Hvala anddu,
Javiti ću sutra što se odvija mada se ne nadam previše.
Hvala anddu,
Javiti ću sutra što se odvija mada se ne nadam previše.
Jutros mi očito nije bilo dobro kad mi je post pun grešaka, pa evo da jednu ispravim - tad sam s dvije nezrele i jednom zrelom js za oplodnju bila na gonalima+cetrotide
Evo samo da javim, ona jedna se podijelila tako da sutra imam transfer.
Cure s niskim AMH, kakva imate iskustva s protokolima u Vg?
ivka, jesi li vadila amh prije postupaka, zapravo prije ovog stimuliranog u 10 mj.?
Može li mi netko na pp poslati broj tajnice od dr. Kune. Ili stavite i ovdje, ako nije problem. Treba mi za konzultacije.
Rekla sam da neću radit ništa do daljnjeg, ali evo me tu.
Here we go again![]()
Pa priča ide ovako...krenuli u mpo zbog jako lošeg spermiograma, odradili 3 prirodna i 1 stimulirani. Ovaj stimulirani je bio prošle godine, mislim da su bila u pitanju 24 gonala (2 dnevno) i nije bila očekivana reakcija na stimulaciju. S klomifenima bi isto dobili samo 1js. Uglavnom, pauzirali smo godinu dana i sada smo u fazi ponavljanja nalaza u zapisani smo u stimulirani postupak 01/2013. Prije ovih odrađenih postupaka nisam vadila AMH. Pretpostavljam da ga je doktor stavio na listu potrebnih pretraga upravo iz razloga loše reakcije na stimulaciju. A kad ono iznenađenje! AMH 7,8 pmol/l. Pa me sad zanima što uopće mogu očekivati? Zbog muževog nalaza nam jedino preostaje stimulirani postupak, a koliko mi je poznato, kod niskog AMH se ne prakticiraju jake stimulacije. Kakve protokole prakticiraju u Vg s ovakvim nalazima, duge, kratke, da li idu na neku polustimulaciju (npr. klomifen+gonal/menopur) ili punu stimulaciju?
Možda postavljam glupa pitanja, ali niski amh mi je totalna nepoznanica. Do sada sam se samo "bavila" pojmovima lošeg spermiograma.
Evo Ivka ovako. Meni je AMH bio 8,6, jako loša reakcija na stimulacije, s tim da mi je pred zadnji, dobitni postupak FSH bio užasno visok (16). Isto imamo jaaaako loš spermiogram - teška oligoasthenoteratozoospermija, a u tri navrata imalo smo nalazi i azo. U stimulacijama sam dobijala od 1 do 3 js, osim u ovom zadnjem kad sam dobila 6 (pet za oplodnju). Tad sam od prvog dc dobivala decapeptyil, od 2dc po tri menopura i tako sve do 11 dana, 12dc štoperica, punkcija na 14 dan. I upravo sam i sama iz ranijih iskustava spozanla da mi je to najbolja kombinacija. Na gonale+cetrotide kad sam prva tri dana dobivala po 4 ampule užasno sam loše reagirala, dobili 3 js, dvije nezrele, kao i na menopure (prva tri dana 4 ampule, ostale dane 3 ampule), a cetrodite mi nisu niti stigli uvetsi jer je jedan jedini folikul rapidno rastao pa je punkcija bila na 10dc.
Mislim da ti se općenito kod low respondera ide na kratke protokole, ne znam kad se rade polustimulirani, ja ih nikad nisam imala.
Anddu, puno hvala na odgovoru! Nadam se da ćemo u ova 4 (zakonska) postupka uspjet pronać pravu kombinaciju.
evo da prijavim kako je prošlo, jučer transfer jednog 6 staničnog embrija. od dobivenih 6 js samo se jedna oplodila. mislim da više neću pokušavati s kratkim protokolom. kakva su vaša iskustva s polustimuliranim postupcima, kako to ide; počinje se s klomifenom pa se u nekom trenutku uvode gonali ili menopuri?
U 6.mjesecu mi je dr rekla da više ne bi išla s takvim protokolom i da mi preporuča ili polustimulirane ili dugi protokol jer očito ne dobijem dovoljno kvalitetne stanice.
Ima li to veze sa AMH (njega još nisam vadila, nitko nije smatrao potrebnim, zadnji put kad su mi brojali antralce bil oih je više od 15, FSH mi je 5,8)?
tonka i ja sam imala kratki protokol i dobili smo 3js od kojih su 2 bile nezrele. Transfer je bio 3 dan 1 šeststaničnog embrija, čekam betu 20.12.
To nam je prvi IVF postupak tako da drugih iskustava s protokolima nemam.
Jedna korisna informacija (možda je vama već i poznata, ali ja sam se neugodno iznenadila, nismo dugo radili ovaj nalaz): u Petrovoj i na Sv. duhu se naručuje za spermiogram, trenutno su liste za kraj prvog mjeseca 2013. Ja sam se neugodno iznenadila jer je do sada mm samo došao u lab ujutro s uputnicom bez ikakvog prethodnog naručivanja.
Ivka, mi smo se prije godinu i pol morali naručiti u Petrovu. Termin smo dobili relativno brzo, za 7-8 dana.
Evo cure javljam da nisam dočekala betu.
Procurila sam 10 dan.nakon transfera.
A sad idemo dalje, vidjet ćemo što nosi Nova godina.
cure, da li se u prirodnom postupku dobije stoperica!? iskustvo iz vinogradske me zanima, hvala na odgovoru
Mare O. žao mi je, bit će bolje u 2013.
Ivica_k dobije se štoperica!
evo da se i ja javim, dobila mengu.
u siječnju idem vidjeti kako i što dalje..
Tonka, baš mi je žaoDanas sam postala novu Listu na Odbrojavanju i gledala jesi li se javila.... Odmori se i skupi snage za novi pokušaj!
Hitno trebam pomoc....
dobila sam lijekove u 12mj za postupak u 1mj...
zbog prehlade menga mi je sad dosla znam da mi je sestra rekla ako do 16 sati dobijem da dam inkeciju Decapeptiyl ali ne znam kada dajem Menopure tek sutra popodne ili moram i danas dobiti a oni tek rade od 7.1...hvala
medeni ne znam kakav ti je protokol, ali ja sam uvijek prvi dan primila samo decapeptyl, a drugi dan ciklusa ujutro između 7 i 9 decapeptyl a popodne između 16 i 18 menopure. Znači ako ti je danas prvi dc menopure tek sutra
Posljednje uređivanje od anddu : 04.01.2013. at 13:40
ok...hvala tako sam i mislila...jednostavno sam zaboravila sta mi je sestra rekla kad sam bila u 12 mj po lijekove....jedino ne znam kako mi tijelo bude reagiralo jer mi je pao imunitet skroz na skoz.....
A to ti ne znam, ja sam skoro svaki postupka bila ili prije ili za vrijeme ili nakon transfera bolesna. A zar ti nisu dali s lijekovima i protokol na papiru? Meni su uvijek davali papir s podatcima o lijekovima, koliko ih i kad treba uzeti
dobila sam protokol al ujutro Decapeptiyl a popodne 3 menopura..... al sam se zbunila iskreno u prvom danu menge kako ide sa inekcijama...
juce mi je dr rekla da mi je imunitet i organizam unisten od ovih silnih inekcija i stresa i postupaka.....sad imam na pola lica herpes zoster ...luda sam od toga svega al idemo dalje
A da odgodiš postupak za idući mjesec dok ti ne bude bolje?
a neznam ni sama...cekam ovaj postupak od 6mj...valjda bude sve kako treba
Šaljem milijun ~~~~~~~~~~~~~ da bude dobitan!
Posljednje uređivanje od anddu : 04.01.2013. at 14:47
hvala puno Anddu......nema odustajanja nikad najvise boli![]()
Pozdrav svima.
Evo da vam se i ja pridružim. Sad u prvom mjesecu idemo u postupak. Malo smo pauzirali jer mi je trebalo odmora nakon 5 postupaka.
Bili sam u 10 mj u prirodnom ali nažalost stanica pobjegla. Ali ekipa u VG čini mi se ok.
Medeni angel sretno. I nadam se da je ova godina dobitna za sve nas![]()
Lotta81, i mi idemo sad u 1.mj. u postupak pa se možda i vidimo. Trebala bih za 2-3 dana krenut s pikicama i onda smo službeno u postupku. Želim nam puno sreće!!!
Cure, sretno ~~~~~~~~~~~~~~~ i javljajte nam tijek postupka
Ivka13 hvala na lijepim željama. Vidim iz potpisa da smo vrlo slične. I mi imamo OAT i niski Amh.
Vidim da su vam radili PICSI. Ja svoje nade polažem u PICSI jer kad su nam to radili u jednoj drugoj klinici to je bio jedini postupak
u kojem sam dočekala betu (završilo je kao biokemijska).
Ja sam u postupku krajem mjeseca tak da se ne vidimo, ali puno sreće ti želim i nadam se da ćeš nam javiti najbolju moguću vijest.
Ivka 13 i anddu hvala na lijepim željama.
Ivka vidim da smo slične jer i mi imamo OAT i niski amh. Vidim da ste radili PICSI. Moram reći da polažem nade u PICSi jer kad su nam ga radili
bio je to jedini postupak u kojem sam dočekala betu (završilo kao biokemijska). Nažalost ne budemo se vidle jer mi smo krajem prvog mj u postupku. Ali puno sreće ti želim i da nam javiš najbolju moguću vijest.
Zaboravih nešto. Ivka13 kakav protokol si dobila?
Hvala cure na podrsci
Kod mene neka cudna situacija u kojoj se jos nisam bas snasla.....bila sam malo stupido i zbog prehlade sam bila Aspirin za vrijeme M i sad imam vec 6 dana neprestano M a krenula sam sa inekcijama Menopura u petak idem na kontrolu i mislim da budem dobila jezikove juhe od DR u VG....uz to sve veceras me probada u donjem dijelu stomaka tj malo me vise boli ...ne znam jel smijem popiti sta protiv bolova ili moram trpjeti???
Meni su menopuri gotovo uvijek produljili krvarenje. Ali najbolje cws vidjeti s doktorom. I ja se ne bih patila s bolovima pa uzmi lupocet ili lekadol. To se moze i u trudnoci. I javi sto je bilo
Lotta, mi ti se cijelo vrijeme borimo s OAT-om, da bi sada saznali i da ja imam nizak AMH, a i moj FSH nije onakav kakav bi oni htjeli (3,3 je pa bi ga htjeli spustiti ispod 2) pa sam dobila i euthyrox za piti.
U zadnjem postupku kad je rađen picsi sam dobivala po 2 gonala dnevno i dobila 6 js od kojih su samo 3 bile dobre. Sve su se 3 oplodile, ali 2 su već propale nakon prvog dana, a više ni ova zadnja nije bila najbolja 4. dan kada su nam vraćali. Oni to smatraju dobrom reakcijom na stimulaciju i dobar ishod postupka, ali ja se s tim ne slažem jer mi stalno zvoni u glavi kako mi je doktor na uzv rekao, a joj, tu je svega 6-7 folikula, a ja sam ih očekivao barem 20. Rekli su mi da se ne brinem ni za AMH, kao vidite da ste reagirali na stimulaciju.
Sada su nam pojačali dozu, prva 3 dana po 3 gonala i onda po 2 pa ćemo vidjeti kako ćemo dalje nakon 1. folikulometrije.
Znači daju Gonale, i što još? Malo se bojim kombinacije Gonali i Cetrotide jer kad sam to imala reakcija nije bila dobra.
8 stanica od kojih 4 nisu valjale, a trima oplođenima biolog nije davao velike šanse.
Pošto smo pauzirali godinu dana, hormone sam opet sve provjerila. Sve je u redu osim AMH (7, 6)
Ali dobro što bude bit će.
Ivka javi nam se nakon folikulometrije.
Pozdrav curke,evo upadam ko padobranac...kao prvo želim svima uspjeh koje krecu u postupak SRETNO drage moje,evo i ja krecem u 2. mjesecu,pa nek se javi ko ide isto pa da se zajedno bodrimo!!!! Kiss
Stena ako krećeš početkom drugog mjeseca, ja ću tada taman biti negdje oko punkcije i transfera. Možda se i vidimo.
Sretno
Bok curke evo da se javima...
Juce sam bila na pregledu i nista mi trenutno nije u redu...M jos uvijek imam tj danas mi je 8 dan i ne prestej... dr T mi je rekao da dodem opet u ponedeljak na pregled pa cemo vidjeti sta dalje jer sluznica mi nije bas u najboljem redu kao ni folikulice jer su premale s obzirom da vec 5 dana primam po 3kom Menopura....moj imunitet je u totalnom kolapsu i zeljezo u laganom padu....osudena na propast prije vremena ali prezivjet cemo i to .....
Curke svima sretna vibra![]()
Andream, hvala! Veliki pozdrav tebi i kikićima!
Stena, Lotta, želim nam puno sreće.
Medeni.angel, nikad ne znaš, kad misliš da su ti sve lađe potonule, onda se dogodi čudo! Držim fige!
Ivka, lotta i ostale cure koje muku mucite sa dobivanjem stanica i oplodjivanjem istih zar ne mislite da se u Vg precesto dogadja to da se stanice ne oplodjuju???
I ja sam skoro 3 godine bila njihov pacijent i dobro sam se nanervirala zbog toga. Imala sam dosta postupaka u kojima uopce nisam dosla do et, a u onima u kojima bi i dosla do et zameci nisu bili dobre kvalitete. Otkako sam promijenila kliniku nemam vise tih problema (a szarija sam nego sto sam bila 2009 i moj amh je sigurno jos i nizi).
Eto, morala sam sa vama podijeliti svoje misljenje. I sama sam veteranka u svemu ovome i znam koliko se mucite, pa vam samo skrecem pozornost. Tim je gore stvarno divan, i mislim da bi trebali imati strucnijeg biologa.