Evo me, gotova punkcija. Bila je jako jako bolna, no doktor je bio brz i doista nježan, a sestra Goga anđeo kakvog nema nigdje, bez nje bi to bilo pakao. Jako sam sretna jer imam 7 jajnih stanica i oplodit ćemo 3. U ponedjeljak je transfer i nadam se da će se lijepo oploditi.

Bilo je 6 cura na punkciji i sve smo imale dobar rezultat, par ih je imalo po 6 js, jedna 5 js i ja 7, no večina je bila na doista jakoj stimulaciji.
2 curke su imale transfer, jedna je sada bila u prirodnom ciklusu i dobila 1 js, a odmrznuli su joj tri iz prošlog, od kojih je jedna preživjela odmrzavanje, oplodila se i na kraju su joj vratili te 2 (1 iz prirodnog i 1 odmrznutu). Drugoj curi su vratili isto 2 embrija, no ona ima dosta nezgodnu situaciju. Ona je 78. godište, no hormoni pokazuju da je u predmenopauzi, pa na nekim doista nenormalnim dozama menopura i gonala dobiva svega par folikula.
I bila je jedna inseminacija.

Koliko sam shvatila, u zadnje vrijeme umjesto brevactida, cure dobivaju decapepty. Malo sam proučavala jučer i našla nekoliko istraživanja koja su pokazala dosta veliku uspješnost kod uporabe dec. umjesto hcg štoperice, osobito kod žena s pcosom, u riziku od HS.

Nakon punkcije smo dobili i pola brevactida i od sada sam na cefaleksinu i utrićima. Eto, toliko od mene i pozdrav svim curkama koje su danas bile borci sa mnom. Ovu punkciju je doista trebalo preživjeti...