cure moje bio danas transfer 2-stanični i 4-stanični,veli biolog-nekad se i čuda dogode,tako da ne daje neke šanse
cure moje bio danas transfer 2-stanični i 4-stanični,veli biolog-nekad se i čuda dogode,tako da ne daje neke šanse
dok god postoji i malo nade mi vjerujemo u čuda...sretno slatkice
Evo i mene...danas štoperica, u četvrtak punkcija. Imamo lijevo i desno po 3 folikula 17/18/19mm.
slatkica, kako si?jel izdržavaš čekanje?
Cure iz Vinogradske di ste nitko se ne javlja kako napredujete?![]()
sve navedeno+ i dalje bolni jajnici i svako malo bolovi kao predmenstrualni....
ali izdržat će se
čekamo ivku s rezultatima s punkcije, sretno!
3 nisu bile zrele, 3 se lijepo razvijaju pa opet sutra zovem Dejana
Ivka, neka ti tri budu dobitne kao i meni ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~
11dnt kućni test negativan...vadit ćemo u pon. betu reda radi
Slatkice i Ivka mislim na vas.....
Dea, kao što sam ti rekla...glavu gore, jedina mjerodavna je beta!
Mi idemo na transfer u ponedjeljak, to će biti 4.dnp, još se uvijek sve 3 dobro razvijaju
hvala cure, a niš već sam isplakala svoju turu sada je već bolje
Vidjet ću šta će biti u pon. a ako ništa drugo idemo na razgovor za dalje.....
Ivka, ako si saznala da li rade i IMSI u Vinogradskoj bila bi ti zahvalna da tu informaciju podijeliš. Naravno sretno i nadam se da će ti ovaj postupak biti dobitni!
hvala svima na podrški ali ß=0
ništa već smo za vikend odradili plakanje nakon negativnog test a sad idemo dalje...
ništa idemo dalje u četvrtak smo na konzultacijama...
samo nisam pametna da li čekati stimulirani ili probat možda i s klomifenima pošto sam na menopurima ionako imala samo 3 folikula od čega 2j.s?
slatkica i ivka držite mi se cure i čekamo pozitivne rezultate
Dea, najbolji lijek za negativnu betu je planiranje slijedećeg postupka. Najbolje ti je da pitaš doktora da li je dobro ići dalje s klomifenima ili čekati stimulirani. Ja s klomifenima nisam imala ništa bolju reakciju nego u prirodnom postupku, ali svi smo mi individue pa nijedna neće isto reagirati.
Meni su vraćene danas 3 mrvice: jedna morula, jedna skoro pa morula i jedan 6-stanični embrij kojeg smo vratili reda radi.
Da odgovorim na ono pitanje za IMSI. Rekao je Dejan da on ne prakticira IMSI jer mu to nije toliko bitna metoda s obzirom da kombinira PICSI i MACS. Kaže da se s ove dvije metode centrifuga radi nekoliko puta gdje se znači radi već vrlo dobra selekcija spermija i još da onda radi MACS (vezanje na magnet) s kojom se stvarno proberu najispravniji biokemijski spermiji koji su sposobni prepoznati jajnu stanicu. Koliko se radi o naprednoj metodi možemo zaključiti po tome što mi je rekao da će se tom metodom vrlo brzo moći birati spol djeteta i da je to definitivno metoda budućnosti.
Curke, molim vas, tko zna, broj telefona od laboratorija, gdje se vadi AMH i ostali spolni hormoni?
Moram nazvat da provjerim način rada.
I ako u stvari znate...Pliz napišite..
Za AMH znam da se plaća, ali da li treba biti i uputnica crvena ili samo naputak na nalazu?
Moram još i DHEA napravit, da li oni isto rade i da li kod njih ide na crvenu uputnicu?
Hvala
Hvala na odgovoru Ivka! Držima fige da se barem jedna od tvojih mrva čvrsto primi i bude ti podstanar 9 mjeseci.
I ja sam zaključila da je najbolji lijek planiranje sljedećeg postupka pa se upravo tim i bavim. Po svemu što sam pročitala odlučila sam se za Vinogradsku upravo zbog PICSIa. Za sad ću krenut u prirodne postupke da mi se tijelo malo odmori, a onda blago stimuirani, ail vjerovatno Femara jer su mi nekvalitetne jajne stanice s Klomifenom. Nekako po ovom zakonu ne vidim smisla uopće ići na stimulirani kad oplođuju samo tri j.s., a toliko dobijem i u polustimuliranom. Možda tijekom sljedeće godine promjene zakon... U nadi je spas!![]()
Ja sam imala dva klomifenska (nije neka brojka za statistiku), ali nisam dobro reagirala na njih. Zadnji sam put završila sa cistama, a i sad je jedna žena sa mnom na postupku imala istu sudbinu u klomifenskom postupku pa je doktor prokomentirao kako se to često na klomifenima događa. Tako da sam rekla samoj sebi, u slučaju da moram u još koji postupak, definitivno neću ići u klomifenski, a ni prirodni mi se ne isplate kada nama zbog dijagnoze jedna stanica baš ne znači nešto puno.
Cure, koliko dugo se čeka na lijekove u Vinogradskoj? Ja sam na SD, na listi za lijekove sam od 6. mjeseca i još nekoliko mjeseci neću doći na red...
Nakon jednog IVF-a u prirodnom ciklusu, sad sam u klomifenskom. Ne nadam se previše, ali nemam izbora... Ako se u Vinogradskoj kraće čeka, morat ću se prebaciti...
Pozdrav,
i mene interesira koliko se čeka u Vinogradskoj?Ja sam bila na sd.Imam curicu Luciju od 9mj.iz prvog IVF.
Htjeli bi na drugo djete ali vidim da su na sd velike gužve pa razmišljam da se prebacim negdje gdje nisu velike gužve-ako ima toga....
Kisss...sretno svima....
I meni su bili dobitni samo stimulirani postupci a probali smo nekoliko puta i inseminacije i prirodnjake i polustimulirane.
Ja sam na lijekove čekala pola godine, ali u međuvremenu sam mogla svaki mjesec u femarske i prirodne postupke. Ako netko ima friškiju info neka napiše kakvo je sada stanje.
andream po pitanju stimuliranih ništa se nije promijenilo - 6 mjeseci ni više ni manje. A jesi li na femarski išla baš u Vinogradskoj. Nekako imam dojam da oni femaru baš ne preferiraju. Meni je recimo reakcija na klomifene i stimulirane skoro pa ista kada govorimo o jajnim stanicama. Na klomifenu bude koji folikul manje, ali rezultat mi je uvijeku tu negdje - dvije do tri stanice bez obzira na lijekove. Nisam pokušala nikad s femarom, ne znam bi li to predložila dr.
Posljednje uređivanje od anddu : 26.10.2011. at 08:35
Slatkice, žao mi je.
Anddu, dr T me htio staviti isto na klomiće ali sam rekla da mi on dosta stanjuje endometrij (tako je bilo na VVu pa sam uzimala estrofem) i da bih probala s femarom. Na žalost ti nam postupci nisu uspjeli, jednom su bila 3 folikula i sva 3 pobjegli doslovce minutu prije punkcije a drugi put od dva folikula jedna jajna stanica, beta nula. Pokušaj dogovoriti s femarom, treba sve probati.
slatkice, žao mi je...sve znaš....
glavu gore i idemo dalje
ja sam sutra gore pa ću vidjet šta mi čiča doktor ima sad za ponudit![]()
Slatkice
Koliko znam i dalje je lista čekanja za stimulirani 6 mjeseci. A čini mi se da bi se i u Vg gužve mogle povećati zbog novih metoda postupaka, samo da se pročuje malo.
Dea, javi što si sutra dogovorila.
evo me...
jutros dobila m i danas me naručili za 7 dana na UZV i idemo probat iz prirodnog ciklusa 2 ciklusa za redom ako ne bude iz prvog
tako da kod nas nema čekanja već smo opet gore![]()
Odlično da se radi prirodnjaci, jako dobra vijest. Dea, da bude uspješno ~~~~~~~~~~~
samo da vam dam mali poticaj - točno u ovo vrijeme prošle godine isto sam tako čekala stvari da krenem u prirodnjak. i krenula bez nadanja, jajna stanica se prvi dan čak ni oplodila nije, da sad ne dužim sa svojom nevjerojatnom pričom - evo me sad uspavljujem svoju tromjesečnu curicu!
držim vam fige!!!
trenutno sam u postupku u Ljubljani, sutra mi je punkcija a u čet transfer... kako ja uvijek razmišljam unaprijed, tako ovaj put planiram već slijedeći postupak ako ovaj ne uspije... odlučila sam ići u Vinogradsku, malo na teret HZZO-a jer rade PICSI postupak, pa me zanima koliko dugo moram čekati nakon stimulacije za slijedeći stimulairani postupak, te dali između toga mogu ići na nekakve postupke?
Pretpostavljam da će TM morati raditi hba test da bi se uopće vidjelo da li vam je potreban picsi. Da li će doktor tražiti taj test, to ovisi o dosadašnjem spermiogramu. MM ga je radio u Splitu jer ga u Zagrebu još tada nisu radili, ali će ti doktor reći gdje ga sada i u Zagrebu može napraviti. Hoću reći, koliko znam, da ne rade picsi na zahtjev pacijenta, nego ukoliko oni procijene da je potreban.
Iskreno se nadam da ti više neće trebati ni icsi, ni picsi!
Bluebella nadam se odda ti idući postupak neće ni trebati, ali evo informacije - u Vinogradskoj, govorim iz iskustva, prakticiraju pauzu 6 mjeseci između dva stimulirana a između naravno možeš ići u prirodnjake, klomifenske, ali o tome se dogovoriš s doktorom. Evo malo ~~~~~~ da je ovaj dobitni
hvala cure
i ja se nadam da mi neće trebati.. al nekako mi je teško povjerovati da ću biti jedna od rijetkih sretnica kojima je uspjelo od prve...
ivka13... za tebe sam jedinu vidjela da si bila na PICSI tako da s nestrpljenjem očekujem 07.11 i tvoju betu....
~~~~~~~~ svima za uspjeh![]()