da!
neka tako bude i tebi za godinu dana!
Pa curke moja betica je.....165 na 12dpt, pa ja sam trudnaaaaaaaaaaa i ovdje cu skakati sad!!!!!!
Vadim za dva dana ponovo da vidimo kako se poduplala
bravo Mala Maja!
čestitam!
bravo za ekipu iz Vinogradske!![]()
Obavili jučer 1. susret, ako se riješimo upala idemo u postupak u 9.mj.
dr.Grbavac rocks!
Cestitam svim trudnicama na uspjehu i onima koji to zele da uspiju...ja sam od ponedeljka na inekcijama i nadam se ovaj put mora uspjeti
Dr Tomic mi je rekao da su mi nalazi svi u redu i da se i muzu popravio spermiogram pa se toplo nadam uspjehu i svojoj prvoj bebici...Cestitam na trojkama to je stvarno boziji blagoslov...
Također, čestitam svim novim "trudnicama" na borbi i uspjehu i naravno puno snage curkama (tatekima) koji to žele da uspiju..........
Danas nam je 14dpt, naručeni smo 19.06. na prvi ultrazvuk a danas nam je beta bila 344 wheeeeeeeeee
Potajno smo u strahu a sreća neopisiva me nosi iz dana u dan, nekako jaču i jaču, smireniju, najsretniju!!!!!!!
Sin (4,5g), je išao samnom vaditi krvcu i veli on teti dr. da mama ima bebu u trbuhu, pogle koliki joj je trbuh i počne dizati mi halju...a unutra je seka sigurno kaže, a želi si jako jednog bracu već dugoooooooooooooooo.
Kad smo dignuli nalaz bete, a veli on meni, ...i što piše jel seka ili braco
Ljubav moja, dok sam mu objasnila na kraju mi je rekao da je jako umoran i da ćemo malo sutra o tome![]()
kkristi, tek sam sad vidjela tvoj post, žao mi jeŠta, bila je pozitivna, ali se nije poduplala?
Došla sam pitati, kakva je praksa u vinogradskoj nakon što je pozitivna beta - za koliko naručuju na uzv, naručuju li uopce, odnosno da li se ide kod njih ili kod svog ginekologa, da li odmah šalju na komplikacije u trudnoci (znam da kod nekih klinika je i to slucaj)?? Naime, moja beta je 309 (12dpt)I nadam se da ce se u pon poduplati
![]()
čestitam draga!
meni su prvi uzv (cca 6 tt) napravili u Vg, trudnoća potvrđena, sve na svom mjestu.
dalje sam trudnoću vodila privatno. što se bolovanja tiče mislim da mpo doktor daje preporuku "mirovanje",
a tvoj soc. gin. ti otvara bolovanje. neka me ispravi netko ako griješim, jer sam ja za vrijeme trudnoće bila na go-u, tako da ne znam detalje.
Billie Jean čestitam na krasnoj beti!
Što se tiče bolovanja, komplikacija u trudnoći - otvara ti ga tvoj socijalni primarni ginekolog, ako naravno za to ima indikacija. Preporuku ti može napisati MPO-vac, no bolovanje otvara primarni ginić - točnije tvoj liječnik opće medicine na preporuku primarnog ginekologa.
Sretno dalje!
Hvala vam
Ma jasno mi je za taj tehnički dio, tko otvara bolovanje.....samo me interesirao dio da li u vinogradskoj preporuce bolovanje na temelju cega socijalni ginekolog otvara.....isto kao sto MPO-ovci ne daju recepte, ali preporuce sto trebas konzumirati (utrići itd.).....jer znam curu koja je u privatnoj poliklinici bila na IVF-u i odmah na dan prve pozitivne bete, taj doktor joj je rekao da otvori bolovanje pa me zanimalo da li je takva praksa i ovdje.....al znaci prvi pregled u vg, onda dalje kod svog.....
Bj, trudnoća iz MPO postupka je tehnički gledano kao i svaka druga trudnoća. Ako je sve u redu, nema razloga da odmah ideš na bolovanje. Ja sam primjerice isto kao i ti prošle godine u ovo vrijeme ostala trudna, ali sam se dobro osjećala, na UZV je sve bilo OK, pa sam još neko vrijeme radila. Kasnije sam uzela komplikacije, ali sam sve dogovarala s primarnim ginekologom, on mi je dao tzv. liječničku potvrdu - papirić s kojim sam otvorila bolovanje kod doktora opće prakse. Učini kako se osjećaš, konzultiraj se i s doktorima prije toga i - sretno dalje! Inače koliko se sjećam na Vuku su pisali odmah nakon pozitivne bete svima po defaultu mirovanje, u Vg nisu ništa posebno, osim terapije (utrići, andoli i event. nešto drugo od lijekova).
Cure ajde mi pliz napišite aktualne brojeve telefona za naručivanje!
TNX
andream, hvala ti na odgovoruPa da, na to sam mislila - znam da negdje odmah nakon prve pozitivne bete šalju na komplikacije pa me zanimalo da li je tako i u VG....al očito nije.....pogotovo jer mi nisu ništa takvo ni spomenuli danas kad sam zvala da prijavim betu (koja se btw nije baš skroz poduplala pa sam sad malo zabrinuta i razmišljam da ju ipak ponovim za 2 dana...)
Evo moje suborke danas smo napravili i prvi ultrazvuk, truuuuuuuuuuuuudni smo 6+1 i imamo jako srčeko i sve što treba i veliki 5mm. REkao mi dr K. da ako hoću bolovanje samo da ga nazovem i on će mi napisati mirovanje koje dalje vodi liječnih ginekolog kod kojeg sam inače. Moram još doći sa 4 tj. sa svim nalazima krvi i urina i nakon toga vodim dalje sve kao i običnu trudnoću. Dao mi je za preporuku dr. Gabrića sa ambulante pa ću vidjeti s njim što dalje....
Danas kad sam čekala pregled, još jedna curka koja je bila dan prije mene ima poz. brtu i to velikuuuuuuuuu tako da su kod nje duplići
Velika pohvala za cijeli maldi team............Vinogradska go on!!!!!!!
Sad se prebacih na trudnoću ali ću Vas sve škicati kako bi se radovala zajedno s Vama jedan po jedan plusić!!!
Još jednom želim želim od sveg srca da uspijete, korak po korak i da dođemo do smotuljka koji viće kmeeeee kmeeeeeeeeeeee meeeeeeeeee!
Mala Maja, prekrasno, čestitam!!!
I hvala na ovim info, to je ono što me zanimalo baš, kakva je praksa u vg nakon pozitivne bete (bolovanje, koliko pregleda, kada itd.).
Čestitam trudnicama!
Bravo za ekipu iz Vinogradske!
Cure, svratite na pdf Kampanja za hitnu izmjenu Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji. Pročitajte što nam se sprema, aktivirajte se!
Pozrav forumasicama i buducim majkama
u cetvrtak sam imala transfer ...ekipa u VG je predivna i samo rijeci hvale imam za njih...
sad sam na cekanju do svoje Beticenadamo se uspjehu!!!
Pridružujem se pohvalama za ekipu iz Vinogradske. U subotu je bio transfer jedne osmostanične mrvice i imam samo riječi hvale za sve. Sestra nevjerojatna,svaka joj čast,usprkos gužvi nasmijana,pristupačna, dr. također topao,ljudski, biolog i biologica odlični,ma nemam riječi koliko su svi nevjerojatni.
Evo da i ja pohvalim ekipu iz Vinogradske, a ima li bolje pohvale od kuckajućeg?!
![]()
Posljednje uređivanje od BillieJean : 02.07.2012. at 14:36
ma evo i ja ću po tisućiti put pohvaliti ekipu iz vinogradske
hvala im![]()
Trebam savjetic
4.6 bila zadnja m...18.6 punkcija a transfer 21.6...
maloprije mi se pokazala smeda boja kao da cu dobiti mengu ili sam je dobila ( oprostite na izrazu) da li da nastavljam sa utricima i dufastoneom i da li da idem vaditi betu ili ako do kraja prokrvarim da prestanem sa svom terapijom i zakljucim kao propali uspjeh![]()
ja bih ti rekla da smeđa boja ništa ne znači, ona doduše može biti menga ali može biti i oskudno krvarenje na početku T. svakako vadi betu, i neka je sretno!
Objavljujem svoj jos jedan neuspjeh u nizu...idemo dalje![]()
hello drage moje,
eto da se i ja javim....bila na konzultacijama i na redu smo u 9 mj :D
čitam vaše postove i veselim se sa svima vama....nadam se da ćemo i mi ostale uskoro pisati pozitivne bete i <3
....žao mi bilo napustiti dr.B na SD, al čitajući vaše postove nije ni najmanje.....nadam se da je ovo moja treča sreća![]()
I ja moram pohvaliti ekipu iz Vinogradske. Većina vas zna što sam sve prošla i gdje sam sve bila, ali meni su oni svi do jednog zakon i najbolji od svih bez obzira što nisam kod njih uspjela ostvariti trudnoću![]()
ajmo ljudi slati letak laži i istine o potpomognutoj oplodnji kako bismo širili istine kontra laži koji se šire ovih dana o nama pacijentima MPO - da smo ubojice i slično!!!
Proslijedite jednostavno mailom niže navedeni tekst i linkove, dižite na FB! Ovo se ljudi tiče svih nas!
Svatko od nas može pomoći u širenju istine i zalaganju za prava svih građanki i građana ove zemlje, a osobito onih kojima je potrebno liječenje kako bi ostvarili najljepši dar roditeljstva.
Pročitajte ovdje http://www.roda.hr/article/read/isti...nutoj-oplodnji
i podijelite ovaj letak http://www.roda.hr/uploads/neplodnos...5%BDI_2012.pdf
Pomozite prenijeti istinu o tome što medicinski potpomognuta oplodnja uistinu jest!
Pomozite demantirati neistine te skandalozne, lažne i neutemeljene optužbe koje se šire u javnosti na štetu pacijentica i pacijenata koji imaju stvaran medicinski problem i potrebu za liječenjem!
Pomozite u edukaciji svoje okoline i šire javnosti kako bi zaustavili hajku i stigmatiziranje neplodnih osoba. Širenjem točnih informacija spriječite da dovoljno puta izrečena laž o postupcima medicinski potpomognute oplodnje postane istina.
Pomozite nepolodnim osobama u borbi za pravo na optimalno liječenje!
bok svima,
u 9. mjesecu idem u Vinogradsku na konzultacije... danas mislim da sve slavimo obzirom da je napokon prošao Zakon o potpomognutoj oplodnji!!!!!
please curke koje znaju detalje koji mi nalazi trebaju za konzultacije - papa, brisevi, hormoni, spermiogram.... još nešto?
Krvne grupe i nalazi krvi za hepatitise, te eventualno HSG ako ćete početi s inseminacijom? Sretno!
Pozdrav svima i sori na upadu, htjela bih vas samo pitati ako tko ima svježu informaciju, koliko se čeka na ivf u Vinogradskoj?
Puno hvala i sve dobro svima.
Cure, molim vas ako je koja ovih dana bila u Vg da mi odgovori jesu li gore dr Tomić i prof Kuna?
Hvala
matahri hvala!
i čestitam na srčeku![]()
Pozz curke molila bi bilo koju da mi odgovori koliko se dugo čeka na postupak i jel priznaju spermiogram i sve ostale papire iz druge bolnice??hvala unaprijed...
mary,
priznaju se svi nalazi iz drugih klinika
Može neki broj di se mogu naručiti za prve konzultacije i neka preporuka za ginekologa?Hvala
Evo Mery broj za naručiti se ali ti sad kroz kolovoz ne rade 01 3787689; i ne znam možeš li birati dr.-a nego kojeg nađeš, a ionako ti se u jednom postupku ponekad sva četvorica izmijene... Ne znam kad sam zadnji put imala postupak da me od prvog UVZ-a do transfera vodio jedan te isti dr.
I mislim da je lista za lijekove duga nekih 5-6 mjeseci
Posljednje uređivanje od anddu : 27.07.2012. at 15:25
Pozdrav, cure!
Imam jednu molbu
Naime, prije 2 i pol godine sam krenula u postupke medicinski potpomognute oplodnje. Nakon četiri neuspješna pokušaja ostala sam trudna nakon transfera u prirodnom ciklusu. Rodila sam prekrasnu djevojčicu u 1. mjesecu ove godine.
Sad je vrijeme da krenemo po seku ili bracu.
Zbog lošeg spermiograma primorani smo ponovno krenuti u borbu liječenja naše neplodnosti.
Zanima me(cure koje su nedavno krenule u postupke) koje sve pretrage moramo napraviti prije kretanja u postupak.? Imam popis od pred dvije godine, ali ne znam da li još uvijek vrijedi.
Unaprijed hvala!
poz svima....prvo čestitam svim trudnicama a onima kojima nije uspjelo,neka se i dalje trude jer vrijedi kad se sjetimo što možemo dobiti od toga...mi smo sad u 9 mj.trebali na 3 IVF ali nećemo ni trebati jer smo prirodno uspjeli to ostvaritipresretni smo..ne mogu ni opisati.sad sam u 8 tjednu trudnoće,sve je ok..nadamo se da će i dalje tako biti..svima želim sreću i vidimo se u forumu trudnica
![]()
čestitke malenab
pettra otiđite gore s tim što imate i onda će vam dok napisati što sve treba odraditi, samo uputnica za pregled i dalje sve lagano
sretno![]()