Da vam se konačno javim, prošla je moja punkcija i opet imam jednu jajnu stanicu. Iskreno presretna sam, jer sam se stvarno bojala da neće biti ni jedna. Punkcija mi je bila jako bolna, premda mi je punktirao svega 4 folikula, 1 na desnom i 3 na lijevom jajniku (no jedan je bio skroz mali, punktirao ga je valjda da ga makne). Ovo na lijevoj strani je trajalo i bilo prestrašno bolno, doslovce sam u jednom trenutku bila u polunesvjestici, sva u znoju... No nakon toga kad mi je rekao da imamo jednu j.s. nitko sretniji od mene!
Da vam malo ispričam kako je to izgledalo s drugima danas na VV. Osim mene je danas bila još jedna cura za punkciju i jedna za aih, te 2 za ET. Na koncu je ova što je trebala imati inseminaciju doživjela totalan šok, jer joj je na ultrazvuku dr. vidio 4 folikula i odlučio se na ivf. A još je jela ujutro burek, pila kavu... možete zamisliti kako joj je bilo.
Ova druga cura je prošli ciklus bila u punoj stimulaciji (40 gonala, pa cetrotide...!) i nije došla do et, ali ju je A. uzeo ovaj mjesec opet u stimulaciju jer je rekao da pošto jajnici već ionako i dalje rade, da želi to iskoristiti. Danas su joj punktirali 2 folikula i dobila je 2 j.s. Prošli put su joj isto bile 2 (od 7 folikula) ali se nisu oplodile.
Ova curka koja je trebala na aih je s punkcije izašla totalno jadna, nije bilo ni jedne jajne stanice. Tako mi je bilo teško zbog nje... ma užas jedan. Još je gore jer su i ona i muž "zdravi", pokušavaju 3 godine i ništa. Znam točno kako je ići na prvi ivf s ogromnim pitanjem u glavi: Imam li ja uopće jajnih stanica? Mislim, čak da danas i nije bilo, ne bi me totalno ubilo u pojam, jer je prošli put bila jedna (tipa, ako je bila jedna, bit će opet). Ali zamislite kako je njoj negdje sada...
Bilo je jako zgodno s transferima, dr. po novom radi sve transfere uz ultrazvuk i curama printa slikice malih embrija tek stavljenih u maternicu. Zamisli kako je to zgodno ako zatrudniš, pa imaš taj trenutak, baš predivno!
Sad ono teško iščekivanje, strah i nada hoće li se mrvica oploditi, pa onda dijeliti... Sutra zovem dr. Kniewalda oko 10 da saznam je li se oplodila. Ipak, beskrajno mi je drago što je et u ponedjeljak, ipak je to tri dana i bolje će se vidjeti kako stvari napreduju.
Curke vibrajte za tulum svih tuluma u labu!