Draga Nataša, neki sam ti dan napisala da pišeš mailove i postavljaš pitanja frekvencijom kojom otvaraš topice na forumu ja ti kao liječnik vjerojatno ne bih odgovarala na mailove jer bi se samo time bavila
ovo nemoj shvatiti napad na sebe nego pokušaj preispitati i svoje postupke ili eventualne propuste. Ja sam shvatila što Bebel govori jer slično mislim kao i Bebel ..... I još jednom, nemoj to shvatiti kao osobni napad, pls. Također mislim da je Bebel napisala da svim curama u postupku na VV-u želi sve najbolje, shvaćam to itekako da tu ubraja i tebe jer ideš gore u postupke, ja tebi i ostalim curama na VV-u (isto kao i Bebel) želim svu sreću i da unatoč svim problemima gore postaneš trbušasta čim prije.
A SAD MALO O SITUACIJI NA VUK VRHOVCU:
- postupci se trenutno na Vuk Vrhovcu "kao rade" ali od insidera i provjereno znam vrlo malo i vrlo rijetko... A zašto? NEMAJU biologa, jer Kniewald počinje provjereno tek 18.10. ili bolje rečeno zvanično počinje sutra
- Kniewald nije dr., nije doktor nego je vrstan biolog koji je godinama radio u Njemačkoj i prije otprilike 3-4 g. se skupa sa ženom vratio u HR, uglavnom zadnje tri godine radeći u poliklinici Škvorc u Samoboru kao i sporadično i honorarno diljem bivše Jugoslavije.
- Kniewald koliko ja znam ima preko 65 g. i kao takav ne može postati djelatnik/radnik bolnice VV nego neka vrsta freelancera. Kao takav vjerujem (ne znam) da će raditi više u nekoj ulozi coacha, učitelja za mlade biologe koji također dolaze ili su već došli u Merkur/Vuk Vrhovec, njih će učiti posao embriologa u MPO okruženju koji oni za sada nisu imali gdje ni kako naučiti.
- drugog ili trećeg ili četvrtog liječnika još nemaju, ali će dobiti, tko će to biti, eh to ni ja ne znam, ali je sigurno da Alebić trenutno sam ne može sve pacijentice svoje i Lučingerove pokriti, s toga i zastoj.
- Sve u svemu, trebat će Vuk Vrhovcu po meni bar 1-2 godine da se oporavi, uhoda novi tim a vjerojatno i više godina da dođu na rezultate kakve su imali za vrijeme Lučingera i biologica Lana koji su godinama skupa radili, surađivali i jednostavno bili ekipirani. Tim sa VUk Vrhovca se rasuo, ostao je tek Alebić, biologa još nemaju, a trebat će novima vremena da se uhodaju i donesu prve, prave rezultate.
- Mnogo uspoređuju situaciju koja je nastala kad je Vuk Vrhovec ostao bez doktora Jukića, no tad je došlo samo do promjene doktora, sad je ipak znatno drugačija situacija u kojoj je nekada najuspješnija i najfrekventnija klinika ostala bez glavnog i jedinog biologa kao i bez glavnog MPO liječnika. Kad se uzme ta činjenica skupa sa zakonskim ograničenijma ostaje samo nada da će eventualno za 1-3 g. Vuk Vrhovec opet "normalno" funkcionirati.
Ne želim cure otjerati s Vuk Vrhovca ali mislim da imate pravo saznati trenutno stanje kakvo je, bez skakutanja i lažnih iluzija..............
SRETNO!