Stranica 15 od 62 PrviPrvi ... 5131415161725 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 3084

Tema: Potpomognuta na VUKU VRHOVCU

tulipan83 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

[QUOTE=nataša;1719536]
    Citiraj tulipan83 prvotno napisa Vidi poruku

jel piješ trablete do ravno 21. dana ciklusa iako si počerla 3. dan?

ja sam isto juče počela, i sad ne znam trebam li popiti sve ili do 21. dana ciklusa? mislim da mi je dr A rekao do 21. dana?!

rekao mi je da ih pijem 21 dan,njih ima u paketu 21 pa je to to, a dva do tri dana nakon toga krece ciklus i dojem k njemu 3 dan

tulipan83 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

QUOTE=nataša

treba popiti cijelu karticu,znaci 21 tbl., za dva do tri dana nakon popijenih tabletica krece ciklus i dolazim dr 3 dan ciklusa
    Posljednje uređivanje od tulipan83 : 15.10.2010. at 18:22

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa zar nijednu od vas cure, koje ste bile gore na VV-u ovih dana, ne zanima tko je taj novi biolog?

amariya avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Zašto misliš da nas ne zanima?

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Naravno da nas zanima.. al informacije ni od kud !!!!
    Posljednje uređivanje od Šiškica : 15.10.2010. at 19:38

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj amariya prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto misliš da nas ne zanima?
    Pa ja da sam bila gore, pitala bi sestre ili doktora tko je novi biolog i kakve su mu kvalifikacije.
    To je prilično bitna informacija.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mene ne zanima KO je biolog, znam da je mlad, ambiciozan i pod pritiskom da se dokaže bit će dobar, pun elana da uspije što češće! ja ga ne poznam, ali vjerujem mu bezrezervno!

ja pijem cilest, malo mi napet stomak i lagano bolan od njih, jel to normalno?

počela sam piti 5. dan, i dalje mi nije jasno: Dr A je rekao da pijem do 21. dana i da tad napravim UZV, ako je sve čisto, naručim se treći dan!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

natasa, od kud info da je biolog mlad?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    natasa, od kud info da je biolog mlad?

ja si sve to utripala, tako mi paše

zamislila sam kompletan scenarij: mladi biolog došao nakon VEEEEELIKE LANE , pod pritiskom, jer svi očekuju da ju niko ne može dostojno zamijenit, ali on mlad i ambiciozan sam je sebi rekao u brk :" vidjet ćete vi ko je novi biolog na VV!" I poče nizati uspjeh za uspjehom

tako ja zamišljma razvoj situacije.

mi smo sretni jer ga imamo!!! JEL TAKO?????????????

Pa ko god on bio

amariya avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Nataša, genijalna si, baš si me nasmijala! That is the spirit! Naravno, ako netko sazna "činjenice" neka javi. Do tada nam ne ostaje ništa drugo do pozitive ili traženja sreće negdje drugdje.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

e bas si "utripala" (kako sama kazes)...

nije bas ok da pises "znam da je mlad, ambiciozan i pod pritiskom da se dokaže bit će dobar, pun elana da uspije što češće" ako ne znas o kome je rijec - to je zvucalo kao da imas konkretne informacije... da te nisam pitala od kud ti info da je biolog mlad, mnogi bi na forumu bili uvjereni u dezinformaciju da dolazi neki studos bez imalo iskustva na obuku... biti pozitivan u svakodnevnom zivotu je super dandy, ali nije u redu takvim izjavama druge navoditi na pogresne zakljucke...

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    e bas si "utripala" (kako sama kazes)...

nije bas ok da pises "znam da je mlad, ambiciozan i pod pritiskom da se dokaže bit će dobar, pun elana da uspije što češće" ako ne znas o kome je rijec - to je zvucalo kao da imas konkretne informacije... da te nisam pitala od kud ti info da je biolog mlad, mnogi bi na forumu bili uvjereni u dezinformaciju da dolazi neki studos bez imalo iskustva na obuku... biti pozitivan u svakodnevnom zivotu je super dandy, ali nije u redu takvim izjavama druge navoditi na pogresne zakljucke...
    a ljudi moji, frka, kakva je frka?! samo sam pozitivna u svemu ovome!!!!!! jel baš stvarno bitno ko je gore kao biolog? ja idem kod dr A,pa sam dio sumnjičavosti riješila, nigdje nije savršen i dr i biolog, a stvrano vjerujem u ovaj scenarij što sam rekla!!! uostalom, kolike su šanse da dođe neki iskusni stručnjak iz npr. Petrove ili Vinogradske , srednjiih godina da spasi VV i tako ostavi negdje dobre temelje koje je gradio godinama?! nema šanse! znači, nadajmo se najbojljem..a to je bi u ovom slučaju mogao biti neko mlad i ambiciozan!

iskreno, očekivala sam baš pozitivne reakcije na moj post, i baš sam se iznenadila NEGATIVNO!

Zar sve moramo analizirat u tančine?

i bbbtw, ja sam naglasila da sam utripala određeni scenarij, ništa nisam rekla kao činjenicu!
    Posljednje uređivanje od nataša : 15.10.2010. at 21:32

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

naglasila si da si utripala scenarij tek kad sam te pitala od kud ti takva informacija. znaci, da te to nisam pitala, nitko ne bi ni znao za tvoje "tripanje"...
    kao sto sam rekla - pozitiva je super, ali navodjenje drugih na krive zakljucke nije...

prema najnovijim saznanjima, biolog koji dolazi na VV nije neiskusan i mlad - najvjerovatnije je rijec o Kniewaldu koji je radio u poliklinici Skvorc, a cija je supruga pionir medju embriolozima u Hrvatskoj (ako se ne varam).

i jos nesto - ako cemo se svi ponasati kao da nam je super dandy, bojim se da se ovaj zakon nikada nece srusiti. previse skakucemo, a premalo se bunimo (moje skromno misljenje).

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj amariya prvotno napisa Vidi poruku
    Nataša, genijalna si, baš si me nasmijala! That is the spirit! Naravno, ako netko sazna "činjenice" neka javi. Do tada nam ne ostaje ništa drugo do pozitive ili traženja sreće negdje drugdje.

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

zamislila sam kompletan scenarij: mladi biolog došao nakon VEEEEELIKE LANE , pod pritiskom, jer svi očekuju da ju niko ne može dostojno zamijenit, ali on mlad i ambiciozan sam je sebi rekao u brk :" vidjet ćete vi ko je novi biolog na VV!" I poče nizati uspjeh za uspjehom

tako ja zamišljma razvoj situacije.

mi smo sretni jer ga imamo!!! JEL TAKO?????????????

Pa ko god on bio[/QUOTE]

Koliko sam ja vidila na svoje oci biolog nije mlad
    a mozda nisam dobro vidila jer nisam imala naocale

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

prema najnovijim saznanjima, biolog koji dolazi na VV nije neiskusan i mlad - najvjerovatnije je rijec o Kniewaldu koji je radio u poliklinici Skvorc, a cija je supruga pionir medju embriolozima u Hrvatskoj (ako se ne varam).

Mislim da je to taj lik, trazila sam sliku na netu i mislim da je on

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa Vidi poruku
    ....
    iskreno, očekivala sam baš pozitivne reakcije na moj post, i baš sam se iznenadila NEGATIVNO!

Zar sve moramo analizirat u tančine?

i bbbtw, ja sam naglasila da sam utripala određeni scenarij, ništa nisam rekla kao činjenicu!
    Uglavnom preskačem tvoje komentare, ali sad mi je ...
    Lijepo da plješćeš sam sebi, ali koliko te ja znam na ovom forumu, obično si ti ta koja širi paniku, skače od klinike do klinike i bavi se svojim problemom više nego savjetima koji će pomoći drugima i svaki problem bespotrebno danima potenciraš.

Kao dokaz da baš ti analiziraš problem u tančine prođi malo svoje komentare...

Nadam se da ćeš nešto uočiti i promijeniti.

Curama koje su u postupcima na VV ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I eto sad znamo došao je dr. Kniewald iz poliklinike Škvorc.. nego ja nemam pojma tko je i kakav je!!

jel ima tko kakvih saznanja??

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Dr.Kniewald je najbolji izbor koji vam se mogao dogoditi u datim okolnostima!

Sretno svima!

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Malo sam čituckala i vidim da je ok doktor..

a koliko se sjećam dr.A je prije povremeno surađivao s poliklinikom Škvorc znači i s dr. Kniewaldom..

valjda bude sve ok..

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ak čovjek ne pobijegne kad vidi uvjete za rad na VV-u !!!!

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Moram i ja dati svoj komentar na Dr Kniewald kod kojeg sam isla s mm zbog spermiograma i moram reci da su moja iskustva s njim i njegovom zenom koja je takodjer biologica jedni predivni ljudi koji iza sebe imaju jako veliko inozemno iskustvo,naime oni su dosli iz Njemacke,kod njih su prosli edukaciju svi biolozi koji rade po zg klinikama sve to govorim zato jer znam i jer su mi rekli. Recimo dr L je meni priznao njihov spermiogram i rekao da nema nikakve potrebe ponavljat sper-gram na vv jer su oni priznati biolozi

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj AuroraBlu prvotno napisa Vidi poruku
    Dr.Kniewald je najbolji izbor koji vam se mogao dogoditi u datim okolnostima!

Sretno svima!
    ... veeeliki potpis ....

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ako je istina za mr. Kniewalda onda samo mogu reći da smo prošli najbolje moguće i kamo sreće da je tako.
    Ipak, mr. je već u godina blizu mirovini tako da sam još malo sumnjičava da je stvarno odlučio doći na VV.
    Našla sam jednu njegovi izjavu na netu koja mi daje nade da je stvarno došao na VV:
    Prije 3 godine bračni par Kniewald se vratio u Hrvatsku. "U 22 zemlje pomogli smo kod uređenja i početka ovakovih centara. Želja nam je bila da sve svoje znanje, svoj knowhow prenesemo u jedan centar u Hrvatskoj te da radimo na nivou ISO standarda kako smo to i do sada bili navikli. Za sada je jedino privatna grupa prof.V.Šimunića u Hrvatskoj certificirana po ISO standardu. Dugo smo tražili odgovarajuće mjesto, lokaciju i ginekologa. Konačno smo 2007.g. stupili u kontakt sa dr. N. Škvorcom i nakon uspješnog rješenja svih birokratskih problema krenuli sa radom 2008 godine."

VV ima također ISO standarde, možda je to ralog da se odlučio pomoći sada u ovoj situaciji. Na PubMedu možete naći brojne članke magistra Kniewalda.
    Samo ću reći BRAVO VV i cijela ekipa tamo!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

i ja potpisujem ovo za Dr.Kniewalda naravno bas mi je drago da konacno imamo konkretnu informaciju.Ok je biti optimistican i razigran pun vjere u uspjeh ali u nekim situacijama treba biti i odgovoran prema sebi i prema drugima.Jako je bitno znati tko je u laboratoriju jer ta vam je ekipa najvaznija.Da, Lana je bila i ostala velika u svom podrucju i upravo zbog doktora sestara i vrhunske ekipe u labu VV je bio jedna od najuspjesnijih klinika u RH unatoc ocajnim uvjetima u kojima su radili.

E sad jos kad bi Kniewald i ostao za stalno na VV bilo bi idealno.A vama koje ste trenutno gore ne bi nitko nista rekao da postavite koje pitanje bar sestrama ako vam je bad doktore pitati takve info.Ima nas jos koji nismo nacisto gdje i kada dalje pa je svaka konkretna i provjerena informacija dobrodosla.

Rade li stimulirane postupke i kakvi su protokoli?Ima li dovoljno lijekova gore ili je i tamo na kapaljku?Zna li se bar odprilike broj punkcija i kako cure prolaze, ima li jajnih stanica i koliko?Zamrzavaju li jajne stanice i koliko cesto?Ima li koja curka da je uspjela u zadnje vrijeme?
    Eto to su neka od pitanja koja su jako bitna i meni a vjerujem i mnogim drugima i voljela bih da otvorite i oci i usi i pisete nam o tome kad ste vec tu.
    Naravno da vam svima od sveg srca zelim srecu u postupcima, velike beturine i uredne trudnoce i vibram iz petnih zila za ama bas svaku od vas!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Snjeska prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ja da sam bila gore, pitala bi sestre ili doktora tko je novi biolog i kakve su mu kvalifikacije.
    To je prilično bitna informacija.
    gle, ja sam zaboravila pitati tko je novi biolog, jer sam pitala dr. A nekaj sasvim drugo
    a da sam i pitala sestru ili dr. tko je novi biolog, meni osobno je tak svejedno jel se zove Stipe ili Jure kad covjeka ne poznam niti sta znam o njemu, glavno da zna kaj radi, ja osobno vjerujem svima
    a kakve su mu kvalifikacije, naravno da bi sestra ili dr. rekli sve naj, naj
    o njemu, nebu ga sigurno popljuvali ili rekli pa znate nije on bas za to....
    a nisam niti poznavala Lanu niti sam kaj znala o njoj
    eto to je moje misljenje......
    pozdrav!!!!!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

marincezg vidim da si novija forumasica pa pretpostavljam da niti ne znas kakva je do sada praksa bila na topicima ovakvgog tipa.Procitaj koji put i one iz arhive pa ces shvatiti da smo jednostavno navikli da nam cure pisu informativne postove pogotovo kad se postave neka konkretna pitanja koja nas zanimaju.Naravno da imas pravo na svoje misljenje i stav i nitko nikoga ne moze natjerati da postavlja pitanja gore ali opravdanja tipa meni je svejedno kako se zove onaj koji ce mi u laboratoriju "raditi bebe" su mi ono, bez komentara zaista.

Ne znam koji ti je ovo po redu postupak na VV ali znam da je malo cura koje su isle gore i koje prate ovaj topic a da ne znaju nista o Lani.Mnoge od nas su imale priliku i razgovarati s njom prije svakog transfera a sada klijestima moramo cupati samo ime biologa, katastrofa.

Palcicazg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Što se tiče dr. Kniewald, mogu reći sve najbolje

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

hey curke.
    Evo mene nazad doma sa vv.MOram priznat da je sve vise manje dobro proslo.Da je bolilo je,al prezivi se.Sad se odmaram al se dvoumim da li da idem sutra na posao il ne.Embriolog mi je reko da ga sutra nazovem poslje 10h da nam kaze jel se oplodilo.Ja sam imala 7stanica,najvise od nas 4cure.Rekao je da ce oploditi 2kom.
    drago mi je da vam i ja mogu dati neke informacije

amariya avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ne znam koji ti je ovo po redu postupak na VV ali znam da je malo cura koje su isle gore i koje prate ovaj topic a da ne znaju nista o Lani.Mnoge od nas su imale priliku i razgovarati s njom prije svakog transfera a sada klijestima moramo cupati samo ime biologa, katastrofa.[/QUOTE]

Samo bih spomenula da sam ja do sada imala 4 IVF (sve VV) i nijednom nisam razgovarala s Lanom. Da mi je drugi nisu opisali, ne bih je ni prepoznala na hodniku. Znam da je bila na transferu, ali me dr. A tako "izokrenuo" da je nisam nikad ni vidjela. Vjerujem da je veliki stručnjak i uopće ne krivim što su mi bili neuspješni. Na forumu mi je razjašnjeno da ne zove Alebićeve pacjentice na razgovor. Znam da taj razgovor nije od presudne važnosti, ali zadnji put sam se baš osjećala jadno. 30.06. je bio transfer nas 3, 2 pacjentice od dr. L i ja. Njih dvije je zvala na razgovor, a ja sam ostala sama na hodniku.
    Posljednje uređivanje od amariya : 16.10.2010. at 16:48

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Amariya, ja sam bila pacijentica dr A i svaki put sam išla s njom na razgovor. Tehnički gledano, možda i bolje da nisam jer nema friendly pristup i dosta je gruba što se ionako zna, nije mi ni približno pogodila ishod trudnoće (kad je rekla 50% bio je ćorak a kad je bilo u igri njenih 30% bio je bingo). Moram priznati da me zato ugodno iznenadila gđa koja je prije radila s njom kao biolog na VV (Romina) koja sad radi u Vinogradskoj i s kojom se može razgovarati i na telefon a ostavila mi je i svoj mob da je zovem čak i sutra kad je nedjelja.
    Osobno mi je bitniji uspjeh od te komunikacije s osobljem bolnice jer nitko od njih nije prorok da kaže kako će postupak završiti, tako da ... ali to je samo moj point of view. Ipak mislim da te trebala zvati taj dan kad je zvala pacijentice dr L (kad ih je već zvala) - svojedobno je mislim netko pisao da je i sugestija dr A bila da ih Lana ne zove na razgovor jer je bilo više neugodnih iskustava upravo s razgovorima s njom (evo sjetih se odmah Pirice i kako je prošao njen razgovor koji je već ušao u legendu

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mislim da su cure vec pisale o tome da je zapravo odluka dr.A da ne salje svoje pacijentice na razgovor s Lanom.No to nije bila poanta svega, nadam se da dr.A nece nastaviti istu praksu jer ponekad puno znaci upravo taj razgovor s biologom (bar meni).Lana je uvijek bila otvorena ponekad i pregrubo iskrena no meni je to odgovaralo, volim cuti istinu bez uljepsavanja.I sorry al nikako ne mogu zamisliti kako te to doktor moga izokrenuti da je ne vidis na transferu, mislim da nam svima transfer rade u istoj pozi .Moram priznati da si mi ovim bas zagolicala mastu

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

[QUOTE=amariya;1721448]
    Na forumu mi je razjašnjeno da ne zove Alebićeve pacjentice na razgovor.[\QUOTE]

Ovo je poanta svega, forum je uvijek bio izvor informacija pogotovo ovaj Rodin na kojem smo svi vec naucili dobiti odgovor brze nego bilo gdje drugdje.
    Voljela bih da ovaj topic ostane informativan kao i do sada.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Potpisujem Ruzicu, možda nove cure ne znaju koliko je važno da je biolog netko iskusan i stručan i to što možda vama osobno neće ništa značiti ta info. oni koji su već duže u MPO vodama bi je mogli svakako cijeniti.
    Drago mi je da će to biti dr. Kniewald, imala sam ga priliku upoznati i zrači mi pozitivom a vjerujem da je i vrlo iskusan u svom poslu

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Bok, cure! Evo, ja sam jucer bila u ZG kod dr Lucingera. Odlucila sam ici k njemu privatno. Obavila sam ultrazvucni pregled koji je pokazao da je sve u redu i dogovorili smo se da cu u postupak cim dobijem mengu, a to je za par dana. Propisao mi je Suprefact sprej, 10 ampula Gonala F i Brevactid. Moram mu se javiti 1dc, da me naruci za 3dc, kada sa sobom trebam donijeti 3-4 ampule Gonala F, a od 1dc moram uspricavati Suprefact 3x dnevno u obje nosnice. Ovime je moja VV prica dosla do kraja.
    Svim curama na VV zelim puno srece i uspjeha, i da cim prije ostvare svoj najveci san!

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Darkica sretno ..

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hvala ti, Šiškice!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Bebel prvotno napisa Vidi poruku
    Uglavnom preskačem tvoje komentare, ali sad mi je ...
    Lijepo da plješćeš sam sebi, ali koliko te ja znam na ovom forumu, obično si ti ta koja širi paniku, skače od klinike do klinike i bavi se svojim problemom više nego savjetima koji će pomoći drugima i svaki problem bespotrebno danima potenciraš.

Kao dokaz da baš ti analiziraš problem u tančine prođi malo svoje komentare...

Nadam se da ćeš nešto uočiti i promijeniti.

Curama koje su u postupcima na VV ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    prvo, hvala što mi ne želiš sve najbolje na VV, samo curama koje su tamo, a to , po tvom, ja nemam ni pravo!

drugo, najbolje da me neko izbriše sa ovog foruma što sam nekada šaljiva i potitivna, i što nikad nikom, po tvojoj procjeni, nisma savjetovala ništa dobro nego sam dizala paniku i graju!

treće, nevjerovatno je da ti mene pratiš šta pišem jer uporno mi nešto prigovaraš, dok ja o tebi ne znam ništa više nego o ostalim curama!

četvrto, tvoja procjena da skačem od klinike do klinike je krajnje bezobrazna i mislim da ne da nije od tebe lijepo to što si rekla, nego je bezobrazno i zlobno!
    ne mogu vjerovat da neko ko pozna sve ovo što se događa svima nama može izreći ovako nešto!

želim ti svako dobro

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Darkica prvotno napisa Vidi poruku
    Bok, cure! Evo, ja sam jucer bila u ZG kod dr Lucingera. Odlucila sam ici k njemu privatno. Obavila sam ultrazvucni pregled koji je pokazao da je sve u redu i dogovorili smo se da cu u postupak cim dobijem mengu, a to je za par dana. Propisao mi je Suprefact sprej, 10 ampula Gonala F i Brevactid. Moram mu se javiti 1dc, da me naruci za 3dc, kada sa sobom trebam donijeti 3-4 ampule Gonala F, a od 1dc moram uspricavati Suprefact 3x dnevno u obje nosnice. Ovime je moja VV prica dosla do kraja.
    Svim curama na VV zelim puno srece i uspjeha, i da cim prije ostvare svoj najveci san!
    znači, krećeš sa suprefaktom 1. dan? svako drugačije..

svakako, želim ti puno uspjeha!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i ne daj bože da plješćem sama sebi i da sam tako plitka i jadna, samo me razveselilo što je amariya reagirala kako je reagirala, to je sve što sam htjela reći!
    Posljednje uređivanje od nataša : 16.10.2010. at 22:34

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nataša i Bebel, malo OT, ali nebiste možda išle na pp? Ovo prepucavanje nema smisla, mada me se ni ne tiče (za sad) ova tema. Dr. Kniewalda sam jednom prilikom upoznala, ne vezano uz moj postupak, i čovjek me se strašno dojmio! Prijazan, ugodan i prije svega čovjek! Sorry ako sam uletila, ali morala sam komentirati. Thats only me...

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Darkica prvotno napisa Vidi poruku

Sretno!

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hvala ti, Nataša! I ja tebi želim sve najbolje i da uvijek budeš optimistična!

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hvala, Mia Lilly!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Od donošenja zakona se forum pretvorio u neko drugo mjesto,

s jedne strane u mjesto na kojem ćete dobiti prvu informaciju, prije čak nego što i novine počnu pisati o tome, prije nego što vam liječnik prizna da se nešto događa, postalo je mjesto otpora protiv novog zakona i svih njegovih nuspojava (a bilo ih je... od toga da mjesecima u nekim klinikama nije bilo postupaka zbog nedostatka lijekova ili drugih razloga, od iznošenja i lažiranja podataka i rezultata uspješnosti, do vrlo iznenadnog pojavljivanja većine liječnika pa tako i Lučingera kao potpora Milinoviću u ministarstvu, do dodjele ugovora s HZZO-om dvjema privatnih poliklinika, do odlaska Lučingera u privatnike i najavljenog dodjeljivanje ugovora s HZZO-om..................................)

no paralelno s tim je ostalo i postalo još više mjesto bodrenja, pozitive, vibranja, skakutanja unatoč svim nedaćama, unatoč svemu što se sve događa u i oko MPO liječenja,unatoč tome što je uspješnost dokazano pala s preko 30% na ispod 20% po jednom stimuliranom IVF postupku, unatoč tome što na Vuku ponovo već skoro dva mjeseca gotovo da i NEMA postupaka, unatoč tome što trenutno Alebić svojm pacijenticama očito daje kontracepciju kako bi ih nečim držao on hold dok eventualno do kraja godine ne krene jer nemaju biologa trenutno, unatoč tome što se do jučer nije znalo tko će doći kao novi biolog, unatoč tome što je situacija u svim državnim MPO klinikama loša i nema lijekova (Petrova se ipak čini kao velika iznimka) s tim da je posebno loša na Vuk Vrhovcu već više od godinu dana.............................................. ..........

Cure, ono što vas molim da shvatite je da ovdje ima dobar broj vrijednih žena/cura koje se bore da se ovakav zakon makne/izmijeni čim prije, mene se taj zakon trenutno uopće ne tiče, ne samo zbog toga što smo se zbog zakona odlučili za liječenje vani (ne želim da me liječe ispod svih svjetskih standarda, ne želim da me slabo stimuliraju zato da ne bi dobili optimalan broj jajnih stanica koji će na kraju zbog zakona morati bacati - ovo je moj reproduktivni potencijal koji u hrv. bolnicama bacaju a bacaju u nepovrat jer žena nažalost ima ograničen broj j.s.), a pozitivne cure koje samo vibraju i skakuću na svaku objavu i lošu vijest jednostavno crpe dodatnu energiju koju troši ova borba protiv zakona.

Ja se osobno borim protiv zakona:
    a) jer mi je
    žao što živim u državi koju smatraju nazadnom (MPO stručnjaci u Europi i svijetu),
    b) što smo proglašeni među MPO liječnicima fundamentalistički katoličkom zemljom zbog najgoreg i najrestriktivnijeg zakona u Europi koji u prvom redu smanjuje vaše šanse za uspjeh, šanse za začećem putem IVF-a/ICSI-a,

c) borim se zato što ne želim da se neki Milinović koji o materiji nema pojma, koji o MPO-u nema pojma (inače ne bi javno govorio "da se parovi liječe od medicinske oplodnje" i ne bi govorio o "ambrijima") donosi zakon koji je u prvom redu donesen zbog vlastitog svjetonazora (kao da druge zemlje u svijetu nemaju svjetonazor ili svoju vjeru!?),

d) borim se zato što su liječnici uglavnom redom svi (čast izuzecima) zakazali i ispali najveće Jude ili Petri (neka sami odaberu ulogu koja im je zgodnija) u ovom ministrovom igrokazu jer nisu stali na stranu pacijenata ali su istodobno stali i protiv vlastitih stručnih mišljenja jer uglavnom ni jedan od njih ne podržava ovakav zakon,

e) borim se zato što smo i s psihološkim savjetovanjem i pravnim savjetovanjem prije postupka jedina zemlja koja svoje pacijente sve redom diskriminira i omalovažava na ovakav način,

f)
    borim se u nadi da moje dijete neće morati dočekati ovakav zakon i ovakve restrikcije i loše liječenje (ne dao Bog da mu treba) a da sam ja sjedila cijelo vrijeme prekriženih nogu i ruku dok se drugi bore za moja prava,

g)
    borim se i za vas drage suborke.... jer stvarno želim da imamo jednake šanse u liječenju kao i Rumunjke, Srpkinje, Njemice, Švicarke, Austrijanke, Slovenke, Makedonke, Belgijanke, Norvežanke, Šveđanke, Britanke, itd. Želim da vam šanse za uspjeh opet budu ne ispod 20% kakve su trenutno nego 30 i više % kako je to vani i kako je to bilo prije zakona.

Oprostite off topic!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

prvo, hvala što mi ne želiš sve najbolje na VV, samo curama koje su tamo, a to , po tvom, ja nemam ni pravo!

drugo, najbolje da me neko izbriše sa ovog foruma što sam nekada šaljiva i potitivna, i što nikad nikom, po tvojoj procjeni, nisma savjetovala ništa dobro nego sam dizala paniku i graju!

treće, nevjerovatno je da ti mene pratiš šta pišem jer uporno mi nešto prigovaraš, dok ja o tebi ne znam ništa više nego o ostalim curama!

četvrto, tvoja procjena da skačem od klinike do klinike je krajnje bezobrazna i mislim da ne da nije od tebe lijepo to što si rekla, nego je bezobrazno i zlobno!
    ne mogu vjerovat da neko ko pozna sve ovo što se događa svima nama može izreći ovako nešto!

želim ti svako dobro
    Draga Nataša, neki sam ti dan napisala da pišeš mailove i postavljaš pitanja frekvencijom kojom otvaraš topice na forumu ja ti kao liječnik vjerojatno ne bih odgovarala na mailove jer bi se samo time bavila

ovo nemoj shvatiti napad na sebe nego pokušaj preispitati i svoje postupke ili eventualne propuste. Ja sam shvatila što Bebel govori jer slično mislim kao i Bebel ..... I još jednom, nemoj to shvatiti kao osobni napad, pls. Također mislim da je Bebel napisala da svim curama u postupku na VV-u želi sve najbolje, shvaćam to itekako da tu ubraja i tebe jer ideš gore u postupke, ja tebi i ostalim curama na VV-u (isto kao i Bebel) želim svu sreću i da unatoč svim problemima gore postaneš trbušasta čim prije.

A SAD MALO O SITUACIJI NA VUK VRHOVCU:

- postupci se trenutno na Vuk Vrhovcu "kao rade" ali od insidera i provjereno znam vrlo malo i vrlo rijetko.
    .. A zašto? NEMAJU biologa, jer Kniewald počinje provjereno tek 18.10. ili bolje rečeno zvanično počinje sutra

- Kniewald nije dr., nije doktor nego je vrstan biolog koji je godinama radio u Njemačkoj i prije otprilike 3-4 g. se skupa sa ženom vratio u HR, uglavnom zadnje tri godine radeći u poliklinici Škvorc u Samoboru kao i sporadično i honorarno diljem bivše Jugoslavije.

- Kniewald koliko ja znam ima preko 65 g. i kao takav ne može postati djelatnik/radnik bolnice VV nego neka vrsta freelancera. Kao takav vjerujem (ne znam) da će raditi više u nekoj ulozi coacha, učitelja za mlade biologe koji također dolaze ili su već došli u Merkur/Vuk Vrhovec, njih će učiti posao embriologa u MPO okruženju koji oni za sada nisu imali gdje ni kako naučiti.

- drugog ili trećeg ili četvrtog liječnika još nemaju, ali će dobiti, tko će to biti, eh to ni ja ne znam, ali je sigurno da Alebić trenutno sam ne može sve pacijentice svoje i Lučingerove pokriti, s toga i zastoj.

- Sve u svemu, trebat će Vuk Vrhovcu po meni bar 1-2 godine da se oporavi, uhoda novi tim a vjerojatno i više godina da dođu na rezultate kakve su imali za vrijeme Lučingera i biologica Lana koji su godinama skupa radili, surađivali i jednostavno bili ekipirani. Tim sa VUk Vrhovca se rasuo, ostao je tek Alebić, biologa još nemaju, a trebat će novima vremena da se uhodaju i donesu prve, prave rezultate.

- Mnogo uspoređuju situaciju koja je nastala kad je Vuk Vrhovec ostao bez doktora Jukića, no tad je došlo samo do promjene doktora, sad je ipak znatno drugačija situacija u kojoj je nekada najuspješnija i najfrekventnija klinika ostala bez glavnog i jedinog biologa kao i bez glavnog MPO liječnika. Kad se uzme ta činjenica skupa sa zakonskim ograničenijma ostaje samo nada da će eventualno za 1-3 g. Vuk Vrhovec opet "normalno" funkcionirati.

Ne želim cure otjerati s Vuk Vrhovca ali mislim da imate pravo saznati trenutno stanje kakvo je, bez skakutanja i lažnih iluzija..............

SRETNO!
    Posljednje uređivanje od Kadauna : 17.10.2010. at 09:27

tulipan83 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj nana1976 prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam dobila da pijem Yasmin i pijem ga kao i zadnji put prije postupka. Tada nisam ništa pitala, ali sada sam malo više čitala i tražila na googlu i
    ][COLOR="royalblue"]:Yasmin - antybaby pilule od kojih se ne deblja

O Yasminu sam već pisao no sada je konačno i kod nas na našoj listi registriranih lijekova. Radi se o kontraceptivnom sredstvu-antibaby piluli poznate njemačke tvrtke Schering iz Berlina od koje se stvarno ne deblja. Yasmin sadrži kao i svaka pilula sintetske ženske spolne hormone, kombinaciju estrogena i gestagena koja blokira ovulaciju, pa je za vrijeme uzimanja trudnoća nemoguća. Što je novo i za Yasmin najvažnije, ona sadrži novi gestagen-drospirenon, koji uz hormonsko djelovanje ima i diuretičko i antiandrogeno djelovanje.

Što to znači?
    Diuretičko djelovanje znači da potiče pojačano izlučivanje suvišne tekućine iz tijela koja bi eventualno ostala u tijelu kao posljedica estrogena sadržanih u piluli a to može iznositi maksimalno dobivanje 2-3 kilograma težine. Dakle debljanja s Yasminom definitivno nema no nema ni neugodne napuhnutosti i osjećaja napetosti u koži premenstrualno od čega pate neke žene kao ni PMS. Antiandrogeno djelovanje znači da drospirenon smanjuje razinu muškog, spolnog hormona-testosterona pa time liječi akne i masnu kožu i kosu. Žene koje uzimaju Yasmin ostaju i postaju lijepe, vitke, čiste i nemasne kože i kose. Zaslugom svih tih odlika Yasmin se i ne bez razloga cijeni u svijetu kao jedna od najboljih kontraceptivnih pilula koja se ikada pojavila na tržištu.Može se kupiti na liječnički recept u našim ljekarnama, cijena iznosi oko 80 kuna (kartica za jedan mjesec).

pošto si ti pila yasmin i zadnji put prije postupka,da li si ga pila do 21 dana ciklusa ili cijelu karticu od 21 tablete. ja sam ga pocela piti 3 dan ciklusa i koliko sam skužila dr.A, rekao mi je da ih pijem i da će nakon 21 dana (+ 2-3 dana ) krenuti novi ciklus,što bi znacilo da ih popijem sve a ne samo do 21 dana ciklusa.
    malo sam zbunjena jer dosta cura ga pije do 21 dana, pa sad nista ne kuzim. a pošto su to kontrac. tablete, po meni bi trebalo popiti sve da krene ciklus.
    kako si ti pola zadnji put ?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kadauna, moram offtopicarit, ali jako si sve lijepo napisala

aneri avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Vezano za kontracepciju, moje iskustvo. Bila sam na vv u postupku u 4.mjesecu i isto sam bila na kontracepciji ciklus prije. I meni je preporučen Jasmyn, ali ja sam odabrala Cilest. Počelasam piti 1. dan ciklusa i trebala popiti svu 21 tabletu.Moj razlog za kontracepciju kako je perako dr.A je bio taj što sam u 2.mjesecu prije toga išla na AIH s Klomifenom i dobila cistu, pa mi je kontracepcija preporučena da ona pukne što se i desilo iako nažalost icsi nije bio uspješan.

nana1976 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

tulipan83 ja sam pila i pijem tri tjedna odnosno 21 tab. a krenula sam od 3dc i mislim da sve cure tako trebaju samo mozda neke ne. Ali to to je konc. tabl. koje se piju radi stabilizacije cilusa treba sve popiti do kraja. Moje misljenje sori pisem na njemackoj tastaturi pa nema kvacica.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •