ValaMala, ja sam imala TSH između 3 i 4,3, kako kada, vađeno u par navrata. Iako su mi i dr.A. na VV-u i dr.Vlaisavljević u Mariboru i dr.Reš u Ljubljani stalno ponavljali da je to ok TSH nalaz jer je još uvijek više-manje u okviru referentnih vrijednosti, mene je to konstantno kopkalo. Na kraju sam prošle godine u ovo vrijeme uspjela zatrudniti, ali sam imala missed ab. u 8tt. Nakon spontanog sam otišla kod dr. Radončića u polikliniku Vili da mi da preporuku za dalje, a on meni gleda nalaze TSH i kaže da, iako je unutar referentnih vrijednosti, da mu je malo previše čudan i da previše šeće gore-dole. Poslao me izvaditi antitijela štitnjače, a kad ono, antitijela u nebesima. Dijagnosticiran mi je hašimoto hipotireoza, a dr.Radončić je mišljenja da sam vrlo vjerojatno zbog toga izgubila bebu. Od tada sam na terapiji za štitnjaču.
Dakle, savjet mene kao nekoga tko je na žalost već svašta proživio u mpo-u: ako te imalo kopka, odi to provjeriti prije nego bude prekasno. Na VV-u nisu toliko osjetljivi na TSH s tvojim vrijednostima, zato ti je moj savjet da odeš do dr.Radončića jer je on jedan od rijetkih dr.-a u Hrvatskoj koji je mišljenja da TSH za nas u mpo-u treba biti do 2. Nemaš što izgubiti (osim nešto kuna za konzultacije), a možeš puno toga dobiti.
Za više informacija ti i ja, kao i ostale cure, predlažem da detaljnije proučiš teme o hormonima štitnjače.