Stranica 52 od 62 PrviPrvi ... 2425051525354 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,551 do 2,600 od 3084

Tema: Potpomognuta na VUKU VRHOVCU

arizona311 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ovo s NE SLATI se i nama par puta dogodilo. Također poslije razgovora s andrologom i s-gram. I naravno da je još stiglo i na krivu adresu.
    Barem nam kuverta nije otvarana, koma inana.

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

kaj bi bila koma, osim susjeda i debeli dio familije je znao da mi nalaz brisa nije dobar i da trebam antibiotik... ccccc, budale... ali njega i tak više zanimaju moji telefonski računi i izvadci iz banke, hehehe...

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

jao, užas...

Inače, počelo je neko smeđe brljavljenje, ne mogu vjerovati, ovo je prvi put da sam dobila mengu dok uzimam utriće!

nana1976 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ValaMala bez obzira na to samo ti sutra izvadi betu, jer bilo je cura koje su imale normalno krvareje, a bile trudne.

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Vala zbilja, ne mogu vjerovati.
    Mene isto zanima što je ta osoba koja je slala mislila kad je uz adresu napisala NE SLATI.
    Očito je mislila da je to dio adrese

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    jao, užas...

Inače, počelo je neko smeđe brljavljenje, ne mogu vjerovati, ovo je prvi put da sam dobila mengu dok uzimam utriće!
    Pričekaj sa zaključkom.
    Sutra ćeš sve saznati.
    Sretno!!!!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Eva, ja sam sutra gore prije 8 vaditi krv i odlučila sam ostati na VV do 11 kada dr. objavljuje bete. Mm radi, pa mu je nezgodno izlaziti po mene pa natrag itd., a dr. prvo u ordinaciju zove punkcije, pa transfere, a na kraju nas bete. Tako da ćemo se definitivno družiti... Lijepo se naspavaj draga! Sutra je tvoj dan!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Što se tiče moje bete, nemam apsolutno nikakvu nadu. Mislim, ako je dlakavo, ima njušku i 4 noge i kaže vau-vau, onda je pas i to je to. Dakle ako su testovi minus, temperatura opala, dolje spoting ustrajno danas cijeli dan i pojačava se, onda nije trudnoća, menga je! Samo mi je teško sutra prolaziti kroz tu farsu, vađenje krvi, pa čekanje da mi on tužno kaže da ništa od toga sada i da moram na pauzu...

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo bila na wc-u, prava žarko crvena menga 100%. To je to

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ajde, nije to ništa strašno, samo hrabro naprijed... sve to ide u rok službe, teško je i boli, ali ta bol prođe i nova snaga izranja sa svakim novim danom!

napiši nam danas malo kakva je situacija gore...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ValaMala zao mi je

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Curke evo me konačno.

Ipak sam morala vaditi betu, unatoč krvarenju i ona je 2, dakle ništa. No dobro, bar sada možemo dalje. Dogovor je da dođem sada 3dc i ako ne bude cisti idemo u polu-stimulirani ivf. Nadam se da će mi tijelo biti prijatelj i neće razviti neke glupave klomifenske ciste!

Mali izvještaj s VV danas.

Bila je doista velika gužva. Na punkciji je bilo nekih 6-7 cura, između njih i naša Eva. Večina ih je bila iz prirodnjaka ili polu-stimuliranih i tek par stimuliranih, no bila je kod svih neka loša situacija s j.s. Eva ima 1 j.s., presretna je i puno vas pozdravlja. Transfer je u srijedu ako sve bude ok. Osim nje još samo 2 cure su imale j.s. i to jedna iz potpuno prirodnog ciklusa. Ostale nisu imale ni jednu, a jednoj curi su za vrijeme punkcije pukla 2 folikula, tako da su joj napravili inseminaciju.

Jedan od muževa (od cure koja je imala 3 folikula) jadan nikako nije mogao dati uzorak, tako da je bila cijela gužva oko toga. Na koncu uopće ne znam što je bilo s njima. Curi su punktirali folikule, a što je bilo s njim, nemam pojma. Otišao je na 4.kat gdje je kao mirnije, ali ga nikako nije bilo natrag. Dr. Kniewald je puno puta dolazio u čekaonicu i pitao jel se vratio, na kraju je došao i otišao nekud s dr. Kniewaldom... ma grozno sve zajedno...

Bilo je nekih 4-5 transfera, od cijele te gužve doista nisam uspjela pratiti tko što kada kako... U nekoliko navrata je nestalo struje tako da su se svi prepali da neće biti postupaka, ali na kraju je bilo sve ok.

Prije mene su nalaze bete dobile 2 cure i obje su trudnice! Bilo ih je divno vidjeti. Što da vam kažem, iako sam sve znala, rastužila me ta moja nikakva betica... Želim konačno i ja biti jedna od tih cura koje gledam kako se vesele i plaču jer su uspjele...

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Vala drzim fige da sljedeci postupak bude dobitan pa da i ti places od srece, i ja sam bila danas gore na folikulometriji i izgleda da ce punkcija bit u petak
    Posljednje uređivanje od TOMISLAVA : 14.03.2011. at 14:12

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Bok cure,nova sam imam 31 godinu 9 godina u braku i ništa od trudnoće svi nalazi u redu , tako kažu doktori.Naručena sam u srijedu na pregled u VV pa me zanima zna li tko možda hoće li me odmah ubaciti na postupak s obzirom da sam dugo u braku i nije došlo do trudnoće ili sam nenormalna kad je sve u redu pod navodnicima a opet ništa....

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

vala

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj hope31 prvotno napisa Vidi poruku
    Bok cure,nova sam imam 31 godinu 9 godina u braku i ništa od trudnoće svi nalazi u redu , tako kažu doktori.Naručena sam u srijedu na pregled u VV pa me zanima zna li tko možda hoće li me odmah ubaciti na postupak s obzirom da sam dugo u braku i nije došlo do trudnoće ili sam nenormalna kad je sve u redu pod navodnicima a opet ništa....
    Mislim da nece, mislim da ce te slat da napravis razno razne nalaze, hormone,...jesi isla na savjetovanje pravno i psiholosko

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

bok cure može li mi tko odgovoriti samo šta je to polu-stimulirani ciklus?idem u postupak 3.dc i sad ne koristim kontracepcijske tabl. kao za prvi put nego mi je rekao kad dođem da će mi onda dati sve potrebno...

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ne još ništa nisam išla, naručila sam se prvi dan ciklusa pa su me naručili za 8 dan ciklusa na pregled, imam novi papa test uzv, hsg, brisevi su mi stariji malo to ću morat sigurno ponoviti , muž ima spermiogram star 1 godinu i to će naravno morati obaviti sve on ponovno i kod urologa,nisam išla na još nikakvo savjetovanje kod psihologa ali prijateljica mi kaže ona je bila u 1 mjesecu na IVf-u da je išla samo na pregled sa brisevima i muž je išao dati spermiogram dva puta i onda su išli na savjetovanje i dobila inekcije i štopericu i odmah na postupak i evo trudna je dva mjeseca)mene zanima hoće li to dugo trajati koje ću sve pretrage morat ponovno napraviti.....tnx na strpljenju

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

TOMISLAVA, super, petak je brzo, bit će ovo dobitno, vidjet ćeš!

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Popis ljudi za medije - važno!

Dragi naši forumaši i forumašice!
    Trebamo vašu pomoć. Kako bismo se i dalje mogli boriti protiv nepravde koja nam je nanešena ovim zakonom, ali i kako bismo mogli educirati javnost o neplodnosti, ukazivati na probleme s kojima se susrećemo - moramo snaći snage i izaći u medije.
    Kako se takav angažman obično u kratkom vremenskom periodu, često je teško naći nekoga tko bi bio voljan reći par riječi o svom mpo stažu.
    ZATO: Molim sve vas koji ste u mogućnosti i želite na bilo koji način progovoriti o tome da mi pošaljete svoje podatke na pp.
    Nije bitno koliko imate godina, postupaka iza sebe, nije bitna ni dijagnoza ni vrsta postupka, jeste li uspjeli ili ne - bitna je samo dobra volja!
    Možete naglasiti da u obzir dolaze samo anonimne izjave, novinski članci ili ste spremni izaći pred kamere i snimiti prilog ili čak doći u live emisiju.
    Napravit ćemo popis ljudi za medije - samo tako ćemo moći na vrijeme reagirati na upite novinara.
    Svaki vaš glas nam je iznimno važan
    Beskrajno vam hvala za odaziv!

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

U kojoj si ti fazi ako smijem pitati, ja evo sada idem prvi puta u VV na pregled i dogovor.

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

U kojoj si ti fazi ako smijem pitati, ja evo sada idem prvi puta u VV na pregled i dogovor.
    Ja sam sada u postupku za prvi IVF, prije toga sam imala dvije inseminacije u prirodnom ciklusu.
    Ja sam prvi put dosla na VV prije tri godine ali sam imala problema sa povisenim prl-om pa je zato tako dugo trajalo
    Nadam se da ces ti brzo doci do svog postupka

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

morat ćeš napravit papu i briseve (osim ako ih već nemaš), spolne hormone 3dc, testiranje na hiv i hepatitis (ti i tvoj muž), a muž ti mora napravit kod njih pregled kod androloga i spermiogram i kad to sve skupiš krećeš, e da ako nisi radila prohodnost jajavoda možda te i na to pošalje

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

ValaMala,jako mi je žao što nije uspjelo ovaj put,al krećeš odmah dalje,
    pa dao Bog da sljedeći put uspije!

Sretno!

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Evo bila na wc-u, prava žarko crvena menga 100%. To je to
    ValaMala, eto, čekala si me, makar ne svojom voljom, i travanj bu dobitni mjesec, po planu i dogovoru!!! ; ))

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

I ja se nadam da ću brzo doći na red,koliko dugo sam u braku dobro da nisam pukla još, teško mi je muža bilo nagovoriti da krene sa svim tim i da pristane inače bi ja i ranije išla.Nadam se da ćeš uspjeti,želim ti to iskreno...koliko godina imaš i koliko si u braku

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Papu novu imam ali briseve ne, tako da znam da ću ih morat napraviti ali ih se istovremeno i bojim, jer sam prije imala klamidiju....stvarno me strah.Prohodnost sam radila prije 8 mjeseci.S obzirom da sam nova da li si ti već išla na postupak ili tek ideš....

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Znači inseminacije nisu uspjele, nemoj zamjeriti što ja ovako zbrda zdola pišem,ja se najviše bojim briseva jer sam prije godinu i pol imala klamidiju(

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Joj cure ja sam tako nervozna i tako se bojim idem prvi puta, sutra imam dogovoreno oko 10 sati ali samo ja rekli su da MM sada ne mora na pregled, on će valjda poslije mene,ne znam, strah me zato što sam u braku 9 godina bojim se neuspjeha već sam toliko puta proplakala noći ne znam jako sam uplašena....

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Papu novu imam ali briseve ne, tako da znam da ću ih morat napraviti ali ih se istovremeno i bojim, jer sam prije imala klamidiju....stvarno me strah.Prohodnost sam radila prije 8 mjeseci.S obzirom da sam nova da li si ti već išla na postupak ili tek ideš....
    nemoj da te bude strah, ponovi briseve

ja sam "stara" imam djete iz prvog ivf, sad idem po drugo dva postupka odradila i ništa, spremam se ponovo u 5.mj

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

hope31, samo hrabro, draga. Strahove pusti na stranu i nosi se sa svakim problemom kad dođe, nemoj brinuti o njima unaprijed. Brisevi će biti ok, ali ako ne budu, onda ćeš rješavati taj problem prvo, pa onda dalje. Ova cijela priča zaista ide korak po korak i nema požurivanja. Kad ti to kažem ja - najveća nestrpljivica na svijetu - onda možeš uzeti kao istinu.

I znaš, jako je važan i tvoj stav i psihičko stanje. Iako dugo pokušavate, kako i sama kažeš niste još nikada pokušali iskoristiti pomoć medicine i ovo je veliki i važan prvi korak ka vašem djetetu. Zato gledaj na to pozitivno, nemoj se ničega bojati i želim ti da uskoro budeš vesela i bezbrižna trudnica!

A bilo što te zanima, uvijek pitaj, pitaj, pitaj. I to prvo i osnovno svog MPO doktora, a onda i ovdje na forumu jer ima cura koje su puno toga prošle i ovo zaista zna biti riznica znanja i iskustva

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala vam cure na podršci, imat ću ja još sigurno sto pitanja, javim se kad se vratim sa pregleda.....

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ValaMala hvala ti puno na ovako iskrenom odgovoru, javim se kada se vratim sa pregleda.Nisam sve stigla prelistati da li si ti u postupku, u kojoj si fazi?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jučer sam vadila betu i ništa od zadnjeg ivf-a (na klomifenima). Sutra mi je 3dc i idem gore da dr. pogleda kakvo je stanje s jajnicima i ako nema cisti idemo u polu-stimulirani ivf odmah ovaj ciklus. Ti si kod dr. A. ili kod doktorice?

Inače curke, naša Eva je zvala embriologa jutros i saznala da se njena stanica oplodila! Bravo Eva!

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

I ja sam sutra tamo oko 10 nisu mi rekli kod koga idem, možda se i vidimo i upoznamo.....ne znam da li idem kod doktora ili doktorice....bit će sreće za tebe, mora uspijeti....
    Posljednje uređivanje od hope31 : 15.03.2011. at 14:52

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

jajnici moraju biti spremni)

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

bok curke!!!
    Evo mene opet, imam toliko upitnika iznad glave da krenem nebi do sutra završila...
    Bila sam jućer na uzv, dao mi jasmin da krenem pit iako baš nije bilo pravo krvarenje tj nešto je smeđe nije kako bi trebalo bit.Moram se javit sljedeći mjesec 3dc s uputnicom za ivf/icsi, nekakve kapsule i vaginalete...
    mene zanima dali je vama tko šta objasnio, zašto to pijem, šta će se događat, kakav je sami postupak... na moje pitanje njemu da bi voljela da dođem s mužem da nam se sve objasni( jer je m izvan sebe od sve toga) odgovor je bio "bit ćete pravovremeno obavjesteni kad krene postupak" a ja mislim ako danas uzmem jasnim i pripremim sve to za sljedeći mjesec da sam ja već krenula s postupkom ili se varam???
    Ja neznam šta da napravim ipak se tu radi o mom tijelu, o mom djetetu...a ne o pečenju kruha pa ako ne ispadne dobro nema veze!

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ja ne kužim zašto su mene naručili 8 dan ciklusa, a muža uopće nisu naručili na nikakve preglede, iz vukovara sam pa ko zna koliko puta ću morati dolaziti ali nije mi ni to problem, ne znam da li oni tamo mogu napraviti briseve i ostale pretrage???

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ja ne kužim zašto su mene naručili 8 dan ciklusa, a muža uopće nisu naručili na nikakve preglede, iz vukovara sam pa ko zna koliko puta ću morati dolaziti ali nije mi ni to problem, ne znam da li oni tamo mogu napraviti briseve i ostale pretrage???
    Eto to je to, niko ništa ne govori! Nije ti problem doći ni 50puta kao i nama svima ali zašto da dolaziš toliko puta ako to možeš sve odjednom obavit.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

hope31, dr. je vjerojatno pogledao spermiogram tvog muža, ako si ga imala u nalazima? Ako je spermiogram loš ili tvoja dijagnoza takva da morate na ivf ili icsi, onda ti možda muž i neće ići na pregled kod androloga gore. Na dan punkcije tm će dati spermu i tada će biolozi vidjeti kakva je konkretna situacija s tim uzorkom. Nakon što tebi naprave punkciju, j.s prolaze proces oplodnje.

Hoću reći da muškarci ne prolaze nužno pregled kod androloga, valjda je to ovisno o situaciji, prijašnjim postupcima, dijagnozi i nalazima koje već imate.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

lady25, nažalost tako je kako si i zaključila, nitko te neće posjesti i nadugo i naširoko ti sve ispričati i objasniti, kako bi trebalo, osobito nekome tko prvi put kreće sa cijelom pričom. Ne opravdavam to, no ipak postoji razlika u državnim bolnicama, gdje je gužva i kod privatnika gdje za jako jako puno love, za isti postupak dobiješ još i puno više vremena za razgovor i tetošenje.

Vidjet ćeš s vremenom da će dr. odgovoriti na sva tvoja pitanja, no ti se moraš postaviti tako i pred njim. Ne mislim bezobrazno, nego sjedi i pitaj stvari koje ne razumiješ dok ti se ne objasne. Ako misliš da ćeš zaboraviti nešto, zapiši. Ja apsolutno sve uvijek pitam što mi nije jasno i moram reći da sam uvijek dobila odgovor (i nije kao da će te izbaciti iz ordinacije ili ti reći da ti neće odgovoriti).

Što se tiče yasmina, puno cura uzima kontracepciju u ciklusu prije postupka, između ostalog i da se spriječi bilo kakva mogućnost trudnoće, ali mislim da ima još neki razlog, možda ti odgovori netko tko je pio.

Ako sada kreneš s yasminom, to ne znači nužno da si krenula u postupak (u svakom slučaju to se ne računa u onih 6). 3dc ćete se dogovoriti o stimulaciji i svemu i tada lijepo uđi s mužem i razgovarajte o svemu što vas zanima. Nakon toga će tm izaći da te dr. pregleda. Ukoliko imaš neke sumnje u vezi svega ovoga, lijepo kreni s yasminom kako ti je i rekao, ali sutra nazovi sestre i naruči se kod njega odmah za preksutra, uđi unutra i razgovaraj.

I šaljem ti pp

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Lady25, izgleda da ti još ne mogu slati priv. poruke, valjda dok te administratori ne odobre, obično prođe neko vrijeme.

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja sam pila kontracepciju prosli mjesec, dr. je rekao da je to zato da se smire jajnici, kad sam mu ja rekla da mi nisu bas "sjele", on ce meni na to da su njemu napravile sta su trebale
    Od 3 dc smo i mm i ja pili antibiotik svaki dan po jedan i tako 5 dana, i ja sam dobila vaginalete 10 kom svaki dan po jednu za dezinfekciju rodnice i to je to

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

hope31, imaš pp. Svakako ćemo se vidjeti sutra, javi mi se obavezno!

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

meni još nitko nije odg.šta je to polu stimulirani postupak pa bi molila ak je netko u tome da mi odgovori.i ja sam pila u prvom postupku yasmine ali sad ne pijem nikakve tablete nego mi je samo rečeno doći 3 dc. jesam li možda krivo skužila doktora nešto?molim vas odgovorite mi
    Posljednje uređivanje od majalena : 15.03.2011. at 19:17

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ValaMala poslala sam ti poruku na pp...vidimo se svakako

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj majalena prvotno napisa Vidi poruku
    meni još nitko nije odg.šta je to polu stimulirani postupak pa bi molila ak je netko u tome da mi odgovori.i ja sam pila u prvom postupku yasmine ali sad ne pijem nikakve tablete nego mi je samo rečeno doći 3 dc. jesam li možda krivo skužila doktora nešto?molim vas odgovorite mi
    majalena polustimulirani postupak obicno podrazumijeva Klomifen tablete od 2. ili 3. dc koje se piju 5 dana i onda se na to u narednih par dana dodaju injekcije Gonala ili Menopura (i mozda jos Cetrotide). Polustimulirani se naziva zato sto se ne ide s punom stimulacijom, nego s blazom kombinacijom i dozom lijekova.

Dakle ne brini nista kada odes 3. dc sve ce ti doktor reci. Sretno u postupku!

kiša avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

evo cure da i ja javim da nisam radila betu nego ponovila test koji je bio naravno negativan
    ali ništa idemo dalje
    Valamala žao mi je za tvoju betu, ali mi je baš drago da si uspila odmah ući u postupak, želim da ti to bude zadnji i dobitni, ja ću se malo odmoriti, ipak sam bila u punom stimuliranom postupku

nove cure želim vam puno sreće i strpljenja

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Što se tiče yasmina, puno cura uzima kontracepciju u ciklusu prije postupka, između ostalog i da se spriječi bilo kakva mogućnost trudnoće, ali mislim da ima još neki razlog, možda ti odgovori netko tko je pio.
    Nisam pila, no nasla sam slijedece, mozda nekome pomogne u odgonetanju zasto trebaju piti kontracepciju:
    Na stranici neplodnost.hr pise slijedece:
    Svim protokolima ponekad prethodi terapija kontraceptivima kroz 1-2 mjeseca, da bi se smanjila mogućnost ciste na jajniku prije početka postupka, i radi tajminga postupka.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja sam pila kontracepciju, iz razloga da se smire jajnici i da se u idući ciklus ne prenesu hormoni iz tog ciklusa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •