i to sve sam dr A radi? nije mu lako, znam da je prije bilo isto gužve, ali nekako s uigranim timom bilo je lakše, sad je sav pritisak na njega... moramo bit pune razumijevanja
i to sve sam dr A radi? nije mu lako, znam da je prije bilo isto gužve, ali nekako s uigranim timom bilo je lakše, sad je sav pritisak na njega... moramo bit pune razumijevanja
Pozdrav cure da javim današnje stanje gore. Puno je cura u postupku, ali danas smo samo nas dvije imale punkciju i 6 cura transfer( ima ih od četvrtka, petka i subote) i 1 inseminacija. Opet sam u srijedu gore pa javim.
Ja sam prije ovog postupka pitala dr. na koga glasi uputnica on mi je rekao naravno na VV to je ostalo isto.
Posljednje uređivanje od nana1976 : 01.11.2010. at 21:33
Darkice,
ja si nikada nisam davala sama štopericu, to mi je davala uvijek med. sestra u Domu Zdravlja, ostale smo si injekcije sami davali, ali evo filmića:
http://www.youtube.com/watch?v=2lRmo0D9m7w
http://www.youtube.com/watch?v=Spoz3T5D_SU
http://www.neplodnost.info/ziva/port...50711191023244
a evo i mjesto i stranice na kojima sam našla gore stavljene linkove, a koje je uredila mostly jedna naša forumašica koja je nas sve skupa zadužila na vijeke (Pino - HVALA!!)
http://potpomognutaoplodnja.info/ind...ursi&Itemid=63
Ja sam si sama piknula štopericu, u gornji desni kvadrant, di završi rub gaćica, i nije baš 90, al otprilike...važno je opustiti mišić što je više moguće jer u suprotnom boli ko sam vrag danima...(Kadauna, nisam pogledala filmiće, al meni je tako pokazao dr, pretpostavljam da nema razlike)
Posljednje uređivanje od mare41 : 02.11.2010. at 08:14
hello cure.Jucef sam napisla jedan tkst koji mi nije prikazao kod vas.
Tigrice84, nova si na forumu pa ti postovi kasne...
sad sam vidjela tvoja pitanja na "Nakon transfera". tesko da je krv od utrica - nazalost je moguce da je pocetak M, ali bilo je i slucajeva trudnoca s krvarenjima na pocetku (mada rijetko)... spontani nije sigurno ovako rano - tu je jedino moguca biokemijska trudnoca.
na VV-u su nalazi bete gotovi isti dan. ako si njihov pacijent, oko podneva dodjes gore i dr te prozove da ti kaze nalaz. jedino ne znam da li se sto promijenilo s obzirom na situaciju na VV-u.
bok cure!!!! evo ja sam nova na forumu. željela bih vam svima zahvaliti, jer ovaj forum je jedini i pravi izvor informacija. čitajući vaše postove nisam sama. još se ne snalazim baš kako treba pa mi unaprijed oprostite na greškama. također sam na VV. čekam na drugi AIH. imam policistične jajnike, suprug astenozospermija.
Ja sam pretpostavila da se zna da se radi o intramuskularnoj injekciji (Choragonu), dobro si ti Ružo pitala, al vjerujem da cure znaju kako se šta daje.
azrijelka36, kada vadiš betu? Sutra? Prekosutra? Ne znamjeri, malo sam smetena, sutra idem na punkciju, pa...razumljivo je da sam malkice off
ja štopericu (ovitrelle) uvijek dajem u stomak.
Znaci Brevactid ide kao i Ovitrele potkozno, dobro je da znamo za ubuduce.Hvala curke.
darkica, good luck tomorow!! da te što duže boli ( a to znači da ih ima što više i to dobrih!)
nana, jesi zvala, kakva je situacija?
znači, uputnica na VV?! AJ dobro. koliko dugo čekam nakon anibebi da dobijem?! cca?!
Ne znam ja sam u rame dobijala samo injekcije koje idu potkozno a Choragon uvijek u debelo meso (citaj guzu) tu nije bilo druge opcije bar sto se mene tice.Sad si me bas zaintrigirala pa molim cure koje su dobile Brevactid ( ja ga nikad nisma imala priliku koristiti) da jos jednom pojasne sta pise jel ide intramuskularno(u misic) ili subkutano (potkozno).Please.
Dobra noć,
primila sam choragon poslije svakog transfera i pet dana nakon toga,
na Citu su mi ponovili po tko zna koliko puta da ide intramuskularno to jest u debelo meso nipošto potkožno.
Nikad nisam čula da je to štoperica kod mene je štoperica uvijek bila ovitrell
A sta si ti na Citu dobila Ovitrele kao stopericu a Choragon poslije transfera?
Sve su to stoperice (betaHCG injekcije) samo se razlicito zovu.
Darkica ajde please ako nisi bacila kutiju slucajno procitaj sta pise kako se daje taj Brevactin, ili neka druga cura nek napise koja si jos mozda nije dala stopericu.
Meni je dr L dao Brevactid za štopericu i rekao mi je da si je mogu dati ili u rame ili u debelo meso, da je svejedno.Pa sam si je dala u rame...uz njegov blagoslov![]()
nažalost, ne mogu pomoći s uputama brevactida, jer su na njemačkom ..
brevactid 5000, dobila sam 2 ampule, ali pomješati 2 ampule praška s 1 ampulom vode i piknut u rame
tak je rekao dr. L
dakle, da zaključimo, u mišić, ali nebitno koji, guz ili rame, glavno da nije potkožno, jel tako?
a gonali , menopuri...di to?
nataša, gonali i menopuri idu potkožno, najzgodnije u trbuh (da ne zbunjujem - i oni mogu u mišić)
Ja za Brevactid nista vise necu reci dok mi netko ne procita sta pise, subkutano ili intramuskularno, a te bi rijeci trebale tako glasiti i na nekom stranom jeziku ja mislim.Znam samo da jos nikad nisam dobila u rame injekciju koja ide samo intramuskularno, no tko ce ga vise znati.
Može i u rame, evo linka:
http://potpomognutaoplodnja.info/ind...ursi&Itemid=63
Ali, to di ide u rame je malo više nego ono di se na nadlakticu bodemo gonalima/menopurima.
ja sam na VV-u dobila stopericu u rame (Ovitrel). mogli smo birati guzu ili rame, ali oboje intramuskularno. samo mi je med. tehnicar rekao da u rame vise pece (ali ipak sam se odlucila za rame jer u prvom postupku 2 tjedna nisam mogla normalno hodati zbog injekcija).
Ružo, meni je dr dao menopur u guzu, da pokaže kako ću si dati štopericu, ne treba raditi paniku oko štoperica, različite su, i vidim da dr-ovi daju upute, a naravno da sve i piše.
Molim za pomoć. Bila sam na VV i dr. Alebić mi je rekao da nazovem 1. dan ciklusa kada ću se naručiti za vađenje hormona 3-5 dan ciklusa i tada doći s uputnicom za hormone i za pregled. Malo sam smotana pa nisam skužila kaj to znači, idem li u postupak ili samo skupljam nalaze? Uopće ne znam o čemu se to radi![]()
Brevactid je štoperica koja ide intramuskularno (danas sam pročitala s kutije).Uglavnom, meni je dr rekao da dvije ampule Brevactida 5000 otopim s jednom otopinom i dam si u rame. Inače, mene nije baš ništa boljelo niti peklo. I danas sam nakon punkcije dobila opet Brevactid, ali 1500, također u rame.
Pozz
Pozdrav cure. Vidim da raspravljate o davanju štoperice. Bila koja se može dati ili u rame ili u debelo meso, ali ovisno od osobe od osobe i kakvi su njeni hormoni. Ja sam naprimjer i prvi i sada morala dobiti u debelo meso i to 2 praška i 2 ampule s vodom i to s velikom iglom.
A i da javim danas nije bilo transvera prebacene smo za sutra, a mislim da je bilo samo 2 punkcije. Bilo je dosta? cura na folikometriji, ali nema neke prevelike gužve sve je loka. sutra sam gore po javim.
Posljednje uređivanje od nana1976 : 03.11.2010. at 17:57
halo curke.Oprostite na smetnji.Samo sam vam htijela reci da je meni danas nalaz bete bio negativan.To mi je bio prvi put.
Bit ce drugi put.
pozdrav