Stranica 67 od 79 PrviPrvi ... 1757656667686977 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,301 do 3,350 od 3965

Tema: Potpomognuta u VINOGRADSKOJ

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ksena, i AIH se računa pod stimulirane ako ide Klomifen, barem mislim (?). Druga stvar, znamo kako su neki doktori škrti s informacijama, ni ja sama na početku nisam znala gdje mi je glava a gdje rep.
    I na kraju, meni se čini da ni oni nisu sigurni što će kod DaKe raditi jer ima nizak AMH, a prvi joj je postupak pa ne znaju kako će reagirati. Ako bude 1 ili 2 folikula vjerojatno AIH (ako je spermiogram ok), a ako ih bude više IVF.
    DaKa, na pravom si mjestu, što više se informiraj i pitaj doktore sve što te muči. I, naravno, sretno!
    Posljednje uređivanje od Konfuzija : 06.06.2013. at 13:08

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

DaKa pozdrav
    Jaooo kao da vidim sebe kad sam tanka sa živcima !!! ne se sekirat - to ti je baza svega ovoga - a pogotovo ne se sekirat na nekoga tko ti piše nešto što ne kužiš....
    Zato smo ovdje da pomognemo....mislim da je Ksena htjela reći da je šteta da se "filaš" Klomifenom i Menopurom i naprave ti inseminaciju - to i ja mislim. Uz takav protokol je bolje odraditi IVF jer u slučaju da dobro odreagiraš - možeš dobiti više jaj. stanica i možda i embrija. Ako te stimuliraju pišu ti to kao stimulirani postupak potrošen, a samo je inseminacija odrađena.
    Javi što je bilo na prvoj folikulometriji i pitaj ih za vrijeme pregleda koliko ima folikula i koje veličine....naravno ako to želiš
    Pitaj ovdje sve što te zanima, ako nemaš iskustva - ako ne želiš javno - možeš pitati i određene forumašice na PP...
    Uglavnom sretno i da se što prije zaokružiš

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Daka dobro nam došla.
    Svakako je "šteta" da tako napišem potrošiti stimulirani postupak na inseminacije (AIH). Uz par menopura i jeftine klomifene, to se svakako ne bi trebalo brojati u "pravi" stimulirani postupak a sada kao što možda i znaš imamo pravo samo na 4 takva po novom zakonu. To je Ksena pretpostavljam htjela napisati.
    Naravno da pacijenti ne mogu i nisu sretni s takvim mogućnostima, štedi se gdje se stigne, pa onda kad već ideš u stimulirani postupak, na tvome bih mjestu ipak tražila da se radi punkcija folikula i oplodnja izvan tijela, tj IVF/ICSI postupak. Pusti inseminacije, jako je mali postotak uspješnosti istih i kad si već pod lijekovima, pričaj s dr i traži ono što će ti realno povećati šanse za trudnoću. Jer ovaj će ti postupak sigurno brojati u jedan od četiri na koja imaš pravo (stimuliranih). Uz dva prirodna postupka, imaš pravo na ukupno 6 postupaka i na žalost tu će ti se vrata svih državnih klinika zatvoriti.
    Sad samo polako dalje, čitaj i dalje forum jer ćeš naići na više nego korisne informacije. I u dobrim si rukama, i mi imamo jednog ljepotana iz Vg. Sretno!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Konfuzija od kad se to AIH računa pod stimulirane ako je s klomifenom?
    U zakonu koliko se sjećam ne piše ništa o tome?
    DaKa nije razlika samo u tome gdje se spajaju j.s. i spermiji, IVF je malo kompliciraniji jer se izvlače j.s. iz jajnika tj. punktiraju...
    isto tako može biti i opasno raditi AIH ili inseminaciju ako žena dobro odreagira i ima više od 3 folikula jer se ne može kontrolirati koliko će se njih oploditi pa može završiti sa trojčekima, četvorkama...zato tu treba biti posebno oprezan

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Konfuzija od kad se to AIH računa pod stimulirane ako je s klomifenom?
    U zakonu koliko se sjećam ne piše ništa o tome?
    Rekoh da nisam sigurna, mi nažalost nikada nismo bili za AIH. Ali da Klomifen računaju kao stimulaciju u Vg, to stoji.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Hvala na podršci Konfuziji i ostalima. I ja mislim da tek kada se vidi broj folikula dr. odlučuje što dalje, jer ako ih je previše nesmije ići inseminacija zbog moguće višeplodne trudnoće. Barem su meni tako rekli. A što se tiče nalaza i moji i muževi su svi OK i zato dr.predlažu prvo inseminaciju. Ako sam ja dobro shvatila imam pravo na teret HZZO-a 2 pokušaja inseminacije i 4 pokušaja in vitro oplodnje. Ako sam u krivu ispravite me.
    Posljednje uređivanje od DaKa : 06.06.2013. at 13:35

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

4 pokušaja inseminacije, 4 IVF u stimuliranom i 2 u prirodnom postupku

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

4 pokušaja inseminacije, 4 IVF u stimuliranom i 2 u prirodnom postupku
    Tako sam i ja pročitala u Zakonu o MPO-u, ali neznam zašto mi je dr.rekao 2 pokušaja inseminacije. Možda se zabunio

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Mali Mimi, baš tako,a i nigdje u Zakonu ne piše da inseminacija mora biti u potpuno prirodnom ciklusu:

(5) Liječenje neplodnosti postupkom medicinski pomognute oplodnje na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje obuhvaća:

– četiri pokušaja intrauterine inseminacije (IUI),

– šest pokušaja izvantjelesne oplodnje (IVF), uz obvezu da dva pokušaja budu u prirodnome ciklusu.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa vidim da i drugi spominju to pa mi nije jasno jel to onda Vinogradska broji u stimulirani IVF ako se koriste klomići + par menopura za AIH?

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Pa vidim da i drugi spominju to pa mi nije jasno jel to onda Vinogradska broji u stimulirani IVF ako se koriste klomići + par menopura za AIH?
    Mislim da ne, za AIH se nigdje u zakonu ne spominje stimulirani ciklus ili prirodni. Po meni se moj možebitni AIH ovaj mjesec nemože ubrojiti u IVF stimulirani jer sam si te klomiće ionako sama kupila, nisu na teret HZZO-a.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj DaKa prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da ne, za AIH se nigdje u zakonu ne spominje stimulirani ciklus ili prirodni. Po meni se moj možebitni AIH ovaj mjesec nemože ubrojiti u IVF stimulirani jer sam si te klomiće ionako sama kupila, nisu na teret HZZO-a.
    Tako su te uputili da si sama kupiš ili... ? Menopure ćeš onda isto sama nabaviti? Je li to uobičajena praksa kod inseminacija?

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

hvala Masal na podršci, da jurnjava i stres...200 na sat.

masal avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Kako kome, žao mi je ali nisam se mogla suzdržati.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Onda ti je najbolje pitati dr da li će ti u slučaju inseminacije (ako će se raditi) ista biti uračunata u stimulirani postupak. Jer tumačenje HZZOa bilo je da se već sama upotreba lijekova menopur/gonal računa kao stimulirani postupak, koje spominješ da ćeš sada dobiti.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Onda ti je najbolje pitati dr da li će ti u slučaju inseminacije (ako će se raditi) ista biti uračunata u stimulirani postupak. Jer tumačenje HZZOa bilo je da se već sama upotreba lijekova menopur/gonal računa kao stimulirani postupak, koje spominješ da ćeš sada dobiti.
    Ova odredba je bila vezana za prošli zakon kad smo imali pravo kao na 6 stimuliranih postupaka (vezano uz gonale i menopure) a dali je to još uvijek na snazi budući da se zakon ipak promjenio?

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

(5) Liječenje neplodnosti postupkom medicinski pomognute oplodnje na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje obuhvaća:

– četiri pokušaja intrauterine inseminacije (IUI),

– šest pokušaja izvantjelesne oplodnje (IVF), uz obvezu da dva pokušaja budu u prirodnome ciklusu.

NN 86/12. Eto. Mimi je bila u pravu. (A ja ne čitam prethodne postove. )
    Posljednje uređivanje od Konfuzija : 06.06.2013. at 13:46

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Eto, sad kad smo se svi informirali ispada da nitko nije pametniji. Ja i dalje mislim da ce Daki radit Ivf. A to sto je osjetljiva, ah pobogu... svi smo bili na pocetku, nije ovo vrtic pa da samo sibamo vibrice i skacemo, mogli bi ovdje svi skupa nesto i naucit.

I daka, ja bih na tvom mjestu trazila jasno objasnjenje kako ce ti racunati postupak ako ti uz menopure budu radili aih. Mos se ljutit koliko hoces, ali to ti je zasad od svih postova najveca podrska! Jer ako ispucas na aih pravo na 4 stimulirana, jao si ga i tebi i svim buducim curama koje ovdje budu samo trazile podsku!

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Računati inseminaciju u blago stimuliranom ciklusu u stimulirani IVF bi bio nonsense, to je miješanje krušaka i jabuka.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Citiraj ljube prvotno napisa Vidi poruku
    Računati inseminaciju u blago stimuliranom ciklusu u stimulirani IVF bi bio nonsense, to je miješanje krušaka i jabuka.
    U potpunosti potpisujem. Tako je.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa jesmo li sigurni da se to nece dogoditi?

Daka, jesi radila hsg?

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa jesmo li sigurni da se to nece dogoditi?

Daka, jesi radila hsg?
    Da jajovodi obostrano prohodni, zato se prvo i preporuča inseminacija, a tek ako ne bude uspjeha IVF.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Klomifen ne ide na recept i mora se kupiti, a drži ga samo jedna ljekarna. Za dalje još ne znam trebala bi saznati drugi tjedan. Ja gdje god sam čitala za inseminaciju uvijek se spominje stimulacija klomifenom i menopurom ili nečim sličnim, praćenje folikula folikulometrijom i davanje štoperice da bi se mogla inseminacija odraditi u pravo vrijeme. A kako to rade u našem zdravstvu tek ću, nadam se, vidjeti. Dosta mama sam čula da je uspjelo na taj način, uz uvjet da su jajovodi prohodni, naravno.

theorema avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

to sam baš i ja htjela napisati. klomići su besplatni uz plavi recept, ima ljekarna u zaboku koja ga stalno ima, vjerojatno se u zg može naručiti

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

U našim bolnicama nije baš praksa stimulacije klomifenom i gonalom/menopurom za AIH to je prije izuzetak nego pravilo, stimulira se obično samo klomifenima koji su dosad išli na recept ne znam kad se to promjenilo, jesi ti sigurna da ne idu?

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Klomifeni idu na recept, samo ginekolog ne napiše onaj elektronski, nego plavi papirnati. S tim receptom se ide u ljekarnu i ako slučajno nemaju klomifena, naruče ih, dođu za dva, tri dana. Prijateljica je tako dobila klomifene u ponedjeljak, ne vjerujem da se nešto u ova tri dana promijenilo.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Citiraj dino84 prvotno napisa Vidi poruku
    Klomifeni idu na recept, samo ginekolog ne napiše onaj elektronski, nego plavi papirnati. S tim receptom se ide u ljekarnu i ako slučajno nemaju klomifena, naruče ih, dođu za dva, tri dana. Prijateljica je tako dobila klomifene u ponedjeljak, ne vjerujem da se nešto u ova tri dana promijenilo.
    Da idu na recept, privatni, i plaća se puna cijena. Ja nisam dobila plavi recept, nego crni pisan rukom. Mogu se nabaviti samo iz uvoza, u Hrvatskoj se ne proizvod,e i koliko sam se ja raspitivala nema ih u svakoj ljekarni.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

DaKa
    koliko imaš godina?

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

36

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zapravo bi s godinama i tvojom rezervom (AMH) trebalo preskočiti inseminacije i odmah ići u IVF/ICSI postupak. To bi ti znatnije povećalo šanse za trudnoću. A opet, meni je doktor u 37-oj kad smo startali (druga bolnica, VV) započeo postupke inseminacijama, prije toga slao na HSG i time smo zapravo izgubili nešto više od pola godine truda. Tek smo iz dva stimulirana postupka (prvi IVF, drugi ICSI) ostvarili trudnoću.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Nije baš utješno

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nije baš utješno
    Znam. Ali to je na žalost realnost u MPO-u. Moraš znati da je uspješnost oko 8-10% za inseminacije po postupku, znači svaki 10. postupak ugrubo završi trudnoćom. Kod IVF postupaka, dakle prave izvantjelesne oplodnje, taj % je ipak veći i uspješnost stimuliranog postupka iznosi oko 30%.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

oh, da... draga DaKa...

andream ti dobro kaže. na žalost, ne možemo te tješiti...ovdje smo da ti napišemo naša iskustva i ono što znamo o mpo. jesmo tu i da damo podršku jedne drugooj, ali u prvom redu da pomognemo informacijama...

36 godina i amh 3 pmol/l nije baš sjajna situacija.

ali, nemoj tonuti, nemoj se bedirati-to ne znači da ne možete uspjeti. to znači da nemate puno vremena radi smanjene zalihe i tvojih godina.

dobro su ti cure napisale-sada polako, vidi kako ćeš reagirati na terapiju, koliko će biti folikula i ako bude prikladna reakcija-više folikula-traži da ti rade ivf-veće su šanse za uspjeh.
    Posljednje uređivanje od Inesz : 06.06.2013. at 19:08

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Takav je i plan, ako bude više folikula. Inseminacija ni nesmije ići ako je više od 2 folikula,. Hvala, sada samo moram čekati folikulometrije da vidim kako reagiram. Ja na to gledam kao da mi inseminacija daje još četri dodatne šanse.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

svaki je postupak šansa. ali ako već dobivaš menopure, ipak su to hormonalne injekcije, onda je svakako bolje da ti naprave izvantjelesnu oplodnju. tako ćeš jedino i saznati imaju li folikuli uopće jajnih stanica i kakve su kvalitete oplođene stanice, tj. embriji. inseminacije su ipak "pucnjevi naslijepo". sretno! meni su inače radili inseminacije u Vg samo kad su folikuli "pobjegli" u prirodnim ciklusima, prethodno planiranim za punkcije.

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Da idu na recept, privatni, i plaća se puna cijena. Ja nisam dobila plavi recept, nego crni pisan rukom. Mogu se nabaviti samo iz uvoza, u Hrvatskoj se ne proizvod,e i koliko sam se ja raspitivala nema ih u svakoj ljekarni.
    Onda je to greska tvog ginekologa. Jer klomifeni idu na recept. Meni je napisao ginekolog recept i nisam nista placala. To je bilo u 2. mjesecu. I mojoj frendici ovaj tjedan. Istina je da su iz uvoza, bas zato se i narucuju jer ih nema u svakoj ljekarni.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Čudan je taj naš zdravstveni sustav, ja sam platila, i moja kolegica koja ima apoteku i bavi se ljekovima je platila i svi su mi rekli da ne ide na recept, i u Vg

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Slažem s ljube i Mimi, ne vidim razloga zašto bi se ženi stimulirani AIH obračunavao pod stimulirani IVF kada u zakonu nema odredbe o tome.
    No, s obzirom na to da u našim državnim bolnicama stimulirani AIH nije standard već izuzetak (bar u posljednje vrijeme), a VG se (u isto to posljednje vrijeme) pokazala sklonom specifičnim interpretacijama zakona, ja bih za svaki slučaj još jednom provjerila kod doktora... morebit su konačno odlučili ići na ruku pacijentima

I (naravno, pod uvjetom da se ostvari povoljniji scenarij) ne mislim da je AIH pogotovo stimulirani kod Dake gubitak vremena - nit je taj AMH baš toliko užasan, nit je Daka baš toliko stara, plus već ima jedno dijete i prohodne jajovode...meni su to isto četiri dodatne šanse; da ne idem dalje u detalje kako stim. i prir. AIH imaju različite stope uspješnosti, jednako kao i IVF po svjetskim i IVF po HR standardima

Sretno Daka i javi nam što kaže dr. kakva je računica, bit će vrijedna informacija ostalim curama!

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Hoću, hvala na podršci

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Bok svima
    Ja sam jedna od odnih koja redovito čita i upija ono šta vi pišete. Budući da vas zanima koja stimulacija se dijeli u VG trenutno - ja sam koristila Menopur (sutra je punkcija pa budemo vidjeli kako je prošlo...).
    Inače, vo mi je prvi postupak u VG, prije sam hodala u SvDuh i moram priznati da sam se preporodila ovdje.

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

sretno Bojkica !!!!!

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bojkica dobrodošla i još brže otišla ( u trudnički PDF )
    DaKa...kako je prošao UZV???

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

DaKA i bojkica sretno

theorema avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

sretno cure!

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Nema nikoga?
    Kako prolaze IVF-i u 06mj?

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Obećala da ću se javiti ali nisam stigla, sve je ok, malo pretanak endometrij ali računamo da će ga estrofem popraviti. Trebam li ponjeti nešto sobom za inseminaciju ili neka priprema? Nisu mi rekli a ja zbunjena nisam pitala.

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Daka ja sam dva puta bila na inseminaciji u vinogradskoj i nisam ništa trebala ponijeti,iz čekaone sam išla ravno na inseminaciju,to ionako traje minutu i onda ležiš 15min i možeš kući.ne znam,tako je bilo sa mnom

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Trebaš ponijeti spavaćicu, papuče i čarape Možda i nešto za čitati ako budeš čekala....
    Koji ti je DC i koliko ima folikula...koliki su....daj piši nam...

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Znači ne nosim ništa. Imam 3 filikula 17-19 mm 9 DC. Primila sam štopericu. Peru me živci, neznam da li je to od previše hormona ili se bojim razočaranja.

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

zašto ideš na inseminaciju sa tri folikula? jesi sigurna da nije punkcija,pa IVF u prirodnom?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •