E pa djevojke moje napravila sam sve pretrage idemo redom HSG,mikrobiološke,krvne (hormonske i druge), probali smo klomifen (reakcija odlična bez uspjeha), štitnjača uredu, sumnjalo je njih 2 u PCOS i to se uspostavilo da nije, šopala me jedna dr. sa kontracepcijskim skoro godinu dana kao da se smire hormoni i bude redovita ovulacija ( to je bilo u početku- danas sam pametnija i znam da to uopće nije trebalo jer ja imam normalne ovulacije- potvrđeno ultrazvučnim praćenjem)
pratilo se ultrazvučno i rast folikula i sve fino uredu.

MM nakon 3 godine mojeg mučenja poslali na spermiogram i on bio uredu, pa ga poslali opet da provjere i opet bio uredu, pa smo čekali da se desi prirodna trudnoća jer nama ništa nije (veli dr.) onda opet slali MM na spermiogram- e sad u granicama je ali ponoviti vele oni... o.k. ide MM ponovo na spermiogram.. kad oni pišu katastrofa nema progresivnih spermija u uzorku nađen jedan... mi u šoku... vele vaditi bakteriološke u uzorku ponovo... sigurno su bakterije... nisu bakterije... al vidi vraga spermiogram ponovljeni je dobar...

I tako ni ja sama neznam koliko se MM družio sam sa sobom u onoj komorici, ali uzevši u obzir koliko je to puta bilo otišla nam je jedna cijela godina samo na to.

Tak da se razvlači već 5 godina, jer na svaku pretragu je trebalo čekati i normalno nisu me poslali odmah napraviti sve pretrage nego naruči se pa čekaj pa se ponovo naruči itd.. a da ne spomenem da i dr idu najmanje 2 puta godišnje na godišnji pa blagdani pa bolovanja...

Možda za 5 godina dođem i ja na red za neki oblik potpomognute oplodnje- no do tad mi i biološki sat lako otkuca...