Stranica 54 od 62 PrviPrvi ... 4445253545556 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,651 do 2,700 od 3084

Tema: Potpomognuta na VUKU VRHOVCU

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Vala drago mi je da je sve dobro prošlo. Znala sam ja da ćeš ti imati hrpu folikula. Ne brini bit će njih za punkciju.
    Hope ne mogu vjerovati ali uopće nisam živčana. Kao da se ništa ne događa. Potpuno sam mirna. Vidjet ćemo kako
    će biti kad se bude približavao 1.4.
    Tomislava čestitam na js i ~~~~~~~~~ da se oplode

Inače danas sam se pikala decapeptylom, nije bilo baš tako strašno. Baš sam ponosna na sebe što sam uspjela.

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj elen prvotno napisa Vidi poruku
    čestitam na hrabrosti i na 12 js
    jesu ti dali kakvu injekciju prije punkcije.., ili si popila kaj na svoju ruku?
    Dobijes injekciju tramala i apaurina ali meni to nije nista djelovalo, poslje me je dosta bolilo a zaboravila sam pitati da li mogu sta popiti kod kuce.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

TOMISLAVA koliko si ukupno ampula primila i čega?

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala pirice, baš me strah ove punkcije..
    ajde nemoj da te bude strah, brzo je to gotovo

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Bravo eva, na pikanju! Vidiš da nije strašno. Evo ja se svakodnevno sama pikam tim gonalima i stvarno mogu (a nekada sam mislila da nema šanse, kako se stvari mijenjaju...). Jutros me međutim stvarno pekla ta pikica...

Sutra ujutro sam opet gore i nadam se da su se folikulići nastavili lijepo razvijati. Vjerojatno ću i vaditi krv, već je vrijeme...

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Vala kad očekuješ punkciju

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Vala izdrzat ces ti to za svoju mrvicu,eva vjerujem da ces 01.04 biti presretna a ja sam jos u iscekivanju svojih briseva kojih se jako bojim poludit cu.u srijedu idemo mm i ja vadit krv na hepatitis i ostalo tako da sam jos daleko i bas me sada strah

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj pirica prvotno napisa Vidi poruku
    TOMISLAVA koliko si ukupno ampula primila i čega?
    Treci i cetvrti dc sam primila po dva menopura, ali kad sam ponovno dosla na folikulometriju bilo ih je puno pa mi je dr. smanjio na 1 menopur i 1 cetrotide, predzadnji dan prije punkcije sam jos primila dva menopura i cetrotide, znaci sve zajedno 14 ampula menopura i 3 cetrotida

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj TOMISLAVA prvotno napisa Vidi poruku
    Treci i cetvrti dc sam primila po dva menopura, ali kad sam ponovno dosla na folikulometriju bilo ih je puno pa mi je dr. smanjio na 1 menopur i 1 cetrotide, predzadnji dan prije punkcije sam jos primila dva menopura i cetrotide, znaci sve zajedno 14 ampula menopura i 3 cetrotida
    wow super reakcije. šteta šta je postupak u RH, sretno dalje i neka bude dobitan

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Vala, čestitke na folikulićima, nek se lijepo razvijaju do punkcije!
    Tomislava, bravo za js, sretno s oplodnjom!
    Hope, sretno s nalazima!

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Vala nisam znala da ideš i sutra. Sretno.
    Tomislava sretno i neka se oplode.

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj hope31 prvotno napisa Vidi poruku
    Vala izdrzat ces ti to za svoju mrvicu,eva vjerujem da ces 01.04 biti presretna a ja sam jos u iscekivanju svojih briseva kojih se jako bojim poludit cu.u srijedu idemo mm i ja vadit krv na hepatitis i ostalo tako da sam jos daleko i bas me sada strah
    Draga, što prije kreneš s nalazima, prije ćeš doći na red. Ako ti brisevi i ne budu dobri, opet si jedan korak ispred jer ćeš dobiti terapiju i riješiti se bakterija. Mada mislim da će biti sve ok. Blizu si ti. Vjerujem da ćeš do ljeta u postupak. Bar se nešto počelo odvijati. Tako sam i ja, dok smo skupljali nalaze, gledala cure kako idu na punkcije i transfere i mislila kad ću ja doći do toga. Eto vrijeme prođe dok se okreneš.
    Hvala ti na podršci.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kaže dr. da su jajnici već ogromni. Vidjela sam na monitoru hrpu velikih folikula, nadam se da će biti j.s. od toga. Punkcija će vjerojatno biti u petak, ali vidjet će mo još u srijedu kad opet idem k njemu. Nastavljam s po 1 gonalom dnevno i dodao je i po 1 cetrotide (jel zna tko čemu oni služe?).

Vadila sam i krv i vidjela nalaze hormona od prošlog tjedna. Estradiol je u referentnim granicama za folikularnu fazu, ali je progesteron dosta povišen (tipa gornja granica je oko 4, a meni je nešto viši od 10). Zna li netko možda što to znači?

Pusa svima, hope, nemoj brinuti unaprijed, idi korak po korak. Trebat će ti puno strpljenja i živaca kroz sve ovo i zato pokušaj biti smirena, borit ćeš se sa svakom preprekom kad do nje dođeš, a vjerojatno neke kojih se sada bojiš nećeš ni imati...

kiša avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Kaže dr. da su jajnici već ogromni. Vidjela sam na monitoru hrpu velikih folikula, nadam se da će biti j.s. od toga. Punkcija će vjerojatno biti u petak, ali vidjet će mo još u srijedu kad opet idem k njemu. Nastavljam s po 1 gonalom dnevno i dodao je i po 1 cetrotide (jel zna tko čemu oni služe?).

Vadila sam i krv i vidjela nalaze hormona od prošlog tjedna. Estradiol je u referentnim granicama za folikularnu fazu, ali je progesteron dosta povišen (tipa gornja granica je oko 4, a meni je nešto viši od 10). Zna li netko možda što to znači?

Pusa svima, hope, nemoj brinuti unaprijed, idi korak po korak. Trebat će ti puno strpljenja i živaca kroz sve ovo i zato pokušaj biti smirena, borit ćeš se sa svakom preprekom kad do nje dođeš, a vjerojatno neke kojih se sada bojiš nećeš ni imati...
    Vala, znači dobro reagiraš i na taj jedan gonal dnevno
    što kaže dr. jel zadovoljan

što se tiče progesterona, tko će ga znati, ja sam bila jednom u postupku s povišenim progesteronom (oko 4), i dr. me idući put nije htio primiti u postupak jer mi je progesteron bio nešto niži od 4, nego je preporučio da ga reguliram s jasminom, e sad zašto je tebi toliki stvarno ne znam, možda ima veze s tim što ti je ovo već treći postupak u samo 3 mj,
    Cetrotide sprječava nekontrolirani porast vlastitih, prirodnih hormona
    čime se omogućava kontrolirana stimulacija jajnika. Prednost ovog
    protokola je što je trajanje stimulacije kraće i potrošnja hormona manja.
    sretno draga, nek ti napokon ovaj postupak bude uspješan
    Posljednje uređivanje od kiša : 21.03.2011. at 10:11

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Vala baš sam sretna zbog tebe. Super. Vidiš bit će njih koliko hoćeš. Vjerujem da će biti i js.
    U prošlim postupcima od malo folikula si imala js. Imat ćeš ih i sad. Brzo će petak.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala ti, zaista se nadam da će to biti bingo. Doktor je zadovoljan, ma i prezadovoljan jer je ali stvarno brdo folikula. Dotaknuo mi je jajnik sondom i jao, totalno ga osjećam, ne mogu reći da urlam od boli, ali auu. Malo se bojim hiperstimulacije, dr. je rekao da je u slučaju trudnoće ona kod mene skoro sigurna... a što sad, idemo korak po korak...

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja bi rekla d aje tebi hiperstimulacija zagarantirana i sa trudnoćom i bez...identičan scenarij je bio kod mene, brdo folikula, bolni ultrazvuci i HS, samo što su se onda embriji zamrzavali pa nismo imali odmah transfer, jer trudnoće još pogoršava HS

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj amyx prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi rekla d aje tebi hiperstimulacija zagarantirana i sa trudnoćom i bez...identičan scenarij je bio kod mene, brdo folikula, bolni ultrazvuci i HS, samo što su se onda embriji zamrzavali pa nismo imali odmah transfer, jer trudnoće još pogoršava HS
    i ja sam htjela napisat da bi moglo doć do HS
    Posljednje uređivanje od pirica : 21.03.2011. at 15:08

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

HS i je češća kod PCOS. No brini Vala, pazi tebe dr.

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

evo moj izvjestaj od danas: dakle OPLODILE SU SE OBADVIJEEEEEEEEEEE
    Jao srece, nisam mogla vjerovati, zamrznuto ih je 7 jer tri nisu bas bile dobre

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Odlično Tomislava

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj TOMISLAVA prvotno napisa Vidi poruku
    evo moj izvjestaj od danas: dakle OPLODILE SU SE OBADVIJEEEEEEEEEEE
    Jao srece, nisam mogla vjerovati, zamrznuto ih je 7 jer tri nisu bas bile dobre
    Jeeee. Baš mi je drago. Mogu misliti kako si sretna.
    Jel sutra transfer? Sretno!!!!!

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj eva133 prvotno napisa Vidi poruku
    Jeeee. Baš mi je drago. Mogu misliti kako si sretna.
    Jel sutra transfer? Sretno!!!!!
    Danas je bio transfer

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

TOMISLAVA, čestitam! Puno sreće!

Sad ste me malo prepale, tako se nadam da neće doći do HS i propasti postupak i sve. Idem brzo misliti pozitivno i maziti jajnike da se smire, uh...

tulipan83 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

sto znači cc/ivf kad dr napise ? jasan mi je ivf, al ovaj cc nije.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

.
    Hej Vala, kad su ti vadili hormone? Prošli tjedan, znači prije stimulacije? Ili?

Znam da se brineš, ako i dobiješ hiperstimulaciju (što se čini vjerojatnim scenarijem) ima više opcija a jedna je da ipak zamrznu čak i embrije, to su iznimke kad se to dozvoljava iako nigdje to zakonom nije propisano ali gotovo sve klinike tako rade, oplode j.s., zamrznu embrije i čekaju neki bolji trenutak za transfer. Amyx je tako zatrudnila u Mariboru.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj tulipan83 prvotno napisa Vidi poruku
    CC zna biti oznaka za embriji.. jel to napisao prilikom transfera odnosno u kontekstu transfera?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kadauna, stalno vadim hormone, ali nisam vidjela nalaze, samo taj povišeni nalaz progesterona koji je bio prije nešto više od tjedan dana, no dr. mi nije rekao ništa o tome. Što je to indikacija za HS? Ja se nadam da ću ipak uspjeti proći bez toga. Ima li išta što mogu napraviti da se smanji mogućnost, puno mirovati ili nešto? I zar ne bi cetrotide trebao zapravo na neki način prevenirati?
    Ako se dogodi HS, kada se ona obično dogodi? Nešto je dr. rekao da je vrlo vjerojatna, gotovo sigurna kod mene u slučaju trudnoće...

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Jesi ti na clomifenu?

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Kadauna, stalno vadim hormone, ali nisam vidjela nalaze, samo taj povišeni nalaz progesterona koji je bio prije nešto više od tjedan dana, no dr. mi nije rekao ništa o tome. Što je to indikacija za HS? Ja se nadam da ću ipak uspjeti proći bez toga. Ima li išta što mogu napraviti da se smanji mogućnost, puno mirovati ili nešto? I zar ne bi cetrotide trebao zapravo na neki način prevenirati?
    Ako se dogodi HS, kada se ona obično dogodi? Nešto je dr. rekao da je vrlo vjerojatna, gotovo sigurna kod mene u slučaju trudnoće...
    Stvarno mi nije jasna tolika panika. Miruj, pij vode. sve će biti OK.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nije panika, nisam tj tip, ali se volim informirati o stvarima vezano za svoje zdravlje, osobito nakon što mi dr. kaže da je gotovo sigurno da ću imati određeno stanje, kužiš?
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 22.03.2011. at 11:36

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Kužim. I meni je to rekao sva 4 puta pa nisam ostala trudna niti dobila HS. Tebi želim više sreće.

kiša avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Nije panika, nisam tj tip, ali se volim informirati o stvarima vezano za svoje zdravlje, osobito nakon što mi dr. kaže da je gotovo sigurno da ću imati određeno stanje, kužiš?
    u jednom od postupaka imala sam iste simptome kao ti, pa sam imala vjerojatno samo blagu hs, folikulometrije su bile jako bolne, par dana nakon transfera velika napuhnutost i povremene mučnine, dosta sam ležala i pila vode, tako da se to smirilo, a i morala sam dr.-u javiti par dana nakon transfera kako se osjećam,
    samo se probaj onako (koliko je to moguće) malo opustiti,

tomislava mazi bušicu, i sretno

i svima ostalima koje sam izostavila puno sreće u postupcima

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Kod mene je bilo ovako treci dan ciklusa sam primila 2 menopura, tako i 4 dan, kad sam dosla 5 dc na pregled dr je samo rekao kad je vidio jajnike "A joj puno ih je krenulo" i tada sam primila cetrotide. Cjelo vrijeme su me jajnici rasturali a na dan punkcije sam mislila da cu eksplodirat nisam cak mogla ni sjediti u cekaonici nego sam setala. Poslje transfera 5 dan moram primiti Decapeptyl ali prije nogo si ga dam moram nazvat dr. da mu kazem kako se osjecam.
    Pretpostavljam da se i kod mene radilo o blagoj HS

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hej, nije HS ništa strašno...napuhneš se ko žabica, imaš trbuh ko trudnica, moraš mirovati, piti puno vode, a izbječi je ne možeš nikakvim mirovanjem ako ju trebaš dobiti. Ja sam prvu HS dobila 2-3 dana nakon punkcije i ta mi je baš bila jaka, čak sam na infuziji završila, druga mi je počela več 3-4 dana prije punkcije, a treća isto 2-3 dana nakon punkcije. Kod prve su mi smrznuli embrije pa smo išli na FET, nisam ostala trudna, kod druge ništa ni od transfera ni od smrzavanja, sam Bog zna zašto, to je već bilo po novom zakonu, a kod treće su mi u Mb smrznuli 13 blastica, odmorila sam 2 mjeseca, išli smo na FET i sad nam kuca malo .

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

E da, ako imaš naznak eza HS ne bi trebala dobiti klasičnu štopericu sa HCG-om, jer to samo pogoršava stanje, pa je u toj situaciji čak i bolje ne ići odmah sa transferom jer je organizam izmrcvaren od HS i stimulacije. Meni su u Mb rekli da su mi veće šanse da ostanem trudna na FET-u jer organizam nije izmrcvaren i maternica je spremnija za prihvačanje ploda...pokazalo se točnim

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

amyx, joj predivno to tvoje srčeko... Vidjet ćemo sutra kako će izgledati situacija dolje. Po dr. procjeni punkcija bi trebala biti u petak, a to onda znači sutra navečer štoperica..

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Tomislava bravo....čestitam
    Vala nemoj se sekirati oko HS,bit će sve ok,svaki rganizam drugačije reagira
    Eva još malo broji navijamo za +++++++ veliiiiiki
    Ja nažalost imam klamidiju danas sam dobila nalaze na bakterije, znači sada dva tjedna antibiotika pa onda ponovno bris(baš sam razočarana....

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

i nije mi jasno uopće odakle mi, kad ne mjenjam partnere, a vjerujem da ni MM.ma užas su ta stvorenja

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

hope baš mi je žao zbog briseva. Vjerujem da će otići kad popijete terapiju.
    Hvala ti što navijaš za mene. Još malo da, a onda kako bi se reklo ili opa ili tropa.

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

cc ti je oznaka za bolovanje. zapravo točno: preporučuje se bolovanje

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

hope, žao mi je, ali bolje da si saznala jer je klamidija izuzetno opasna po plodnost. I samo kao informacija, rekla mi je jedna doktorica da je 80% golubova u Zagrebu zaraženo klamidijom. Nisam imala pojma, ali ako proguglate vidjet ćete da je ta infekcija česta kod ptica, nekim uzgajivačima je potamanila cijele golubinjake...

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ma znam imali smo je prosle godine i izlijecili antibiiticima al ocito na mm i mene ne djeluje isti antibiotik kad se vratila.sad on mora prvi napraviti bris da vidimo koji ce on lijek dobiti pa cu ja onda kod svoje ginekologice da se ne bi bestija opet vratila.cure jeste vi imale kada tu bestiju?sad mi treba dva tjedna antibiotika i 21 dan ponoviti bris

tulipan83 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    CC zna biti oznaka za embriji.. jel to napisao prilikom transfera odnosno u kontekstu transfera?
    to je frendici napisao, ona je sad bila u postupku al nije došlo do transfera pa joj je napisao za cc/ivf u 5/2011 3.d.c. prvi put joj je pa je sva zbunjena, a i meni je nejasan taj cc ,nema smrznutih, a nemože opet u stimulirani jer je sad bila.

tulipan83 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj kitty prvotno napisa Vidi poruku
    cc ti je oznaka za bolovanje. zapravo točno: preporučuje se bolovanje
    dr A je napisao : za cc/ivf u 5/2011 3.d.c

tulipan83 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj gala1979 prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi ti na clomifenu?
    nije meni to napisao ,frendici, nije bila na clomifenu

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

cc= clomifen citrat

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

znači ići će sa klomifenom jer je sad bila u stimulaciji

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

hope, žao mi je, ali bolje da si saznala jer je klamidija izuzetno opasna po plodnost. I samo kao informacija, rekla mi je jedna doktorica da je 80% golubova u Zagrebu zaraženo klamidijom. Nisam imala pojma, ali ako proguglate vidjet ćete da je ta infekcija česta kod ptica, nekim uzgajivačima je potamanila cijele golubinjake...
    Nije to ista klamidija, mislim ova u ptica i ova tamo dolje. Ne možeš baš od ptica dobit spolnu bolest.

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

sorry, ja sam skužila da ti je preporučio cc
    ovako mi zvuči kao klomifen.
    Posljednje uređivanje od kitty : 22.03.2011. at 22:37

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove