Baš zato što parovi ne smiju gubiti dragocjeno vrijeme, mislim da je važno da se priča o činjenicama. VV je slovio i bio najbolja klinika u Hrvatskoj i mnogi pacijenti će doći na VV zbog te prošle reputacije niti ne sluteći da je nažalost trenutno nezaslužena. Mislim da svi, zbog sebe i zbog najboljeg mogućeg svojeg liječenja, trebaju biti upoznati s trenutnim stanjem stvari da bi bili u stanju napraviti najbolji izbor za sebe.
Također, mislim da je važno da se priča o tome što se moglo napraviti, kao pouka za budućnost. Pacijenti nemaju puno moći jer su nepovezani i neorganizirani i malobrojni - ali kad bi bili jedinstveni, glasni, i ustrajni u svojim zahtjevima za pravednim i optimalnim liječenjem - onda ne bi bilo tako jednostavno ignorirati opravdane zahtjeve. Zato pozivam ljude da se učlane u Rodu i Betu, da pokažu zanimanje za borbu protiv zakona. Svaki novi član je udarac ograničenjima u zakonu. Čak i ako se na početku ne želite aktivirati i želite samo promatrati, na taj način možete pružiti podršku onima koji su aktivni. Vjerujte mi, na taj način ste konkretno dio nečega. Na taj način možete imati konkretnu podlogu za optimizam. Inače borba uvijek ostaje na drugima, a tih drugih je svakim danom sve manje.