cure dosta vi plaćate klomifen. ja sam ga kupovala nedavno u ljekarni na dolcu 9, i jedna kutija košta 105 kn, a kad sam uzela dvije odjednom bilo je ispod 200 kn, zbog popusta na količinu, samo da znate
cure dosta vi plaćate klomifen. ja sam ga kupovala nedavno u ljekarni na dolcu 9, i jedna kutija košta 105 kn, a kad sam uzela dvije odjednom bilo je ispod 200 kn, zbog popusta na količinu, samo da znate
Klomifen koji na HZZO popisu osnovnih lijekova je Belupov, ali ga je Belupo prestao proizvoditi. Još ga se negdje navodno može naći u zalihama u ljekarnama i dobiti na recept, ali ja nisam uspjela. Po ljekarnama se uglavnom može naći samo strani klomifen (njemački, talijanski...) i cijene mu se kreću od stotinjak kuna do nekih 150 kn. Vidjela sam da dosta cura bez problema i povoljno kupuju lijek u Bosni, ali ne znam koji je proizvođač. Ono što možeš napraviti je tražiti privatni recept od svojeg soc. ginekologa i kupiti ga u ljekarni na R1 račun. Nakon toga kopiraš otpusno pismo ili povijest bolesti iz koje se vidi da si terapiju zaista primila, napišeš zahtjev HZZO-u za povrat sredstava i sve zajedno s računom pošalješ. Na temelju zahtjeva oni provode postupak u kojem odlučuju o tvojem pravu na povrat sredstava.
Ja sam isto tako razmišljala, ali sam poludila kad su mi u bolnici "naplatili" običnu štopericu tako da su mi je računali u jedan od onih 6 postupaka. Nakon što sam se malo bolje raspitala o svemu, odlučila sam da neću više popustiti ni milimetra ako je nešto moje pravo! Ne radi se tu samo o novcima, nije čak ni bitno koliki je iznos, to za mene sad stvar principa!
Inače, ja se isto nadam da mi više neće trebati. Sretno!
Za lijekove koje možeš dobiti na recept, ne možeš tražiti povrat. Ja sam utrogestane uvijek bez problema dobila na recept. S kolomifenom je situacija drugačija, jer ga još nisu maknuli s osnovne liste niti stavili nikakav zamjenski, a više se ne proizvodi kod nas. Uostalom, ja sam se obratila mailom u HZZO i sve su mi lijepo na pismeno objasnili.
e sad, nešto mi pade na pamet....ja sam imala 21 jajnu stanicu, od toga oplođeno 16, dvije vraćene, ostalo čeka. kako to da sam ja sa 16 ampula gonala imala 21 JS, a cure sad sa 30 i više, i 70 menopura imaju 5-6 JS ako i toliko?