Od donošenja zakona se forum pretvorio u neko drugo mjesto,

s jedne strane u mjesto na kojem ćete dobiti prvu informaciju, prije čak nego što i novine počnu pisati o tome, prije nego što vam liječnik prizna da se nešto događa, postalo je mjesto otpora protiv novog zakona i svih njegovih nuspojava (a bilo ih je... od toga da mjesecima u nekim klinikama nije bilo postupaka zbog nedostatka lijekova ili drugih razloga, od iznošenja i lažiranja podataka i rezultata uspješnosti, do vrlo iznenadnog pojavljivanja većine liječnika pa tako i Lučingera kao potpora Milinoviću u ministarstvu, do dodjele ugovora s HZZO-om dvjema privatnih poliklinika, do odlaska Lučingera u privatnike i najavljenog dodjeljivanje ugovora s HZZO-om..................................)

no paralelno s tim je ostalo i postalo još više mjesto bodrenja, pozitive, vibranja, skakutanja unatoč svim nedaćama, unatoč svemu što se sve događa u i oko MPO liječenja,unatoč tome što je uspješnost dokazano pala s preko 30% na ispod 20% po jednom stimuliranom IVF postupku, unatoč tome što na Vuku ponovo već skoro dva mjeseca gotovo da i NEMA postupaka, unatoč tome što trenutno Alebić svojm pacijenticama očito daje kontracepciju kako bi ih nečim držao on hold dok eventualno do kraja godine ne krene jer nemaju biologa trenutno, unatoč tome što se do jučer nije znalo tko će doći kao novi biolog, unatoč tome što je situacija u svim državnim MPO klinikama loša i nema lijekova (Petrova se ipak čini kao velika iznimka) s tim da je posebno loša na Vuk Vrhovcu već više od godinu dana.............................................. ..........

Cure, ono što vas molim da shvatite je da ovdje ima dobar broj vrijednih žena/cura koje se bore da se ovakav zakon makne/izmijeni čim prije, mene se taj zakon trenutno uopće ne tiče, ne samo zbog toga što smo se zbog zakona odlučili za liječenje vani (ne želim da me liječe ispod svih svjetskih standarda, ne želim da me slabo stimuliraju zato da ne bi dobili optimalan broj jajnih stanica koji će na kraju zbog zakona morati bacati - ovo je moj reproduktivni potencijal koji u hrv. bolnicama bacaju a bacaju u nepovrat jer žena nažalost ima ograničen broj j.s.), a pozitivne cure koje samo vibraju i skakuću na svaku objavu i lošu vijest jednostavno crpe dodatnu energiju koju troši ova borba protiv zakona.

Ja se osobno borim protiv zakona:
a) jer mi je
žao što živim u državi koju smatraju nazadnom (MPO stručnjaci u Europi i svijetu),
b) što smo proglašeni među MPO liječnicima fundamentalistički katoličkom zemljom zbog najgoreg i najrestriktivnijeg zakona u Europi koji u prvom redu smanjuje vaše šanse za uspjeh, šanse za začećem putem IVF-a/ICSI-a,

c) borim se zato što ne želim da se neki Milinović koji o materiji nema pojma, koji o MPO-u nema pojma (inače ne bi javno govorio "da se parovi liječe od medicinske oplodnje" i ne bi govorio o "ambrijima") donosi zakon koji je u prvom redu donesen zbog vlastitog svjetonazora (kao da druge zemlje u svijetu nemaju svjetonazor ili svoju vjeru!?),

d) borim se zato što su liječnici uglavnom redom svi (čast izuzecima) zakazali i ispali najveće Jude ili Petri (neka sami odaberu ulogu koja im je zgodnija) u ovom ministrovom igrokazu jer nisu stali na stranu pacijenata ali su istodobno stali i protiv vlastitih stručnih mišljenja jer uglavnom ni jedan od njih ne podržava ovakav zakon,

e) borim se zato što smo i s psihološkim savjetovanjem i pravnim savjetovanjem prije postupka jedina zemlja koja svoje pacijente sve redom diskriminira i omalovažava na ovakav način,

f)
borim se u nadi da moje dijete neće morati dočekati ovakav zakon i ovakve restrikcije i loše liječenje (ne dao Bog da mu treba) a da sam ja sjedila cijelo vrijeme prekriženih nogu i ruku dok se drugi bore za moja prava,

g)
borim se i za vas drage suborke.... jer stvarno želim da imamo jednake šanse u liječenju kao i Rumunjke, Srpkinje, Njemice, Švicarke, Austrijanke, Slovenke, Makedonke, Belgijanke, Norvežanke, Šveđanke, Britanke, itd. Želim da vam šanse za uspjeh opet budu ne ispod 20% kakve su trenutno nego 30 i više % kako je to vani i kako je to bilo prije zakona.

Oprostite off topic!