angel 1 prvotno napisa
Evo i ja s tugom čitam ove postove i žao mi je zbog mnogo toga što su neki napisali...
Pa ako su i mnogi ogorčeni odlaskom drL (razumljivo jer su sad u teškoj situaciji što i gdje dalje) , nemože taj jedan njegov postupak zasjeniti i uništiti ono što on jeste..a to je prije svega čovjek pun razumijevanja i strpljenja za druge, izvrstan psiholog i onda izvrastan ginekolog ! Iako nemam dugogodišnji staž na VV kao mnogi , u 2 godine obavila sam 8 postupaka (kod njega 6) i zaista mogu reći da nije bilo njega davno bih odustala..Vjerojatno već nakon prvog neuspješnog IVF-a kod drA kad mi je iznerviran mojim brojnim pitanjima na kraju rekao da sam ja možda u onoj statistici koja nikada neće biti trudna...i time mi uništio i ono malo snage što mi je bilo preostalo i ubio i zadnji tračak nade. Na nagovor mm smo prešli kod drL i kao prvo je bio izvrstan psiholog..uvijek je strpljivo odgovarao na svako pitanje,iznova objašnjavao, hrabrio, izvlačio iz crnih misli,uvjeravao me da ću biti trudna.. Nikad nije dozvolio da izađem iz ordinacije dok nisam obrisala i zadnju suzu (nakon negativne bete) i skupila hrabrosti za dalje. Nikad nisam doživjela da ga nisam mogla dobiti na mob., da nije odgovorio na sms ili me nazvao kroz neko vrijeme,ako se trenutno nije javljao.. a sve to besplatno ! Ne znam ni jednog privatnog dr-a koji je tako bio dostupan i na usluzi svojim pacjentima kao on.( Prijateljica mi je promijenila tri dr-a na Petrovoj-tamo to ne postoji, pa i u Pragu i Mariboru gdje se masno plača kad vam je nešto hitno nekad nemožete dobiti na tel. ni sestru,a kamoli dr-a). I ono što mu neću nikada zaboraviti je kada mi je prije godinu i pol usred postupka poginuo brat i ja sam preko noći otputovala u Njem. Ujutro ga je mm samo nazvao da pita trebam li nešto primiti,popiti..da se nešto ne zakomplicira..rekao je da ne..i onda je nakon 15 min on nas zvao sa svog mob. na fiksni u Njem. i 20-ak min nagovarao da ipak nastavimo,da kupimo tamo lijekove..jer ćemo se do punkcije ionako vratiti u Zg(na sprovod).. i da ćemo zamrznuti embrije(tada se još moglo) i čekati dok meni ne bude bolje..i tako nekoliko puta dok nam nije točno objasnio koje lijekove (tamo su drugačiji nazivi) i sve to da nam eto ne propadne postupak koji je naravno bio besplatan..Zaista neznam koji privatnik bi se tako potrudio i bacio u trošak zbog pacijenta kojeg prije nije poznavao (poslije sam skroz zaboravila ga pitati da mu bar to nadoknadim). I zaista ne osjećam se povlašteno jer znam mnoge pacijentice s kojim je imao ovakav odnos i nikada u čekaoni se nije čulo ništa drugo osim hvale za njega.. Žao mi je što mnoge od vas koje su možda bile kod njega par puta(ili nisu uopće) ga nisu stigle upoznati i same se uvjeriti kako je to zaista bio poseban čovjek koji je tamo dolazio prvi i odlazio posljednji i rintao cijeli dan bez pauze (jeo bi u letu i trčao na wc).. I pravo svakog čovjeka je da izabere bolji posao za sebe (tko i od nas to ne bi učinio) sa boljim uvjetima rada i boljim primanjima...U svoj ovoj situaciji je najviše kriva uprava bolnice koja nije osigurala zamjenu za njega i biologicu pa da bolnica nastavi s radom..
Iako će mnogi sad reći da imam ovakvo mišljenje jer sam napokon zatrudnila tamo.. ja sam ionako planirala otići s VV nakon ovog zadnjeg postupka baš zbog te čudne situacije gore nakon novog zakona i prvenstveno zbog neizdrživo bolnih punkcija...negdje gdje je moguća anestezija.. teška srca bi se pozdravila s njim..ali to je naše pravo da si biramo bolje uvjete... pa dozvolimo to i njemu..
I oprostite na dužini posta...