Pa zar se sada lijekovi čekaju tako dugo? to je skoro 2 mjeseca...
Pa zar se sada lijekovi čekaju tako dugo? to je skoro 2 mjeseca...
andream, da na zalost
crvenkapice, ma znam da ce brzo doci, no sjetila sam se da sam sad u 41. a na postupak cu ici u 42. pa me to zbediralo![]()
i meni u nedelju bio rockas.....i ja sam sad starija godinu dana i u postupak ulazim starija
ali u dusi sam mlada![]()
Ja ne želim da me dira ni Kuna ni specijalizant!!! Tražila sam od Tomića da mi garantira da ću bit isključivo njegov pacijent)
Posljednje uređivanje od kinki : 27.10.2010. at 10:23
Ma kakvi sad specijalizanti, i ja bih najradije dogovorila da mi tomić sve radi, jer mi je punkcija bila znatno bezbolnija kad mi ju je on radio, ali kako to izvest ne znam![]()
Ja imam neobicnih iskustava u Vinogradskoj sa specijalizantima al nevezano za MPO, pa preporucam njihovo prisustvo jedino ako imate nespecifican smisao za humor
Otisle smo OT...ubit ce nas moderatorice
BTW, jel ide jos tko u prosincu na postupak gore da nisam usamljeni jahac?
Posljednje uređivanje od tikica_69 : 27.10.2010. at 11:43
Prošle godine nisu radili od par dana prije Božića sve do 11.1. Ako tako bude i ove godine, mislim da će primati one kojima m.počne do 6.12. ili tu negdje...
Ali najbolje je pitat (iako je možda još prerano).
TRebala sam ici u 11. mjesecu ali im ponestalo lijekova pa zbog toga idem u 12.
Sad racunam, mengu trebam dobiti sredinom 12. znaci punkcija i transfer idu krajem 12. pocetkom 1. - ukratko, zvisila sam i taj mjesec.
E sad sam stvarno bijesna![]()
ej drage moje....jeno pitanje...koja ima iskustva sa KLOMIFENIMA!!!!!!!!
IMA LI KOJA OD VAS KOJA JE BILA SAMO NA KLOMIFENIMA, bez dodatka menopura...i stigla do transfera??????
Naime...bila sam na uzv.imam 6 folikula..... i za dva dana opet uzv..do sad sam jako loše reagirala na klomifene...i uvijek dobivala menopure ili gonale uz klomifene...
ema, ja....dva put...samo cisti klomifen, oba puta 2 JS, zameci vraceni 3 dan, oba puta sestostanicni...
ja isto zadnji put bila samo na klomifenima: dobila 2 jajne stanice, vraćena 8-stanični i 4-stanični treći dan, ali ništa nažalost.![]()
Ja sam bila na čistom klomifenu. Imala 4 folikula, 2 jajne stanice, i na kraju 1 8-stanični zametak. I ništa.
hvalaaaaaaaaaaaaaaaaaa kinki , i ja tebi za Bozic malu mrvicu u busi
i ostalima na ovom forumu koji su u postupku ili krecu![]()
Posljednje uređivanje od crvenkapica77 : 27.10.2010. at 22:17
Cure,dali mi netko može reć koliko košta pretraga AMH i INHIBIN,dali moram to striktno odradit u labosu u vinogradskoj ili mogu i negdje drugdje,dr.Tomić nije znao koliko je točna cijena. Pa da baš ne dolazim gore,a mogu recimo privatno kad već plačam.
AMH je nešto više od 200 kn, za inhibin ti ne znam, mislim isto.
ne možeš privatno jer to nisu uobičajene pretrage, mislim da je netko pisao da Brayer to radi ali puno skuplje.
evo točno ti je 264,24 kn AHM, pogledala u papire.
AMH je hormon koji ukazuje na rezervu jajnih stanica, iliti koliko još ima do menopauzeTo vade samo cure koje su već u nekim godinama, hm.
khm, khm.....mislis ove u najboljim godinama
Cijena za inhibin je ista kao i za AMH u Vin. i to bas ova koju je andream stavila. I za to sto se placa se ne morate narucivati, samo dodjite gore i javite se na salter.
Posljednje uređivanje od tikica_69 : 29.10.2010. at 09:16
Uffff....Znači i to me čeka ako ne zatrudnim uskoro ..... Ajme.
Juhu,hvala andream.Nebi Tomić to meni ni predlagao da ja nisam rekla kako loše reagiram na stimulaciju. Što se tiće godina hm,tek 31,ali želi da zna s koliko još stanica otprilike možemo računati. Iskreno ovo s menopauzom mi se baš i ne sviđa,al nadam se da nije baš takva negativa. Jedino mi nije rekao kad tj.u kojem periodu mc to moram odraditi,pa andream help...
ja sam AMH radila na treći dan ciklusa zajedno s drugim hormonima. Inhibin nisam radila jer tada nije bilo reagensa (sedmi mjesec).
AMH možeš bilo kad, ne oscilira tijekom mjeseca. Ali inhibin mora biti između 2.i 4.dana (tako su meni objasnili) pa ako planiraš oba, najbolje je na početku ciklusa.
Meni je dr. Tomić rekao da se oboje vadi od 3. do 5. dc, jer bi u protivnom AMH bila izvadila prošli tjedan kad sam bila na dogovoru. Ovako mi je rekao ako se ne vadi u Dbk (a ne vadi) da me neće gnjaviti da dolazim u Zagreb samo radi toga.
andream i AuroraBlu zahvaljujem.. Ok,ja ču to sve zajedno obavit,jedino neznam dali se moram osobno najavit ili mogu nazvat labos pa se naručit? I molim vas broj od labosa,eto gnjavim al šta mogu!!!! Hvala još jednom u napred...
Ja sam AMH i Inhibin vadila 4 d.c. ovaj mjesec. Platila sam 563 kn( u Vinogradskoj). Nalaz se par dana duže čeka od ostalih hormona.
Andy, ako vadiš AMH i inhibin, NE naručuješ se nego samo dođeš i na šalteru kažeš da to vadiš.
Shvatila sam ja tebe AuroraBlu za AMH i inhibin,nego ja uz njih imam i ostale hormončiće za pretragu pa sam zbog tog pitala dali se moram naručivat! Tnx,svima na žurnim odgovorima.
Ako i samo jedan hormon plačaš, sve druge hormone možeš obaviti na uputnice, bez prethodnog naručivanja (čak i progesteron 21. dan ciklusa). Tako je bar bilo u 7. mjesecu, ali imaš gore broj endokrinološkog labosa pa nazovi i provjeri.
Ja ne kužim zašto vi to plačate kad imamo famoznu šifru 97 (sterilitet) po kojoj nam je sve besplatno...Ja nikad ništa ne plačam, ni hormone ni ništa.
Ove pretrage ( inhibin i AMH ) koliko sam ja shvatila mogu se napraviti jedino u Vinogradskoj, i isključivo na plaćanje, HZZO ih ne pokriva, a u privatnim labovima su još skuplje, evo i ja sam ih radila neki dan, 2-3 tjedna se čekaju nalazi, šalju mailom ili te čekaju kod dr Tomića kad dođeš na kontrolu....
Kinki, ovo se plaća - u cijeloj Hrvatskoj se to radi isključivo u Vinogradskoj ili u Breyer lab. Kod nas je to relativno nova pretraga i nije ni na kakvom popisu hzzo-a.Dakle, ne postoji uputnica za to.
Koliko ja znam ja sam i za hormonalni profil morala platit nekih cca 89 kn,bez obzira na šifru,prije 4 god. Što se tiče amh i inhibina dr.Tomić mi je naglasio da se plaća i da ne idu na uputnicu,samo čovjek nije znao točnu cijenu! Bitno je da ste vi meni pomogle i olakšale muke.
ni slova od nikoga??? gdje ste sve nestale???
evo čitamo, čitamo...
ja sam idući četvrtak gore, upravo sam se prijavila za prirodni IVF/ICSI.
Odmah da pitam, mogu li već tada tražiti da se upišem na listu za novi stimulirani, kak to obično ide? Nadam mu se negdje u ožujku ili travnju iduće godine, naravno ako ovo ne uspije.
nemam iskustva andream, pa ti ne znam ništa reći. mi zasad nismo dospjeli dalje od inseminacije (a nadam se da ni nećemo). danas je na odjelu bila blaga ludnica-uglavnom punkcije i inseminacije, folikulometrije. curama koje idu u nove stimulirane postupke sestre su rekle da nazovu sredinom 12 mj. kad budu znali od kad do kad su na kolektivnom godišnjem i da ih predbilježe za lijekove!
Evo, ja bila danas gore na kontr.uzv. Početkom idućeg tjedna očekujem m. i krećem s bockanjem.