Stranica 57 od 62 PrviPrvi ... 7475556575859 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,801 do 2,850 od 3084

Tema: Potpomognuta na VUKU VRHOVCU

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj marincezg prvotno napisa Vidi poruku
    od koga ces trazit povrat novca???
    meni je dr. A rekao da neide na recept, ( ja sam mislila trazit svoju ginekol. recept)
    Klomifen koji na HZZO popisu osnovnih lijekova je Belupov, ali ga je Belupo prestao proizvoditi. Još ga se negdje navodno može naći u zalihama u ljekarnama i dobiti na recept, ali ja nisam uspjela. Po ljekarnama se uglavnom može naći samo strani klomifen (njemački, talijanski...) i cijene mu se kreću od stotinjak kuna do nekih 150 kn. Vidjela sam da dosta cura bez problema i povoljno kupuju lijek u Bosni, ali ne znam koji je proizvođač. Ono što možeš napraviti je tražiti privatni recept od svojeg soc. ginekologa i kupiti ga u ljekarni na R1 račun. Nakon toga kopiraš otpusno pismo ili povijest bolesti iz koje se vidi da si terapiju zaista primila, napišeš zahtjev HZZO-u za povrat sredstava i sve zajedno s računom pošalješ. Na temelju zahtjeva oni provode postupak u kojem odlučuju o tvojem pravu na povrat sredstava.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Vala cure su sve rekle ja ću ih potpisat i malo
    ~~~~~~~~~~~~~~~ da ti ovo čekanje što brže prođe i da te razveseli velika beta

eva mislim na tebe

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

od koga ces trazit povrat novca???
    meni je dr. A rekao da neide na recept, ( ja sam mislila trazit svoju ginekol. recept)
    Tako je i meni rekao da estrofem ne ide na recept, ja plačala svaku kutijicu 55 kuna, a sad ga uredno dobivam na recept, kao i utrogestane

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Za lijekove koje možeš dobiti na recept, ne možeš tražiti povrat. Ja sam utrogestane uvijek bez problema dobila na recept. S kolomifenom je situacija drugačija, jer ga još nisu maknuli s osnovne liste niti stavili nikakav zamjenski, a više se ne proizvodi kod nas. Uostalom, ja sam se obratila mailom u HZZO i sve su mi lijepo na pismeno objasnili.

Sezen avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Vala drago mi je da smo se upoznale.ja bi u petak trebala na punkciju tako da se vidimo....danas sam cijeli dan prespavala,ne znam jel to

od pikanja ili od proljeća, jutros sam primila i 1.pikicu cetrotide,a menopur mi je smanjio na tri praška...napisao je da na desnom j imam 2-3 folikula

sretno svim čekalicama!!!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sezen, puno sreće na punkciji! Evo i tebe uskoro među nama beto-čekalicama

Cure jučer grozna večer. Prvo mi je kako je išlo popodne postajalo sve gore i gore. Cijelo tijelo me sve jače boljelo, onako duboka bol, kao kad imaš gripu pa te bole kosti, onda je počela drhtavica, da bi na kraju temperatura došla na 37,7 pa 38, pa 38,5. Čitala sam negdje još prije da je za embrije jako opasna temperatura viša od 38 ako potraje, tako da sam završila pod mlakim tušem, hladnim oblozima i lupocetu i kroz neko vrijeme je temperatura pala. Danas sam skroz ok.

E sad što je to bilo? Meni se čini da sam jednostavno kroz prošla 2 tjedna stalno bila u pokretu, pa onda ta strašna punkcija, pa sve nade i strahovi i konačno kad je to završilo i kad sam se mogla opustiti, valjda je tijelo tako reagiralo... Samo se nadam da to nije načinilo štetu ovim mojim mrvicama u buši...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma ne vjerujem baš da ti je to moglo naštetiti kad je bilo tako kratkotrajno, znam stvarno puno slučajeva da su cure bile bolesne s virozama i ostale trudne tako da ne brini

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Vala nadam se da je sve ok.
    Ja sam jučer napravila test i negativan je. Tako da sam ja svoju betu već otpisala.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ali taj test je bio popodne, daj ponovi sutra jutarnjim urinom, to je doista bilo rano i još nije bio jutarnji urin

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj eva133 prvotno napisa Vidi poruku
    Vala nadam se da je sve ok.
    Ja sam jučer napravila test i negativan je. Tako da sam ja svoju betu već otpisala.
    žao mi je

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ponovit ću ali ne vjerujem. Nisam ja te sreće.
    Imam osjećaj da ću procuriti svaki čas i da samo utrići ne daju.
    Jučer me tako jako bolio trbuh, ali danas je bolje.
    Jedino što mi je t još povišena.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ponovit ću ali ne vjerujem. Nisam ja te sreće.
    Imam osjećaj da ću procuriti svaki čas i da samo utrići ne daju.
    Jučer me tako jako bolio trbuh, ali danas je bolje.
    Jedino što mi je t još povišena.
    nemoj mjerit t dok si na utrićima, oni povečavaju t

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj pirica prvotno napisa Vidi poruku
    nemoj mjerit t dok si na utrićima, oni povečavaju t
    Znam, ali se ovako jadna još nadam nemogućemu.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Znam, ali se ovako jadna još nadam nemogućemu.
    ništa nije nemoguće

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Eva žao mi je ali nemoj još odustajati poslušaj Valu sa jutarnjom mokraćom.....

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj hope31 prvotno napisa Vidi poruku
    Eva žao mi je ali nemoj još odustajati poslušaj Valu sa jutarnjom mokraćom.....
    Napravit ću ujutro test, mada znam da nema smisla.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

eva, kad bi samo znala koliko je trudnoća ipak bilo potvrđeno na ovaj način, prvo rani minus pa onda pravi plus.
    Sretno sutra!

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Možda je stvarno rano za test, nemoj se još predavati danas samo za tebe molim...puuuusa

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    eva, kad bi samo znala koliko je trudnoća ipak bilo potvrđeno na ovaj način, prvo rani minus pa onda pravi plus.
    Sretno sutra!
    Daj Bože da sam ja jedna od tih.

Hope hvala ti puno. Kako ti napreduješ s terapijom?

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Muz napravio bris i nakon toga reko da ce me ispeglat za svih ovih devet godinasalim se naravno.sutra pocinjemo piti antibiotike znaci nekih 18 dana i tri tjedna nakon toga idem ponovno na bris,idemo 11.04.na psih. I pravno savjetovanje i muz na androl.pretrage i onda cekamo te nalaze ja bi oko 20.05 trebala ponovo na bris i ako bude sve ok 27.05. Bi trebala u zg sa svim nalazima jer taj dan bi mi trebao biti 3dc dan vise manje ne znam onda cekam da vidim ocu imat srece da udem u postupak

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

A kad sam cekala devet godina izdrzat cu jos par mjeseci.tebi drzim fige za jutarnji plusic vidjet ces da ce biti

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ja ti želim svu sreću da što prije uđeš u postupak.
    Jako je bitno da se izlječite što prije i da je s tim završena priča.
    Sretno.

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj ježić prvotno napisa Vidi poruku
    Klomifen koji na HZZO popisu osnovnih lijekova je Belupov, ali ga je Belupo prestao proizvoditi. Još ga se negdje navodno može naći u zalihama u ljekarnama i dobiti na recept, ali ja nisam uspjela. Po ljekarnama se uglavnom može naći samo strani klomifen (njemački, talijanski...) i cijene mu se kreću od stotinjak kuna do nekih 150 kn. Vidjela sam da dosta cura bez problema i povoljno kupuju lijek u Bosni, ali ne znam koji je proizvođač. Ono što možeš napraviti je tražiti privatni recept od svojeg soc. ginekologa i kupiti ga u ljekarni na R1 račun. Nakon toga kopiraš otpusno pismo ili povijest bolesti iz koje se vidi da si terapiju zaista primila, napišeš zahtjev HZZO-u za povrat sredstava i sve zajedno s računom pošalješ. Na temelju zahtjeva oni provode postupak u kojem odlučuju o tvojem pravu na povrat sredstava.
    puno hvala na odgovoru........
    ma sve si mislim fuckas tih 250 kn koje sam potrosila..( 2-ije kutije).
    samo se nadam da mi vise nece trebat.....

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

puno hvala na odgovoru........
    ma sve si mislim fuckas tih 250 kn koje sam potrosila..( 2-ije kutije).
    samo se nadam da mi vise nece trebat.....
    Ja sam isto tako razmišljala, ali sam poludila kad su mi u bolnici "naplatili" običnu štopericu tako da su mi je računali u jedan od onih 6 postupaka. Nakon što sam se malo bolje raspitala o svemu, odlučila sam da neću više popustiti ni milimetra ako je nešto moje pravo! Ne radi se tu samo o novcima, nije čak ni bitno koliki je iznos, to za mene sad stvar principa!
    Inače, ja se isto nadam da mi više neće trebati. Sretno!

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nije stvar u tih 250 kuna nego je stvar principa jer su bezobrazni...plačamo zdravstveno ...za šta ??? Ja od 19.01. pijem estrofem 3x1, a u kutijici je 28 komada. Kutijica košta oko 50-60 kuna. Zašto bi to platila ako mogu dobiti na recept

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj amyx prvotno napisa Vidi poruku
    Nije stvar u tih 250 kuna nego je stvar principa jer su bezobrazni...plačamo zdravstveno ...za šta ??? Ja od 19.01. pijem estrofem 3x1, a u kutijici je 28 komada. Kutijica košta oko 50-60 kuna. Zašto bi to platila ako mogu dobiti na recept
    Upravo tako!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja ću čak tražiti retroaktivno novce za utrogestane koje sam sama kupila. Na to imate pravo 3 godine... a obrazac imate u HZZO-u, možda ga ima i online, nisma provjeravala.... tako da svakako treba pokušati i ne mislim im dati niti lipe, HZZO-u, dosta je što smo platili postupak u inozemstvu - i sve pretrage uglavnom privatno zbog posla jer nisam mogla čekati u bolnici pola dana da obavim bar jednu pretragu a bilo ih je mnogo (

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ponovila sam jutros test i negativan je.
    Ne nadam se više ničemu. Betu ću izvaditi da znam kakvo je stanje i da znam reći doktoru, ali da se nadam nečemu, to više ne.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

eva, draga moja, preblizu mi je moj prošli test, pa beta... znam točno kako se osjećaš. No bez obzira na sve, na dan bete mi je u srcu i dalje titrala mala nada. Molim da ti se sve ipak nekako preokrene u najveću sreću... S druge strane, ako je ovo doista pravi minus, bar imaš ovih nekoliko dana do bete da se isplačeš i počneš polako dolaziti k sebi... Ljubim te, ne daj se

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Idemo dalje, šta drugo reći.
    Doći će i meni sreća na vrata jednoga dana.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

vala kaj si ti imala tri IVF u tri mjeseca? ajme kako to izgleda zastrašujuće....

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jesam kato ali nije tako zastrašujuće. Meni puno gore zvuči kad vidim da neki izgube po 2 godine bez 2 postupka. Kod mene je ipak specifična situacija, prva 2 ivf-a su trebala biti inseminacije, no moje tijelo je dosta jako reagiralo na klomifene i dr. nije htio riskirati, pa smo išli na punkciju. Prvi put je to bilo od 4 folikula 1js koja se oplodila, no nije uspio transfer - embrio su ispustili u cerviksu, nije stigao do maternice jer mi je cerviks jako zavojit, a tada su radili bez ultrazvuka (nakon tog događaja su uveli sve transfere s ultrazvukom i cure dobiju slikicu mrvica u maternici). Drugi put je od 3 folikula opet bila 1js, no jako bolna punkcija, transfer uspio, no ništa od trudnoće.

Tek ovaj zadnji ivf je bio stimulirani, no vrlo vrlo blaga stimulacija (12 gonala), punkcija 20 folikula, doista strašna, 7 stanica, oplodili 3 koje su sada u buši kod mame i nadam se da će ostati...

Čestitam ti na tvojoj srećici, ne mogu ni zamisliti trenutak kad saznaš da je uspjelo i da ćeš postati majka...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj kata.klik prvotno napisa Vidi poruku
    vala kaj si ti imala tri IVF u tri mjeseca? ajme kako to izgleda zastrašujuće....
    Nije zastrašujuće, jer se prije ove stimulacije ne bi brojale u klasične IVF-ove... ono... to bi bile te "premosnice", s ovako blagom stimulcijom to bi prije (prije Zakona) išlo u kategoriju malo boostanog prirodnjaka, daleko je to od prave IVF stimulacije.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

da vidiš, pa to je ono što su nekad bili prirodnjaci, nego dali se to onda broji u 6 postupaka koje financira HZZO? pa tak ispada da si već ispucala tri postupka? nadam se da će ovaj postupak biti uspješan

sorry cure nisam baš u cjeloj priči, a moram se lagano aktivirati uskoro će mi trebati. jedno usputno pitanje jel se FET računa kao postupak ili ne i isto pitanje za AIH?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni se čini da sad nema više nekog čekanja na VV, možeš u postupak stalno, a kad sam i ja išla tamo u prosjeku sam svakih pol godine dolazila na red za nešto (dobro samo sam jednom išla u čisti prirodnjak zbog udaljenosti od klinike)i poslije sam imala 1 stimulirani pa je došlo ljeto i novi zakon i onda tek za pol godine u 2. polu -stimulirani i to je to u godinu i pol dana. Nažalost onda kad je situacija sa zakonom bila izglednija e onda nisam mogla u postupke valjda zbog gužve

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kata, evo brzinski, u 6 postupaka se računa samo primjena gonala/menopura.
    FET nema s tim veze. AIH kod kojeg se koriste klomići ne ide istom logikom u 6 postupaka.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kata.klik svi postupci u kojima koristiš Menopure ili Gonale ti se računaju kao jedan od besplatinih, ovi s klomifenom ne!

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a, kužim, znači ako idem na AIF ali koristim gonale ili menopur onda je to jedan od 6 besplatnih postupaka, a ako su klomifeni u pitanju onda se ni IVF ne tretira kao besplatni postupak.
    A jel ima gdje kako izgleda protokol? ili je to sad previše individualno i nema nekih pravila?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

@kata.klik... sukladno pravilniku je upravo kako si ti napisala, ako ideš na AIH ali koristiš ili gonal ili menopur to se broji kao jedan od šest besplatnih postupaka. Ako ideš na IVF a ne koristiš gonale ili menopure nego samo klomifen ili ništa, onda se to ne broji i mogla bi ići bezbroj puta u takve prirodnjake.

Za stimulacije i protokole trenutno na VUku stvarno ne znam, ali bi me zanimala iskustva cura.

Cure, svima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~, Vala SRETNO!

Eva133 glavu gore i odmah u dogovor za dalje.. iako bi sad nakon stimulacije čini mi se ipak morala odmoriti malo....
    Posljednje uređivanje od Kadauna : 30.03.2011. at 15:49

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jesu li ti Vala stvarno rekli da su izvadili svih 20 folikula?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Na VV-u je uvijek bilo pravilo punktiraj sve, pa i male ciste... ne znači nužno da je u svima bio sadržaj (tj. da su vadili js, barem ako dobro kužim stvar), također, to ne mora nužno bit 20 uboda, mislim da mogu jednim ubodom više njih sredit, ali sigurno je bolilo jer baš ti mali bole. U MB-u te male cistice ne punktiraju. Ovo je tipična reakcija PCOS-ovke. Vala, sretno!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 30.03.2011. at 15:54

capka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Na VV-u je uvijek bilo pravilo punktiraj sve, pa i male ciste... ne znači nužno da je u svima bio sadržaj (tj. da su vadili js, barem ako dobro kužim stvar), također, to ne mora nužno bit 20 uboda, mislim da mogu jednim ubodom više njih sredit, ali sigurno je bolilo jer baš ti mali bole. U MB-u te male cistice ne punktiraju. Ovo je tipična reakcija PCOS-ovke. Vala, sretno!
    Mislim da više ne punktiraju sve,bar meni ovaj put nisu jer je dr. rekao nećemo više,ovo će biti dovoljno..Imala sam 5js.(a samo jedna od tri se oplodila)
    Mislim da sam u ovom postupku prilično loše prošla( osim ako nije dobitni) jer je stimulacija bila s 36 menopura a u polustimuliranom s klomfenom i 17menopura bio je isti broj stanica i tri su se oplodile. Loše je bilo jer je klomifen ostavio ciste za sobom.

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Zna li netko da li za androloške pretrage smeta korištenje antibiotika, mm i ja pijemo antibiotike za klamidiju a 11.4. ide na androloški pregled pa me zanima da li to smeta?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ovako, punktirali su ih 20, no baš kako je netko rekao tipična situacija kod pcos-a, samo neki folikuli se izdvoje kao dovoljno veliki i imaju js, a bude hrpa onih manjih od kojih ništa koristi, ali se kod ivf-a moraju punktirati da ne bi bilo štete kasnije.

Kod mene je bilo 5 folikula od 20mm i 2 od 19mm (na dan štoperice). Ostali su bili manji, ne minijaturni koje eventualno može i ostaviti, nego premali da bi imali odgovarajuću j.s., a s druge strane opet preveliki da bi ih se ostavilo na jajniku. Bilo je puno više "uboda" od 20, jer ovi manji folikuli nisu tako jednostavni za upiknuti (i zbog veličine, ali to više jer imaju deblju ovojnicu).

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Što se tiče mojih postupaka, prva 2 klomifenska se ne broje u zakonskih 6, nego samo ovaj treći gdje sam koristila gonale. No opet, imala sam jaču reakciju na tih 12 gonale nego neke cure koje su bile sa mnom i primile 30-40 gonala. Jedna cura je bila na 70 menopura i jadna dobila svega nekoliko folikula - '78. godište i po amh je u pred-menopauzi... Ja bih vjerojatno umrla na većoj dozi gonala i ovako sam na granici HS-a

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Vala da li su ti upoznata da li smetaju antibiotici kod androloškog pregleda?

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni nisu sve punktirali kada sam bila prije 2 godine...bilo je 26 folikula , a punktirano je samo 12 ili 14 (ne sjećam se), drugo je dr ostavio uz napomenu dok sam još na stolu ležala da se slučajno ne seksam da ne bi imali osmorke. Ko da mi je u tomtrenu baš sex bio na pameti

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj amyx prvotno napisa Vidi poruku
    Meni nisu sve punktirali kada sam bila prije 2 godine...bilo je 26 folikula , a punktirano je samo 12 ili 14 (ne sjećam se), drugo je dr ostavio uz napomenu dok sam još na stolu ležala da se slučajno ne seksam da ne bi imali osmorke. Ko da mi je u tomtrenu baš sex bio na pameti

oprosti, al morala sam

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj capka prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da više ne punktiraju sve,bar meni ovaj put nisu jer je dr. rekao nećemo više,ovo će biti dovoljno..Imala sam 5js.(a samo jedna od tri se oplodila)
    Mislim da sam u ovom postupku prilično loše prošla( osim ako nije dobitni) jer je stimulacija bila s 36 menopura a u polustimuliranom s klomfenom i 17menopura bio je isti broj stanica i tri su se oplodile. Loše je bilo jer je klomifen ostavio ciste za sobom.
    slično sam ja reagirala, dugi protokol, 36 menopura, 8fol, 5js i od tih 5 1js se oplodila (avatar), to je bilo po starom zakonu, a sad dugi protokol, 22 menopura 8-9fol i 2js obje su se oplodile, i biokemijska t.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    oprosti, al morala sam
    znam, sad je i meni tako a onda sam mislila da nije normalan, kao koji mu je k... ja se skoro onesvjestila od bolova a on meni o sexu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •