Stranica 63 od 79 PrviPrvi ... 1353616263646573 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,101 do 3,150 od 3965

Tema: Potpomognuta u VINOGRADSKOJ

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Lotta81 prvotno napisa Vidi poruku
    Sutra idemo po našeg smrzlića (nadam se da će se odmrznuti kao treba).
    Lotta81, držim fige za uspješno odmrzavanje i uspješan i bingo fet!
    Ja ih upravo pokušavam dobiti telefonom da vidim jel se možemo odmah ubaciti na fet s obzirom da sam prošli tjedan imala histeroskopiju koja je, na svu sreću, ispala samo dijagnostička, ili ipak moramo preskočiti koji ciklus.

masal avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Cijene postupaka MPO refundirane od strane HZZO-a

Izvorni tekst

O D L U K A
    o izmjenama i dopunama Odluke o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja

Dio koji se tiče MPO:

"

U Tablici 2.b.
    - šifra SKZ02 i podaci uz nju brišu se
    - pod šifrom SKZ13 broj: "9.490,00" zamjenjuje se brojem: "9.205,30"
    - iza šifre SKZ 39 dodaju se nove SKZ šifre kako slijedi:
    SKZ50 IUI/AIH/ AID u
    prirodnom ciklusu 1.600 kn
    SKZ51 IUI/AIH/AID u
    stimuliranom ciklusu (3)
    3.500 kn
    SKZ52 IVF/ ICSI u prirodnom
    ciklusu 4.000 kn
    SKZ53 IVF/ICSI u blago stimuliranom
    ciklusu(3) 9.500 kn
    SKZ54 IVF/ICSI u stimuliranom
    ciklusu(3) 15.500 kn
    SKZ55 Sekundarni IVF/ICSI 4.500 kn

Ispod Tablice 2.b. tekst pod oznakom (3) mijenja se i glasi:
    " (3) Uključuje i folitropin alfa (ATK šifra: G03GA05) i/ili menotropin ( FSH+ LH) (ATK šifra: G03GA02) za stimulaciju ovulacije do 6 pokušaja, a nakon svakog realiziranog poroda ostvaruje se pravo na dodatnih 6 pokušaja ".

Dakle, u 6 besplatnih pokušaja broji se svaki postupak koji koristi lijekove za stimulaciju (Menopur ili Gonal), bila to inseminacija, blago stimulirani IVF ili puna stimulacija, bez obzira na količinu potrošenih lijekova.

Evo ne znam od kojeg datuma su ove cijene ali mislim da je to,to.

masal avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Mislim da je ovaj forum poznat po hormonskim ispadima , imala sam ih i ja ali sam se i ispričala , no u ovom slučaju se ne namjeravam ispričati zelimo_bebu jer sam samo iznjela svoje mišljenje vrlo logično.

Stena avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Lotta81...ljube Sretno!!!!!!!!!!!!!!! Molim za nas..neka konačno primimo vesele vijesti,već je i vrijeme.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

masal ovo što si linkala je iz starog zakona sada sigurno nemamo 6 stimuliranih postupaka niti nam se zbraja od početka nakon poroda

masal avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    masal ovo što si linkala je iz starog zakona sada sigurno nemamo 6 stimuliranih postupaka niti nam se zbraja od početka nakon poroda
    Mali Mimi nisam mislila na broj koliko čega nego sam stavila radi cijena, valjda se nisu i cijene promijenile kaj se tiče postupaka po državnim bolnicama.Eto to mi je bila namjera. znam da imamo 4s+2p i nakon poroda imaš pravo ponovno tolko koliko sam ja upoznata , možda griješim.Gle neka sve bude od prve pa se nečemo zamarati više ničime , samo pozitiva.

masal avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Mali Mimi nisam mislila na broj koliko čega nego sam stavila radi cijena, valjda se nisu i cijene promijenile kaj se tiče postupaka po državnim bolnicama.Eto to mi je bila namjera. znam da imamo 4s+2p i nakon poroda imaš pravo ponovno tolko koliko sam ja upoznata , možda griješim.Gle neka sve bude od prve pa se nečemo zamarati više ničime , samo pozitiva.
    Mislila sam na cijenu koju bi mi trebali platiti ukoliko idemo na postupak a nemamo više prava preko HZZO-a.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma sve Ok samo da ne bi bilo zabune među curama koje su se nedavno uključile na forum...ne znam kako bi to išlo s plaćenjem jer nitko do sad još nije ispucao te besplatne pokušaje ali doći će i do tog kad tad

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

...ne znam kako bi to išlo s plaćenjem jer nitko do sad još nije ispucao te besplatne pokušaje ali doći će i do tog kad tad
    Ako budu fet računali pod prirodni postupak, tj. samo zbog štoperice uzimali prirodni postupak, ispucat ćemo mi jako brzo ta dva prirodna.
    Eto, i ja danas dogovorila fet za slijedeći tjedan, zaboravila sam pitati danas pa ću pitat sutra da li i ja mogu sama kupiti štopericu da mi ne skidaju jedan prirodnjak.

Jer, onako hipotetski, ako mi nakon 2 stimulirana ostane zametaka za fet, znači zbog feta ispucam i 2 prirodna postupka, kako se onda dalje piše fet nakon što sam potrošila 2 prirodna??? Kažem, samo hipotetski, ali i to je moguće.

masal avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Ma sve Ok samo da ne bi bilo zabune među curama koje su se nedavno uključile na forum...ne znam kako bi to išlo s plaćenjem jer nitko do sad još nije ispucao te besplatne pokušaje ali doći će i do tog kad tad
    Joj pa znaš kak je to, ja mislim da vi znate kaj ja mislim, sorry, u pravu si . Je zakon nam baš ide na ruku, katastrofa.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

fet ti se ne broji posebno, bez obzira na štopericu, to ti spada pod onaj isti stimulirani, bar bi tako trebalo biti ako se imalo drže nekih pravila

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

fet ti se ne broji posebno, bez obzira na štopericu, to ti spada pod onaj isti stimulirani, bar bi tako trebalo biti ako se imalo drže nekih pravila
    Kad sam jučer dogovarala današnji pregled i dogovor za fet, doktor me odmah pitao da li sam iskoristila koji prirodnjak po novom zakonu. Tako da ću za svaki slučaj sutra pitati kako mi se ovaj fet broji jer ću dobiti samo štopericu, punkcije neće biti.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Čitam vas o broju pokušaja i fet-u, pa sam išla pogledati otpusno pismo koje sam danas dobila.
    Imala sam fet (dobila sam štopericu, nije bilo punkcije) i tamo kod broja pokušaja piše 1. Tako da mislim da se fet računa pod stimulirani iz kojeg su stanice dobivene.
    Ali mislim da ipak treba pitati kako to sad ide.

Stena avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Jeeeeeeee super draga Lotta81..sretno za dalje..molila sam za tvoju mrvu da se lijepo odmrzne.. Kad je ß za 12 dana?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Stena prvotno napisa Vidi poruku
    Jeeeeeeee super draga Lotta81..sretno za dalje..molila sam za tvoju mrvu da se lijepo odmrzne.. Kad je ß za 12 dana?
    Hvala Stena.

da za 12 dana je beta, ali kako pada na Uskrs, pa je Uskrsni ponedjeljak ići ću tek 2.4.

theorema avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

hvala na odgovorima

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

obavezno treba provjeriti da li štopericu u fet-u "broje" kao NEŠTO, jer FET je FET i ne bi trebao imati reperkusije na broj postupaka, ali s tom suludom štopericom mogu u biti tumačiti FET i kao prirodnjak ako se baš zainate....

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pozz sestrama, možete nam i vi javiti

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    obavezno treba provjeriti da li štopericu u fet-u "broje" kao NEŠTO, jer FET je FET i ne bi trebao imati reperkusije na broj postupaka, ali s tom suludom štopericom mogu u biti tumačiti FET i kao prirodnjak ako se baš zainate....
    Ksena je ovo pitala prije koji dan, ima li netko od vas gore tko zna odgovoriti na ovo pitanje, da li se stvarno samo koriste i dijele puregoni za stimulaciju i ako je tako, zašto?

I da, i ja pozdravljam sestre

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Da li se igdje više može fragmentacija spermija napraviti na uputnicu, da li tko zna?

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ivka13 prvotno napisa Vidi poruku
    Da li se igdje više može fragmentacija spermija napraviti na uputnicu, da li tko zna?
    dobro pitanje! i mene to zanima? kao što me zanima zašto se to traži samo u Vinogradskoj i onda se uglavnom ženama (tj muževima) sugerira da to odrade u Betiplus gdje uvaženi dr honorarno radi

nego, jeli itko doznao da li se ŠTOPERICA u FET-u računa kao "nešto"???

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

n
    ne može
    i da, ostaje pitanje zašto samo dr iz Vg šalje to obavit privatno u određenu kliniku (iako mi se čini da je toga manje nego prije)

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    Ksena je ovo pitala prije koji dan, ima li netko od vas gore tko zna odgovoriti na ovo pitanje, da li se stvarno samo koriste i dijele puregoni za stimulaciju i ako je tako, zašto?

I da, i ja pozdravljam sestre
    Danas su tri žene dobile u postupku puregone. Jel tu itko gleda koji lijek kojoj pacijentici odgovara?

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

ja sam u prvoj stimulaciji dobila menopure i katastrofa loše sam reagirala na njih, a cura koja je isto sa mnom bila na prvoj stimualciji dobila je puregon, ja mislim da u Vg ovisi koji doktor ti daje stimulaciju, na kraju, krajeva od dr. do dr. se jako razlikuje terapija koju dobivamo i poslije transfera

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

ovaj mjesec pauziram,pa ću slijedeći u prirodnjak,pa u 07 ponovno stimulacija.
    vidjet ću šta će mi dati u 07mj.
    ne znam ni sama više.Recite mi cure šta još koristite od prirodnih sredstava da malo pogurnete tu trudnoću
    Ja sam kupila čaj od vrkute i marulje i maca prah.Ima li tko još kakav savjet?

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

koje lijekove koriste u KBSM sad? jel istina da svima dijele bez iznimke puregon?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Jedno pitanjce.
    Zna li netko za koji mjesec zapisuju za postupke sada?

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Lotta, upisuju za 7. i 8. mjesec.

Ajde pls pogledaj još jednom otpusno pismo. Meni isto piše FET 1. pokušaj, ali pod vrstom sitmulacije stoji Prirodni ciklus, te piše da sam pod stimulacijom dobila 1 amp brevactida. Nije više bilo doktora da pitam jel se to onda piše kao prirodni, tako da ću sutra zvat.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Hala na informaciji. (nisam baš optimistična što se tiče ovog mog fet -a, tak da se pomalo raspitujem za dalje)
    Ivka13 virnula sam u otpusno i meni tako piše. I ja sam zbunjena kaj to znači. Javi što su ti rekli.

I želim ti puno sreće, da ovaj put bude dobitni

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

FET se ne broji kao prirodnjak. Danas provjereno. Hvala sestrama na info.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

FET se ne broji kao prirodnjak. Danas provjereno. Hvala sestrama na info.
    Ovo je dobro znati.

Ivka držim ti ručnonožne da fet uspije.

theorema avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

trebam vašu pomoć jer mi nije baš sve jasno.

dakle ivf u prirodnom c. bi izgledao otprilike: lovimo moju stanicu koje tijelo samo proizvede i onda ju oni oplođuju u labu. (ako je uopće bude...)
    a jel dobivam stopericu?
    ako ne kako će pogoditi s aspiracijom u pravi čas?

je li moguće pretvoriti prirodni u stimulirani, na način da oni rade sve po svojem kao u prirodnom, a ja kupim lijekove (ili bar klomifen)
    tako bismo povećali šanse za bar jednom stanicom, bojim se da ne bude anovulatorni ako ću bez stimulacije, pa da propustim uopće taj postupak.. (u 2 god sam ovulirala 5 puta :/
    jel se neuspješni prirodni postupak oduzima od ukupnog broja iako nije bilo folikula odnosno aspiracije?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

E sad odgovoriti ću ti ono kaj sam ja prošla u prirodnom ciklusu.
    Ovako, pratili su uzv-om moj folikul i kada je bio 17 mm dali mi štopericu. Dakle bez ikakvih dodatnih lijekova osim štoperice.
    Stanica je pobjegla. Mislim da mi to nisu računali ko postupak jer kad sam išla na stimulirani nije na otpusnom pismu pisalo 2 pokušaj već 1 (prije nismo išli preko hzzo pa zato broje od početka)
    Mislim da im moraš naglasiti da imaš anovulatorne cikluse pa da djeluju u skladu s tim. Najbolje ti je da sve pitaš dr na konzultacijama.

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Evo da i ja prijavim svoj neuspjeh. Lijepo je sve krenulo,12 stanica,4 blastice,dvije vrećene,dvije smrznute...procurila 9dnt...
    Al idemo dalje,sutra zovem kad mogu po smrzliće...

Lotta81 znam da si ti sad bila u Fet-u, možeš mi molim te reči kad odmrzavaju-na dan transfera ili kad znam dal su preživjeli?

Theorema ja sam pitala prije ovog postupka dal mogu u prirodni s klomifenima i rečeno mi je da ne jer se to po novom zakonu broji kako stimulirani postupak bez obzira što klomifene kupim sama.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ARIANM nadam se da ce FET biti uspjesan!
    vjerujem da ce ti netko odgovoriti za Vg, iako mislim da je svugdje isto - embriji se odmrzavaju na dan transfera, znas dal su prezivjeli pred sam transfer. na VV biolog porazgovara s parom kao i na transferu svjezih embrija, nekih sat vremena prije transfera.
    theorema a sto su rekli doktori, kako oni planiraju potjerat tvoju ovulaciju, ako nje nema? ne bih se upustala u tako nesto prije nego s njima razjasnim "pravila igre".

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Arianm taj dan kad dođeš na transfer kažu ti je li se odmrznuo.

theorema avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

bubekica na listi sam za lijekove, rekli su mi da mogu prirodni u međuvremenu ''ako mi se da dolaziti'' (4/5mj), znaju da ne ovuliram, zato dokt nije bio baš optimističan
    prvo sam tako planirala, a onda sam čula od nekoga ovdje ovo za kupnju gonala i stoperice, pa me zanimalo je li to moguće.
    ako je onda ne bih sad u prirodni nego bih to čuvala dok ne potrošim 4 stim.
    ako nije onda trebam danas/sutra zvati da se dogovorim za prirodni

Lotta hvala na odg
    ARIANM žao mi je što nije uspjelo
    a ovo što si ih pitala - jel to broje kao stimulirani zbog stoperice (jer i nju mislim kupiti) ili zbog većeg broja folikula koje treba aspirirati/obraditi/oploditi/uzgajati ili administracije...?

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Lotta, jesi vadila danas betu? Ja sam nestrpljiva kao da je ja vadim, nisam mogla otvoriti forum do sada i sve se nadam da ću pročitati lijepu troznamenkastu cifru! Držim fige! Javi nam!

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ivka13 pisala sam na odbrojavanju. Procurila sam prije bete. U petak sam vadila reda radi i naravno ništa.
    11.4. naručena na konzultacije. Pretpostavljam da ću opet na redu u 9 mj.
    A za tada imam čitav ratni plan

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ivka
    I da držim ti ručnonožne fige za betu. (Slične smo po dijagnozma pa tvoj uspjeh daje mi nadu da ću i ja uspjeti jednom)

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Lotta81 prvotno napisa Vidi poruku
    (Slične smo po dijagnozma pa tvoj uspjeh daje mi nadu da ću i ja uspjeti jednom)
    S ovim na umu sam i ja željno iščekivala tvoje rezultate.

Nemam ti kaj reći osim da mi je žao. Sve znaš i sama, idemo dalje dok jednom ne uspije.

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Cure, jel koja od vas koristila crinone gel? Jel normalno da se on zgusne u rodnici, da ne iscuri vani? Mislim, piše na upustvima da stvara podlogu na ušću koja otpušta progesteron, ali nisam mislila da stvori baš takvu podlogu. Kakva su vaša iskustva?

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Cure, jel koja od vas koristila crinone gel? Jel normalno da se on zgusne u rodnici, da ne iscuri vani? Mislim, piše na upustvima da stvara podlogu na ušću koja otpušta progesteron, ali nisam mislila da stvori baš takvu podlogu. Kakva su vaša iskustva?
    ivka.. ja koristim sad Crinone i isto ništa ne curi, sve se zgusne.. osjećam se kao da sam zacementirana dole. nekad znaju ispadati veliki komadi, nije baš najljepše za vdijeti. i nemoj se iznenaditi ako ponekad bude blago naranđaste boje, ja sam mislila da je krenula M, pa sam zguglala i na nekim američkim forumima našla da je to normalno. samo jednom mi se desilo da je bio takve boje.. inače uvijek je bijel.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ivka , ne brini, gel se zgusne tako.
    Koristila sam ga više nego utrogestane pa znam.(i moram reći da mi je praktičniji od njih jer ima aplikator)

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Da, piše na uputama da je moguć spotting. Na sreću, nemam toga. Kako sam do sad imala iskustva s utrićima, oni su se cijedili van i to mi je ok. Al ovaj gel stoji zacementiran i sad nisam znala jel to treba bit tako ili ne. Ok, znači ipak treba bit tako. Hvala vam!

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Moja nervoza i nestrpljenje su bili jači od mene pa sam išla danas vadit betu. S obzirom da je prošlo 13 dana od ovulacije, znam da bi trebala pokazati barem nešto. Nažalost, nalaz je 0,4.
    Lotta, idemo zajedno u 9.mj.!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo cure, počela sam pratiti ovu temu jer sam odlučila da bih i ja krenula u Vinogradsku.
    inače sam odradila jedan AIH (neuspjeli) u IVF centru.
    privatno sam krenula jer sam mislila da do IVF-a niti nećemo stići pošto sam već rodila.
    ali sada, usprkos prekrasnom dr. L sve mi je to postalo skupi sport pa bi probala na račun HZZO.
    Vinogradsku sam odabrala prvenstveno zato jer mi je blizu.
    Dakle, moje je pitanje: kako krenuti, kako se naručiti, imate li kakve savjete za početnike?

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Najbolje ti je skupit sve nalaze, ili barem za početak imat friške nalaze pape i briseva, ako je muški faktor onda i spermiogram, i nazvat sestre na br. 3787-689. Nećeš dugo čekat na prve konzultacije.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ivka

žao mi je. Znam kako ti je. Ali kako kažeš opet u devetom. MA deveti mjesec je naš
    Ja sam na konzultacijama u 11. 4. Pa ako možda budeš išla tada javi se.

Krojachica, Ivka ti je sve rekla. I sretno.

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Lotta, jeste li ti i tm radili kakve imunološke pretrage ili nešto sl? MM nije čak bio ni kod androloga. Jednostavno se uzela dijagnoza takva kakva je, rekli su da tu nema puno pomoći i šibamo postupke. Kod mene se sad napravila dijagnostička histeroskopija, nije nađeno ništa. Ali njegov se nalaz uzeo zdravo za gotovo. Stalno mi se vrti glavom da li treba raditi još kakve pretrage? Znam da sa takvim s-gramom nema puno pomoći, da se on ne može drastično popraviti, ali on ni nikakve pretrage ni nije radio da se vidi jel moguće utvrdit uzrok ili nije.
    Mislim, uvijek dolazi do oplodnje, ali se pitam zašto se ne hvata?! Da li možemo još nešto učiniti kako bi došli do nekih odgovora???

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •