s_iva, moram priznat da sam malo i o tom razmišljala. Do sada sam sve postupke odrađivala kod jednog biologa, sada ću ih odrađivat kod drugog pa će možda i biti kakve razlike. Samo ja nemam problem oplodnje stanica, naš problem nastaje nakon 2. dana kada se one jednostavno prestaju dijeliti. I ne mogu se pohvalit da sam imala materijala za neke relevantnije zaključke tako da još uvijek ne bih trčala pred rudo s nekakvim komentarima o stručnosti. Nama je svima u ovoj priči najlakše reći da možda netko nije dovoljno stručan. A svi moramo biti svjesni činjenice vlastitih dijagnoza i onih malih postotaka za mogućnost ikakvog uspjeha.
Realno, mm uz oat ima ustanovljeno da mu se plivači ne mogu vezati za js i toplo nam je preporučen picsi. Znam da Vg ima aparate s kojom je ta metoda moguća. Uz njih, takvom aparaturom raspolažu cito u našim krajevima i Prag. I cito i Prag iziskuju znatna financijska sredstva i mislim da je tu sve jasno.
Kako mi sve u ovoj priči uvijek imamo neke planove, tako je i moj plan od ova 4 zakonska postupka probati još 2 u ovoj ustanovi i poslije najvjerojatnije probat na VV. Za Vg me vežu divni ljudi i spoznaja da imaju nama potrebne aparate, a VV bi bila moja druga opcija zbog njihove dosadašnje statistike.
Uz sva ograničenja, zakonska, financijska, mi jednostavno nemamo dovoljno mogućnosti za isprobavanje različitih opcija. Kako da doktor kroz 4 postupka ustanovi na koju kombinaciju lijekova mi najbolje reagiramo kada su nam u stanju dati one lijekove koje ima trenutno na zalihi?! Koliko se zvjezdica mora poklopiti za naš uspjeh?! Hoću reći da sam svjesna naše dijagnoze, mogućnosti kakve imamo po našim klinikama i uz naše zakone i da bi bilo nerealno od doktora očekivati čarobnjaštvo.