I meni užasno drago kad su nazvali jer mislim da krajem 3. tj. početkom 4. ne bi mogla ići zbog posla.
Veselila se cijeli dan i onda me ko grom s vedra neba pogodi onaj osjećaj-ajme što će biti ako ni ovaj put ne uspije...svaki put mi sve teže pada...
Cure, vi koje dugo čekate na postupak, mislim da neke privatne klinike imaju slobodne termine na račun HZZO
evo teme:
http://forum.roda.hr/threads/78787-P...=1#post2343591
Lotta81, Inana....curke,kako se osjećate...sve ok?
a kak se osjećam... zabrinuto bi bila najbolja rijeć.. niš, ja čmrljim i isčekujem ponedjeljak, ujutro vadim krv, nemam pojima kad lab radi, ali ajde, nakon toga na šljakic, i neidem po nalaz.... išao bude mm, a onda od 14 sati, kad saznam... neznam... gasim mob, jer se bojim da bude kao i zadnji put... onak, baš me jako strah ishoda... preburno je bilo ovo da bih se imala čemu nadat, a opet, srce se neda, i zanemaruje što mu mozak govori, i bedasto malo, nada se... bila bum pametnija u ponedjeljak...
Ma ajde..samo hrabro,mada znam kako ti je! A kako stojiš sa simptomima? Jel te boli kaj,ja imam osjecaj kao da cu svaki cas dobita i nisu mi bas ni dali neke nade...ma šta ces idemo dalje.
Ako se sad odlučim za prirodnjak,koliko vremena mora proci. Jer ja mislim da nema veze tu nema suprezije pa možda može odma drugi mjesec????
a gle... od transfera me bolilo ko da bum mengu dobila a do transfera od punkcije... onda mi se jako napuhnuo trbuh s užasnim bolovima, da smo hitnu mislili zvat... to je bio noć nakon transfera, pa su na humanoj rekli da je možda hiper, da mirujem.. i preksinoć mir... nema boli ko pred mengu, nema niš, samo sam nervozna jer strahujem od ishoda... znam ja da su mikroskopske šanse, obzirom na sve kaj se izdešavalo, i s punkcijom, i sa stanicama, i onda ta bol, napuhavanje... sve nešto što mom mozgu govori da su šanse male... a opet, srce se neda, ono se nada, i vjerujem... što je nama nemoguće, Bogu nije, možda ipak... neznam, bumo pametniji u ponedjeljak...
Bokić.
Stena i Inana držite se. Nikad se ne zna.
Kod mene više manje sve ok. Malo osjetim jajnike, ali mislim da se to opravljaju od punkcije. I sad čekam i strahujem da mi se ne ponovi isti scenarij
kao i prije, a to je da test uopće ne dočekam. I sad čekam, pa što bude.
Na kraju cijele ove priče imamo jednog smrzlića, pa ako sada ništa ne bude nadam se da čemo kroz par mjeseci ići po njega.
Jedno pitanjce. Jel se u Vg za betu mora naručiti ili mogu samo doći s uputnicom?
Nemoj me zezat s naručivanjem, ja idem gore u ponedjeljak, ovak sam našpanata.... ma netreba se, pa to je beta, nije nekaj super posebno zahtjevno.. jelda? Curke?
I da inana za ponedjeljak šaljem ti puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
i da nam se javiš sa najboljim mogućim vijestima.
Posljednje uređivanje od Lotta81 : 16.02.2013. at 19:14
AAAAAAAAAAAAAAAAa Lotta81 Super za "eskimića"![]()
Inana,samo hrabro !!!!!![]()
Ok, sorry vibram na odbrojavanju. ( zaboravih na to)
Hvala na informaciji.
I ja se nadam da ne treba. Kako se za sve treba naručiti misla sam da treba i za ovo.
Al dobro. Dan po dan. Ako bude sve u redu ja sam tamo u petak.
Cure drage, za vibranje imamo odbrojavanja.
Endokrinološki laboratorij u kojem se vadi krv za betu nalazi se u zgradi preko puta one u kojoj ste radili mpo postupak.
Lab prima pacijente od 7:30 do 9:30, za betu se ne treba naručiti, treba samo imati uputnicu.
Kod vađenja bete brzo dolazite na red, imate prioritet jer se računa da ste trudnice.
Nalaz je obično gotov oko 13h, ponekad možda malo i ranije. Kad podignete nalaz, otiđete javiti rezultat na mpo odjel.
![]()
Hvala Stena. Ideala bi bila da se po njega vratimo za koju godinu ( pa da dobijemo bracu ili seku).
Stena bit će sve ok. Drž se![]()
ovaj borac se tužno i teško povlači s bojnih crta... još jedna bitka izgubljena, beta je nebeta, 0,6, teške, hladne brojke su nas zgromile, tužni smo, slomljeni, i nemoćni... do daljnjeg se povlačimo, da se tjelo, duše i srca malo oporave, 6 izgubljenih bitaka je iza nas, i nekako se neda izdržati... sada si moramo dati vremena... trebamo biti zahvalni da imamo jedno drugo, i to će nam morati biti dosta... možda nam nije suđeno da grlimo za sada išta drugo, ostali smo jedno drugome... treba to cjeniti... ali eto, za sada smo slomljeni i tužni...i sami... bit će bolje, ojačat ćemo, ali za sada je tako... naša srca već vole, ali kaže moja kuma da se naša ljubav nesmije potrošit na bilo što, i da će nam stići kad tad nagrada za dobrotu koju širimo, i ljubav koju sijemo oko sebe... iz njenih ustiju u Božje uši.. ali za sada su rukavice skinute, i malo se povlačimo iz utrke...
Inana bas sam bila pitala za tebe....jako mi je žao,ne nalazim rijeci kojima bih te mogla utješiti ali znam da se osjećaš kao da si izgubila sve.Znam kako ti je.Probaj okrenuti novu stranicu,znam da je teško nakon svega...![]()
svaki put okrečem stranice, već mi pomalo fali listova... ali nažalost, takve karte imamo, i s njima igramo... jedino kaj se ja već polako gubim u ovoj igri, i fali mi aduta... sad malo treba ugasiti sve pogone, da se malo rashladi, i srce i tijelo, duša da se zalječi, a onda... idemo dalje...
Inana, tako smo se i mi osjećali ovaj put, iza nas je 5. bitka. Jedan dan totalno shrvani, drugi dan smo bili malo bolje, treći dan još malo bolje, a sada već imamo planove za dalje. Kao što je Lotta napisala, svakim neuspjehom smo bliže uspjehu. Idemo zajedno dan po dan i vjerujemo da nas negdje čeka naša srećica.
Inana žao mi je. Točno znam kako ti je. I mi smo nakon nekoliko pokušaja bili slomljeni.
Uzeli smo si godinu dana odmora i pomoglo je.Sada odmorite koliko god vam treba, a onda krenite dalje.
Kod ovakvih situacija uvijek se sjetim jedne forumašce koja je rekla da smo svakim neuspjehom bliži svojem uspjehu.
Odmorite se a onda hrabro dalje.
velikisvima
Ja sam silom prilike pauzirala 2,5 godine jer sam se liječila i zaista je drugačiji početak nakon " pauze", čak i prisilne, osobno, ja sam si posložila puno stvari u glavi i poletna krenula dalje (ali imala i plan B u pričuvi - paralelno smo prošli obradu u Centru i predali molbu za posvojenje)...da ne skrenem s teme, nije ni bitno postoji li plan B ili C, bitno je da vas ova priča ne slomi nego ojača i poveže...
E sad neznam na koji topić da se javim ali imam pitanje,3.8.2012.g na snagu je stupio novi zakon u kojem možemo preko hzzo-a na umjetnu ići 6 puta,s tim da 2 moraju biti u prirodnom.Ja sam na prvom ivf-u bila u 2.mj 2012,jel mi se sad briše taj pokušaj? Nešto sam bila citala o tome,pa sad neznam kaj da si mislim??????![]()
Posljednje uređivanje od Stena : 19.02.2013. at 18:08
Ne "briše" se, taj termin ne postoji već se ne uračunava u 6 postupaka (4+2) predviđenih novih zakonom.
Imaš link na Zakon, pročitaj zadnja tri članka![]()
ima li netko novu informaciju u vezi zastoja lijekova, da li se još uvijek pomiču postupci?
ja se trebam javiti oko 08.03. za lijekove, na listi sam za IVF 03/13, ako netko ide/zove prije neka javi da li se pomiče postupak za mjesec kasnije
pa zar je dotle došlo da se pomiču postupci zbog dugova prema veledrogerijama? hmmmmmmmmmm što je onda s drugim odjelima...
theorema ima li vijesti?
ispricavam se na upadu na temu
eto... mi smo na listi za 6. mj, znači, postupak bude valjda u 7., a do tada nam je isplanirani jedan prirodni.... nisam optimistična, jer do sada nemam dobra iskustva s prirosdnim, ali eto, da ispucamo i to....
Ej curke, danas mi M...mislim da ćemo 8 dc za VG, vrijeme je...prirodnjak nam je zapisan još ljetos pa nikako....trebam li što ponijeti od nalaza tada ili odmah kreće folikulometrija?
bilo prirodni, bilo stimulirani, svakako se moraš javit telefonski sa prvim danom ciklusa, da se tim pripremi za postupak- tak mi piše na papiru koji sam dobila za protokol zadnji, u prirodnom se samo najavi, jer ti netreba niš, osim uputnice za folikulometriju, i naravno, svi nalazi skompletirani, ne stariji od godinu dana.![]()
Ok, to mi sve spremnoA i stignem još i napraviti ako što treba do iduće srijede!! Nisam dugo u ovim vodama pa sam ko tulava....ok, 8 dc mi srijeda- petak ponovno jeli tako? A nedjelja? Rade li nedjeljom? prošli postupak sam malo i kasnila jer me baš kao i sada, hvata između 10 i 12 dc - vikend, a M mi se skratila na 24 dana, tako da bi mi O možda padala na vikend???? auf....kako super kad moraš putovati u Zg i kombinirati sve....
Morgen cure, jutros zvala sestre i naručena 6.3. na folikulometriju...niski start ...
rade i nedjeljom, i praznicima, ne brini, kad dođe O, dobrodošla jesretno. I ja sama se spremam idući tjedan zvati VG za lijekove za stimulirani IVF sad u trećem mjesecu, jedva čekam
S kakvom uputnicom dolazim po lijekove?
da podjelim svoje iskustvo
ležim u bolnici s izvanmateričnom trudnoćom
M sam imala 19.02 i trajala je 5 dana kao i uvijek. 5.dan m su mi počeli bolovi u trbuhu no kako me stalno neš boli i stalno visim kod ginekologa to sam ignorirala (velika greška) da bi drugi dan na nagovor muža i mame ipak otišla na hitnu. Poslali su me prvo na ginekologiju i rekli da sumljaju vanamateričnu. Naravno da sam bila uvjerena da griješe. Napravili test kad ono pozitivan i odmah na UZV i ustanovili trudnoću u jajovodu.
Sada još uvijek čekam lpsc odnosno svaki dan otkazuju iz razloga što beta pada pa se nadaju da bi samo moglo otić
Ovo pišem samo iz razloga da ako vas išta boli ako imate bilo kakav iscjedak bilo šta odite kod ginekologa pa makar tamo visile svaki dan.U bolnici su mi samo rekli da samo dobro prošla kako je to moglo završit!
pa dea84, gdje ležiš i zašto ti ne daju metotrexat? koja je bila vrijednost najveće bete? i u kakvim iznosima opada?
Ja sam imala gotovo identičnu situaciju sa svojom vanmaterničnom osim što nije bilo bolova, menstruacija koja je jednostavno predugo trajala, 9. dan krvarenja napravim test - kad ono poz, beta tad bila nešto iznad 1000, davali mi metotrexat, dakle nije bilo laparoskopije i vađenja jajovoda, ali od tada je preporuka - ne ići više na spontanu trudnoću jer se čini da su jajovodi prohodno dovoljno da spermići prođu, ali nedovoljno prohodni odnosno funkcionalni da se oplođena j.s./embriji provuće kroz taj isti jajovod do maternice.
Sretno dea84 i drži se!
Kada je najbolje vrijeme doći na prvu folikulometriju? Nije mi sestra ništa rekla, a zadnji put sam bila na pregledu oko 12 h i nije bio gužve....Putujem do ZG 2 h, pa da ne dođem ni prekasno i fulnem doca....
Posljednje uređivanje od zelimo_bebu : 28.02.2013. at 19:43
ja nisam imala nikakvih bolova, ma ništa što bi moglo ukazivati na vanmaterničnu. Počelo kao normalna T (nakon godinu danan pokušavanja) s lijepim duplanjem bete... i radili mi lpsc i izvadili oba jajovoda, jedan jel je bila u njemu vm, a drugi jel je bio loš....
Morati čću ja još nazvati pa da vidim što će reći...da ne krećem u 6 ujutro ako baš ne moram..a i svekrvu vodim sa sobom, žena će mi se srušit od čekanja i straha...
Onda hvala na savjetu, dolazim u 10 oklok)
Theorema
znam kako ti je (meni su uspjeli fulat nalaz, pa je frustracija malo veća),
ali nema predaje, konzultacije će brzo. ( ja ću u srijedu čuti što dalje)
Drži se