pirica ima da ga i užicaš
Koji ti je dan ciklusa?
pirica ima da ga i užicaš
Koji ti je dan ciklusa?
Čini mi se da na vv nekako brže ide nego u drugim bolnicama. Možda se varam ali tako mi se učinilo. Ne kužim to s brojevima u drugim bolnicama. Ovo je puno bolje. Ovisno o tvoj slučaju te naruči.
Pirice sretno sutra.
Mislim da nećeš ići uzalud. S doktorom se da dogovoriti.
Slažem se s tobom, eva, nema ovih beskrajnih čekanja i brojanja koja sam na listi koja sam na listi. Mislim. što ako konačno dođe tvoj broj, a ti si u teškoj gripi ili ispadne loš bris... individualan pristup je zakon
On, jao Eva, a tvoj muž?! Zar je do toga došlo????![]()
Ha, ha, ha znala sam da ćeš tako reagirati.
U neku ruku on će nas sve oploditi. Naša djeca imat će istog tatu. Istina, ne biološkog.
Hahahaha, perverznjačo![]()
(što bih ja bez tebe da me nasmiješ?)
Posljednje uređivanje od ValaMala : 07.03.2011. at 23:00
Nemojte mislit da oni ne djele isti smisao za humor
Jednom smo ja i MM prije xy godina upoznali jednu obitelj na ljetovanju, i sad se predstavljamo, pričamo što tko radi, a on kaže "Ja pravim djecu", a mi, naravno, MPO doktor.
![]()
Posljednje uređivanje od sweety : 07.03.2011. at 23:03
sweety, mislim da mi s čudesnom dječicom - ili čudesnim mrvicama u nastajanju - imamo poseban smisao za humor... pa i moramo imati, tko bi normalan ostao kroz sve ovo (osobito beskrajna čekanja, čekanja i opet čekanja...)?
ValaMala, ajd pliz, ako ti nije problem, kaži koliko je ovaj terato kod TM? Koliko postotak morfoložki dobrih? Može i PP ako želiš.
Mi imamo AT + još moj manji zbrčkitis.
Pa zbrajam iskustva da se bolje pripremim za konzultacije.
pirica sretno na današnjem dogovoru!!!
Pirice, utrići mogu pomoći....
sweety, iskreno ja više ne znam što točno ima mm, ali probat ću ti reći ono što znamo
Radili smo 3 spermiograma u Petrovoj u razdoblju od 6 mjeseci. Prvi nalaz je bio najgori, oligoasthenoterato, drugi je bio bolji, asthenoterato, a treći, sad u 1. mjesecu je pokazao terato.
Što se tiče postotaka, na tim nalazima od 30% 1. put 7%, 2. put 8%, a ovo zadnje 10%.
Sad slijedi ALI.
U rujnu prošle godine je m radio spermiogram na VV i androlog je napisao: "Volumen ejakulata, broj spermija i nihova morfologija uredni, pokretljivost spermija bitno smanjena.
Sada u veljači je m bio ponovo na VV kod istog androloga i radio spermiogram, no nalazi bi trebali biti svaki dan, pa ću ti moći reći više. Ono što je androlog objašnjavao mm je da ako se morfologija jednompokazala urednom, onda je ok i objasnjavao je da vv i Petrova imaju malo drugačije dijagnostičke tehnike.
Uglavnom, ono što je mm koristio nakon prvog lošeg nalaza je bio Bioastin, multivitamin Centravit i dosta bućinih i suncokretovih sjemenki. Sad ćemo preći na jedan preparat koji se zove Pycnogenol i koji navodno jako puno utječe na morfologiju.
Kakva je vaša situacija?
Pozdrav i puno sreće
Cure, ja nemam dobrih vijesti.
Danas je bila 2.folikulometrija-moj glupi folikul je samo 13mm, što je premalo.
Doktor se isto čudi. Kaže da ih je kao prvo trebalo biti više, a kao drugo da je ovaj morao narasti.
U subotu idem na 3. folikulom.,a onda ćemo vidjeti. Za sada idem na aih, ali može se desiti da ne idem uopće, ako ovo čudo ne naraste.
Pirice drago mi je što smo se upoznale i pročavrljale.
Drži mi se.
eva, žao mi je. Držim fige da malac naraste. S druge strane, sada je barem sigurno da više nećete pokušavati slabe stimulacije i da su aih-ovi prošlost, a to je super.
sweety, 22% pokretnih ukupno, misliš progresivno pokretni + razred B + razred C? To mi se čini dosta malo, no naravno, nisam doktor i nemam pojma od kuda je tvoj nalaz. U zadnjem nalazu mm je imao 44% progresivno pokretnih i po 10% B i C razreda pokretljivosti i 36% nepokretnih. Ako se liječite na VV, savjetujem ti da tm ode andrologu (dr.Čolak, na istom katu gdje smo i mi, na onom prozoru se može naručiti), pa da s njim razgovara o nalazu, a odmah će napraviti i novi
Joj Vala nadam se da je s tim gotovo.
Sljedeći postupak, mislim da će biti turbo stimuliran.
Žao mi je što je ovo možda propalo, ali hvala Bogu iza mene je.
Još subota i onda ću konačno znati na čemu sam.
evo i mene, enivej ostalo je malo cisti po desnom jajniku od stimulacije i trebao bi proći još jedan ciklus aliiiii 3dc kad bi trebala doći će najvjerovatnije bit u Splitu i radi 2 dana bi mogla popušit cijeli ciklus grrr, cijeli dan si gruntam i došla sam do zaključka da bi ovaj momentalni trebala produžit za par dana, ali ne znam kako i onda mi onaj na kraju travnja neće propast, uhhhh
eva ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za subotu
Vala kad pada testić
Jeste uspjele saznati kako dr. radi oko Uskrsa ?
Posljednje uređivanje od Šiškica : 08.03.2011. at 19:23
pirice, ako želiš produžiti ciklus, probaj s utrićima, ja bez da prestanem s njima nikada ne prokrvarim... samo ideja, nadam se da ti se neće baš tako poklopiti - to je koma, tako je meni 1. planirani aih propao zbog toga što se cijela stvar poklopila s Božićem...
Za test, luda sam, nemam pojma... skoro da ga ne bih radila da se još malo nadam, a onda ja nisam tip koji se može oduprijeti takvoj napasti...
Kupila sam danas GraviGnost Ultra, to je navodno najosjetljiviji test na našem tržištu, detektira već 10 jedinica HCG-a u mokraći, dok ostali svi oko 20-25 jedinica, dakle 2 puta je osjetljiviji. Sutra mi je 9dpt i jednostavno nisam pametna da li da sutra pokušam s jutarnjom mokraćom?
Eva, ja sam ti svaki put imala AIH 16.-17.dc i išla sam uvijek po pet puta na folikulometriju, drL je samo komentirao "mi se krećemo puževim korakom", i svaki put je bilo upitno što će biti, i na kraju je uvijek bilo bum dva, a jednom i tri, tako da nemora biti da ovaj postupak propada.Pila sam klomifen 2x1 do štoperice, i to od 3dc.
Pirice nadam se da će ti se ovaj fakat i produžit, ali na dulje vrijeme.
M i D i ja se nadam da će u subotu biti sve ok.
Malo me to živcira jer je u prošlom ciklusu bilo sve ok. Dr. kaže da je sad trebao biti bum jer sam i prošli ciklus bila u postupku.
Ja sam sad pila 2 dana po 3, a 3 dana po 2.
Kada obično prokrvariš? Ja bih krenula nekih 5 dana prije nego inače prokrvarim i drmala cijelo vrijeme (bar 3x2), ali fakat nisam pametna. Možda da zvrcneš kojeg ginekologa ako imaš nekog kome vjeruješ? Koliko dr. nema? Zašto ne razgovaraš s njim o opciji da te pogleda doktorica, tek toliko da kreneš, a on kad se vrati preuzima (naravno, ako nije predugo što ga nema)
Aha, kužim, ako je inače tako dug, možda i nije loše da probaš s utrićima. Gle, od njih doista nema štete, a mogu pomoći da ti ne propadne taj ciklus (neka me netko ispravi, ako sam u krivu, meni dr. upravo nije htio davati nikakvu kemiju kad nikako nije htjela doći menga, nego me uvijek stavljao na utriće 10-ak dana, a menga bi došla neka 3 dana nakon prestanka s njima)
Pirice želim ti sreću u tvom planu.
Želim ti da ti menga kasni i da dobiješ dan kad budeš odlazila iz Splita.
Zašto bi bilo jednostavno kad može zezeti.
Danas je neki takav dan. Vidjela si, ni jednoj od nas 3 nije išlo kako je zamišljeno.
Uvijek stavljala kad god sam mogla odležati bar sat vremena. Ako ne, onda bih popila. No imam baš gadne vrtoglavice kad popijem, tako da to izbjegavam
pirica, počni ranije, možeš polako i sad, 3x1 pa 3x2.
Ja od danas u postupku, primila gonal u 12 i sutra bih trebala drugi u 10 al sam sada skuzila da mi i gin. i dr. opce prakse rade popodne, koliko je vremenski rok izmedju dva pikanja ????? I jos nesto, dobila dvije ampule i dva praska dal ide sve to ?????
pikanje bi trebalo bit ako ne svaki dan u isto vrijeme onda bar približno isto
sestre ti nisu objasnile kako ide pikanje??
evo ima i tema http://forum.roda.hr/threads/30090-s...anje-injekcija
Posljednje uređivanje od pirica : 08.03.2011. at 21:35
Zasto mi je onda rekao da primim u deset ??? Ako ide svaki dan u priblizno isto vrijeme onda bi mi dr. mogla dat jer radi od pola 1
ja sam menopur prvi put primila oko 10, a dalje sve između 07-08
TOMISLAVA, ja sam bila na injekciji kod sestara kad je druga sestra objašnjavala jednoj curi kako se piknuti. Ona je pitala zar ne bi mogla kod svog doktora ići na te injekcije, a sestra joj je vrlo strogo objasnila da dr. radi jedan dan ujutro, drugi popodne, a da terapiju treba primati u isto vrijeme. nemoj se igrati s tim. par sati je ipak par sati... nauči kako si dati sama
I ja sam okretala glavu ( okrečem i sad kad vadim krv) ali ovo je tako jednostavno i bezbolno, a iglica je tako sićušna da se stvarno nemaš čega bojati
Nije cak ni to nemoguce, ali to je vec za napredne samopikalice...
Ti se kao potpuna pocetnica komotno i bez ikakvih problema mozes piknuti u trbuh. To je ujedno i najbolje mjesto za samopikanje. Za sve ostale detalje i sva moguca pitanja koja ti se mogu jos postaviti predlazem da proucis temu o Samodavanju injekcija za koju ti je vec pirica dala link.
u trbuh draga, u trbuh, pusti ruku, to bi te samo boljelo, a u trbuh ne boli niš, pogotovo ako imaš malo špekića