Stranica 45 od 79 PrviPrvi ... 35434445464755 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,201 do 2,250 od 3965

Tema: Potpomognuta u VINOGRADSKOJ

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Cure dage žao mi je da vas punkcija boli. Zar više ne daju kratkotrajnu opću ili koktel u venu ako je manje folikula?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Iskreno i mene je prvi put bolilo ali eto bi je jedan folikul pa se izdrži. A kad sam ih imala 3 folikula i dobila taj tzv. koktel mislila sam da neću izdržat...užasna bol a tako je bilo i curama koje su bile samnom na punkciji. A prošla sam i HSG i biopsije i ništa me nije toliko bolilo ko taj put.
    Taj koktel više nema navodno kad sam ja bila u 10mj. su rekli da više se ne prizvode ili tako nešto. Opća se dobije s više folikula. Samo je problem kad je vikend mislim da nema anesteziologa i da nema ništa Ali to ne mogu tvrdit jer nisam još bila za vikend

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

b.a.b.y., ne reagiramo sve jednako na bol. Mene punkcije nisu tako jako boljele da je bilo neizdrživo, sjećam se druge punkcije (bio je čisti prirodnjak), ta me je jače bolila jer smo do te jedne stanice došli tek u četvrtom pikanju jajnika. I menga nakon stimuliranog je bila za poludit prvi dan od bolova. Ali nekako čovjek sve to zaboravi i fokusira se na daljnje postupke i planove.
    Vidim da smo u sličnoj situaciji, i MM ima jako lošu morfologiju, uz mali broj i slabu pokretljivost, i hba test je pokazao da ih samo 8% ima sposobnost vezivanja za js. Kod mene je sve ok, ali je neobjašnjivo zašto ne reagiram baš najbolje na stimulaciju (s klomifenom 1js, u stimuliranom 3js, a doktor očekivao 20!), a svi znamo koliko nam je js potrebno za kakav-takav uspjeh uz ovakav spermiogram.
    Ali ne posustajemo...mi se čak i nadamo da će se jednog dana dogodit čudo i da će nam se možda dogodit i prirodna trudnoća.
    Zato vjerujem u ovu ekipu u Vg, veliko mi olakšanje predstavlja napredak tehnologije i nove vrste postupaka koji se rade gore i te mi stvari ulijevaju nadu da će sve ovo imati happy end.

Zato, zaboravi na bol, usmjeri svoje misli u pozitivno i drž se! Sretno!

b.a.b.y avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ivka 13 mi smo zaista u gotovo istim problemima. I meni je u zadnjoj punoj stimulaciji nakon 32 Menopura dr. rekao da očekuje barem 20 folikula kad ono 5 i to 2 prazna. Zašto,tko zna.
    Tako mi je super kad vidim da si pozitivna, odmah si mi dala nadu. Želim ti svu sreću u postupcima a sudeći po potpisu možda se i vidimo!

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Cure jest radile AMH? Meni je nizak i imam identični odgovor na stimulacije kao i vi, trenutno i gori.

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj anddu prvotno napisa Vidi poruku
    Cure jest radile AMH? Meni je nizak i imam identični odgovor na stimulacije kao i vi, trenutno i gori.
    Nisam radila AMH...kako su svi moji nalazi ok, tako smo se orijentirali na sve pretrage koje je MM trebao učiniti. I sve si nekako mislim da je možda jedan stimulirani postupak premalo da donosimo neke zaključke pa ćemo pričekati da prođe drugi stimulirani kako bismo se mogli odlučiti za neke još dodatne pretrage.

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Bok drage moje.....nisam bas cesto tu skicnem s vremena na vrijeme...svim trudnicama iskrene cestitke,svima koji cekaju betu neka bude najveca na svijetu...a mi koje se borimo da nam uspije sljedeci postupak...
    Molim vas br u Vinogradskoj gdje se narucuje za vadenje krvi i da li slucajno netko ima br od Petrove bolnice jer MM mi mora raditi spermiogram...Zahvaljujem

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Evo cure i dečki poslužite se na linku iz mog potpisa novim avatarima, to je najmanje što možete učiniti za sebe i sve one kojima će MPO trebati, podjetite vladajuće na obećanje koje su davali prije izbora - novi, pravedan MPO zakon uz oplodnju SVIH stanica!
    Posljednje uređivanje od anddu : 17.02.2012. at 18:22

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

b.a.b.y. jesu li vama, s obzirom na dijagnozu i posebno morfologiju, predložili PICSI?

b.a.b.y avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj ivka13 prvotno napisa Vidi poruku
    b.a.b.y. jesu li vama, s obzirom na dijagnozu i posebno morfologiju, predložili PICSI?
    Nisu, iskreno za PICSI sam jedino čula tu. U 4 mjesecu sam naručena za stimulirani, 1.4. su mi rekli da nazovem da se naručim pa ću onda izgnjavit doktora sa 1000 pitanja, posebno u vezi PICSI-a jer s obzirom na našu morfologiju od jedva 1 % mislim da smo idealni kandidati za to.

Cure zaista mi je žao što vam nije uspjelo,glavu gore i u nove bitke,eto meni je prošlo 2 tjedna od zadnjeg neuspjeha i trenutno sam u fazi gdje se molim da uopće dođem do transfera jer kako mi je krenulo i to će bit čudo!

Pozdrav svima i naravno sretno!!!
    Posljednje uređivanje od b.a.b.y : 05.03.2012. at 15:04

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

zna li itko kad se treba doći u laboratorij za vađenje krvi ujutro? Od koliko sati i kad budu gotovi nalazi? Šalju li poštom doma ili mailom? Mislim na sve spolne hormone, plus štitnjača............... hormoni i anti-tijela

Hvala

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

kadauna,
    enokrinološki laboratorij Vinogradska 7:30 do 9:30 prima uzorke.
    ja sam radila u 6. mjesecu i tada se je za spolne hormone trebalo naručiti, dati okvirni datum dolaska.
    a nalazi se čekaju, kako koji-uglavnom svi spolni hormoni bili su mi gotovi u roku od 2-3 tjedna (osim AMH, kojeg su ponavljali).

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Inesz hvala, jel šalju nalaze na mail ili se mora doći po njih?

BillieJean avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    Inesz hvala, jel šalju nalaze na mail ili se mora doći po njih?
    Koliko ja znam (ja sam bila u 10. mj.), treba se doći po njih - jedino šalju AMH (on se i plaća) pa onda usput pošalju i ostale koje si vadila isti dan.....ali su mi na kraju i ostale poslali mailom - prije vađenja su mi rekli da ne može tako, ali onda sam nazvala nakon par dana i zamolila da mi pošalju mailom (rekla im da ne mogu nikako doći, a da uostalom već imaju moj mail u bazi podataka). I čini mi se da je netko rekao da se čeka 2-3 tjedna.....baš sam sad išla pogledat na nalazima - one koje sam vadila 3. dan (onih više) su bili gotovi za 9 dana, a progesteron odmah sljedeći dan.

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

sad sam zvala za narucivanje krvi u Vinogradskoj ali mi je tip na tel rekao da se to radi mailom,faxom ili osobno....

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

kadauna meni su prije jedno godinu slali na mail

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Svim curama u Vg sretno u postupcima.
    Mi smo svoju drugu srećicu čekali i dočekali 7. veljače, dečka, i cjelokupni tim osoblja bolnice od srca i ovim putem pozdravljamo uz jedno veliko Hvala!

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Svim curama u Vg sretno u postupcima.
    Mi smo svoju drugu srećicu čekali i dočekali 7. veljače, dečka, i cjelokupni tim osoblja bolnice od srca i ovim putem pozdravljamo uz jedno veliko Hvala!
    Bravo, Andream! Čestitam! Pusa sretnim roditeljima, curki i dečku!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Andream, iskrene čestitke!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pitanje za sve čiji partneri imaju loši spermiogram, a ste isprobale poboljšati partnerov spermiogram da oni uzimaju određene koktele vitamina i minerala bar 3 mjeseca prije oplodnje??? Ja sam naišla na puno razno raznih medicinskih članaka i istraživanja da se broj,pokretljivost i morfologija mogu poprilično popraviti time....vjerojatno će dijagnoza ostat ista ili slična ali velika je razlika dal je netko na granici minimalnosti i granici da je skoro pa uredan nalaz. Iako to nije medicinska činjenica, sigurno ne može odmoći.

BillieJean avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Je, to je taj broj.

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

OK hvala....nisam zvala od naseg zadnjeg postupka prije 2god pa nisam bila sigurna ...pa boljem da pitam....

malenab avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

pozz svima...evo prvi IVF je iza nas..prije 3 dana bio je transfer.od 12 izvađenih js,6 su dobre,3 zamrzli a 3 oplodili..od tih 3 jedna se oplodila..napuhnuta sam ko balon...jel to tako tako treba biti?? znam da je to od ljekova al nebi to trebalo već polako dolaziti na svoje??
    i da vas pitam,dobila sam terapiju od 3 normabela na dan...jel netko to pije uopće??

andream čestitam od srca..
    Posljednje uređivanje od malenab : 26.02.2012. at 09:49

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

malenab, neznam ti odgovor u vezi napuhnutosti, nadam se da će ti odgovoriti netko sa tvojim iskustvom. Ja sam išla na AIH i čim sa počela sa stimulacijom sam se napuhnula,pa još više od utrogestana a sad sam napuhnuta jer sam u 8. tjednu sa blizancima... No imam iskustva sa normabelom, ja sam pila jednu tabletu od 5 mg na dan čim sam ušla u taj postupak jer stres može biti štetan na način da zaustavlja reproduktivne procese. Sad i dalje pijem normabel u trudnoći ali samo po potrebi ako baš imam jake grčeve ili se uzrujam nešto ali uzmem samo 2 mg. Svaki lijek iz skupine benzodiazepina je štetan za plod ali to je dvosjekli mač jer štetnije može biti za plod ako je žena pod velikim stresom jer hormoni stresa smanjuju dovod kisika i hrane u maternicu. Puno sreće

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

medeni.angel,
    koliko si stimuliranih postupaka imala na teret HZZO-a? broj postupak u kojima HZZO snosi troškove je 6. Ako si imala manje od 6 stimuliranih postupaka, ljekove za stimulaciju dobiješ u bolnici, ne moraš ih sama kupovati.

broj postupaka u kojima se ne koriste ljekovi za stimulaciju nije ograničen.
    Posljednje uređivanje od Inesz : 29.02.2012. at 10:19

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

imali smo samo jedan postupak u vg 2010god ali sam ampule menopura kupila sama zato sam vas pitala za iskustva...a prije toga 3 inseminacije

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

malenab, meni je napuhanost bila do m
    za normabele ,ja ih nisam pila jer gledala sam na to kao nešto štetno ali ovaj postupak ću ih definitivno pit možda zbog bolje informiranosti
    Ali naravno ta odluka je na svakome .

malenab avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

baby blue hvala ti na odgovoru...nastaviti ću kako mi je doktor rekao pa se nadam najboljem...

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

cure i dečki, javite se na http://forum.roda.hr/threads/71767-Jesmo-li-zadovoljni

samo DA ili NE - potrebna je samo koja sekunda vremena... Hvala!!!

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Andream...od srca čestike..mene nije dugo bilo i vidim ti imaš već 2 smotuljka )

malenab avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

hej medena..pošto sam ja to sve radila u os ne mogu ti reći gdje to sve trebaš ići ali znam da ti je potrebna samo jedna uputnica za vađenje hormona..na njoj mora pisati baš takko kak si i ti nama opisala....tvoj doktor će sve znati kak to ide...ne brini.....na uputnici ti mora bbiti šifra N97-tada je sve besplatno,ne trebaš ni dopunsko ni ništa...a sada ne znam kak je u privatnim klinikama al ako imaš mogućnost odi u zg ..nalaze čekaš ja mislim oko dva tjedna...nisam više sigurna..

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

hvala na odgovoru.....danas idem vidjeti sta se kod nas moze vaditi u Bjelovaru...jer nezelim bas previse gubiti na vremenu sa vadenjem krvi...a za par dana mogu vaditi taj progesteron....pa mi frka da ne zakasnim...
    sretno sam betom

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

medeni, ja sam svoje hormone vadila u Vinogradskoj. Naručiš se (okvirno)
    između 2.-5. dc, izvadiš krv, a oni ti za progesteron (21. dc) daju internu uputnicu
    s kojom dođeš naknadno još njega izvaditi.
    Ne znam što ti znači da za par dana možeš vaditi progesteron, jer hormoni se vade isti ciklus.
    Izvadiš li prvo progesteron, a onda ostale hormone, ne govorimo više o istom ciklusu. Sretno!

Citiraj medeni.angel prvotno napisa Vidi poruku
    hvala na odgovoru.....danas idem vidjeti sta se kod nas moze vaditi u Bjelovaru...jer nezelim bas previse gubiti na vremenu sa vadenjem krvi...a za par dana mogu vaditi taj progesteron....pa mi frka da ne zakasnim...
    sretno sam betom
    Posljednje uređivanje od matahari : 02.03.2012. at 11:13

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Matahari ..napisali su mi tako na papri u vinogradskoj da progesteron u serumu vadim od 20-22 dana ciklusa a ostale hormone od 2-5 dana ciklusa...e sad jel ima kakve veze stvarno nisam pametna....u Bjelovaru sam danas otkrila da nemogu nista izvaditi jer ovdje to ne rade sem u jednoj poliklinici se to radi ali kosta 1500kn za sve te hormone...pa cu se onda upisati za Zagreb

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

draga, kad dobiješ M od 2.-5. dc ideš vaditi krv (lh, fsh, prl...) i ponovno ju vadiš 20.-22. dc, tad vadiš samo progesteron.
    ne možeš izvaditi prvo progesteron, pa onda ostale hormone, onda više ne govorimo o istom ciklusu.
    ne znam razumijemo li se...

Citiraj medeni.angel prvotno napisa Vidi poruku
    Matahari ..napisali su mi tako na papri u vinogradskoj da progesteron u serumu vadim od 20-22 dana ciklusa a ostale hormone od 2-5 dana ciklusa...e sad jel ima kakve veze stvarno nisam pametna....u Bjelovaru sam danas otkrila da nemogu nista izvaditi jer ovdje to ne rade sem u jednoj poliklinici se to radi ali kosta 1500kn za sve te hormone...pa cu se onda upisati za Zagreb

kkristi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

pozz svima! možete li mi odgovoriti koliko ste čekele termin za prvi postupak nakon što ste obavile sve potrebne pretrage?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

kkristi, ovisi na koji postupak ideš?
    Posljednje uređivanje od dea84 : 02.03.2012. at 14:02

kkristi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

mislim da ćemo na IVF stimulirani

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja sam bila 28.2 na razgovoru i upisali su nas za 6mj...i sve nove nalaze moramo vaditi prije postupka...sretno..

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

inseminacije,prirodni i polustimulirani termin dobiješ odmah za stimulirane se trebaš upisat za injekcije. Ovisi o popunjenosti čeka se cca 6mj.

kkristi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

hvala dea84! nadam se da ćete ovaj put uspjeti

malenab avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

ja sam tužna ko pas jutros smečkasti iscjedak i napravila test i negativan..procurit ću svaki čas..betu nisam ni dočekala...koje razočaranje.....

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Malenab žao mi je, i ja sam jučer imala isti slučaj. Procurila prije bete. Šaljem jedan virtualni

malenab avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj anddu prvotno napisa Vidi poruku
    Malenab žao mi je, i ja sam jučer imala isti slučaj. Procurila prije bete. Šaljem jedan virtualni
    hvala ti draga...da nema vas...hm...bilo bi mi još teže

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

malenab i anddu žao mi je (( Budite i dalje hrabre i ne gubite nadu... Dok se ja osjećam loše uvijek se sjetim žena koje uopće nemogu imati djecu, niti imaju ikakve šanse da ih dobe niti prirodnim niti umjetnim putem, i onda se čini situacija da uopće imamo ikakvu šansu začeća svakom oplodnjom kao blagoslov.

malenab avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

potpisujem

malenab avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj malenab prvotno napisa Vidi poruku
    hvala ti draga...da nema vas...hm...bilo bi mi još teže
    i žao mi je što i tebi nije uspjelo....

al jutros se probudim i ne krvarim..nešto smečkastoo samo i to u tragovima..ne znam što bi to bilo....da odem vaditi betu ili da zaboravim ?

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

malenab, anddu

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Baby blue,
    sve naše cure i njihovi partneri imaju šanse da postanu roditelji. Nitko ovdje nije bez šanse i nade u borbi za roditeljstvo. Naravno, u potpomognutoj oplodnji neki parovi imaju bolju poziciju, neki lošiju za ostvarenje roditeljstva. Istina, nakon borbe neki parovi neće uspjeti, ali to možemo znati tek kad ta MPO bitka završi. Zato dok pokušavamo, imamo šanse i nikad ne možemo znati unaprijed da netko nikojim putem neće moći imati djecu.

Znam i da si nam prije mjesec dana objavila lijepu betu, ako smijem pital bih te-kakve su vijest? Nisi se javljala...

Znam da si vrlo mlada cura i da si živjela u inozemstvu i budući da ti zbog malog broja postova ne mogu poslati privatnu poruku, ovdje ću napisati-mi ovdje ne koristimo riječi-umjetan način dobivanja djece, umjetna oplodnja. Borimo se protiv tih izraza jer u našoj djeci koju začmemo i rodimo nakon postupka potpomognute oplodnje nema ništa umjetno. To su prava, pravcata djeca, baš kao i ona začeta negdje u postelji ili kauču ili kuhinjskom stolu Nema razlike između naše i one druge djece.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Inesz, krivo si me shvatila, nisam mislila da tu netko nema šanse imati djecu, nego sam se sjetila žena koje uopće nemaju maternicu npr i takvih slučajeva. Kakva bi to bila bezosjećajna izjava od mene da referiram na to koliko netko ima šanse!? Osim da bi takve izjave bile potpuno neumjesne, vrhunac neljudskog ponašanju bi bile.

Ja sam danas 7+6 i nosim dvojčeke, oboje se dobro razvijaju zasad,nadam se da će tak i ostati, sa 6 tjedana točno sam ih vidla na uzv-u i srčeka su im kucala.

Ok,hvala na upozorenju,zapamtiti ću Stvarno nisam znala da je to issue. Nisam mislila da ima razlike, nego jednostavno ja nisam osjetljiva na tu terminologiju. Na kraju krajeva, zašto bi bila ako mislim da nema razlike!? Dali u Hr postoji određena diskriminacija u svakodnevnom životu zbog toga??? Recimo da se i radi o mojoj dobi i odvojenosti od hr, ali npr, moj muž je tu cijeli život i urolog je,i ni on nebi znao da bi bilo ok da izbjegne riječ umjetna oplodnja kad netko dođe sa lošim spermiogramom. I ne, nije da je neosjetljiv i nebi mu bilo teško izraziti se drugačije,nego se ta borba oko toga, možda mora dići na neku veću razinu osviještenosti kod ljudi općenito.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •