-
Moj (bivsi) doktor ovako kaze o tome: http://www.ivfauthority.com/2009/07/...f-outcome.html
koristenje kontracepcije prije stimulacije moze utjecati na regrutiranje folikula, OSIM ako se par dana na kraju kontracepcije, a prije ciklusa stimulacije, ne koristi supresija poput suprefacta (tj. GnRHa). (Suprefact ili decapeptyl ili neki drugi GnRH agonist izazivaju povecanje FSH-a, na nekoliko dana, koje regrutira folikule.) Ako se ne koristi neka supresija na pocetku, odgovor na stimulaciju moze biti odgodjen (tj. stimulacija traje duze) ili losiji (dobije se manje folikula). Znaci, po njemu, kontracepcija prije protokola s cetrotidima bi bila losa ideja jer se to regrutiranje antralnih folikula u tom slucaju ne desi. To on vjerojatno misli jer je bila jedna studija iz 2007. koja je nasla da nema razlike u stopi trudnoca, ali ima u duljini stimulacije i broju dobijenih j.s. kad se koristi kontracepcija prije ciklusa s cetrotidima.
Jedna studija iz 2009. (ali vrlo mala, 30/tak pacijenata u svakoj grupi) kaze da je kontracepcija prije cetrotida za lose respondere DOBRA, i da smanjuje kolicinu lijekova (a objasnjenje je da losi responderi imaju visoki FSH uvijek i zbog toga neujednaceno regrutiraju folikule i zato se cesce dobije dominantni folikul, a da u tim slucajevima sniziti FSH kontracepcijom u ciklusu prije stimulacije ujednaci folikule na startu ciklusa.)
-
ma ja sam dobar responder, bar sam bila , a spominjao je dr A da će možda od 8. dana uvesti nešto i da ne treba suprefakt, e sad šta je to i za šta, nemam pojma!
krv sam vadila kasnije jer mi je dr valda od pregršt mojih pitanja smetnuo s uma reći da vadim pa sam već bila vam Zagreba kad me sestra zvala na mob da se vratim u bolnicu i izvadim krv
još mi je bilo u čudno kako to da ne treba vadit krv, al ajd, bilo mi je štošta čudno, pa....jedno čuđenje manje više
ovo o svim ovim hormonima šta mi pričate , nemam pojma šta kako treba biti ! idem u petak gore pa ću vidjeti! moram doktoru naglasit da sam vadila hormone nakon gonala, nbe znam šta će reći...
prije 6 godina krenila sam sa suprefaktom 2. dan ciklusa, koristila ga do punkcije i počela sa gonalima 3.dc po 1.ampula. sad ih u startu imam 3 bez suprefakta.. vidićemo...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma