Stranica 57 od 80 PrviPrvi ... 747555657585967 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,801 do 2,850 od 3965

Tema: Potpomognuta u VINOGRADSKOJ

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj s_iva prvotno napisa Vidi poruku
    Ivka, lotta i ostale cure koje muku mucite sa dobivanjem stanica i oplodjivanjem istih zar ne mislite da se u Vg precesto dogadja to da se stanice ne oplodjuju???
    I ja sam skoro 3 godine bila njihov pacijent i dobro sam se nanervirala zbog toga. Imala sam dosta postupaka u kojima uopce nisam dosla do et, a u onima u kojima bi i dosla do et zameci nisu bili dobre kvalitete. Otkako sam promijenila kliniku nemam vise tih problema (a szarija sam nego sto sam bila 2009 i moj amh je sigurno jos i nizi).
    Eto, morala sam sa vama podijeliti svoje misljenje. I sama sam veteranka u svemu ovome i znam koliko se mucite, pa vam samo skrecem pozornost. Tim je gore stvarno divan, i mislim da bi trebali imati strucnijeg biologa.
    s_iva, moram priznat da sam malo i o tom razmišljala. Do sada sam sve postupke odrađivala kod jednog biologa, sada ću ih odrađivat kod drugog pa će možda i biti kakve razlike. Samo ja nemam problem oplodnje stanica, naš problem nastaje nakon 2. dana kada se one jednostavno prestaju dijeliti. I ne mogu se pohvalit da sam imala materijala za neke relevantnije zaključke tako da još uvijek ne bih trčala pred rudo s nekakvim komentarima o stručnosti. Nama je svima u ovoj priči najlakše reći da možda netko nije dovoljno stručan. A svi moramo biti svjesni činjenice vlastitih dijagnoza i onih malih postotaka za mogućnost ikakvog uspjeha.
    Realno, mm uz oat ima ustanovljeno da mu se plivači ne mogu vezati za js i toplo nam je preporučen picsi. Znam da Vg ima aparate s kojom je ta metoda moguća. Uz njih, takvom aparaturom raspolažu cito u našim krajevima i Prag. I cito i Prag iziskuju znatna financijska sredstva i mislim da je tu sve jasno.
    Kako mi sve u ovoj priči uvijek imamo neke planove, tako je i moj plan od ova 4 zakonska postupka probati još 2 u ovoj ustanovi i poslije najvjerojatnije probat na VV. Za Vg me vežu divni ljudi i spoznaja da imaju nama potrebne aparate, a VV bi bila moja druga opcija zbog njihove dosadašnje statistike.
    Uz sva ograničenja, zakonska, financijska, mi jednostavno nemamo dovoljno mogućnosti za isprobavanje različitih opcija. Kako da doktor kroz 4 postupka ustanovi na koju kombinaciju lijekova mi najbolje reagiramo kada su nam u stanju dati one lijekove koje ima trenutno na zalihi?! Koliko se zvjezdica mora poklopiti za naš uspjeh?! Hoću reći da sam svjesna naše dijagnoze, mogućnosti kakve imamo po našim klinikama i uz naše zakone i da bi bilo nerealno od doktora očekivati čarobnjaštvo.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno IVF/ICSI-izostanak oplodnje, loša kvaliteta embrija

Izostanak oplodnje ili niski postotak oplodnje u IVF i ICSI postupcima pojava je koja se događa u procesima izvantjelesne oplodnje. Razumljivo je da je parovima jako teško prihvatit takav ishod postupka, ali vjerujte da izostanak oplodnje i biolozima predstavlja problem i neželjen je ishod postupka.

Do izostanka ili niskog postotka oplodnje dolazi radi velikog broja faktora u prvom redu vezanih uz osobine i kvalitetu spolnih stanica.
    Oplodnja je vrlo kompleksan biološki proces. Unatoč mnogim spoznajama koje omogućuju uspješnu in vitro fertilizaciju, u biologiji je još puno nepoznnica o procesu oplodnje.

Stoga smatram nepoštenim donositi sud o nekvaliteti rada biologa na temelju vlastitog negativnog isustva.

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Inesz, to je moje misljenje, i moje osobno iskustvo.
    Kako je moguce da u jednoj ustanovi iz 10 ivf postupaka samo 2 puta dodje do kvalitetnog transfera (oba puta beta negativna) a u drugoj ustanovi uz iste protokole iz 2 postupka dvije trudnoce???
    Neki bi rekli slucajnost, ali ja ne vjerujem u to!
    Nemojte mi zamjeriti!

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja sam eto i u vg i na vv imala i boljih i lošijih embrija, i mislim da je tu stvar ipak do stanice. cinjenica je da na isti protokol ne reagiramo uvijek isto, recimo jednom sam na klomifen+menopur dobila 5js i došla do blastica (od T ništa), a drugi put sve isto ponovljeno, čak je i punkcija isti dc bila i 2js, samo se jedna oplodila tako da... a pogotovo kod niskog AMH ne reagiramo uvijek isto i umijetnost je uhvatit pravi ciklus

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pa evo malo i mog iskustva. Prva dva postupka odradena na VV i rezultat - nijedna oplodena stanica. Ostalih 6 postupaka odradeno u. VG i svaki put dosli do transfera pa i po tri embrija i rezultat zadnejg je u potpisu. Ja nasih 7 neuspjeha s loaim embrijima pripisujem nasim dijagnozama teska OAT koja granici s azoo i mali broj stanica po postupku zbog niskog AMH. Iz ovog se vidi da svatko ima neko svoje drukcije iskustvo iz kojeg moze izvlaciti svakakve zakljucke. Ja sam dapace bila sretna prelaskom u Vg buduci da smo usprkos losim nalazima ipak dolazili do transfera. Trebalo je samo cekati kvalitetni embrij.
    Posljednje uređivanje od anddu : 12.01.2013. at 16:17

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Nama je ovo u VG prvi postupak pa ćemo vidjeti kao će biti.
    Nekako mislim da reakcija na stimulaciju i oplodnja ipak ovise o dijagnozi. Mi imamo tešku OAT, a sada
    još i niski AMH. I ovo što je anndu rekla treba potrefiti dobar embrij.

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

slažem se da je ovo sve individualno, jako bitno je u svemu potrefiti i pravi ciklus. Ja čekam 03/2013 za IVF, odradila jednu inseminaciju i jedan IVF s klomifenim pri čemu sam dobila 3js, od čega su se dvije oplodile ali se jedna prestala dijeliti tako da sam imala transfer 1js.

Stena avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

pa ja bi voljela da se vidimo...SRETNO!!
    Citiraj Lotta81 prvotno napisa Vidi poruku
    Stena ako krećeš početkom drugog mjeseca, ja ću tada taman biti negdje oko punkcije i transfera. Možda se i vidimo.
    Sretno

Stena avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

molila bi odgovor na pitanje koje me iz dana u dan muci;stimulacija je bila uspješna 10 j.s od toga 9 se oplodilo,samo 3 ostale na kraju,transfer 3 embrija-BETA 0,0. Pitanje;Pa zar se baš ništa nije dogodilo????????????? Možda sam previše smiješna ali već sam pocela sumnjati da mi je transfer bio s "praznim" kateterom. Moguće?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Stena, na žalost bilo bi idealno kad bi 1 plus 1 bilo 2. Na žalost tako nije i ovdje, tj transfer ne garantira trudnoću. Zapravo je uspjeh "otprve" ostati trudan, "staževi" u potpomognutoj znaju biti i nekoliko godina dugački. Na žalost. Tebi neka je sretan drugi postupak, već sada si imala dobru reakciju pa će i to biti svojevrstan orijentir doktorima za daljnje protokole.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Stena prvotno napisa Vidi poruku
    molila bi odgovor na pitanje koje me iz dana u dan muci;stimulacija je bila uspješna 10 j.s od toga 9 se oplodilo,samo 3 ostale na kraju,transfer 3 embrija-BETA 0,0. Pitanje;Pa zar se baš ništa nije dogodilo????????????? Možda sam previše smiješna ali već sam pocela sumnjati da mi je transfer bio s "praznim" kateterom. Moguće?
    je li misliš da su ti radili transfer radi toga da rade transfer a da embrija nije bilo u kateteru prilikom transfera?!

ako si to mislila, moj odgovor je: NE, to se ne radi. ako nema embrija za transfer to se jasno kaže i u tom slučaju se ne radi nekakav lažni transfer. isto tako biologu se ne može dogoditi da u kateter ne stavi embrije, već mu ostanu u mediju u zdjelici u kojoj su se embriji razvijali.

na žalost, kako je andream napisala-u medicini i biologiji 1+1 nije 2. mnogi parovi muče se godinama, imaju na desetke transfera... neki parovi unatoč silnim pokušajima i ne ostvare trudnoću. neplodnost je teška bitka, iz te bitke ne iziđu svi kao pobjednici.
    Posljednje uređivanje od Inesz : 15.01.2013. at 18:55

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Stena, lažnog transfera sigurno nije bilo. Jednostavno ovaj put nije uspjelo. I ja sam imala tri embrija. Nisam uspjela. Uskoro idem na četvrti postupak. Budi spremna da bitka može i potrajati. Želim ti puno sreće i da ti idući postupak bude uspješan.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Stena prvotno napisa Vidi poruku
    pa ja bi voljela da se vidimo...SRETNO!!
    Kad budem počela dolaziti javim se. Pa se možda vidimo.

A što se tiče rezultata nakon postupka, tu trebaš imati strpljenja. Ponekad i nakon najboljih vraćenih embrija ne dogodi se ništa. Znaš kao se kaže: strpljen spašen.

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Stena, 10 js je jako lijep broj i sigurno će jednog dana jedna izrasti u lijepu bebicu. Samo strpljivo i pozitivno!

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ako ćemo za svaki neuspjeh krenuti sumnjati u DR i biologe - onda nema smisla ići. Moj prvi postupak je bio u priv. klinici, sve bilo savršeno pa nije uspjelo i što? Krenuti dalje, sa više pozitive i nabrušenih živaca...Mene više izluđuje okolina i sve prepreke koje non stop stopiraju kretanje na postupak ..taman sam mislila ovaj mjesec na prirodnjak - i ništa opet...neke bolesti u obitelji, pa u 2 mj. obaveze koje će nam financije iscrpiti i nikako....poluluda sam ja od nekretanja, zasada ne od neuspjeha....

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

koja je razlika između ICSI i PICSI?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

ICSi je kada biolog sam odabere najbolji spermij (na temelju izgleda i pokretljivosti) , a PICSI je kada se testira sposbnost vezivanja spermija uz hialuronan gel (koji prirodno okružuje jajnu stanicu). Tako da se za oplodnju upotrebljavaju samo oni spermiji koji se mogu vezati uz omotač jajne stanice.
    Obično se prije PICSI –a provede HBA test na spermijima, pa se onda odaberu najbolji.
    PICSI se obično radi kod jako loših spermiograma ili kada se kontinuirano ne dobivaju dobri embriji.

Eto nadam se da nisam previše zakomplicirala.

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

hvala Lotta, razjasnila si mi

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Doanna, uz picsi, Vg kombinira još i macs metodu (Magnetic-Activated Cell Sorting On Sperm or sperm separation by the action of a magnetic field).

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

ok, ivka13 može malo pojašnjenje te metode?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

doanna na stranicama poliklinike cito su objasnjene sve metode pa stavljam link

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj doanna prvotno napisa Vidi poruku
    ok, ivka13 može malo pojašnjenje te metode?
    Spermiji se tretiraju magnetski kroz nekoliko "centrifuga" kako bi se izdvojili oni koji nisu u fazi apoptoze, tj. odumrli. Da ne kompliciram, iskopirat ću s neta:

"MACS- magnetic cell sorting with annexin V conugated microbeads = Priprema sjemena pomoću magnetskog odvajanja stanica sa ranim znacima oštećenja; ...Kod spermija sa tako oštećenom nasljednom tvari započinje propadanje koje nazivamo apoptoza.
    Prvi znak apoptoze je pojavljivanje specifičnih molekula na površini spermija, pa takve spermije možemo „prepoznati“ drugim molekulama vezanim na nanočestice željeza i izdvojiti ih pomoću jakih magneta. Ova metoda povećava uspješnost inseminacija i kvalitetu embrija u izvantjelesnoj oplodnji."

La-tica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Stena, svaki organizam je drugačiji...kako stimulirati da jajnik izbaci folikule, kakav je spermiogram...nije svaki postupak ni sličan a kamo li isti pa da svaki daje rezultate...bilo bi lijepo kada bi bilo jednostavno kao vađenje zuba (malo se namučiš, ali je ishod 100%)...

Medicina, i postupci su suradnja, a da ne pričam o pozitivnom mišljenju...moraš vjerovati svojim liječnicima, jer iza njih je nekoliko tisuća postupaka, a iza tebe samo jedan.
    Oni su ti koji su profesionalci u svom poslu, i što se tiče lažnog transfera, postupak košta novaca i nitko neće trošiti vrijeme i novac da bi nekoga obmanuo...

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo da pozdravim neke "stare" cure nakon nekoliko mjeseci izbivanja!
    Vidim da ima dosta novih cura u Vinogradskoj pa vam svima želim puno uspjeha!!

Polako razmišljamo o novom postupku pa imam par pitanja...
    Sve smo do sad odradili po starom zakonu pa me zanima kakva je praksa u Vg. za prirodne postupke odnosno dal klomifen spada u tzv.prirodne?
    Naime do sad nikad nismo probali kombinaciju s tim pa razmišljam možda i o tome.
    I kakva je situacija s listom za koji mjesec upisuju?

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

dea84, ako pričamo o IVF i klomifenima onda se do ubraja u polustimulirani postupak nikako prirodni, ja sam u 12. mjesecu bila na klomifenima zbog inseminacije ali zbog većeg broja folikula prebačena sam na IVF

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

dea84, ako pričamo o IVF i klomifenima onda se to ubraja u polustimulirani postupak nikako prirodni, ja sam u 12. mjesecu bila na klomifenima zbog inseminacije ali zbog većeg broja folikula prebačena sam na IVF

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Možda sam krivo postavila pitanje...zanima me da li se klomifen konkretno u Vg. računa u onih 4 stimuliranih ili onih 2 prirodno.
    Klomifen po svim pravilima ne spada u stimulirane (bez obzira dal je IVF ili insiminacija) ali vidim da je razlicita praksa klinika pod koju varijantu 4+2 ga stavljaju

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj dea84 prvotno napisa Vidi poruku
    Možda sam krivo postavila pitanje...zanima me da li se klomifen konkretno u Vg. računa u onih 4 stimuliranih ili onih 2 prirodno.
    Klomifen po svim pravilima ne spada u stimulirane (bez obzira dal je IVF ili insiminacija) ali vidim da je razlicita praksa klinika pod koju varijantu 4+2 ga stavljaju
    ubraja se u onih 4 stimulirana

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

hvala
    vidim da je netko tu temu pokrenuo i na odbrojavanju

totalno nepravedno i ako tako stvari stoje neću onda ni pokušavat s klomifenima

zna netko kakva je situacija s listom? za koji mjesec upisuju?

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj dea84 prvotno napisa Vidi poruku
    hvala
    vidim da je netko tu temu pokrenuo i na odbrojavanju

totalno nepravedno i ako tako stvari stoje neću onda ni pokušavat s klomifenima

zna netko kakva je situacija s listom? za koji mjesec upisuju?
    zadnja info svibanj

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Stena jedino što se može dogoditi je da embriji ostanu u kateteru ali se on pregledava nakon transfera da se vidi jel prazan, vjerujem da je to svima praksa.
    Ivka ne znam kakve to jako dobre statistike ima VV? Možda još iz doba Lučingera i to prije onog Milinovićevog zakona vuku neki glas ali danas meni se čini da ne odskaču ništa posebno sa svojim statistikama
    I da se nadovežem na onu slabiju oplodnju j.s. kod nas je to bio slučaj upravu kad su radili ICSI, kod IVF začudo uvijek bi se oplodile, dakle ima nešto i u tom da biolog potrefi onaj pravi spermić koji bi trebao oploditi j.s. iz razgovora s biologom sam shvatila da u našem slučaju oplodnja pada kada su spermići s dosta DNA fragmentacija...koju ona nemože vidjeti samo mikroskopom

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

laky, hvala

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

I evo mene opet.
    Danas pokupila lijekove. Primjetila sam da sad i Vg daje Gonal pen(koji je po meni jednostavniji)
    krajem tjedna trebala bi krenuti. Malo sam izašla iz priče, jer pauzirali smo godinu dana, al budem brzo pohvatala

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

evo, da se prijavim... prebjeg sa Sd, nakon tri neuspješna ISCI-a, prirodne ni ne brojim... low res. sam, sa drugom histero. iza sebe, zadnja je bila početkom ovog mj., sa upalom štitnjače, i naravno, oligoasthenozoospermia... na SD svaki put nekaj.. prvi- 30 menopura i 6 stan, od čega tri nezrele, dvije morule na trans., beta nikakva.. drugi put 40 menopura, punkt. tri stan, oplođene dvije, vraćene blastice, beta nikakva.... treći put 40-ak gonala, punktirane dvije, do transfera nije ni došlo.... svaki put dugi protokol... sad smo na VG, na menopurima, u dugom, naravno, na decapeptylu od prošle nedjelje, valjda oko četvrtka krećemo s menopurčekima, po 4 u početku... eto, tek toliko da se malo predstavim... od sada vas sve pratim ko pravi mali špijun- navijač.

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Lotta81 prvotno napisa Vidi poruku
    I evo mene opet.
    Danas pokupila lijekove. Primjetila sam da sad i Vg daje Gonal pen(koji je po meni jednostavniji)
    krajem tjedna trebala bi krenuti. Malo sam izašla iz priče, jer pauzirali smo godinu dana, al budem brzo pohvatala
    pitanjce, ti si na listi 02/2013? jer ja sam na listi 03/2013 pa ne znam šta to znači a i prvi put idem u protokol, tj. vješticu bi trebala dobiti oko 24.02. da li to znači da ću tada krenuti s lijekovima ili trebam čekati vješticu koju ću dobiti krajem trećeg mjeseca, sestra mi je samo rekla da se javim 10-ak dana prije nego trebam dobiti za dogovor kad da dođem po protokol. Pa sam ja sad u dilemi.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Doanna ja sam ti na listi za 1/2013. Zapravo bila sam za 12/2012 ali sam dobila krajem 12. mj. kada su bili godišnji
    pa su me prebacili za 1/2013.
    Pošto si za 3/2013 javiš se 2 tjedna prije menstruacije u ožujku. Najbolje ti je zvati između 8 i 9 ujutro i oko 11.
    Sestra će ti dati termin za konzultacije na kojima ćeš dobiti protokol i lijekove.
    Trebati će ti uputnica na kojoj mora pisati pregled.

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

evo me da se malo pohvalim...
    Nakon stimuliran postupka:imala sam 7 oocita,7 embrija i vratili su mi 3(jedva jer zbog moje anomalije i pregrade bogme su se namucili skupa sa mnom) al sam zadovoljna...
    debljina endometrija 10 a prije mi je uvijek bila manja i napokon mogu se pohvaliti da moj MM ima Normozoospermiu....moram priznati da sam zadovljna sa sadasnjim rezultatima...dobila sa i neke nove vrste lijekova i sad uzivam doma i odmaram se...

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Lotta81 hvala, jel se radi UZV prije nego se krene s protokolom, mislim zbog cista?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

medeni angel sretno i da nam za dva tjedna javiš najbolju moguću vijest.

doanna ovaj puta nisam radila uzv prije, zašto, ne znam (ali znam da ih nemam (ciste) jer sam prije tjedan dana bila na kompletnom sistematskom)

treba pitati druge cure jer i meni je ovo prvi postupak u Vg ( ali nije mi prvi postupak općenito), pa će one bolje znati.
    Posljednje uređivanje od Lotta81 : 22.01.2013. at 20:29

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Doanna ja sam uvijek prije postupka kod svog soc. ginekologa odradila uzv, da budem mirna da nema cisti.

medeni.angel, bravo, to je super, pogotovo što si rekla kako nije sve baš počelo po ps-u. Javi na veeeliku betu ~~~~~~~~~~

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj anddu prvotno napisa Vidi poruku
    Doanna ja sam uvijek prije postupka kod svog soc. ginekologa odradila uzv, da budem mirna da nema cisti.

medeni.angel, bravo, to je super, pogotovo što si rekla kako nije sve baš počelo po ps-u. Javi na veeeliku betu ~~~~~~~~~~
    Hvala svima na dobrim zeljama.....s obzirom da je sve bilo krenulo nizbrdo pocetkom godine vjerujem u nova cuda :9
    i toplo se nadam pozitivnoj beti jer ovo nam je trenutno zadnji postupak u Hr jer mi MM dobio vizu i posao u jednoj dalekoj zemlji zato imam jos jedan razlog da budem pozitivna na ovaj uspjeh
    Svi zelim isto sto i samoj sebi.....veliku betu

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

prije protokola nema uzv, bar meni nije radio uzv, došla sam, dobila papir sa uputama, i krenula s dugim protokolom, od danas smo krenuli s menopurima, i nadam se najboljem....

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

da, ni meni nisu radili ultrazvuk prije postupka. Samo su pogledali nalaze i odredili terapiju. UZV sam radila i radit ću prije postupka kod svog liječnika...

La-tica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

cure, ako vam muževi imaju loše spermiograme pokušajte sa tableticama. Moj muž je imao očajan spermiogram OAT, ali grade A=0%. grade B=0% grade C=3% i grade D=97%, dakle 97% spermija mu je stajalo na mjestu. Jako loš nalaz, uz to strastveni pušać..nakon sto je mjesec dana pio terapiju nalaz mu se poboljšao tako da je u GradeA spermija bilo 7%. To jesu baby koraci, ali je upalilo...od 5 punktiranih ocita, svi su se opolodili..a jedan trenutačno raste u meni

Vjerujte mi isplati se pokušati..

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

La-tica, super za nalaz. Što znači konkretno strastveni pušač, je li prestao pušiti?
    Vjerojatno je poboljšanje radi normalne varijacije spermiograma, mjesec dana je malo za trajnije promjene na bolje.
    Koliko si već tjedana? ~~~~
    Posljednje uređivanje od Inesz : 24.01.2013. at 09:43

La-tica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Inesz, 15 tt sam, strastveni pušač, puši kutiju dnevno..ne znam dal su promjene stalne i trajne od terapije, ali uz stimulaciju vitaminima, se nalaz poboljšao...

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Uf, da se sada malo javim nakon nekoliko dana. Prvo da dam neke odgovore...Mali Mimi, ne ne mislim na te zastarjele statistike (novije su, naravno, svjetska tajna valjda), nekako te zaključke donosim temeljem praćenja ovog foruma i iskustva poznanica. Nekako je to klinika, od svih ovih ostalih, koja bi mi bila drugi izbor nakon Vg.

Što se uzv prije postupka tiče, ovo je bio moj 5. postupak i sada smo prvi put prije postupka napravili uzv da eliminiramo eventualne ciste. Dakle, nije pravilo već ga očito odrađuju kako se tko od doktora sjeti. Samo kako ja nisam sklona cistama, tako nisam nikad ni inzistirala na uzv prije postupka.

La-tica, i mm je probavao razne vitamine, cigaretu u životu nije zapalio, ali njemu to nije pomoglo. Sada se riješio malog viška kilograma, da li je to presudilo u poboljšanju nalaza, ne znam. Uglavnom, povećao mu se postotak nepokretnih plivača (sa 66% na 82%), ali prvi put nema teratozoospermije, a ona je bila itekako prisutna. Što je presudilo, što je pomoglo - ne znamo.

A sada se mogu pohvalit da je postupak iza nas i prvi put se nismo borili s teratozoospermiom ("samo" oligoastheno). Terapija je bila gonal + cetrotide, na punkciji 7 js, 5 dobrih za oplodnju, danas (3. dan) vraćena 2 embrija, kažu jedan odličan, jedan vrlo dobar. I još nam je jedan dobar ostao u labu na čekanju 5.og dana pa bi ga eventualno zamrznuli. Čak je ovaj put zbog boljeg nalaza mm-a rađen icsi, a ne picsi kao prošli put. I sada čekamo 2 tjedna...

La-tica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

ivka, eto ja vjerujem i u moč pozitivnog mišljenja..pa možda je i to poboljšalo nalaz...nadam se da će ovaj transfer rezultirati pozitivnom betom i trudnoćom

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja vjerujem u djeda mraza, al nam je mpo put ipak trajao 4 godine

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

kad bi pozitivno mišljenje pomagalo-sve bi mi zatrudnile doma, dobrim starim seksom, mpo nam nebi trebao.
    Posljednje uređivanje od Inesz : 27.01.2013. at 08:13

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •