Stranica 45 od 59 PrviPrvi ... 35434445464755 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,201 do 2,250 od 3084

Tema: Potpomognuta na VUKU VRHOVCU

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Cure, dobila sam mengu jutros. Sad sam zvala vv i sestra me naručila već sutra. Kaže da je u ponedjeljak prekasno. Baš sam sad zbunjena. Neće li sutra ipak biti malo rano? Ali šta sad da radim što je tu je.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj eva133 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, dobila sam mengu jutros. Sad sam zvala vv i sestra me naručila već sutra. Kaže da je u ponedjeljak prekasno. Baš sam sad zbunjena. Neće li sutra ipak biti malo rano? Ali šta sad da radim što je tu je.
    neće

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

neće biti rano, ja sam isto išla 2dc jer je 3dc padao na nedjelju.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

I ja sam jednom imala takvu situaciju i doktor mi je rekao da bolje doći 2 dan nego 4!!
    sretno

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Bojim se jer mi je jednom 3.dc rekao da mi je zadebljan endometrij i naručio me za 5.dc. Zato sam malo skeptična.

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Valjda će biti sve ok.

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Vala pa gdje si ti...???

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Da vam se konačno javim, prošla je moja punkcija i opet imam jednu jajnu stanicu. Iskreno presretna sam, jer sam se stvarno bojala da neće biti ni jedna. Punkcija mi je bila jako bolna, premda mi je punktirao svega 4 folikula, 1 na desnom i 3 na lijevom jajniku (no jedan je bio skroz mali, punktirao ga je valjda da ga makne). Ovo na lijevoj strani je trajalo i bilo prestrašno bolno, doslovce sam u jednom trenutku bila u polunesvjestici, sva u znoju... No nakon toga kad mi je rekao da imamo jednu j.s. nitko sretniji od mene!

Da vam malo ispričam kako je to izgledalo s drugima danas na VV. Osim mene je danas bila još jedna cura za punkciju i jedna za aih, te 2 za ET. Na koncu je ova što je trebala imati inseminaciju doživjela totalan šok, jer joj je na ultrazvuku dr. vidio 4 folikula i odlučio se na ivf. A još je jela ujutro burek, pila kavu... možete zamisliti kako joj je bilo.

Ova druga cura je prošli ciklus bila u punoj stimulaciji (40 gonala, pa cetrotide...!) i nije došla do et, ali ju je A. uzeo ovaj mjesec opet u stimulaciju jer je rekao da pošto jajnici već ionako i dalje rade, da želi to iskoristiti. Danas su joj punktirali 2 folikula i dobila je 2 j.s. Prošli put su joj isto bile 2 (od 7 folikula) ali se nisu oplodile.

Ova curka koja je trebala na aih je s punkcije izašla totalno jadna, nije bilo ni jedne jajne stanice. Tako mi je bilo teško zbog nje... ma užas jedan. Još je gore jer su i ona i muž "zdravi", pokušavaju 3 godine i ništa. Znam točno kako je ići na prvi ivf s ogromnim pitanjem u glavi: Imam li ja uopće jajnih stanica? Mislim, čak da danas i nije bilo, ne bi me totalno ubilo u pojam, jer je prošli put bila jedna (tipa, ako je bila jedna, bit će opet). Ali zamislite kako je njoj negdje sada...

Bilo je jako zgodno s transferima, dr. po novom radi sve transfere uz ultrazvuk i curama printa slikice malih embrija tek stavljenih u maternicu. Zamisli kako je to zgodno ako zatrudniš, pa imaš taj trenutak, baš predivno!

Sad ono teško iščekivanje, strah i nada hoće li se mrvica oploditi, pa onda dijeliti... Sutra zovem dr. Kniewalda oko 10 da saznam je li se oplodila. Ipak, beskrajno mi je drago što je et u ponedjeljak, ipak je to tri dana i bolje će se vidjeti kako stvari napreduju.

Curke vibrajte za tulum svih tuluma u labu!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Da vam se konačno javim, prošla je moja punkcija i opet imam jednu jajnu stanicu. Iskreno presretna sam, jer sam se stvarno bojala da neće biti ni jedna. Punkcija mi je bila jako bolna, premda mi je punktirao svega 4 folikula, 1 na desnom i 3 na lijevom jajniku (no jedan je bio skroz mali, punktirao ga je valjda da ga makne). Ovo na lijevoj strani je trajalo i bilo prestrašno bolno, doslovce sam u jednom trenutku bila u polunesvjestici, sva u znoju... No nakon toga kad mi je rekao da imamo jednu j.s. nitko sretniji od mene!

Da vam malo ispričam kako je to izgledalo s drugima danas na VV. Osim mene je danas bila još jedna cura za punkciju i jedna za aih, te 2 za ET. Na koncu je ova što je trebala imati inseminaciju doživjela totalan šok, jer joj je na ultrazvuku dr. vidio 4 folikula i odlučio se na ivf. A još je jela ujutro burek, pila kavu... možete zamisliti kako joj je bilo.

Ova druga cura je prošli ciklus bila u punoj stimulaciji (40 gonala, pa cetrotide...!) i nije došla do et, ali ju je A. uzeo ovaj mjesec opet u stimulaciju jer je rekao da pošto jajnici već ionako i dalje rade, da želi to iskoristiti. Danas su joj punktirali 2 folikula i dobila je 2 j.s. Prošli put su joj isto bile 2 (od 7 folikula) ali se nisu oplodile.

Ova curka koja je trebala na aih je s punkcije izašla totalno jadna, nije bilo ni jedne jajne stanice. Tako mi je bilo teško zbog nje... ma užas jedan. Još je gore jer su i ona i muž "zdravi", pokušavaju 3 godine i ništa. Znam točno kako je ići na prvi ivf s ogromnim pitanjem u glavi: Imam li ja uopće jajnih stanica? Mislim, čak da danas i nije bilo, ne bi me totalno ubilo u pojam, jer je prošli put bila jedna (tipa, ako je bila jedna, bit će opet). Ali zamislite kako je njoj negdje sada...

Bilo je jako zgodno s transferima, dr. po novom radi sve transfere uz ultrazvuk i curama printa slikice malih embrija tek stavljenih u maternicu. Zamisli kako je to zgodno ako zatrudniš, pa imaš taj trenutak, baš predivno!

Sad ono teško iščekivanje, strah i nada hoće li se mrvica oploditi, pa onda dijeliti... Sutra zovem dr. Kniewalda oko 10 da saznam je li se oplodila. Ipak, beskrajno mi je drago što je et u ponedjeljak, ipak je to tri dana i bolje će se vidjeti kako stvari napreduju.

Curke vibrajte za tulum svih tuluma u labu!
    Vala ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za tulum u labu!!

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Vala ~~~~~~~~~~~~~~~~ prvo malo za tebe

a u kakvu ju je sad stimulaciju uzeo

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ajde dobro prošlo je. Imaš jednu stanicu i imaš se čemu nadati. Jadna ova cura s aiha, 4 folikula i onda ništa. Toga je mene strah. Vidjet ćemo šta će meni sutra reći. Vala, želim ti da bude sve ok.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

eva133 sretno i tebi sutra ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj RuzicaSB prvotno napisa Vidi poruku
    eva133 sretno i tebi sutra ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Hvala ti draga. Nadam se samo da će prestati padati snijeg i da ćemo se dokopati autoceste.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ValaMala hvala ti na opsirnom izvjestaju s VV, zaista iz tvojih postova najvise covjek moze saznati.Kako i sama kazes super je da si imala jajnu stanicu pa jednu jednu moze biti najvrijednija na svijetu a za to i vibramo od sada.Neka u labu zaista bude tuluuuum svih tuluma!!!!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Ruzo ljube za tebe imam samo jednu malu molbicu, please nemoj citirati toliko dugacak post samo da bi zavibrala, pisala si tocno poslije nje pa se zna da se to na nju odnosi.Nadam se da se ljutis zbog opaske.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Isto je bila na gonalima, nije mijenjao pošto je odmah nastavljao od ciklusa prije. Cura inače dosta slabo reagira, pa mislim da je htio iskoristiti prije pauze (ako ne uspije sada, naravno). To više što je prošli postupak propao, tj. nije bilo et.

Kasnije je u ordinaciji još dugo razgovarao sa mnom, objašnjavajući mi zašto nikako ne bi bio za to da meni vraćaju tri stanice. Kaže da je preveliki rizik od trudnoće s trojčekima. Jedino me zbunjuje i to ga moram pitati, u čemu je razlika kod mene i drugih cura mojeg godišta kojima je bez problema vraćao po tri.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Vala tvoja je odluka koliko želiš da ti vrati ako hoćeš tri traži tri, ja na to nikako ne bi pristala , ali to sam ja

dva ciklusa za redom na gonalima, ajd dobro

Sezen avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

cure od jučer(3.dan ciklusa)pijem yasmin i imam užasnu mučninu,toliko me mučilo cijelu noć da nisam mogla spavati...ima li netko slično iskustvo sa yasminom?
    inače do sada nikada nisam pila kon.tablete pa ne znam jel to normalna pojava...

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Sezen prvotno napisa Vidi poruku
    cure od jučer(3.dan ciklusa)pijem yasmin i imam užasnu mučninu,toliko me mučilo cijelu noć da nisam mogla spavati...ima li netko slično iskustvo sa yasminom?
    inače do sada nikada nisam pila kon.tablete pa ne znam jel to normalna pojava...
    Ja nisam pila yasmin, ali ako misliš da mučnina nije uzrokovana nečim drugim tipa hrana ili da nije nekakva viroza, najbolje nazovi doktora i objasni o čemu se radi. Ako si kod dr A ovo je njegov direktni broj 01 2353 906

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Znam, slušat ću njegov savjet u vezi tog vraćanja j. stanica, samo mi je interesantno što meni to nikako ne preporuča, a pak nekim drugim curama istog godišta je.

Što se tiče ove cure i stimulacije, razmijenile smo brojeve pa ću je baš pitati kakva je točno bila. Ovo što sam shvatila je da je sada bila skroz lagana stimulacija (znam da gonali nisu laka stimulacija, hoću reći da mislim da ih je dobila svega par, ma nisam ziher)

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

prvi put čujem da netko ide dva ciklusa zaredom s gonalima, ipak je to prava stimulacija.
    pitaj svakako pa javi koliko joj je sad gonala dao. i da nema et-a, mene bi stvarno bilo frka primiti gonale dva mjeseca zaredom.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    prvi put čujem da netko ide dva ciklusa zaredom s gonalima, ipak je to prava stimulacija.
    pitaj svakako pa javi koliko joj je sad gonala dao. i da nema et-a, mene bi stvarno bilo frka primiti gonale dva mjeseca zaredom.
    Ja sam imala u Mb stimulaciju dva ciklusa za redom jer u prvom sa menopurima nije bilo apsolutno nikakve reakcije nakon 18 komada, a onda smo u slijedećem išli sa gonalima i to je ok završilo

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

i ja pozorno pratim pricu o toj curi koja nakon 40!!! gonala nastavlja sa stimulacijom bez pauze.ne znam koliko je to pametno i iskreno cudi me da se A. odlucio na takav korak.razumjela bih da joj je preporucio prirodnjak nakon tolike stimulacije ako vec jajnici i dalje rade.

i ja sam gore jednom imala stimulaciju i to sa 56 injekcija (produzena stimulacija radi usporenog rasta folikula) ali dobili smo 6 jajnih stanica, 5 se oplodilo (dok je na snazi bio jos stari zakon).poslije te stimulacije ne da sam imala duzu pauzu nego sam isla i na sistematski pregled prije upustanja u novi postupak.hdB bilo je sve ok no poslije sam isla s klomifenima i polustimulirani (klomifen+15 gonala).

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo, ima da saznam detaljno kakva je situacija kod nje bila. Pošto joj je ovo 3. ivf (prvi je bio prošle godine u lipnju), možda se ova velika brojka odnosila na onaj postupak u lipnju. Uglavnom, javim čim skužim, možda sam ja sve spetljala.

Uh cure, hvata me takva trema, sjećam se prošli put kad sam zvala dr. Kniewalda, glas mi je drhtao od uzbuđenja... Joooj, neka se mala oplodi!

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo, ima da saznam detaljno kakva je situacija kod nje bila. Pošto joj je ovo 3. ivf (prvi je bio prošle godine u lipnju), možda se ova velika brojka odnosila na onaj postupak u lipnju. Uglavnom, javim čim skužim, možda sam ja sve spetljala.

Uh cure, hvata me takva trema, sjećam se prošli put kad sam zvala dr. Kniewalda, glas mi je drhtao od uzbuđenja... Joooj, neka se mala oplodi!
    ajd saznaj, živo me zanima, jer ni ja ne ragiram baš na stimulaciju pa sam se ponadala da možda neću morat čekat 6mj do iduće.
    i bravo za tvoju stanicu ~~~~~~~~~~~~~~ za pon

ja sam pila yasmin, ali od 1dc i nikakvih nuspojava odsim što sam bila živčana

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Moj prvi stimulirani postupak je završio sa 40 gonala. Tek nakon 4 mjeseca sam išla u polustimulaciju. Naravno, prije toga sam napravila veeeliki sistematski pregled.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Slažem se, nije se za igrati s kontracepcijom, osobito yasminom! Sretno da sve bude ok.

Saznala sam da se moja stanica oplodila i kaže dr. Kniewald da je super. Pitala sam ga jel se podijelila, no rekao je da je još prerano. E sad ako neka od vas zna, koji je obično ritam stanice nakon aspiracije folikula? Kada je oni miješaju sa spermijima i kako to dalje ide?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Vala~~~~~~~~~ za uspješno djeljenje stanice

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Slažem se, nije se za igrati s kontracepcijom, osobito yasminom! Sretno da sve bude ok.

Saznala sam da se moja stanica oplodila i kaže dr. Kniewald da je super. Pitala sam ga jel se podijelila, no rekao je da je još prerano. E sad ako neka od vas zna, koji je obično ritam stanice nakon aspiracije folikula? Kada je oni miješaju sa spermijima i kako to dalje ide?
    a micica moja, sad bu sve dobro... tak mi je drago...

Sezen avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja sam pila yasmin, ali od 1dc i nikakvih nuspojava odsim što sam bila živčana

ja nisam nimalo živčana čak suprotno, danas je mučnina puno manja...razgovarala sam sa jednom magistrom farmacije i ona mi kaže da nije ništa neobično

obzirom sam počela piti 3dc zbog čega mi je i menga završila ranije nego inače...dr.A ću zvati u pon.ako mučnina ne prestane...

Vala tebi sretno u pon! <3

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Evo i mene. Gore je danas bila gužva. Popunjena mjesta i gore u hodniku. Ne znam točno koliko je bilo punkcija, transfera jer sam došla oko 9. Znam samo da su bile 2 inseminacije. Srela sam curu što smo išle zajedno na prvi aih. Ovaj put je bila na ivf. Danas je trebao biti transfer, ali od 2 js nije se ni jedna oplodila.

Što se tiče mene, moram opet doći u ponedjeljak jer mi je zadebljan endometrij. Šta više za reći. Znala sam da će biti tako.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Eva, vidimo se u ponedjeljak. Nadam se da ćeš u ivf postupak i da će endometrij biti ok. Baš mi je zanimljivo to s tvojim endometrijem, jesi ga pitala zašto je tako?

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Eva, vidimo se u ponedjeljak. Nadam se da ćeš u ivf postupak i da će endometrij biti ok. Baš mi je zanimljivo to s tvojim endometrijem, jesi ga pitala zašto je tako?
    Da, vidjet ćemo se. Pitala sam ga za endometrij. On kaže da je bolje da je zadebljan, ali ne u ovom dijelu ciklusa. Ne znam zašto je tako. Vjerojatno mu duže treba da se oljušti.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Valamala za tebe ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala mami predivnog Vedrana

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

inana

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Vala vidimo se sutra. Još jednom da ti poželim sreću ovako, a sutra ću i u živo.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala draga! Tako sam nervozna, samo neka mi vrate moju mrvicu!

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Drži se. Mora biti dobro.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

sretno cure sutra

kiša avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

cure jutro,
    vala mala sretno danas na transferu, mislim da znam koja si ti, ti si bila na punkciji, a ja na transferu i malo smo popričale, (čak si gledala moje mrvice na sličicama koje sam dobila iza transfera) ali o tome možemo na pp

što se tiče ove cure sa 40 gonala, pa opet ide odmah u postupak, ista situacija je i s curom koja je samnom bila na punkciji, primila je 40 gonala, dobila 1 js. koja se nije oplodila i dr. joj je rekao da mu se odmah javi prvi dan ciklusa da kreću sa novih 40 gonala, malo čudno, ali je to vjerojatno jedini način da pokrene jajnike

što se mene tiče, čuvam 2 mrvice, i molim njih i Boga da se prime,

oprostite na podužem postu

svima puse i sretno u postupcima!!!!!!!!!!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj kiša prvotno napisa Vidi poruku
    što se tiče ove cure sa 40 gonala, pa opet ide odmah u postupak, ista situacija je i s curom koja je samnom bila na punkciji, primila je 40 gonala, dobila 1 js. koja se nije oplodila i dr. joj je rekao da mu se odmah javi prvi dan ciklusa da kreću sa novih 40 gonala, malo čudno, ali je to vjerojatno jedini način da pokrene jajnike
    ja se stvarno nadam da je liječnik toj ženi i tvojoj poznanici s punkcije vadio AMH, jer ako je riječ o low responderu ovakva terapija je besmislena.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

40 gonala i idući ciklus opet 40...????ne mogu vjerovat!!!!
    meni je dr.nakon stimulacije od 30 gonala rekao da me ne želi vidjeti barem 3 mjeseca...ma nije htio ni pričat o ikakvoj stimulaciji...
    mislim da je ovo too much..

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    40 gonala i idući ciklus opet 40...????ne mogu vjerovat!!!!
    meni je dr.nakon stimulacije od 30 gonala rekao da me ne želi vidjeti barem 3 mjeseca...ma nije htio ni pričat o ikakvoj stimulaciji...
    mislim da je ovo too much..
    a vjerovatno ovisi i o godinama žene, premda ne vjerujem da će opet bit 40 gonala, to je malo too much

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hej curke moje, evo mene s krasnim vijestima.
    Vraćen mi je 8-stanični embrio i transfer je bio lagan, bez iritacije maternice. Uglavnom, i dr. i biolog su jako zadovoljni. Dobila sam slikicu moje mrvice i nadam se da će joj se svidjeti u mami i da će ostati sa mnom!

Eva, baš mi je drago što smo se vidjele, no zgibala si prije nego sam ja izišla. Jako me zanima što je bilo i što si dogovorila s doktorom! Nadam se da je sve ok!

kiša, sjećam te se, baš mi je drago što si se i ti javila! Evo, sad smo skupa čekalice bete!

Ružo, jedva ću dočekati tvoju betu danas!

slatkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

[QUOTE=ValaMala;1827222]Hej curke moje, evo mene s krasnim vijestima.
    Vraćen mi je 8-stanični embrio i transfer je bio lagan, bez iritacije maternice. Uglavnom, i dr. i biolog su jako zadovoljni. Dobila sam slikicu moje mrvice i nadam se da će joj se svidjeti u mami i da će ostati sa mnom!

držim fige i vibram za tebe..........

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I onoj curi što je bila sa mnom na punkciji su vratili mrvice, dvije, 4-stanične. Dobro sam skužila, uistinu je sada 2. ciklus za redom što je na gonalima i spomenula mi je još tu jednu curu koja je isto išla tako za redom. No njihove situacije su bile dosta specifične i dr. im je i rekao da se to jako rijetko tako radi.

Što se tiče situacije danas gore, bilo je dosta ljudi u čekaonici. Sve u svemu 3 punkcije, nas dvije na transferu trodnevnih embria, 2 cure na transferu dvodnevninh i 2 inseminacije.

U četvrtak si dajem decapeptyl, a beta je 15.3.!

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Baš bi bilo zanimljivo da znamo o kakvom se slucaju radi kod te dvije žene...Jer iz stimulacije u stimulaciju, a bez provjere antralnih (regrutiranih folikula koji se regrutiraju mjesec ranije) teško da će biti šta od js....
    valaMala ~~~~~~za mrvicu i veliku betu!!!!!!!!!!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Puno hvala. Zaista ne znam puno o tome, samo da je ova curka sada uspjela dobiti 2 zdrave j.s. i imala transfer. A tko zna... Meni je pak dr. želio raditi pauzu i nakon klomifena i to dva ciklusa!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Vala, sad lijepo na odmor i pazi na svoju mrvicu.
    moji nalazi danas najvjerojatnije neće biti gotovi, očito sutra poslije 10. očito da u našoj bolnici vrijede opet neka nova pravila. al čim dobijem javljam

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

http://www.24sata.hr/news/sokantna-p...ditelji-211564

zelim vam da svi imate ovakvu lutkicu sto prije ,ova je s VV pročitali smo cijeli tekst u tjedniku i rasplakali se
    sretno cure

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •