pozdrav svima! 17.02. sam naručena u VG na prve konzultacije kod prof.K i moram priznati da imam VELIKU tremu jer nam je situacija i veše nego komplicirana.
pozdrav svima! 17.02. sam naručena u VG na prve konzultacije kod prof.K i moram priznati da imam VELIKU tremu jer nam je situacija i veše nego komplicirana.
Slažem se da bi se puno toga moglo bolje organizirati. Meni također nije jasno da me za dogovor s doktorom naručuju u 9 ujutro kad im je najveća gužva. Mislim da je manje-više i po drugim bolnicama ludnica što se tiče čekanja. A i doktori su svugdje u tolikoj gužvi da jedva stignu baciti pogled na nalaze i nitko ti se nema vremena posvetiti koju minutu više... To je nažalost činjenica koja se još dugo neće promijeniti.
Eto malo da se izjadam.
Bila sam na punkciji i usprkos Komifenima imala sam samo jednu jajnu stanicu koja se nije opodila. Uz sve to imala sam toliko bolnu punkciju da sam umirala od bolova šest dana.Znam da su šanse bile malene ali ovaj neuspjeh me stvarno bacio u depresiju.Počinjem gubit nadu....... Nadam se da ću se dobit do 4 mjeseca jer tada me čeka stimulirani.
Pozdrav svima!
b.a.b.y, baš mi je žao, ali nemoj gubit nadu!Za čas će 4. mjesec. Koliko si folikula imala?
Jedan folikul. Čudno mi je da sam od tog jednog uboda doživjela toliku bol. Ma koma, baš mi se sve zamjerilo. Znam da ne smijem gubit nadu ali zaista mi je sve gore i gore funkcionirat u svakodnevnom životu. No, imaš pravo uskoro će 4 mjesec a s njime novi strahovi ali i nada.
Ma ništa me više ne čudi. U ovo kratko vrijeme od kad smo u postupcima sam već doživjela dosta boli. Nakon prvog AIH-a neopisivi bolovi, temperatura....nakon drugog, ništa! HSG me bolio za pop*....tako da sam jednu stvar naučila, a to je da nema pravila i da zapravo nikad ne znaš kaj možeš očekivat.....osim promjena raspoloženja od potpunog optimizma do potpunog pesimizma. Tako da je to samo faza koja će proći, pogotovo kako se približava sljedeći postupak i nova nada, kao što si i sama rekla![]()
Cure dage žao mi je da vas punkcija boli. Zar više ne daju kratkotrajnu opću ili koktel u venu ako je manje folikula?
Iskreno i mene je prvi put bolilo ali eto bi je jedan folikul pa se izdrži. A kad sam ih imala 3 folikula i dobila taj tzv. koktel mislila sam da neću izdržat...užasna bol a tako je bilo i curama koje su bile samnom na punkciji. A prošla sam i HSG i biopsije i ništa me nije toliko bolilo ko taj put.
Taj koktel više nema navodno kad sam ja bila u 10mj. su rekli da više se ne prizvode ili tako nešto. Opća se dobije s više folikula. Samo je problem kad je vikend mislim da nema anesteziologa i da nema ništaAli to ne mogu tvrdit jer nisam još bila za vikend
![]()
b.a.b.y., ne reagiramo sve jednako na bol. Mene punkcije nisu tako jako boljele da je bilo neizdrživo, sjećam se druge punkcije (bio je čisti prirodnjak), ta me je jače bolila jer smo do te jedne stanice došli tek u četvrtom pikanju jajnika. I menga nakon stimuliranog je bila za poludit prvi dan od bolova. Ali nekako čovjek sve to zaboravi i fokusira se na daljnje postupke i planove.
Vidim da smo u sličnoj situaciji, i MM ima jako lošu morfologiju, uz mali broj i slabu pokretljivost, i hba test je pokazao da ih samo 8% ima sposobnost vezivanja za js. Kod mene je sve ok, ali je neobjašnjivo zašto ne reagiram baš najbolje na stimulaciju (s klomifenom 1js, u stimuliranom 3js, a doktor očekivao 20!), a svi znamo koliko nam je js potrebno za kakav-takav uspjeh uz ovakav spermiogram.
Ali ne posustajemo...mi se čak i nadamo da će se jednog dana dogodit čudo i da će nam se možda dogodit i prirodna trudnoća.
Zato vjerujem u ovu ekipu u Vg, veliko mi olakšanje predstavlja napredak tehnologije i nove vrste postupaka koji se rade gore i te mi stvari ulijevaju nadu da će sve ovo imati happy end.
Zato, zaboravi na bol, usmjeri svoje misli u pozitivno i drž se! Sretno!
Ivka 13 mi smo zaista u gotovo istim problemima. I meni je u zadnjoj punoj stimulaciji nakon 32 Menopura dr. rekao da očekuje barem 20 folikula kad ono 5 i to 2 prazna. Zašto,tko zna.
Tako mi je super kad vidim da si pozitivna, odmah si mi dala nadu. Želim ti svu sreću u postupcima a sudeći po potpisu možda se i vidimo!
Cure jest radile AMH? Meni je nizak i imam identični odgovor na stimulacije kao i vi, trenutno i gori.
Evo cure i dečki poslužite se na linku iz mog potpisa novim avatarima, to je najmanje što možete učiniti za sebe i sve one kojima će MPO trebati, podjetite vladajuće na obećanje koje su davali prije izbora - novi, pravedan MPO zakon uz oplodnju SVIH stanica!
Posljednje uređivanje od anddu : 17.02.2012. at 17:22
Nisam radila AMH...kako su svi moji nalazi ok, tako smo se orijentirali na sve pretrage koje je MM trebao učiniti. I sve si nekako mislim da je možda jedan stimulirani postupak premalo da donosimo neke zaključke pa ćemo pričekati da prođe drugi stimulirani kako bismo se mogli odlučiti za neke još dodatne pretrage.
b.a.b.y. jesu li vama, s obzirom na dijagnozu i posebno morfologiju, predložili PICSI?
zna li itko kad se treba doći u laboratorij za vađenje krvi ujutro? Od koliko sati i kad budu gotovi nalazi? Šalju li poštom doma ili mailom? Mislim na sve spolne hormone, plus štitnjača............... hormoni i anti-tijela
Hvala![]()
kadauna,
enokrinološki laboratorij Vinogradska 7:30 do 9:30 prima uzorke.
ja sam radila u 6. mjesecu i tada se je za spolne hormone trebalo naručiti, dati okvirni datum dolaska.
a nalazi se čekaju, kako koji-uglavnom svi spolni hormoni bili su mi gotovi u roku od 2-3 tjedna (osim AMH, kojeg su ponavljali).
![]()
Inesz hvala, jel šalju nalaze na mail ili se mora doći po njih?
kadauna meni su prije jedno godinu slali na mail
Koliko ja znam (ja sam bila u 10. mj.), treba se doći po njih - jedino šalju AMH (on se i plaća) pa onda usput pošalju i ostale koje si vadila isti dan.....ali su mi na kraju i ostale poslali mailom - prije vađenja su mi rekli da ne može tako, ali onda sam nazvala nakon par dana i zamolila da mi pošalju mailom (rekla im da ne mogu nikako doći, a da uostalom već imaju moj mail u bazi podataka). I čini mi se da je netko rekao da se čeka 2-3 tjedna.....baš sam sad išla pogledat na nalazima - one koje sam vadila 3. dan (onih više) su bili gotovi za 9 dana, a progesteron odmah sljedeći dan.
Svim curama u Vg sretno u postupcima.
Mi smo svoju drugu srećicu čekali i dočekali 7. veljače, dečka, i cjelokupni tim osoblja bolnice od srca i ovim putem pozdravljamo uz jedno veliko Hvala!
Andream, iskrene čestitke!
Pitanje za sve čiji partneri imaju loši spermiogram, a ste isprobale poboljšati partnerov spermiogram da oni uzimaju određene koktele vitamina i minerala bar 3 mjeseca prije oplodnje??? Ja sam naišla na puno razno raznih medicinskih članaka i istraživanja da se broj,pokretljivost i morfologija mogu poprilično popraviti time....vjerojatno će dijagnoza ostat ista ili slična ali velika je razlika dal je netko na granici minimalnosti i granici da je skoro pa uredan nalaz. Iako to nije medicinska činjenica, sigurno ne može odmoći.
Bok
Jel mi moze samo netko potvrditi da li je jos uvijek ovaj broj kod sestara kad se treba naruciti za termin:01 3787 689???
Hvala
OK hvala....nisam zvala od naseg zadnjeg postupka prije 2god pa nisam bila sigurna ...pa boljem da pitam....
pozz svima...evo prvi IVF je iza nas..prije 3 dana bio je transfer.od 12 izvađenih js,6 su dobre,3 zamrzli a 3 oplodili..od tih 3 jedna se oplodila..napuhnuta sam ko balon...jel to tako tako treba biti?? znam da je to od ljekova al nebi to trebalo već polako dolaziti na svoje??
i da vas pitam,dobila sam terapiju od 3 normabela na dan...jel netko to pije uopće??
andream čestitam od srca..![]()
Posljednje uređivanje od malenab : 26.02.2012. at 08:49
bok curke...trebam malo objasnjenje..
nakon 1god pauze u vinogradskoj danas bila na razgovoru za ponovni postupak pa sam malo bila iznenadena sto sam na listi za 6mj,,,zanima me da li se dobiju lijekovi od njih ili sve sam kupujes,da li smzravaju js i jos jedan mi je veliki upitnik da li obavezno obaviti pravno i psiholosko savjetovanje iako smo mi vec dugo u tom procesu lijecenja?
hvala na odgovoru...
Ako si na listi za 6.mj. za stimulirani, to je još i super jer se čeka po pol godine na injekcije. Injekcije se dobiju kod njih. Smrzavaju js, a vjerujem da će u 6.mj. već biti na snazi i novi zakon kad će se moći zamrzavat embriji. Vjerojatno bi ti doktor rekao da napravite pravno i psihološko savjetovanje da je smatrao potrebnim.
Zanima me, s obzirom da si imala pauzu od godine dana, da li je doktor ponovo tražio nove nalaze hormona i neke druge nalaze (ako nemaš friške)?
dobila sam listu za nove nalaze jer smo mi zadnji put radili nalaze 2008god....e to je super sto su malo izmjenili sve ali sam stvarno malo bila zbunjena kad su me upisivali jer je prije bilo samo nazoves i dogovoris i to je to...
jedino me malo samo brine sto u 8mj ulazim u 38god pa me malo strah od ponovnog neuspjeha jer kazu sto si stariji da je sve teze...ali sta je tu je..
zaboravila sam samo jos pitati da ti lijekovi koje se dobiju od njih da li su oni na teret hzzo ili na kraju mi snosimo troskove ,voljela bih znati da se pripremim na sve opcije kako bi izbjegla stres od iznenadnih utjecaja...
citala sam vase sve postove pa sam procitala da vise ne daju koktele za umirenje kada vade js jer moj prag boli je jako nizak i zadnji put kod dr l sam htjela umrijeti od boli pa neznam kako cu drugi put ako se radi na zivo...
sretno svima sa uspjehom..
medeni.angel,
koliko si stimuliranih postupaka imala na teret HZZO-a? broj postupak u kojima HZZO snosi troškove je 6. Ako si imala manje od 6 stimuliranih postupaka, ljekove za stimulaciju dobiješ u bolnici, ne moraš ih sama kupovati.
broj postupaka u kojima se ne koriste ljekovi za stimulaciju nije ograničen.
Posljednje uređivanje od Inesz : 29.02.2012. at 09:19
malenab, neznam ti odgovor u vezi napuhnutosti, nadam se da će ti odgovoriti netko sa tvojim iskustvom. Ja sam išla na AIH i čim sa počela sa stimulacijom sam se napuhnula,pa još više od utrogestana a sad sam napuhnuta jer sam u 8. tjednu sa blizancima... No imam iskustva sa normabelom, ja sam pila jednu tabletu od 5 mg na dan čim sam ušla u taj postupak jer stres može biti štetan na način da zaustavlja reproduktivne procese. Sad i dalje pijem normabel u trudnoći ali samo po potrebi ako baš imam jake grčeve ili se uzrujam nešto ali uzmem samo 2 mg. Svaki lijek iz skupine benzodiazepina je štetan za plod ali to je dvosjekli mač jer štetnije može biti za plod ako je žena pod velikim stresom jer hormoni stresa smanjuju dovod kisika i hrane u maternicu. Puno sreće![]()
imali smo samo jedan postupak u vg 2010god ali sam ampule menopura kupila sama zato sam vas pitala za iskustva...a prije toga 3 inseminacije
malenab, meni je napuhanost bila do m
za normabele ,ja ih nisam pila jer gledala sam na to kao nešto štetno ali ovaj postupak ću ih definitivno pit možda zbog bolje informiranosti
Ali naravno ta odluka je na svakome .
baby blue hvala ti na odgovoru...nastaviti ću kako mi je doktor rekao pa se nadam najboljem...
cure i dečki, javite se na http://forum.roda.hr/threads/71767-Jesmo-li-zadovoljni
samo DA ili NE - potrebna je samo koja sekunda vremena... Hvala!!!
Andream...od srca čestike..mene nije dugo bilo i vidim ti imaš već 2 smotuljka)
bok...
dobila sam od dr tomica papir za nove pretrage sto se tice hormona....ali kod nas je u bjelovaru problem jer pola tih hormona se nemoze vaditi u labaratoriju jedino ako odes kod privatnike i sve rijesis za 1000kn...zanima me kako to funkcionira u zg jer nisam tamo nikad vadila krv niti se narucivala za takve pretrage....i kako ste vi skombinirale vadenje krvi kad se neki nalazi krvi vade izmedu 2-5 dana ciklusa, a progestoreon u serumu 20-22 dana ciklusa....ja imam jednu uputnicu za sve hormone pa sam zbunjena kako to sve pametno izvesti...
hej medena..pošto sam ja to sve radila u os ne mogu ti reći gdje to sve trebaš ići ali znam da ti je potrebna samo jedna uputnica za vađenje hormona..na njoj mora pisati baš takko kak si i ti nama opisala....tvoj doktor će sve znati kak to ide...ne brini.....na uputnici ti mora bbiti šifra N97-tada je sve besplatno,ne trebaš ni dopunsko ni ništa...a sada ne znam kak je u privatnim klinikama al ako imaš mogućnost odi u zg ..nalaze čekaš ja mislim oko dva tjedna...nisam više sigurna..
hvala na odgovoru.....danas idem vidjeti sta se kod nas moze vaditi u Bjelovaru...jer nezelim bas previse gubiti na vremenu sa vadenjem krvi...a za par dana mogu vaditi taj progesteron....pa mi frka da ne zakasnim...
sretno sam betom![]()
medeni, ja sam svoje hormone vadila u Vinogradskoj. Naručiš se (okvirno)
između 2.-5. dc, izvadiš krv, a oni ti za progesteron (21. dc) daju internu uputnicu
s kojom dođeš naknadno još njega izvaditi.
Ne znam što ti znači da za par dana možeš vaditi progesteron, jer hormoni se vade isti ciklus.
Izvadiš li prvo progesteron, a onda ostale hormone, ne govorimo više o istom ciklusu. Sretno!
Posljednje uređivanje od matahari : 02.03.2012. at 10:13
pozz svima! možete li mi odgovoriti koliko ste čekele termin za prvi postupak nakon što ste obavile sve potrebne pretrage?
kkristi, ovisi na koji postupak ideš?
Posljednje uređivanje od dea84 : 02.03.2012. at 13:02
inseminacije,prirodni i polustimulirani termin dobiješ odmah za stimulirane se trebaš upisat za injekcije. Ovisi o popunjenosti čeka se cca 6mj.