Stranica 22 od 62 PrviPrvi ... 12202122232432 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,051 do 1,100 od 3084

Tema: Potpomognuta na VUKU VRHOVCU

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Snjeska prvotno napisa Vidi poruku
    Kadauna, pa nikome nije svejedno što je stanje takvo kakvo jeste, ali širenje panike nimalo ne pomaže.
    Cure pokušavaju na neki način preživjeti ovaj krizni period, ne gubiti dragocjeno vrijeme i, da, možda ipak ostvariti majčinstvo na kakvom-takvom Vuku.
    Baš zato što parovi ne smiju gubiti dragocjeno vrijeme, mislim da je važno da se priča o činjenicama. VV je slovio i bio najbolja klinika u Hrvatskoj i mnogi pacijenti će doći na VV zbog te prošle reputacije niti ne sluteći da je nažalost trenutno nezaslužena. Mislim da svi, zbog sebe i zbog najboljeg mogućeg svojeg liječenja, trebaju biti upoznati s trenutnim stanjem stvari da bi bili u stanju napraviti najbolji izbor za sebe.

Također, mislim da je važno da se priča o tome što se moglo napraviti, kao pouka za budućnost. Pacijenti nemaju puno moći jer su nepovezani i neorganizirani i malobrojni - ali kad bi bili jedinstveni, glasni, i ustrajni u svojim zahtjevima za pravednim i optimalnim liječenjem - onda ne bi bilo tako jednostavno ignorirati opravdane zahtjeve. Zato pozivam ljude da se učlane u Rodu i Betu, da pokažu zanimanje za borbu protiv zakona. Svaki novi član je udarac ograničenjima u zakonu. Čak i ako se na početku ne želite aktivirati i želite samo promatrati, na taj način možete pružiti podršku onima koji su aktivni. Vjerujte mi, na taj način ste konkretno dio nečega. Na taj način možete imati konkretnu podlogu za optimizam. Inače borba uvijek ostaje na drugima, a tih drugih je svakim danom sve manje.

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Jučer su bile četiri punkcije i jedan embrio tansfer.

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Cure moje što se tiče ove rasprave.. uhhh.. bolje da ne komentiram..i da držim jezik za zubima..

VV je okrenuo novu stranicu u svojoj povijesti, nepovratno!!! Koliko god to strašno zvuči život ide dalje !!
    Žao mi je u cijeloj toj priči samo pacijentica dr.L.. ( a i Dr.L je krenuo dalje..)

Pročitala sam po zadnje dvije strane tema MPO u Vinogradskoj, SD i Petrovoj i naravno da je samo na VV tuga jad i bijeda i naravno da se samo cure s VV stalno riba kako su nevijesne što se događa i kako se ne bore za zakon..ostale ništa..
    Znam da ima novih cura koje nemaju pojma (kao da i u drugim klinikama nema novih cura), al ima i nas koje smo duže gore. Uz vaše komentare se redovno osjećamo ko glupa i neinformirana tuka.. i stalno se ponavlja jedno te isto i pravi sumorni ugođaj..
    Kao jadne vi neinformirane, baš ste naivne!!! Nakon dugog promišljanja sam svijesno i odgovorno odlučila ostati na VV - ak sam se zaribala - ja sam to izabrala!!!! (sama ću pojesti što sam skuhala)

Sad očekujem paljbu !!! nemojte mi zamjeriti malo sam napucana hormonima!!!

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pratim ovu debatu pozorno, i naravno, sve što su rekle naše aktivistice 100% je tocno. I tocno je za sve klinike, ne samo VV. I razumijem i frustraciju tih, nama dragocjenih cura koje se bore protiv ovoga suludog zakona, nezanteresiranošću nas pacijentica za neke promjene, tj konkretne akcije protiv zakona. Osobno smatram da nije problem u tome da smo sve blesave i tupave, nego da je jednostavno jaako teško tijekom postupka misliti o bilo cemu, osim o postupku, a kamoli se odluciti na javni istup itd. Ali na kraju balade, mi ćemo stradati zbog zakona i puno nas će se pitati što bi bilo da je bilo, da smo se sve podigle u zaštiti osnovnog ljudskog prava-prava na roditeljstvo. Ovako nam ostaje samo da se nadamo da će netko drugi izbojevati našu bitku (lijecile se mi na VV, SD, VG, Petrovoj, Rijeci, ili kod privatnika). Ja osobno sam odustala od lijecenja u RH, ne zato što volim plaćati vani, nego zato što mislim da po ovom zakonu nemam šanse, ne želim da se bacaju moje js i ne želim se beskonacno stimulirati za 20% šanse po potupku! I to me ne opravdava što ništa ne poduzimam...

molu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Draga šiškica, za početak - želim ti svu sreću i uspjeh u postupku... Ko tu koga riba i zašto? Ako si pažljivo pročitala, kao što kažeš ovu temu i teme o drugim klinikama u RH, onda bi valjda trebala shvatiti da je vv kao klinika i kao tema na ovom pdf-u specifična. Ne želim sada ulaziti u detalje, jer su cure u postovima prije mene ojasnile sve probleme, stavove i situaciju...

Žao ti je pacijentica dr L. - meni je žao svih nas, i pacijenata dr L, i dr A. i pacijenata na drugim klinikama, i na privatnim klinikama i onih koji si mogu priuštiti inozemstvo. Žao mi je jer su nam uskraćena pravo na liječenje, jer nas se šikanira, omalovažava raznoraznim testiranjima i potvrdama i mogla bih tako unedogled...

I svatko ima pravo na ružičaste, zelene, crne, sive, plave, žute.... naočale, ali isto tako svatko ima svoju savjest i odgovara samome sebi. Pa ću tako ja jednog dana znati da sam bila jedna zaista mala (mikroskopski mala, naspram drugih) kap koja se probala boriti protiv ovakvog sramotnog zakona, i bez srama se pogledati u ogledalo svakoga jutra...

Rekla sam već samoj sebi da ću prestati pratiti ovu temu - pokušat ću se od sada toga i držati. Svima vam želim sreću...

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

sory cure malo me peru hormoni..
    Da pojasnim, jako su me pogodili neki komentari od prije, ne znam više tko ih je i gdje napisao..
    Posebno da u postupke u Hr. idu samo neinformirani i nedavno (ne znam kako je točno išao komentar) da je dr. A tek početnik i u stilu uči se na nama....
    Mislim da sam jako informirana u svakom pogledu posebno što se tiče novog zakona, već ga par puta osjetila na svojoj koži i odplakala zbog toga.. I nemate pojma koliko mi je žao što ne mogu aktivno sudjelovati kao MPO aktivista..(u Hr. idem u postupak jer nemam novce za van..)
    A što se dr. A tiče ne znam koliki je stručnjak ili nije, jedino sam svijesna toga da je neplodnost veliki i složeni problem, da možeš uspijeti prvi, drugi, deseti put ili nikada.(Nakon dugog razmišljanja prije 2,5 godine sam izabrala VV i ove jeseni sam opet ponovila svoju odluku) .Čitam i druge teme i vidim da u svakoj klinici, uključujući Maribor, ima lijepi i tužnih, ružnih priča.. Što je netko rekao bitan je dobitni embrij - u kojoj god ti klinici bio ikoji god te dr. liječio..

Na VV život ide dalje, manje je cura (dosta) al i dalje se osjeća ona pozitiva u zraku..barem ju ja osjećam..
    I jako mi je žao kad se ovako prepucavamo za bezveze kad sve mislimo isto!!!

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

E da, i ja više neću ništa komentirati osim koliko ima punkcija i embriotransfera

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Nijednom riječju nisam rekla, implicirala niti mislila da su ljudi koji ostaju na VV-u glupi (dio, morate dopustiti, jesu neinformirani, iako vjerojatno ne oni koji su tu na forumu).

Pozivam na akciju jer se samo tako nešto može promijeniti - tako da se ljudi zainteresiraju... Da li je to napad?
    Pozivam na akciju jer sam korak daleko od odustajanja, plače mi se kad vidim koliko nikog ne interesira da se išta napravi
    a akcija nije nužno ni pojavljivanje pred kamerama, niti stajanje pred barikadama - akcija je makar samo reći ja sam uz tebe
    akcija je napraviti materijale koji bi pacijentima bili korisni, ne samo o zakonu

ja samo čujem "pusti me na miru, ne želim razmišljati o svemu" (i prešutno "odj...i")

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Zedra, slažem se da je neko uključivanje u akcije nekima (meni nije) tijekom postupka nepotreban, suvišan, krade previše energije.................... no postoji vrijeme između postupaka (nekoliko mjeseci), tu itekako svi koji mogu i žele neka pomognu (javite se cure na PP).

Šiškice, Alebić nije početnik, ali je liječnik s ipak manje iskustva nego npr. Šimunić, Tomić, Radončić, Radaković, Vrčić, ima ih, you name it, ali ima više MPO iskustva nego prof. Kuna koji je tek počeo raditi MPO prošle godine. Njegova je uspješnost i nepobitno bila manja nego kod Lučingera. Sad je by the way postao predstojnik humane reprodukcije na Vuk Vrhovcu, neka i ovim putem čestitam.

Kao što je PIno napisala, svi mi možemo ponešto napraviti "kad se male ruke slože", ne treba to nužno biti TV, pokazivanje, PIno je sve napisala, ali zato treba ljudi, nas je malo. U Italiji im je uz mnogo veći broj pacijentica koje su se borile kao lavice trebalo 5 g. da promijene zakon, 5 godina i nama ne gine bojim se i više ako nemamo potporu pacijentica. Imamo potporu, ali nominalnu, sve ste vi protiv zakona no to nije dovoljno, nažalost

Ja ću i dalje iznositi činjenice kakve jesu na VV-u i jednostavno ne mogu po paroli
    "A do tada, ajmo malo optimističnije gledati na cijelu stvar, zbog cura koje nemaju izbora i ostaju na Vuku."
    , žao mi je Snjeska, ja jednostavno ne mogu prešutjeti činjenice i mislim da cure koje se liječe gore jednostavno moraju znati.

Stvarno iz petnih žila navijam za svaku trudnoću, bila ona u HR ili van nje, navijam za svaku trudnoću u mojoj matičnoj klinici = VV, navijam da se prva trudnica s VV-a javi jer ih odavno nije bilo na odbrojavanju............ i bit će trudnoća u HR tako i na Vuk Vrhovcu, ali kao što sam navela, ipak manje nego nego u ostalim hrvatskim klinikama, nažalost

Do tada vas cure sve pozivam da se javite na PP koji ste za bilo kakav vid potpore, aktivnosti u borbi protiv ovog zakona.
    Posljednje uređivanje od Kadauna : 06.11.2010. at 16:15

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Šiškice SRETNO!!! (tebe znam od ranije )), ostalim curama u postupku također ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za vaše postupke!

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja sam za svaki vid akcije i potpore ali reći ću jednu stvar: Molim vas koje ste imale mogućnosti (u ovom slučaju NOVACA) za liječenje vani da ne uništavate nadu (a ne glupost) nas koje smo ostale na VV jer nada je jedino što u ovom času imamo. Preostaju nam i druge zagrebačke MPO kuće ali radi se u ovom času o nijansama.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

gala, ljudi dižu kredite, odriču se maksimalno svega (baš svega), štede godinama, posuđuju da bi otišli vani, nipošto nije jednostavno, i zahvalni smo da možemo i to, u odnosu na one kojima je puno teže i to ne mogu. Ovo je samo napomena, a ne dodavanje teme za raspravu, ako može.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 06.11.2010. at 19:37

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jasno da si ne mogu svi priuštiti liječenje vani. Tim manje mi je jasno neaktiviranje oko promjene zakona. Štoviše, ne bi se više ni smjelo spominjati da je to drek, a ne zakon i da je elastičan u onim smjerovima u kojima određenima odgovara, upravo kao guma od gaća. Kada zabijanje glave u pijesak postane olimpijska disciplina, Hrvatska ima zagarantirana sva tri odličja. Imamo zakon upravo prema mjeri prosječnog Rvata, koji čak i za stvari koje ga se direktno tiču, slegne ramenima i nada se da će biti bolje. Bit će kod nas ne vrijedi ona - pomozi si sam pa će ti i Bog pomoći...Samo, isključivo od think pink se malo toga može promijeniti...

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Treba sada djelovati na slijedećeg ministra zdravstva koji će jedva dočekati da se promovira borbom protiv zločestog HDZ-ovog ministra a za pronatalitetnu hrvatsku politiku. Treba iskoristiti takvu situaciju kao što se i nas koristi za interne obračune. Izbori su pred vratima. Pisma K....... i kompaniji su beznadna. A Hrvati su takav narod da ih baš briga za probleme neplodnih parova ako i sami nisu u toj manjini. U tom će slučaju ipak biti "veliki katolici" a manje puni razumljevanja za ljude koji žele zagrliti svoje dijete. Jedom sam čula razgovor kako treba "narediti" da svaki par koji nema djece prvo usvoji dijete iz Nazorove a tek onda dobije dopušnjenje za MPO. Eto kakav smo mi narod?!

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj gala1979 prvotno napisa Vidi poruku
    A Hrvati su takav narod da ih baš briga za probleme neplodnih parova ako i sami nisu u toj manjini.

Zašto bi onog kog se direktno ne tiče bilo briga, ako debela većina ljudi koji imaju problem neplodnosti samo sliježe ramenima?
    Ne kontam zašto uvijek očekujemo da netko drugi bije naše bitke...
    gala1979, nije osobno, samo komentiram..
    Posljednje uređivanje od aenea : 06.11.2010. at 20:18

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vremena za čekanje nemamo, djelovati treba jučer..

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Zaboravila sam napisati.. Jučer su curu prozvali da uđe na embrio transfer. Obukla žena spavaciću i uđe u onu salu kod. dr.A i za trenutak izađe van i kaže nema ništa!!
    Tad nam je ispričala da je išla u postupak s odmrznutim jajnim stanicama. Bilo ih je 6 ni jedna nije preživila odmrzavanje.
    Zadavila bi ovog glupog ministra!!!
    Sve podrediš postupku i naravno ništa jer se radi o zamrznutim js..

Sada svim curama višak js zamrzavaju !!! Ne kužim svrhu !!!
    I ja se moram pripremit da te postupke odradim usput bez ikakve nade!
    Posljednje uređivanje od Šiškica : 06.11.2010. at 21:15

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I ja bih voljela da se vratimo na temu ovog topica a to su konkretne informacije s VV.
    Trenutno me zanima ova nova doktorica, cujem da vec radi punkcije naravno uz Alebica. Ima li tko da je bio bas kod nje na punkciji i kakvi su dojmovi?

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam za svaki vid akcije i potpore ali reći ću jednu stvar: Molim vas koje ste imale mogućnosti (u ovom slučaju NOVACA) za liječenje vani da ne uništavate nadu (a ne glupost) nas koje smo ostale na VV jer nada je jedino što u ovom času imamo. Preostaju nam i druge zagrebačke MPO kuće ali radi se u ovom času o nijansama.
    Napisala sam dug post, pa ga pobrisala jer sve se svodi na ovo što je gala1979 napisala.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mda. Očito je moj problem što mislim da nije nada jedino što u ovom času imamo, nego mogućnost podizanja glasa od čega mi se čini bitno realnija mogućnost promjena na bolje. Sad brišem s topica. Sretno svima!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa dobro jel se ne mogu te pozivnice za aktivizam premjestiti na neki zaseban topic, zar su samo cure sa VV neaktivne po tom pitanju?Svi kao da zaboravljaju koliko nam je svima tesko voditi bitku s neplodnoscu i jos sa ovakvim zakonom sa cijim se posljedicama svakodnevno suocavamo i nikome nije drago zbog toga.Sta bi sad trebale cure s VV?Bojkotirati i ne ici vise gore?Odustati od postupaka dok se zakon ne promijeni?Organizirati humanitarne akcije u cilju prikupljanja sredstava za Maribor?Ne pisati vise na ovom topicu?Ili pisati samo u negativnom kontekstu?
    Koliko ima da je Luci otisao?Malo vise od mjesec dana jel tako, pa moram priznati da sam ocekivala i puno goru situaciju od ove kakvu imamo danas.A imamo dr.A imamo Kniewalda, izgledno je da ce i nova doktorica poceti uskoro samostalno raditi bas kao sto je i dr.A poceo kad se dr.J razbolio.Laboratorij je ostao isti a sjecam se da je slovio kao vrlo dobro opremljen.Pa mozete me sad i kamenovati ali mislim da cure imaju razloga biti optimisticne i mene raduju njihovi optimisticni postovi neka ih je samo sto vise i neka je sto vise trudnica sa VV a o zakonu i aktiviranju cura u vezi borbe protiv njega idemo na nekom drugom mjestu please.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

U pravu si Ružice, ne treba o pozivima na aktivizam isključivo na ovom topicu, no znamo da je VV i prije zakona pa i sada u najmanju ruku zauzimao posebno mjestu u Hrvatskoj (već je to netko rekao). PRije zakona zato što je bila najjača klinika, s najviše postupaka, s najviše trudnica i možda tad s najbolje opremljenim laboratorijem u državnim klinikama, VV je bio topic s najviše informacija u vezi postupaka, tijeka, protokola, etc.

Što se tiče nove liječnice, već sam napisala, žena je vrlo kratko bila u Mariboru na obuci, prije toga je radila kao porodničarka.
    Posljednje uređivanje od Kadauna : 07.11.2010. at 07:44

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

vec dugo namjeravam napisati poziv svima - ali ne stignem
    jednostavno nemam vremena - jer nas ima MALO i to me ubija
    tip sam kojem samo akcija daje nadu i mislila sam da baš akcijom i vi možete dobiti nadu
    uspjeh postupka ne ovisi o nadi, ali zakon da, posredno, ovisi o nadi svih nas
    i možda vas sad bolje razumijem, jer vi meni uništavate nadu da će se išta promijeniti

svima želim sreću i uspjeh i neću vam više smetati

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

gala1979 potpuno krivo
    Upravo sam iz tog razloga i prethodno pitala Snješku što bi napravila da A obznani da i on ide.
    Pocijenti sa VV-a bi se raspršili po ostalim klinikama kao što su to prisiljeni napraviti pacijenti dr. L. (nisu svi uspjeli doći do dr. A.).
    Zar je to normalno u uvjetima kad se klinika spojila sa Merkurom? Koja je dodatna korist za pacijente od tog spajanja? Zar klinika mora ovisiti o prisutnosti dr L.?
    On je samo jedan od MPO doktora, a klinika treba pacijentima osigurati zamjensko lječenje što u ovom slučaju nije napravljeno.
    A. nije i neće preuzeti pacijente dr L. On radi puno sporijim tempom od L. i ne očekujem da će se to mijenjati, a to utječe na termine svakog pacijenta.
    (nadam se da će se nova dr. pokazati kao dobar izbor).
    Da, L. je napustio svoje pacijente i to je strašna istina, a još strašnija je da je njegov odlazak utjecao na to da 1.000 parova nepovratno gubi dragocjeno vrijeme. Uz ovaj zakon, spajanje klinike, desetkovano osoblje, manjak financijskih sredstava...što pacijentima preostaje?

Dovoljno o stanju na klinici govori i činjenica da je L. startao u 10 mj. i na listi ima 2 forumske trudnice, a VV=0, a sigurno je puuuuuuuuno više forumskih pacijenata na VV-u nego kod L.!

Nemojte biti ljute na one koji gledaju na stanje na klinici iz druge prespektive...da teško je dići glas, ali mišljenja sam da opravdanja za ovakvo stanje na VV jednostavno nema.

Ipak, VV je moja prva klinika i od ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da se što više trudnica sa VV-a upiše na našu listu.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

bok cure! ja sam bila jučer gore. pitale ste o novoj doktorici. meni se osobno baš ne sviđa, u toku mog pregleda dr. A joj govori i pokazuje, a ona se baš nešto ni ne trudi pretjerano sudjelovati. jučer ga nas bil dosta, al mogu reči da je sve išlo sporo.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Bebel nitko nije ni rekao da je stanje na VV idealno, svi smo svjesni stete koja mu je ucinjena zaista ali konstantno nabijanje tog stanja na nos forumasicama na ovom topicu nije rijesenje problema.Dozvolite onima koji su ostali gore boriti se za sebe da imaju mjesto gdje ce razmjenjivati iskustva.

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Zamjensko liječenje je osigurano na drugim MPO klinikama. Ne kužim tu ljutnju, a niti to potenciranje L. odlaska kao krah VV. Meni L. uopće ne fali, više mi fali La..- Morate shvatiti da je problem VV problem hrvatskog zdravstva općenito. Nije sadašnji ministar kriv što od početka rada VV nije plan bio odnjegovati po jednog MPO sturčnjaka svakih 10 godina. Pa da onda kad se jedan od njih odluči otići mlatit lovu privatno ostali rade bez da primjete da neko fali. To se zove management u zdravstu a toga u Hrvatskoj nema kao što nema ni doktora a bit će ih još manje. Ovo nije Amerika, niti Franskuska. Naš zdravsteni sustav je neodrživ i pitanje je do kad ćemo još imati pravo na tih 6 besplatnih postupaka. A što se tiće gubljenja vremena na VV možeš se Babel zapitati a zašto onda uopće gubimo vrijeme u Hrvatskoj kad ne valja iz temelja. To je svačiji osobi izbor. Ja ostajem na VV i nadam se da će novi i perspektivni šef odjela humane reprodukcije napraviti da VV opet bude najjača MPO kuća. Vjerujem u to. Da li znam da je na VV trenutno jedan dr sa 4 g iskustva i drugi tek u povojima? znam Da li znam da su 2 biologa bez iskustva koje obučava stručnjak u pred mirovinom i koji je tamo vj napar mjeseci primljen? znam Da li znam da su mi šanse trudnoće od odmrznutih js nikakve? Vjeruj mi znam. A zašto ostajem onda na VV? Jer je to moj izbor.

Ljufi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja imam malo drugačiju percepciju o tome kakva je odgovornost resornog ministra. Njegova je nadležanost da osigurava rad i održava sustav na čijem je on čelu, ministar je politička funcija i od njega se očekuje da bude odgovoran za svoj resor. Ako on to nije, pa tko će onda biti odgovoran? Da, slažem se da se kompletni zdravstveni sustav urušava i to je njegova tj. njihova odgovornost, odgovornost političara koji vode ovu zemlju. Oni upravljaju državom i donose zakone i odgovorni su za kompletno stanje, kako u cijeloj državi, tako i u svakom pojedinačnom ministarstvu, pa tako i u ministarstvu zdravstva. U prijašnjim postu si napisala da bi trebalo napraviti pritisak prema budućem ministru zdravstva. Pa niti se ne zna tko će biti sljedeći ministar, a niti ne vidim smisao takvog poteza. Pa tko će vršiti pritisak prema nekakvim budućim ministrima, kada nismo u stanju vršiti pritisak prema sadašnjima? Pitanje koje si ja postavljam, s obzirom na apatičnost i inertnost svih nas građana, ne samo pacijenata, da li je uopće realno očekivati bolje dane, tj. dolazak na vlast neke druge političke opcije? Kada shvatimo da smo mi oni koji imaju moć u svojim rukama, da je odgovornost na nama i da zato treba biti aktivan sudionik, a ne pasivan, u svim procesima u našem društvu, onda se možemo nadati boljoj budućnosti. Svatko od nas se može na bilo koji način aktivnije uključiti u otpor ovakvom zakonu i ovakvom sustavu. Nisu u pitanju samo medijska istupanja, pino je već pisala o tome. Najgora opcija je ostati sa strane i ne činiti ništa, očekujući da se netko drugi bori za naša prava.
    "Nikada nemojte sumnjati u činjenicu da mala skupina promišljenih i zabrinutih građana može promijeniti svijet. Uistinu, dosad su ga jedino oni i mijenjali." - Margaret Mead

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Hrvati su jednostavni za predvidjeti pa se tako već unaprijed zna da će glasati protiv onog ko je sada na vlasti a ne za drugu stranku. Prema tome je vrlo jasno tko će biti novi ministar (malo samo isprati tko se najviše javlja po pitanju refrome bolnica) i vjerujem da će ta osoba (kao i njegova stranka do sada) podržati izmjenu MPO zakona a naš je zadatak potruditi se da naša stvar bude jedna od prvih na redu.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ovo nije Amerika, niti Franskuska. Naš zdravsteni sustav je neodrživ i pitanje je do kad ćemo još imati pravo na tih 6 besplatnih postupaka. A što se tiće gubljenja vremena na VV možeš se Babel zapitati a zašto onda uopće gubimo vrijeme u Hrvatskoj kad ne valja iz temelja. To je svačiji osobi izbor. Ja ostajem na VV i nadam se da će novi i perspektivni šef odjela humane reprodukcije napraviti da VV opet bude najjača MPO kuća. Vjerujem u to.
    Ja ti mogu samo od poželjeti da što prije ostaneš T i da na što jednostavniji način prihvatiš činjenicu da netko "baca tvoje js" te da što mirnije primiš informaciju kad ti kažu što su ti sve ubrojili u tih 6 postupaka.

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Hvala ti Babel

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Gala, pun ti je inbox.............

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Nije više

amariya avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Upravo sam dobila informaciju da je na VV velika gužvetina.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I ja sam se cula s prijateljicom koja je danas bila na transferu, 11 ih je bilo sve skupa za punkciju i transfer.Nadam se da transferi budu uspjesni!Curke ~~~~~~~

amariya avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Prijateljica od 8h čeka na pregled, pa do sad još nije stigla na red.

king avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

pozdrav svima!
    Nova sam na forumu....i vjerujem da će već sljedeći tjedan biti više trudnica na VV.

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Da danas je bila gužva..
    mislim četiri pet punkcija , četiri transfera i dvije inseminacije i naravno hrapa novih cura..

Reni76 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Danas sam bila na transferu i gore je bila gužva.
    Što se tiče klime na VV-u, ona je super.
    Što se tiče dr. A, samo ću vam reći da sam do sada prošla Petrovu (doktor koji me je liječio je ljigavac), Maribor (iz njega nisam pokupila ništa pozitivno) i na kraju VV. Dr.A mi je jedini uspio doći do transfera. Jeste mlad, ali mislim da se super snalazi, a i znate da u MPO-u treba i velika doza sreće. Ja ga iskreno volim i cijenim i znam da ćemo uspjeti.
    I da, od kako je otišao dr. L i biologica za koju sam čula da ga nije baš nešto mirisala, kao da je postao sigurniji u sebe.
    A što se tiče nove ginekologinje, meni se sviđa, samo joj treba praksa, kao i svima nama u našim poslovima.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Sretno svim curama na VV i da se novi tim sto prije uhoda
    Ja ipak jos ne mogu prezaliti odlazak dragog dr. L, pa sam ipak odlucila mijenjati kliniku

Maybe baby avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    258

Početno

Evo i ja sam danas bila na VV..Uzimala sam Femaru i daans mi je dr. A radio uzv i nema ni jednog folikula Ali dobro...bude bolje. To mi se i prije dešavalo s klomifenom kada mi ga je još moja soc.gin.davala.
    Nego da vas pitam...Ja sam danas morala donijeti uputnicu za inseminaciju, danss mi je dr. napravio uzv i rekao da dođem opet u četvrtak ali ništa nije napisao za uputnicu, da li vrijedi još ta na kojoj piše AIH ili koram po novu?

capka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

I ja sam danas odgulila maratonsko čekanje na VV.. do iza 14h da uopće uđem u sobu,pa vađenje krvi,pa pikanje..pa..To je bila gužva! Slažem se s pohvalama koje je reni 76 napisala za doktora. Lijepo je bilo gledati sreću cura koje su dogurale do transfera i svima puno sreće ~~~~~~~~

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

tikica_69 svatko ima pravo na izbor.. I svatko zna zašto je nešto ili nekog izabrao..
    To su jako važne odluke i mislim da je svaka od nas po sto puta sve pretresla u glavi, pa na kraju izabrala..
    Tako je bar bilo kod mene!!!
    Posljednje uređivanje od Šiškica : 08.11.2010. at 20:01

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj capka prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam danas odgulila maratonsko čekanje na VV.. do iza 14h da uopće uđem u sobu,pa vađenje krvi,pa pikanje..pa..To je bila gužva! Slažem se s pohvalama koje je reni 76 napisala za doktora. Lijepo je bilo gledati sreću cura koje su dogurale do transfera i svima puno sreće ~~~~~~~~
    da, bilo je baš lijepo vidjeti vesele cure nakon transfera! čak poneke nisu imale ni gdje sjesti, ali to ih nije omelo da budu dobro raspoložene!
    doktor je radio sto na sat, i neprestano sa smješkom na licu!

sestre i dalje odlične!
    velika gužva!

da pitam: jel problem ako sam prvo dobila gonal , a onda vadila hormone?zar ne treba obrnuto?

imala sam potpuno drugi ritam

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Curke,pa koliko nas je danas bilo gore?
    P.S. Ja sam ona sa djetetom

tulipan83 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Da se i ja javim, krenula sa stimulacijom u subotu i s velikim optimizmom idemo dalje.
    Snjeska, bilo nas je dosta iako sam kratko bila ( imala sam srecu pa me dr pozvao odmah nakon sto sam dosla ) a krv ovaj put nisam vadila pa bila gotova u pet minuta.
    Opet gore u četvrtak.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

svim curama u postupku, SRETNO ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Snjeska prvotno napisa Vidi poruku
    Curke,pa koliko nas je danas bilo gore?
    P.S. Ja sam ona sa djetetom
    bilo nas je punooooooooo.....

nana1976 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Evo cure da se javim. Transver sam imala u četvrtak i od tada ležim i mirujem i nisam se javljala. U četvrtak ja bila gore gužva kako sam vidjela dosta novih cura i bilo je 3 transvera, 6 punkcija i 1 AIH. Meni je na transvetu bila nova dr. ali naravno nije ona radila samo je gledala. I bila je i nova mlada biologica naravno sve je to pratio dr.Kniewald i svima skoro govorio kako da se radi.
    Što se tice ostale teme koju sam procitala necu komentirat svako zna svoje.
    Svima koji ulaze u postupak želim SREĆU kao i sebi samoj da postanem trudnica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj nana1976 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo cure da se javim. Transver sam imala u četvrtak i od tada ležim i mirujem i nisam se javljala. U četvrtak ja bila gore gužva kako sam vidjela dosta novih cura i bilo je 3 transvera, 6 punkcija i 1 AIH. Meni je na transvetu bila nova dr. ali naravno nije ona radila samo je gledala. I bila je i nova mlada biologica naravno sve je to pratio dr.Kniewald i svima skoro govorio kako da se radi.
    Što se tice ostale teme koju sam procitala necu komentirat svako zna svoje.
    Svima koji ulaze u postupak želim SREĆU kao i sebi samoj da postanem trudnica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

držim ti fige!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •