj?hrana?
Ne znam baš pomaže li išta da se stvori još folikula, ali nadam se da će se pojaviti. Meni je prošli ciklus dr. prvo vidio jedan-dva, a na drugoj folikulometriji 4-5. Svašta može biti. Puno sreće!
Napiši nam malo o doktorici, kako se zove (to je nekima od nas još uvijek misterij) i kakav ti je dojam? Mislim uvijek je nasmijana i bila je stvarno nježna i pažljiva kad je pomagala dr. A. kod mojeg "slijepog transfera", ali je osim toga ne znam
pise ime na vratima ordinacije sa J je mislim ,pročitala i zaboravila![]()
Dr. Jukić.
Sretno svima na VV ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Vala, na žalost nećemo se vidjeti ovaj put, jer mi je ipak malo predaleko da dolazim u zg samo da bi izvadila betu. Betu ću vaditi u svom gradu. Sva sam živčana i to više nego inače. Pms me izgleda jako uhvatio![]()
Ma kakav pms, ne copraj curo, moraš misliti pozitivno!![]()
doktorica mi se čini sasvim ok,nije baš pričljiva kao dr.A,malo mi se činila zbunjenom tražeći te folikule,al ok.
nije mi palo na pamet da je pitam za ime,i ja zbunjena,ovo mi je prvi aih,pa mislim samo na to...
valjda bu sve ipak dobro na kraju...
puno sreće svima...
Evo i mene, Vala ti stvarno imaš sreće s tim klomifenima, nadam se da će biti puno stanica na punkciji
Tajna30 meni je uvijek bio samo jedan folikul, makar se meni vidjelo na ultrazvuku posljednji put da ga ih bilo još, ali manjih. sad možda su to ciste od PCO. al barem nek je jedan!!
Mislim da se doktorica zove Doroteja Pavan Jukić!!, možda izgleda tiša od dr. A ali daje više informacija od njega. Mislim onak sama, dr. uvijek moram pitati što me zanima.
A ja, beta u utorak, ako ne procurim, nemam dobar predosjećaj......
Ružo...misli pozitivno...i bit će!
držim fige za utorak,sretno!
Eto i mene malo samo da pozdravim evu,ružu i valu i ostale curke.Sretno u utorak![]()
Posljednje uređivanje od Ela28 : 19.02.2011. at 18:10
Ružo, gdje ćeš ti u utorak vaditi betu? Ako si na VV i ja ću biti gore, možda se vidimo
Svima vibrice curke!!!
Hvala cure na podršci, pozdrav Eli!!
Ja vadim krv kod nas u Čakovcu, tako da se ne vidimo, za sada!!!
cure sretno
Vala ja sam na čekanju, nadam se da ću užicat prirodnjak za idući ciklus
Hvala pirice, sporo ja to nešto hvatam, mislim da ću sutra staviti popis, pa ćemo nadopunjavati s vremenomPuno sreće s prirodnjakom, zašto ga ne bi užicala?
ma sva sam zbunjola, ma naravno da ga budem užicala, osim ako ne ostanem T u kućnoj radinosti
(mi smo bez dijagnoze pa se ja debil svaki mj nadam)
Ja isto više ne vjerujem. Kad nisam do sad uspjela, ne vjerujem da hoću. Kad ostanem trudna mpo i rodim neke blizance onda će se zaletiti prirodno, garant. Ni mi ne propuštamo ovulacije. Zapravo, već par godina se stalno keksamo![]()
eva, mislila sam i ja da sam zdrava, a sa svakim novim postupkom se otkrivala neka nova sitnica. da bi sada bila u rizičnijoj skupini mpo trudnica.
ne kažem da je takav slučaj s tobom, samo kažem da se pojam "ja zdrava" ne treba olako shvaćati, pogotovo kad nisi bila niti na jednome ivf-u.
ja sam tek na 1. ivf-u skužila da usprkos divnoj hormonalnoj slici spadam u mali postotak tzv. low respondera. to je bila prva kvaka koju sam otkrila, a onda su zaredale.
ali evo, 8. postupaka i 2 biokemijske kasnije, trenutno sam sretna trudnica sa 2 bebice u buši. doduše na svakodnevnim inekcijama heparina, ali presretna.
Joj mene je isto toga strah. Stalno mislim da će mi nešto otkriti. Opet, znala bih da je to razlog. Ovako me ovo izluđuje. Mislim da su moji folikuli možda prazni. Zapravo strah me i pomišljati na neke stvari i iskreno se nadam da ću što prije u trudničke vode. Znam da čekaš 2 bebice, pratim te. Od srca ti čestitam.
Lista, haha, tako tako, sutra ću nešto staviti, pa ćemo popunjavati zajedno, u hodu.
Inače Eva, znam točno što misliš kad kažeš da te strah da su ti folikuli možda prazni. Ja sam prošli ciklus prije punkcije pitala dr. može li se bez punkcije utvrditi ima li u folikulima j.s. i rekao je da ne. I baš me toga bilo strah, da neće biti j.s. Ali eto vidiš, jedna i oplodila se. Tko zna, da je uspjela biti ubačena u maternicu, možda bih sada sipala ovdje trudničku prašinu...Ali idemo dalje!
Jedino mi to pada na pamet da bi moglo biti i da se zato ne hvata ni prirodno, ni aihom. I to ćemo vidjeti kad i ako budem ikad išla na ivf.
Ne vjerujem, draga, sigurno nije to. Sigurno da postoji neki razlog, samo ne zna ni medicina danas baš sve. Na koncu, pa ovo ti je tek 2. aih, a slutim da je možda i zadnji...![]()
Tek 2????? Daj Bože da je zadnji. Ipak je vama iz zg puno lakše. Ja sam samo od 3dc pa do aiha morala doći 4 puta u zg. Znači tjedno 2 puta. Uvijek razmišljanje kako ću ići, hoću li stići, rano ustajanje...niz problema. Tako da ti je meni već sad dosta.
hvala
meni je nekako bilo lakše kad smo skužili da nešto ne štima, nekako sam imala nešto za popraviti. i evo, izgleda da je kod mene stvar bila u gustoći krvi i heparinu, najvjerojatnije.
a trudnoća sa aih i nije nedostižna - ja sam imala pozitivnu betu nakon 1. aih. doduše, nije se održala, tek sad znam zašto, ali pozitivna beta je pozitivna beta.
tako da - čuda se događaju, nekome prije, nekome malo kasnije. naše je da ne odustajemo.
Ne znam šta se mora desiti da odustanem. Za mpo priču treba samo puno strpljenja i dobrih živaca. Valjda će se naći i toga. U kojem si tjednu trudnoće? Ako se dobro sjećam negdje u 11. ili 12.mj. je bio transfer.
sredina 16 tt
još sam cijela na iglama... ne znam hoću li ikako uopće biti opuštena lol
bar 7 dana nakon poroda će primati a sad ih prima zbog imunologije imas topic o tome
Cure pomagajete!!! danas se budim s laganim krvarenjem, jako lagano. pred dva dana sam imala isto tako ali još manje, samo malo na papiru. i danas je tako. inseminacija je bila 8.2. ne mogu vjerovati da ću već dobiti m. kad ju ionako nikad ne dobijem preko utrića!! baš sam![]()
Ružo to je 12 dana od AIH? Zašto ne napraviš test pa ćeš vidjeti jel trudnoća ili ono drugo?
Eva133 evo i ja sam među onima kod kojih je bilo sve uredu na početku, i tek nakon 3 AIH i 2 IVF su skužili da imam endometriozu i isto kao i Pinky slabo reagiram na stimulaciju, sad istražujemo i imunologiju jer imamo već 7 postupaka IVF-a iza sebe i niti jednu trudnoću, 6 godina pokušavamo. Eto tako da taj pojam sve je uredu ne bih tako olako shvaćala mislim barem se kod mene pokazalo da puno stvari nije uredu.
Rekla sam "tek" jer si prije toga napisala da se ne prima ni prirodno ni aihom, a zapravo sigurno znaš samo za jedan aih da nije uspio. Kužiš što sam mislila? Malo je prerano za reći da aihovi nisu uspjeli, kada znaš rezultate samo jednog (a ja i dalje jako vibram da je drugi i dobitni)
Cure, lijepo je vrijeme, uživajte u nedjelji!
Nije mi vrag dao mira i pronašla neki test, naravno minus. a krvarenja skoro da i nema.
a što mi je najgore, što se baš ne osjećam najbolje i dosta me boli dole.
Potpisujem.
Meni je početak potpisa još prije godinu dana bio: Ja '76 - sve ok. A gledaj ga sada!
Eva, ne želimo te plašiti, ne mora značiti da će neki takav scenarij biti i kod tebe. I zaista se nadam da neće. No, treba biti na oprezu što se dijagnoze tiče, pogotovo kada je sve ok ili je postojeća dijagnoza neka "lako prebrodiva", a do uspješne trudnoće nikako ne dolazi.
Pitanje: da li ima smisla gubiti vrijeme i obavljati pretrage kod ginekologa ili se može odmah naručiti u VV? Dakle, već dvije godine me moja ginekologica (privatnica) upujućuje u VV, i govori mi da nemam što čekati. Od pretraga sam obavila briseve i on spermiogram (sve ok). Kako sam shvatila na ovim stranicama, u VV se može samo s uputnicom. Konačno sam krenula kod svog socijalnog ginekologa, i on želi da sada sve pretrage obavljam kod njega, a plan koji mi je iznio mogao bi potrajati i godinu dana.
Konkretno: da li mi uputnicu za VV može dati liječnik primarne zaštite ili uputnicu mora dati ginekolog?
Cure, zbilja sam se zabrinula. Sve me više pogađa sumnja da ipak nešto je i da bi bez vraga pokušavali, a ono ništa. U neku ruku sam bila sretna kad mi je dr. rekao da je sve ok. Mislila sam, pa valjda on zna. Sad sve više uviđam da ću pravi razlog znati kad krenem na ivf. Jadno je to sve. Ali ipak negdje u dubini duše se nadam da će ipak biti sve u redu i da ću uskoro biti trudnica. Vidjet ćemo.
HelgaZg, nisi napisala detalje (koliko imaš godina, koliko dugo radite na bebi, koja vam je dijagnoza), no ako te privatna ginićka već dvije godine šalje kod mpo doktora, onda mislim da to već traje kod vas neko vrijeme i da nemaš više što gubiti vrijeme kod socijalnog ginekologa. Inzistiraj da ti da uputnicu za mpo doktora. (Na žalost, jedino ti on može dati uputnicu, dr. opće prakse ne može.)