Vala ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za punkciju
Vala ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za punkciju
pozz cure!
Ja sam nova u svemu pa imam par pitanja!
Idem na VV kod dok.A.
Situacija je sljedeća, ja imam policistične jajnike(bez nekih simptoma istih) mm oligoasthenoteratozoospermia!
Bila ovaj mjesec 3dc vadila hormone sve uredno-nikakva terapija. Dobila upute da odemo izvadit krvne grupe, anti hiv itd. i da obavimo pravno i psihološko savjetovanje. Termin za ivf je 4 mjesec!
E sad mene zanima,moram doći opet sad u 3mjesecu 3-5 dam ciklusa, zašto opet?
Dali ovo 4mj.ivf znaći da odma idem sa stimulacijama ili kako to ide!
Nije mi radio nikakve druge pretrage, pitao za papu i briseve ja rekla sve uredno on to napisao i ništa više!
Zaboravila sam napisati, endometrij mi je danas bio 8mm, to je 12dc i pitala sam dr. nije li to pretanko, ali on je rekao da će to još sigurno zadebljati do punkcije, pa transfera, te da je imao nedavno jednu trudnoću s 5mm endometrijem. Nadam se da će biti ok. Cikla mi je svakodnevica i ananas, grejp, no ipak je klomifen napravio svoje, prošli mjesec je bio 10dc 9mm...
nebrini na dan punkcije lako ubaci estrofem ako bude problem s endometrijem
Stvarno? Čula sam nešto za estrofem, ali nisam znala da se može koristiti tako kasno u postupku
Mrak. Sad još jedno bedasto pitanje. Jel to isto injekcija ili su tablete?
Pirica ti je sve rekla![]()
Vala, 8 nikako nije premalo, 7, 5 je donja granica, al saasvim je prihvatljivo, inače, bilo je trudnoća i sa manje mm, i cure su ti dobro rekle za estrofem (al neće trebati).
Vala ne razmišljaj o glupostima i opusti se. Dobit ćeš po guzi od mene. Znaš da će sve dobro ispasti. Ne se sekirati,ccc.
eva133 sorry ali bolje da Vala pita sve sto je interesira...po meni je tako bolje nego se pustiti filingu nosikiriki..ja sam bila na VV i dobila curicu i opet ću tamo ali su cure s foruma zasluzne minimalno 50% sto smo uspjeli jer dr nekad previdi neke sitnice koje cure mogu ukazati...
Ružo da li si radila možda testić u međuvremenu?Kako se osjećaš?
Hvala curke, ja sam jedna velika pitalica, već me dobro znaju i dr. A. i sestre i dr. Kniewald. Ne dam se ja, sve isprepitam, a ako mi nije jasno, onda pitam ponovo. Moje tijelo, moja bebica, ne dolazi u obzir da nešto ne razumijem što je važno. A istina je da sam toliko naučila ovdje, toliko podrške, topline i utjehe dobila, ma to je bez cijene...![]()
laky po postovima kužim da si tu šta bi s kavicom???
tu sam moze kava malo mi je Lu bila prehlađena pa se nisam javljala![]()
Hej cure, izgleda da imam candidu (gljivičnu infekciju) i užasno se bojim da će to spriječiti sutrašnju punkciju? Što mislite, ima li koja iskustva s tim dok je bila u postupku?
Joj nadam se da si u pravu, stvarno bi me to ubilo u pojam
Stavila sam jučer i danas vaginaletu plymicol. Što misliš, jel da stavim i noćas, pa ujutro istuširam rodnicu prije nego krenemo na punkciju? Ili da ostavim na miru noćas?
Cure može mi koja objasniti, zašto se kod inseminacije vadi beta 15 dana poslije inseminacije, a kod transfera isto manje više 15 dana?? recimo da su to tri dana razlike, mislim transfer i inseminacija bi se računala kao dan punkcije. zašto se onda kod inseminacije ne vadi recimo 18 dana??? nadam se da nisam iskomplicirala, al zanima me
Da, čudno je to i razlikuje se od klinike do klinike. Ja sam betu vadila 17dan nakon et.
Istina, ali evo iz mog stajališta, možda bi rađe da sam vadila betu recimo danas umjesto u utorak. ako bi bila trudnoća bar bi bio veći broj, a ako ne bila bih sigurna da je biokemijska. a sad ću se mučiti do ponedjeljka i na kraju će biti biokemijska (nemojte me krivo shvatiti, želim ja da bude trudnoća i previše. ali se bojim opet biokemijske)
Ja sam upravo u procesu pretraga, pred postupak na VV. Prije 10ak dana sam bila kod doktora A. sa nalazom briseva na kojem piše da imam Candidu non albicans. Pitala sam ga kako ću to liječiti... na što je on odgovorio da će mi moj ginekolog dati lijek, no i da ne izliječim da njemu to apsolutno ne smeta za postupak.
Nadam se da ti je sada lakše![]()
Ja mislim da ja onda imam neke jako loše testove
Ma baš me briga, ionako će završiti u smeću
zna li koja dal se sastojci štoperice(prah i tekućina) mješaju pa pikaju?ili???
Joj curke, kako me pere trema pred punkcijom sutra... Naravno, strah me koliko će boljeti, ali primila bih bilo kakvu bol, samo da bude jajnih stanica (ma bar jedna) i da dođemo do transfera! Onaj osjećaj nakon punkcije kad ležimo sve zajedno u onoj sobici prije sale i čekamo da dr. dođe i objavi koliko je koja dobila stanica... joooooj! Pusa svima i vibrajte curke za mene
Vala, javi se...
Cure, dobila sam mengu jutros. Sad sam zvala vv i sestra me naručila već sutra. Kaže da je u ponedjeljak prekasno. Baš sam sad zbunjena. Neće li sutra ipak biti malo rano? Ali šta sad da radim što je tu je.
Bojim se jer mi je jednom 3.dc rekao da mi je zadebljan endometrij i naručio me za 5.dc. Zato sam malo skeptična.