Stranica 55 od 79 PrviPrvi ... 545535455565765 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,701 do 2,750 od 3965

Tema: Potpomognuta u VINOGRADSKOJ

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

cure, gdje se sa uputnicom može vaditi beta hcg i za koliko su rezultati gotovi, i još jedno pitanje, uputnicu za vađenje bete mi daje ginekolog?

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

uputnicu ti daje ginekolog, možeš vaditi u Vinogradskoj, a nalaz je mislim drugi dan...nisam sigurna

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nalaz je isti dan, tako da ga stigneš pokazati na odjel Sretno! Krv se vadi u zgradi preko puta zgrade gdje je odjel MPO.

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

hvala curke na info., da trebat će mi sreće.....vidjet ćemo što mi donosi prvi AIH, opa ili tropa

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

znala sam da sam još nešto zaboravila pitati vezano za vađenje bete, da li se trebati naručiti ili samo dođem s uputnicom i to je to

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj doanna prvotno napisa Vidi poruku
    znala sam da sam još nešto zaboravila pitati vezano za vađenje bete, da li se trebati naručiti ili samo dođem s uputnicom i to je to
    samo dođeš u lab sa uputnicom
    ne treba se naručivati

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj doanna prvotno napisa Vidi poruku
    I ne čekaš puno jer se tretiraš kao trudnica pa imaš prvenstvo. Sretno!

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ok...hvala tako sam i mislila...jednostavno sam zaboravila sta mi je sestra rekla kad sam bila u 12 mj po lijekove....jedino ne znam kako mi tijelo bude reagiralo jer mi je pao imunitet skroz na skoz.....

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

andream, rekla si da se nalaz odmah nosi na odjel, pretpostavljam da se za to ne moram naručiti unaprijed kod sestre, da li će nakon uvida u nalaz doktor odmah reći šta dalje za idući postupak, zanime me postupak kako ide dalje nakon bete koja je negativna

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

samo odnesi sestrama, ne treba se naručiti za to. važno je da odneseš nalaz bete, da oni imaju povratnu informaciju o postupcima koje provode. a ako ti bude trebao doktor, možeš i do doktora po savjet ili slično...
    sretno!

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

da li i dalje postoji mogućnost da si sama kupujem ljekove kako se postupak ne bi ubrajao u jedan od onih 6 Hzzo IVF postupka?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

mislim da takva mogućnost ne postoji. jer bolnica mora zaračunati rad-folikulometrije, punkciju, transfer, rad biologa i potrošni materijal (igla, kateteri, mediji) ...

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Postoji..... ja sam jednom išla u postupak koji se tretirao kao prirodni uz Femaru (Klomifen) a sama sam si kupovala i Menopur. Ja sam se tako bila dogovorila sa dr. Tomićem.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

možda postoji mogućnost da si sama kupi lijekove, ali postupak će svakako računati. mislim da nikako ne može proći da da uz kupljene ljekove bolnica ne obračuna svoj trošak.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

tikice69, prije je ta mogućnost postojala jer su postupci bili neograničeni - samo su se lijekovi plaćali nakon što su se ispucala 3 stimulirana postupka u razdoblju dok nije bilo zakona ili 6 stimuliranih za vrijeme Milinovićevog zakona. po novom zakonu se nakon 4 stimulirana i 2 prirodnjaka uz lijekove plaćaju i postupci (znači rad dr-a, biologa i sve popratne stvari u MPO-u) tako da više nema mogućnosti kupiti lijekove, a postupak obaviti u državnoj klinici bez plaćanja pretpostavljam da bi se eventualno s dr-om dalo dogovoriti da se postupak vodi kao prirodni, a da ga pacijentica sama "podeblja" kupljenim lijekovima...

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

ajoj.....a valjda će ovih 6 biti dovoljni.....

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Inesz, frka - izgleda da više nisam u toku
    Bila sam sigurna da se to i dalje može, pogotovo onaj tko plaća dodatno osiguranje

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

curke drage,
    čula sam da je vinogradska odnedavno počela davati gonal u penu?
    Jel mi možete reći jel to fakat tak?
    Treba mi info za frendicu.
    Puno hvala i sretno svima

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Bab prvotno napisa Vidi poruku
    curke drage,
    Je, fakat je tak.

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj Bab prvotno napisa Vidi poruku
    curke drage,
    Bila sam u postupku u 11. mj. i dobila sam obične gonale bez pena

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala cure na podrsci
    Kod mene neka cudna situacija u kojoj se jos nisam bas snasla.....bila sam malo stupido i zbog prehlade sam bila Aspirin za vrijeme M i sad imam vec 6 dana neprestano M a krenula sam sa inekcijama Menopura u petak idem na kontrolu i mislim da budem dobila jezikove juhe od DR u VG....uz to sve veceras me probada u donjem dijelu stomaka tj malo me vise boli ...ne znam jel smijem popiti sta protiv bolova ili moram trpjeti???

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tiki, srce, a sta ce nam dodatno osiguranje kad smo po dijagnozi oslobodjeni participacije? ne kuzim kontekst dodatnog osig.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

dopunsko osiguranje plaća se HZZO-u, to su one police od npr 50 kn za umirovljenike sa jako malm mirovinama, za 80 kn za one što imaju mrvicu veće mirovine, pa one police dopunskog od 150 kn za radni svijet itd... ovim policama osigurava se korisnika samo od plaćanje participacija, ne osigurava si neka dodatna prava na zdravstvenu zaštitu.

dodatno osiguranje plaća se privatnim osiguravateljskim kućama, te police uglavnom koštaju višestruko više i nude više ovisno o cijeni i ugovorenoj polici.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mare, trudnice ti pred kraj trudnoće totalno zatupe i počnu baljezgati svašta a još kad smo uz to i plavuše
    al imat ćeš priliku saznati uskoro kak je to

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

danas sam bila na odjelu, ulazim u postupak ovaj mjesec po onom sistemu sve koje su dobile 01.12. - 03.12. Imam jedno pitanje, dobila sam klomifene, prošli mjesec rađena je inseminacija, s-gram je bio loš i dr. je rekao da se prebacujemo na IVF. Danas me upisao na listu za IVF 03/13. Da li klomifeni znače da sam ovaj mjesec opet na AIH ili može biti i postupak IVF?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

od kojeg dana ciklusa uzimaš klomifen? kada te je naručio na folikulometriju?

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

počela sam danas s klomifenom 3dc, folikulometrija u petak na 7dc

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ivf vjerojatno

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    ivf vjerojatno
    zašto to misliš?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

radi toga jer klomifen kreće od 3. dc.
    ali, zar ti dr nije ništa rekao?

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

pa znaš kakav je dr.T, pitala sam ga ali je bio neodređen, napisao mi je u povijest bolesti (event. AIH), meni je lijevi jajovod začepljen, a desni super. Prošli mjesec sam imala ovulaciju na desnom jajniku tako da se AIH mogao napraviti. Valjda će mi reći u petak kad me vidi na ultrazvuku. Ono što ja ne kužim zbog čega se radi upisivanje na listu za IVF, koja je razlika između tog IVF-a i mogućnosti IVF-a sa klomifenima u ovom ciklusu????

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Bok curke evo da se javima...
    Juce sam bila na pregledu i nista mi trenutno nije u redu...M jos uvijek imam tj danas mi je 8 dan i ne prestej... dr T mi je rekao da dodem opet u ponedeljak na pregled pa cemo vidjeti sta dalje jer sluznica mi nije bas u najboljem redu kao ni folikulice jer su premale s obzirom da vec 5 dana primam po 3kom Menopura....moj imunitet je u totalnom kolapsu i zeljezo u laganom padu....osudena na propast prije vremena ali prezivjet cemo i to .....
    Curke svima sretna vibra

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Andream, hvala! Veliki pozdrav tebi i kikićima!

Stena, Lotta, želim nam puno sreće.

Medeni.angel, nikad ne znaš, kad misliš da su ti sve lađe potonule, onda se dogodi čudo! Držim fige!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

najbolje je da napišeš pitanja na koje trebaš odgovore i pitaš. sigurno ćeš dobiti odgovore. moguće da je bio neodređen jer će procjeniti kako se razvija situacija na 1. folikulometriji, i onda donijeti odluku IVF ili AIH.

liste čekanja su za postupke stimulirane gonadotropinima (menopur, gonal i sl.)
    upisavanje na listu se radi radi tih godadotropina za stimulaciju. cijena gonadotropina je visoka, jedna ampula najmanje 150 kn, 200 kn i više (cijene u ljekarnama), tako da je bolnicama teško doći do novca za kupnju tih lijekova. to je glavni razlog lista čekanja za stimulirane postupke.

iako je i uporaba klomifena jedna vrsta blage stimulacije, klomifen je dostupan i jeftin. (u Bih košta 30-ak kuna, u Italiji oko 5 eura, kod nas košta 150 kn, ali ide i na plavi recept)
    neke žene dobro reagiraju na klomifen i uspiju dobiti 2-3 jajne stanice za oplodnju.
    radi niske cjene klomifena koji ide na recept, na postupak sa klomifenom se ne čeka.

pitaj svakako je li postupak sa klomifenom računaju pod prirodnjak jer smo pročitali da se na SD postupak sa klomifenom računa kao stimulirani postupak?!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

bok cure,
    bila sam jučer na punciji-3 jajne stanice od toga 2 nezrele. (stimulacija menopur)
    Na ovoj jednoj su radili ICSI pa zovem sutra da vidim da li se dijeli i da li će biti transfer ili ništa od ovog ciklusa.

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mare O, i ja sam jednom zgodom imala takvu situaciju, ali na menopurima, dobili smo embrija ali ništa od tog postupka. Tebi ipak želim drukčiji scenarija, pa evo malo ~~~~~~~~~ za sutra

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Hvala anddu,
    Javiti ću sutra što se odvija mada se ne nadam previše.

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Jutros mi očito nije bilo dobro kad mi je post pun grešaka, pa evo da jednu ispravim - tad sam s dvije nezrele i jednom zrelom js za oplodnju bila na gonalima+cetrotide

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Evo samo da javim, ona jedna se podijelila tako da sutra imam transfer.

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mare O. bravo i da nam za 14 dana javiš veeeliiku betu!

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Cure s niskim AMH, kakva imate iskustva s protokolima u Vg?

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

U kojem smislu tražiš iskustva?

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj anddu prvotno napisa Vidi poruku
    U kojem smislu tražiš iskustva?
    Pa priča ide ovako...krenuli u mpo zbog jako lošeg spermiograma, odradili 3 prirodna i 1 stimulirani. Ovaj stimulirani je bio prošle godine, mislim da su bila u pitanju 24 gonala (2 dnevno) i nije bila očekivana reakcija na stimulaciju. S klomifenima bi isto dobili samo 1js. Uglavnom, pauzirali smo godinu dana i sada smo u fazi ponavljanja nalaza u zapisani smo u stimulirani postupak 01/2013. Prije ovih odrađenih postupaka nisam vadila AMH. Pretpostavljam da ga je doktor stavio na listu potrebnih pretraga upravo iz razloga loše reakcije na stimulaciju. A kad ono iznenađenje! AMH 7,8 pmol/l. Pa me sad zanima što uopće mogu očekivati? Zbog muževog nalaza nam jedino preostaje stimulirani postupak, a koliko mi je poznato, kod niskog AMH se ne prakticiraju jake stimulacije. Kakve protokole prakticiraju u Vg s ovakvim nalazima, duge, kratke, da li idu na neku polustimulaciju (npr. klomifen+gonal/menopur) ili punu stimulaciju?
    Možda postavljam glupa pitanja, ali niski amh mi je totalna nepoznanica. Do sada sam se samo "bavila" pojmovima lošeg spermiograma.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ivka, jesi li vadila amh prije postupaka, zapravo prije ovog stimuliranog u 10 mj.?

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Može li mi netko na pp poslati broj tajnice od dr. Kune. Ili stavite i ovdje, ako nije problem. Treba mi za konzultacije.
    Rekla sam da neću radit ništa do daljnjeg, ali evo me tu.
    Here we go again

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Evo Ivka ovako. Meni je AMH bio 8,6, jako loša reakcija na stimulacije, s tim da mi je pred zadnji, dobitni postupak FSH bio užasno visok (16). Isto imamo jaaaako loš spermiogram - teška oligoasthenoteratozoospermija, a u tri navrata imalo smo nalazi i azo. U stimulacijama sam dobijala od 1 do 3 js, osim u ovom zadnjem kad sam dobila 6 (pet za oplodnju). Tad sam od prvog dc dobivala decapeptyil, od 2dc po tri menopura i tako sve do 11 dana, 12dc štoperica, punkcija na 14 dan. I upravo sam i sama iz ranijih iskustava spozanla da mi je to najbolja kombinacija. Na gonale+cetrotide kad sam prva tri dana dobivala po 4 ampule užasno sam loše reagirala, dobili 3 js, dvije nezrele, kao i na menopure (prva tri dana 4 ampule, ostale dane 3 ampule), a cetrodite mi nisu niti stigli uvetsi jer je jedan jedini folikul rapidno rastao pa je punkcija bila na 10dc.

Mislim da ti se općenito kod low respondera ide na kratke protokole, ne znam kad se rade polustimulirani, ja ih nikad nisam imala.

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Anddu, puno hvala na odgovoru! Nadam se da ćemo u ova 4 (zakonska) postupka uspjet pronać pravu kombinaciju.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

evo da prijavim kako je prošlo, jučer transfer jednog 6 staničnog embrija. od dobivenih 6 js samo se jedna oplodila. mislim da više neću pokušavati s kratkim protokolom. kakva su vaša iskustva s polustimuliranim postupcima, kako to ide; počinje se s klomifenom pa se u nekom trenutku uvode gonali ili menopuri?
    U 6.mjesecu mi je dr rekla da više ne bi išla s takvim protokolom i da mi preporuča ili polustimulirane ili dugi protokol jer očito ne dobijem dovoljno kvalitetne stanice.
    Ima li to veze sa AMH (njega još nisam vadila, nitko nije smatrao potrebnim, zadnji put kad su mi brojali antralce bil oih je više od 15, FSH mi je 5,8)?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

tonka i ja sam imala kratki protokol i dobili smo 3js od kojih su 2 bile nezrele. Transfer je bio 3 dan 1 šeststaničnog embrija, čekam betu 20.12.
    To nam je prvi IVF postupak tako da drugih iskustava s protokolima nemam.

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Jedna korisna informacija (možda je vama već i poznata, ali ja sam se neugodno iznenadila, nismo dugo radili ovaj nalaz): u Petrovoj i na Sv. duhu se naručuje za spermiogram, trenutno su liste za kraj prvog mjeseca 2013. Ja sam se neugodno iznenadila jer je do sada mm samo došao u lab ujutro s uputnicom bez ikakvog prethodnog naručivanja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •