Debelo potpisujem! Tikicu također.
Zamjeram doktorima s VV-a što se nisu više angažirali protiv zakona (dok je sestra s VV-a bila na jednome od prosvjeda protiv novoga zakona i angažirano pratila što se događa!), ali malo manje nego ostalima koji su bili izravno pitani i imali su veći utjecaj. Isto tako, napuštanje pacijenata (što je stvarno koma, i ne znam što bih na mjestu nekoga tko je imao zakazan postupak najesen) mi znače puno manje nego susretljivost s obzirom na godine i dijagnozu, kao i činjenica da je popratio sve moje trudnoće i spontane iako nisu bile iz postupaka. Žao mi je što se gasi najuspješniji IVF centar u nas, i to na ovakav način (no to su neke struje priželjkivale, i evo, isplatilo im se biti uz bok vladajućima), žao mi je zbog pacijenata (vjerujem da bi mnogi odustali da nisu bili baš gore, ja prva, i sada kad trebam krenuti drugdje, mislim da ću završiti s postupcima jednako kao sam VV), žao mi je što ostaju bez doktora koji je bio među rijetkima u državnoj bolnici s kojim se moglo razgovarati i koji se pacijentu posvećivao kao da mu je privatni (pokušajte u Petrovoj razglabati s doktorima o stimulaciji i nećkati se ne bih ovo, bih ono), no drago mi je da je doktor sebi stvorio bolje uvjete.
Ja sam se gore dobro osjećala (bez obzira na gužve i sl. negativne strane hodočašćenja po Vuku), a nije me koštalo ništa osim vlastite dobre volje da se s uputnicom popnem na 2. kat, žao mi je što pacijenti koji još nisu uspjeli to neće moći i što se ad hoc moraju snalaziti po drugim državnim klinikama, odnosno keširati tromjesečnu prosječnu plaću za upitne rezultate.