jako mi je zao zbog toga koji se ovdje nasao
i svima koji ste u postupku ili cete ubrzo u postupak zelim najbolju srecu

evo ja bih nesto napisala glede aktivizma
onih koji nesto konkretno rade protiv zakona je JAKO MALO
s lijecnicke strane se nakon godinu dana zakona oglasio samo Simunic s konkretnim zahtjevom ministarstvu koje je citirala Gala - a pitanje je koliku konkretnu potporu u tome ima od ostalih, jer na kraju ovu kasu je sam zakuhao, pa neka ju sam i kusa (zakuhao kasu - na Brijunima u rujnu 2009. dao je potporu Milinovicu i potpisao sve ostale iz strucne udruge, cak i Vlaisavljevica). Medjutim Simunic se u svojim tekstovima sablaznjava nad 11.000 zamrznutih embrija - kao da su ih pacijenti sami zamrzavali - i time potkopava vlastite zahtjeve i daje potporu "drugoj strani", ne pacijentima.

Ostali liječnici - osim Radončića koji se pojavio u jednoj tv emisiji - gromoglasno ŠUTE - ili kad se pojave u medijima pišu kako je najveći uzrok neplodnosti odgađanje rađanja, ili kako je za to kriva feminizacija visokoobrazovanog kadra... a ruku na srce, privatnicima zapravo ide na ruku ako bude više, a ne manje postupaka (zbog smanjenog uspjeha).

I tako ostaje samo nekolicina pacijenata ili simpatizera - i zaista se radi o NEKOLICINI - koji išta rade da bi se javnost osvijestila, da bi se pacijenti obavijestili - a ta nekolicina, moram reći, gubi polet. Ja sam svakako izgubila polet. Ne želim više propustiti djetinjstvo moje djece da bi bila osamljena u ovoj nepravednoj borbi. Znala sam provoditi sate na kompjuteru dok su djeca bila prepustena sama sebi, a mama potpuno u svom svijetu.

Nemam ja nista protiv skakutanja. Lijepo je nadati se (nuzno nije - evo najnovije studije pokazuju umjeren stres u biti djeluje pozitivno na uspjeh postupka). Imam protiv NEAKCIJE. Svaki pacijent može napraviti nešto konkretno protiv zakona. Na primjer:
- poslati email Kosorici da djeluje na Milinovica
- poslati email svom saborskom zastupniku da postoji nepravda oko koje bas ON ili ONA moze nesto uciniti, a da drzavu NISTA NE KOSTA
- poslati email novinarima
- pojaviti se pred kamerama i ispricati svoju pricu
- ako ima veze s grafičarima, uvijek nam treba netko tko bi letak uobličio ili napravio neki banner ili tako nešto
- ako ima veze novinarima, organizirat koju emisiju
- ako želi pomoći drugim pacijentima, organizirat koju kavicu

Dovoljno je pokazati INTERES za vlastitu sudbinu, umjesto da se čovjek prepusti bez borbe, apatično...

Nataša draga, nadam se da će ti se opet posrećiti i da ćeš uspjeti iz prve... Samo vidiš, iz Osijeka si pobjegla zbog embrioginje... a sad na VV-u imaš embriologe s manje iskustva... A razlog je vrlo vjerojatno spajanje s Merkurom - direktno Milinovićevo maslo - i posljedično tko zna kakva reklasifikacija radnog mjesta zbog koje su možda glavni ljudi pobjegli. Da su se pacijenti dr. L-a u lipnju pobunili barem u istoj mjeri koliko se pobunilo društvo dijabetičara, možda do toga ne bi došlo... možda bi se barem doktori bolje osjećali da vide da se pacijenti brinu za njih i žele im pomoći, pa makar moralnom podrškom... umjesto toga komentari su ovdje bili - pa možda će biti bolje, možda će se preseliti u bolje uvjete... eto što NEAKCIJA može donijeti - samo prešutno odobravanje jednog političkog nasilja. A svi mi koji ne dignemo glas protiv smo na kraju suučesnici.