Ja mislim da je uzrok konfuzije (s malim 'k') to što žene uglavnom vade spolne i ove druge hormone zajedno, pa ispadne da je to 2. - 5. dc. I mene je neki dan tehničarka u jednom privatnom labosu uvjeravala da se AMH vadi samo 3. dc.
Ja mislim da je uzrok konfuzije (s malim 'k') to što žene uglavnom vade spolne i ove druge hormone zajedno, pa ispadne da je to 2. - 5. dc. I mene je neki dan tehničarka u jednom privatnom labosu uvjeravala da se AMH vadi samo 3. dc.
ponekad se ide posebno na AMH, kad samo on fali, i ne naručuje se u Vinogradskoj jer se plaća, a trebalo je malo vremena dok smo tamo neke naučili da se može vadit bilo kad, to je bilo pred 2 godine, i sad opet ista priča...
bok curke...evo javljam da sam zvala sestre i uglavnom na postupak idem tek u 1mj 2013god.....a za tjedan dana idem po lijekove...rekle su mi sve koje do 3.12 dobiju M da ulaze u postupak za 12mj...sretno svima![]()
Medeni, super na ovoj informaciji, ja u petak vadim betu, ako bude negativna nadam se da ću procuriti do 03.12. da pokušam jedan IVF u prirodnom.....
Hitno trebam pomoc....
dobila sam lijekove u 12mj za postupak u 1mj...
zbog prehlade menga mi je sad dosla znam da mi je sestra rekla ako do 16 sati dobijem da dam inkeciju Decapeptiyl ali ne znam kada dajem Menopure tek sutra popodne ili moram i danas dobiti a oni tek rade od 7.1...hvala
doanna, da li vadiš i spolne hormone ili samo AMH i hormone štitnjače?
spolne horone imam, dr. T traži dodatno još ove hormone štitnjače + AMH + inhibin B; Inhibin vadim u Vinogradskoj jer se to i ovako plaća i ne može preko uputnice, a ovo ostalo sve preko uputnice na VV i ne plaća se, zahvaljujući našem prekrasnom zdravstvu imam u jednom danu dva pikanja na različitim mjestima...grrrrr
Posljednje uređivanje od doanna : 04.11.2012. at 23:30
Hej, imam pitanje, trebam vaditi u ponedjeljak beta HCG i sad komplikacija...ginekologa mi nije bilo jučer jer su si spojili neradni dan i vikend
Ugl.zanima me dal netko ima info o tome dal' bi mi u Vg napravili analizu bez obzira na uputnicu...
mislim da može uz polog novca u visini cijene pretrage. novac ti vrate kad doneseš uputnicu. pokšaj tako
da, to sam i mislila...odlično
Za koliko je gotov nalaz cca?
Oko 1, ali probaj pitati da ti ako mogu i prije naprave, pa da probaš još na odjel. Ja sam tako uglavnom svaki put. Sretno!
Ja sam zadnji AMH vadila u VV, ali je dr.T tražio da napravim ponovno u njihovom laboratoriju (gdje se naravno plaća) pa sam eto, morala sad ponoviti i to. Stoga, pripremi se da ćeš možda morati ponoviti i AMH kod njih![]()
Što znači da ću za koji dan imati 3 nalaza AMH u periodu od godinu i pol![]()
Iz razloga jer je taj nalaz AMH iz VV dosta nizak (rađen prije cca. 4 mj), a "njihov laboratorij" nije toliko pouzdan (napominjem da imam i nalaz AMH iz Vg, prije godinu dana...koji je isto nizak, samo ne toliko..8.1). I ja nisam vidjela smisao toga, ali...da bi mogla dalje moram to donjeti. Moje riječi njemu: ponovila sam sve hormone, ali nisam AMH iz razloga jer znam da je nizak...što mi znači jel je on sad 1,5 ili 1,8 ili 2,5...nizak je i tu nema pomoći, samo me svaki put sve niži taj broj dodatno sekira...bolje da ne znam koliko je sad nizak! On je na to rekao: nemojte se samo sekirati, ponovite u Vg pa ćemo vidjeti!
kruca, koje si godište ako smijem pitati?
i propustila sam.... zadnji je nalaz AMH-a vađen na Vuku i bio je koliki? Možeš please dopisati i jedinice kao i referentne vrijednosti....
by the way, još nisam čula da je AMH iz Vuka nepouzdan!?
kruca, ljudi koji rade AMH kažu da ga nema smisla ponavljat češće od jednom u godinu dana ili jednom u dvije godine.
siječanj 2011 vg AMH=8,1 pmol/L
svibanj 2012 vv AMH=2,4 pmol/L
listopad 2012 vg još nemam nalaz
meni je dr. Tomić rekao da mogu AMH napraviti i na VV, ali očito je da je poanta plaćanja, baš kako kruca kaže, moram donijeti taj nalaz da mogu dalje, danas sam išla vaditi inhibin B makar su svi rekli da nema smisla, ali ja eto znam da bez tog nalaza ne mogu dalje (a inhibin B ne možeš na uputnicu nego se plaća 300kn pa me valjda zato za AMH poslao na VV, ipak ta dva hormona koštaju u Vg cca 600kn)....i šta drugo preostaje nego vezati konja gdje gazda kaže
Doanna, koja je procedura naručivanja na VV za vađenje hormona? I meni je dr., između ostalih hormona, napisao da vadim AMH, pa bih ja sve vadila na VV da izbjegnem plaćanje AMH u Vg.
meni je baš naglasio amh u vg vadit, čak je i moj soc. gin to komentirao kako je baš naglašeno, tamo sam ga i vadila na kraju
ja sam vadila te hormone u VV isto mi je Tomić tak rekao zbog plaćanja, ali npr u VV tada nisu imali reagensa za inhibin B, ali on ti se svejedno plača oko 300 kn di god da ga vadiš .
ja sam imala nalaz AMH sa VV i nije bilo problema, nisam morala u VG vadit ponovno, a isto sam išla kod dr T.
ne kužim zašto traži ponavljanje ako je nalaz relativno friški.....e fakat mi nije jasno....
trebala bih jedno pojašnjenje, na koliko i kakvih postupaka se može ići na teret hzzo po novom zakonu
evo link na temu gdje je cijeli zakon http://forum.roda.hr/threads/74945-Z...-12-%28NOVI%29
doanna, 4 stimulirana i 2 u prirodnom ciklusu, s tim da se fet ne broji u te postupke, i to je sve- i za prvo dijete, i za drugo, treće, nema brojenja postupaka ispočetka nakon rođenja djeteta, i koliko -AIH-4?
Meni nitko nikad (čitaj dr. Tomić) nije tražio da ponavljam AMH. Prvi i jedini nalaz bio je 8,6, vađen prije dvije godine i od tada sam bila u 4 stimulirana i dva klomifenska postupka, i to je to. A vadila sam ga u Vinogradskoj jer se tad jedino tamo vadio (ne znam za private laboratorije, koji su ionako bili skuplji pa me nisu niti zanimali).
ne znam što bih mogla sa svojim neposluhom i prigovorima postići sebi u prilog u spomenutom kontekstu, nisam od onih koji mogu platiti pa nažalost moram trpiti naše zdravstvo sa svim svojim dobrim i lošim stranama....
može li se u vg zamrznut sjeme i koliko se plaća?
Pozdrav svima
nova sam ovdje, no već duže vrijeme pratim vaše priče. Preko dvije godine pokušavamo dobiti bebicu, no ne ide. Tako da sam prije godinu dana posjetila doktora privatno u poliklinici Vili koji me uputio na pretragu hormona, pa se otkrilo da imam problema sa štitnjačom i inzulinskom rezistencijom, a ni spermiogram nije ok, ukazuje na oligospermiu. Ciklusi su mi oduvijek bili neredoviti i dugi, tako da sam već nekih 10-tak mjeseci na Euthyrox-u i metforminu. Sad kad su se nalazi malo sredili, a i dalje rezultata nema, odlučili smo krenuti korak dalje. No sada se premišljam da li dalje nastaviti privatno u Viliju što će financijski biti poprilično teško ili ipak krenuti u Vinogradsku. Pa iako ste već pisale i puno hvalile doktore i cijelu ekipu, možete li ipak nekakav savjet dati gdje da krenem i da li bi Vinogradska bio dobar izbor? Ne znam kakve su gužve i kad uopće bilo kakve konkretne korake mogu u Vinogradskoj očekivati ako se sad tek za konzultacije naručim?
Zahvaljujem na svakom savjetu jer bit će nam od velike pomoći.
Curke, zašto mislite da nalaz mora biti baš tamo gdje je rakao da idete odraditi.....zar mislite da se on sjeća što vam je rekao prošli puta? Njegova je preporuka jedno a vaša odluka drugo. Mojih pola nalaza koje smo trebali odraditi nisu odrađeni tamo gdje nas je poslao, iskoristili smo maximalno što je na teret zdravstvenog, čak sam išla i u Zabok raditi neke pretrage a iz Zg-a sam jer su tamo nalazi bili brži i odmah sam došla na red bez neke procedure velike. Svi nalazi su mi bili priznati i bez bilo kakve iznimke ili prigovora.
Kad me je dr. Kuna preuzeo nije niti čitao samo je pitao za briseve i nastavila sa terapijom, on mi bio na transferu a dr. Tomić na punkciji. Relativno sam sve u 2 mj obavila i postigla bingo...naš plusić. Evo nas sad već u 27+5 tt![]()
kruca, ja bih bila sklona vjerovati nalazu iz VG.
ne samo jer je nalaz iz VG viši i time bolji za tebe, već i radi svog isustva:
-moj nalaz (40 godina i amh 24 pikomol/L) ponavljali su dva puta da budu sigurni da nisu pogriješili
oism toga, Vinogradska puno duže radi tu pretragu od VV
sretno!
curke jedno pitanje; upisana sam za lijekove u 12.mjesecu; dali to znači da prvi dan ciklusa mora biti u 12.mjesecu ili ću dobiti lijekove i ako prvi dan ciklusa bude krajem 11.mjeseca? naručena sam na konzultacije u ponedjeljak pa me sad to muči jer su mi zadnjih nekoliko mengi uranile i moguće je da ću dobiti menstuaciju već oko 23.11. Kako se to gleda? Kako funkcionira u praksi? kada dobijete lijekove kad ste na listi za neki mjesec, na konzultacijama ili se ponovno javljate u bolnicu prvi dan menstruacije?
tonka10, javi se telefonom sestri prvi dan menstruacije pa vidi s njom jel možeš već tada dobiti lijekove... meni su tako jednom dali a jednom sam morala čekati sljedeći ciklus. A dosta ti ovisi o tome kakav protokol imaš dogovoren.
tonka 10 ja sam bila upisana za 10. mjesec, a Gonale sam preuzela krajem 9., počela ih koristiti od 2 dc i tek 4. dan stimulacije išla na prvu folikulometriju.
hvala vam puno, zlatne ste!
![]()
Pozdrav
Bili smo u prirodnom ciklusu u 10 mj. Nažalost stanica pobjegla.
I ja sam upisana za stimulirani u 12 mjesecu. Sestra mi je rekla da se javim dva tjedna pred menstruaciju i
da će mi tada reći kako rade oko Božića. Mislim da ćemo ( mi kojima je ciklus u drugoj polovici mjeseca) biti prebačeni za 1/2013.
nekako mi se bas ta ideja ni ne svida al sta je tu je
a opet s druge strane barem cu imati se dobro provesti za bozic i novu godinu.....tj ne budem provela u krevetu dok drugi festaju![]()
Addu....zbog moje anomalije maternice moram malo vise mirovati jer sam u skupini rizicnih....al u principu nisam bas non stop u lezecem polozaju ali ne idem nikuda van........vrijeme provodim samo u kuci...
bila danas. dobila lijekove i informaciju kako neće raditi oko blagdana.
kad bi ti trebala kao krenuti sa pikanjem i postupkom?????
ja bi trebala dobiti M negdje polovinom 12mj......uskoro ih budem zvala za lijekove
Angel, hoćeš li ti stići odraditi postupak ako oni rade do Badnjaka?
ne znam stvarno nista ..ovih dana cu ih zvati zbog lijekova pa cu onda sve znati kad se cujems njima![]()