ako radite spermiogram onda bolje ne, antibiotici jako smanjuju broj spermića
e sad, nešto mi pade na pamet....ja sam imala 21 jajnu stanicu, od toga oplođeno 16, dvije vraćene, ostalo čeka. kako to da sam ja sa 16 ampula gonala imala 21 JS, a cure sad sa 30 i više, i 70 menopura imaju 5-6 JS ako i toliko?
Kadauna ja sam bila u prirodnom ivf, sa klomifenom, tako da ne moram odmarati, nadam se.
Odmorit ću samo jedan ciklus, a onda idemo dalje u nove pobjede.
Dosta ovisi i o zalihi jajnih stanica. Ova cura što nikako ne reagira ni na velike količine lijekova ima jako nizak AMH, tj. u predmenopauzi je. Moja zaliha je međutim ogromna i po tome ispada da ću jako kasno u menopauzu, sve u svemu imam hormonalnu sliku kao djevojka od 17 godina - tako su mi rekli - no kod mene je problem PCOS. Već i na klomifenima razvijem više folikula, no neki ostanu mali.
Razgovarala sam s dr. Kniewaldom i njegovom suprugom i gledali su hormonalnu sliku i sve skupa i njihovo mišljenje je da je za mene idealan dugi protokol u kojem bi prvo totalno "isključili" moje hormone (koji i rade to da se gomilaju mali folikuli), a onda stimulacijom dobili puno velikih folikula s j.s. To naravno nema smisla ovdje s ovim zakonom, no imat će jako puno smisla ako ovo sada ne uspije, jer smo odlučili da nam je sljedeći korak Ljubljana.
Posljednje uređivanje od pirica : 31.03.2011. at 08:36
Vala, nisam sigurna koliko ti u Ljubljani zamrzavaju embrije, nisam baš sigurna da je to kod njih standardna procedura pa se raspitaj prije na pdf-u Slovenija o mogućnostima zamrzavanja u Ljubljani. BIla bi šteta dobiti veliki broj j.s. koje će ti u LJ sve oploditi i ne zamrznuti višak. Vidiš, Amyx je na Vuku imala veliki broj j.s. ali u zadnjem postupku mi se čini da joj nisu ništa ni zamrznuli, ama baš ništa... pa ti budi pametan. Ustvari držim fige da ti LJ i ne treba..
Inače ima nekoliko pokazatelja koji mogu biti indikativni za reakciju žene na stimulaciju, jedan je AMH, drugi je broj antralnih folikula, pa FSH, etc. Nažalost nije sve tako jednostavno u načinu stimuliranja ili u predviđanju kako će tko reagirati. Amyx je imala uvijek hiperstimulacije i to stvarno jake, ali na Menopure recimo uopće nije reagirala pa je taj postupak prekinut. Ti si očekivano trebala hiperstimulirati ali na kraju ipak nisi. Svakako je IVF učenje i na pokušajima i greškama. Zato bi s tobom doktor možda sljedeći put išao s nekom drugom stimulacijom. By the way, protokol je ipak u domeni liječnika a ne biologa.
Amyx, sorry što te stalno spominjem, no ipak si školski primjer PCOS-a.
Eva, onda dalje u dogovore s doktorom, vjerujem da nakon klomifena ne treba odmarati mnogo ili uopće a gužve na Vuku i nema tako da se ne mora čekati par mjeseci do pola godine kao prije na stimulirani postupak.
Šta je s Tomislavom?
Posljednje uređivanje od Kadauna : 31.03.2011. at 09:24
Kadauna, Reš zamrzava embrije i ide na blastice kad je veći broj jajnih stanica (ne širiti krive info).
Osim Ljubljane, ne čeka se ni u Austriji ni u Češkoj.
Vala, ja isto imam "granični" PCOS i odlično reagiram na dugi protokol: od 21. dc supresija Suprefactom i od 3. dc Gonal F 1-2 amp dnevno. Dobijem 14-15 dobrih js.
Kadauna, imamo dogovor kod Reša i provjerila sam, tamo definitivno zamrzavaju embrije, zato i jesu naš izbor.
pirice, znam da cure s PCOS-om burno reagiraju na stimulaciju, ja sam već negdje 7dc imala ogromne jajnike, no bolji je taj dugi protokol jer supresija naših hormona (koji i uzrokuju tih milijun nezrelih folikula) i onda stimulacija samo umjetnim hormonima ima onaj pravi učinak, puno folikula, ali zrelih.
Što se tiče HS, doktor je sve super održao pod kontrolom, bila sam na doista slaboj stimulaciji i vrlo rano je uveo cetrotide, no bila sam na granici i vrlo je moguće da bih završila u punoj HS da nije bilo tako. Evo i sutra idem gore na pregled da dr. vidi kakvi su sada jajnici, jer ne želi riskirati s decapeptylom bez da me pregleda, a to cijenim. Mislim da bih na onakvim stimulacijama od 30-ak gonala vjerojatno završila na hitnoj...
gala, to mi zvuči super što si tako dobro reagirala! iz sveg srca se nadam da će nama sada uspjeti, no ako ne uspije, onda je dugi protokol ono što i meni slijedi kod Reša.
Što se tiče mišljenja embriologa, ovdje nisam iznijela mišljenje nekog biologa s 2-3 godine iskustva, nego para koji su začetnici MPO u svijetu i imaju više godina iskustva nego što smo mi na životu. Mišljenje koje su mi dali je bilo samo procjena po onome što su vidjeli na našim nalazima i iz svojeg iskustva s toliko mnogo parova, a koje izlazi iz desetaka godina rada bok uz bok vrhunskim mpo liječnicima. Vani mpo doktori i embriolozi rade kao tim, konzultiraju se vezano i za stimulacije itd. Naravno da ću poslušati svog doktora u trenutku kada idemo u postupak, no mišljenje stručnjaka ovog kalibra definitivno neću odbaciti.
Kadauna
Hi, hi, ovak je trebao izgledat post prije, ali ja brzopleta![]()
Pozdrav svim curam od mene nove!! Ne znam dali je ok ovako se ubaciti pa odmah da se ispričam ako nije.dakle upravo sam zvala VV da se naručim za prvi pregled (iako već 5.god pokušavamo ali ništa ,strpljen-spašen još nismo dočekali) ,uglavnom preporučeni doktor je na putu baš na 8.dan c tako da sam se naručila kod dr.Pavan Jukić pa vas molim da mi kazete da li tko ide od vas kod nje i dali je ok lječnica Hvala
ValaMala, ne moraš se ljutiti na to što sam ti napisala za biologe i dogovor u vezi protokola..... stvarno, unatoč timskom radu i reputaciji bračnog para Kniewald (koji jako cijenim), terapiju bi ipak isključivo trebao odrediti liječnik a ne biolog....
Amyx je upravo s dugim protokolom i s decapeptylom i kontracepcijom prije stimulacije imala, dakle s ful supresijom jajnika ali s menopurima imala komatozan rezultat i nikakvu reakciju i prekid postupka... a prava je PCOS-ovka (Amyxevo opet ja).....
To sam htjela reći s greškama i pokušajima....... a to joj je bila treća stimulacija..... ako se ne varam..
Posljednje uređivanje od Kadauna : 31.03.2011. at 15:14
kako ide sa starim pacijenticama dr. Lucingera, jesu automatski prebačene kod nove doktorice ili mogu birati ako hoću ostati na VV da me prati Alebić
Kadauna, krivo si me skužila, ne ljutim se ja ništa i zapravo se slažem s tobom, to sam i napisala, slušat ću uvijek preporuku i odluku doktora mpo kod kojeg ću se liječiti.
gala, komentar je bio na onu reakciju koju si napisala, o tome kako dobiješ 14-15 j.s. to je mrak!
A znam da je sve to igra pokušaja i pogrešaka, nadam se samo da će i nama svanuti sunce koje se zove velika beta![]()
Drage cure!Evo nakon višegodišnjeg bezuspješnog iščekivanja bebača primorani smo javiti se na VV za prvi pregled,međutim umjesto preporučenog dr Alebića koji je na putu upravo 8.dan c naručili smo se kod dr. Pavan Jukić. Zanima me da li je iskusna dr.jer nisam naisla na njeno ime u dr temama,pa ako je tko bio kod nje da mi javi Hvala
ujutro sam bila gore i imam 7 folikula,malo sam u šoku jer je pričao o 2-3 pa 4,a jutros 7-bila na menopurima
večeras štoperica u 21.15,subota punkcija pa ćemo vidjeti...
inače gore danas nije bilo gužve,ali opet ja sam već oko 9 bila gotova
javim se u subotu ako preživim![]()
Bravo draga, pa to je prekrasno! Puno sreće u subotu i nadam se da će biti i 7 lijepih jajnih stanica! Nemoj se ništa bojati, meni je bila strašna punkcija uglavnom zato što je bilo toliko malih folikula koje je puno teže i bolnije punktirati, a to nije tako često. Ja vjerujem da su tvoji folikuli onako pravi, veliki i da će to proći za čas! Javi nam svakako što prije ćeš moći! Što primaš danas, brevactid ili decapeptyl? Primijetila sam da u zadnje vrijeme svi dobivaju decapeptyl
Ima li koga gore sutra, ja sam tamo već u 7:30 na pregledu (srebrni lančić sa srcem), pa ako tko hoće malo ubiti vrijeme, javite mi se!
eva, mila moja, šaljem ti zagrljaj! Još u srcu gori nada za tvoju betu sutra, no bilo kako bilo, bar će završiti ovaj postupak, pa ćeš se ili veseliti ili moći otresti tugu i prašinu i krenuti dalje. Nemoj ništa brinuti ni sumnjati, doći će i naše vrijeme, to je sigurno![]()
draga angel0
prije svega, dobro došla k nama
obzirom da je na ovom forumu pravilo da se pitanja vezana za pojedinu kliniku (i njezine liječni(k)ce) postavljaju na temama klinikama pripojila sam tvoje pitanje o dr. Pavan Jukić na ovu temu
i iako sam kasnije vidjela da si postavila slično pitanje i na samoj ovoj temi, podižem ga jer su oba pitanja ostala prilično gore...obzirom da su se cure raspisale danas popodne, pa da ne bi prošlo neprimjećeno...
...eto, angel0, nadam se da će ti cure znati nešto odgovoriti
i naravno da je ok, ali bilo bi lijepo da nam, ako ti nije teško, napišeš i nešto o sebi i svojoj dijagnozi i sl.
nadam se da ćeš se, nakon pročitanih pravila i malo uhodavanje, brzo snaći na našem forumu
Posljednje uređivanje od BHany : 31.03.2011. at 21:58
Draga Angel0, dr. Pavan Jukić je tek prije par mjeseci počela raditi na području potpomognute oplodnje ( nakon nekoliko tjedana obuke u Mariboru. Znam da sad već neko vrijeme radi (ali koliko ja znam uz pomoć dr. Alebića) na Vuk Vrhovcu. Ovo što se ovdje pisalo o njoj upravo govori u prilogu njezinom neiskustvu... i iskreno? Da sam ja na početku svog MPO puta i da mogu birati sigurno bih odabrala nekoga liječnika s više iskustva.
U svakom slučaju sretno...................
Draga Angel0, za početak dobrodošla... i što prije se preselila na trudnički pdf.
U potunosti potpisujem Kadaunu što se tiče izbora liječnika.
Možda ti pomogne i tema koju je na ovom pdf-u otvorila Ksena28
http://forum.roda.hr/threads/64348-H...-u-tim-uvjetim
U svakom slučaju sretno, i tu smo ako treba što - pitaj
ksena, baš mi je drago što smo se upoznale, puno pusa tvojoj maloj curici u buši. Kužimo se u vezi puno stvari i nadam se da će se tvoje dobre želje ispuniti i da neću morati Rešu...
Bila sam danas gore, curke, pošto sam malo napuhana i bolucka me dolje još, dr. je odlučio ne dati mi decapeptyl. Što se tiče one temperature na večer dana transfera, rekao je da bi mu naravno bilo drago da se to nije dogodilo, no da ne mora značiti da je naštetilo. Naravno, mene je to pogodilo, ali što sad, čekam i vidjet ćemo rezultate uskoro...
Jedino mi prestrašno ide na živce što piškim svaki čas, osobito noću. Mislim, nemoguće mi je izmjeriti bazalnu temperaturu za koju bih kao trebala odspavati u komadu bar 4 sata i mjeriti svako jutro u isto vrijeme, a ja sam npr. noćas bila na wc-u u:
1:35
3:04
4:40
5:15
6:00 (probudio me alarm mm)
digla se u 6:15
Naspavala sam se možete misliti koliko... ne brijem na nikakve simptome više, doista imam stav da su simptomi u naših 2 tjedna čekanja bete totalna glupost, placebo i igra s mozgom, ali bih se voljela naspavati i možda uspjeti izmjeriti koju temperaturu, jer je ona ipak nekakav pokazatelj (mislim ako mi padne drastično kao prošli put, znam da je menga iza ugla)...
Vala i ja sam bila napuhana zadnja tri dana evo danas je bolje, i isto je postojala mala mogucnost HS, a za pisanje nemam rijeci mislim da se nisam ovoliko napisala u cijelom zivotu
Skoro sam jutros isla vadit betu, mm napao ko lud jedva sam ga odgovorila, danas mi je 11 dpt i zelim zivjeti u nadi bar jos tri dana![]()
eva, haha, pozlatile ti se riječi
TOMISLAVA, imaš pravo pričekaj još malo, a onda ćemo se veseliti sve ko blesave, dogovoreno?
Cure svima vam želim sreću sutra i prekosutra i sve dok ne ostanemo trudne)
Curke sutra puno sreće na punkciji, neka bude pravih zrelih i zdravih stanica koje će postati mala vesela dječica!
cure javljam se kako sam i obećala,dakle 7 fol-7 j stanica,u dogovoru sa dr.oplodit će 2(nadam se da će uspijeti),a ostale će zamrznuti
na punkciji nas je bilo 7 i sve smo imale j stanica,neke više neke manje i sve smo naručene za pon.u 8.oo
mogu vam reći da me nije boljelo,malo neugodno ,više me zaboljela ona pikica u guzu
marincezg tek sad vidjeh tvoj post pa sam skužila tko si
sad odoh u horizontalu...pozz svima
Sezen, prekrasno, čestitam! Želim ti puno sreće i neka se malci lijepo oplode!![]()
Curke jel mogu doći u ponedjeljak 3.dan ciklusa bez telefonske najave naime procurila sam danas iako mi je 20.dan ciklusa tek i još sam pila pilule![]()
Još nešto što da radim sa pilulama da ih prestanem piti ???
Ela mozes slobodno doc bez najave, a za pilule mislim da ih moras popiti bez obzira sta si dobila ili provjeri sta pise na upustvima![]()
Cure moje imam problem, danas mi je 12 dpt i jutros me je malo boluckao ljevi jajnik, dosla sam kuci sa posla i otisla ubit oko, kad sam se probudila toliko me je bolilo da nisam mogla stat na ljevu nogu, i sad me boli kad hodam a kad mirujem manje. Jel kojoj od vas tako bilo, usrala sam se koja bol ???![]()
TOMISLAVA, ne znam što bi to moglo biti, mene povremeno zaboli na lijevoj strani, ali ne tako jako. No tu i tamo cure pričaju da ih je znalo boljeti (i to trudnice). Jesi radila test, već bi mogla...
Nisam, rekla sam da necu u ponedjeljak idem vadit betu pa cemo vidit. Ovako me znalo bolit za vrijeme ovulacije, al ovo definitivno nije ovulacija![]()
I ja sam danas bila u društvo Sezen, marincezg i još nekoliko divnih i hrabrih žena!
Dobila 6js, oplodit će 3. Ovaj put je punkcija bila malo bolnija, ali sve u granicama podnošljivosti.
Navijam za tulum u labosu i držim fige svim čekalicama bete!