Stranica 68 od 80 PrviPrvi ... 1858666768697078 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,351 do 3,400 od 3965

Tema: Potpomognuta u VINOGRADSKOJ

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Klomifen ne ide na recept i mora se kupiti, a drži ga samo jedna ljekarna. Za dalje još ne znam trebala bi saznati drugi tjedan. Ja gdje god sam čitala za inseminaciju uvijek se spominje stimulacija klomifenom i menopurom ili nečim sličnim, praćenje folikula folikulometrijom i davanje štoperice da bi se mogla inseminacija odraditi u pravo vrijeme. A kako to rade u našem zdravstvu tek ću, nadam se, vidjeti. Dosta mama sam čula da je uspjelo na taj način, uz uvjet da su jajovodi prohodni, naravno.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

hvala Masal na podršci, da jurnjava i stres...200 na sat.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

U našim bolnicama nije baš praksa stimulacije klomifenom i gonalom/menopurom za AIH to je prije izuzetak nego pravilo, stimulira se obično samo klomifenima koji su dosad išli na recept ne znam kad se to promjenilo, jesi ti sigurna da ne idu?

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Klomifeni idu na recept, samo ginekolog ne napiše onaj elektronski, nego plavi papirnati. S tim receptom se ide u ljekarnu i ako slučajno nemaju klomifena, naruče ih, dođu za dva, tri dana. Prijateljica je tako dobila klomifene u ponedjeljak, ne vjerujem da se nešto u ova tri dana promijenilo.

theorema avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

to sam baš i ja htjela napisati. klomići su besplatni uz plavi recept, ima ljekarna u zaboku koja ga stalno ima, vjerojatno se u zg može naručiti

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Citiraj dino84 prvotno napisa Vidi poruku
    Klomifeni idu na recept, samo ginekolog ne napiše onaj elektronski, nego plavi papirnati. S tim receptom se ide u ljekarnu i ako slučajno nemaju klomifena, naruče ih, dođu za dva, tri dana. Prijateljica je tako dobila klomifene u ponedjeljak, ne vjerujem da se nešto u ova tri dana promijenilo.
    Da idu na recept, privatni, i plaća se puna cijena. Ja nisam dobila plavi recept, nego crni pisan rukom. Mogu se nabaviti samo iz uvoza, u Hrvatskoj se ne proizvod,e i koliko sam se ja raspitivala nema ih u svakoj ljekarni.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

DaKa
    koliko imaš godina?

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

36

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zapravo bi s godinama i tvojom rezervom (AMH) trebalo preskočiti inseminacije i odmah ići u IVF/ICSI postupak. To bi ti znatnije povećalo šanse za trudnoću. A opet, meni je doktor u 37-oj kad smo startali (druga bolnica, VV) započeo postupke inseminacijama, prije toga slao na HSG i time smo zapravo izgubili nešto više od pola godine truda. Tek smo iz dva stimulirana postupka (prvi IVF, drugi ICSI) ostvarili trudnoću.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Nije baš utješno

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj DaKa prvotno napisa Vidi poruku
    Nije baš utješno
    Znam. Ali to je na žalost realnost u MPO-u. Moraš znati da je uspješnost oko 8-10% za inseminacije po postupku, znači svaki 10. postupak ugrubo završi trudnoćom. Kod IVF postupaka, dakle prave izvantjelesne oplodnje, taj % je ipak veći i uspješnost stimuliranog postupka iznosi oko 30%.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

oh, da... draga DaKa...

andream ti dobro kaže. na žalost, ne možemo te tješiti...ovdje smo da ti napišemo naša iskustva i ono što znamo o mpo. jesmo tu i da damo podršku jedne drugooj, ali u prvom redu da pomognemo informacijama...

36 godina i amh 3 pmol/l nije baš sjajna situacija.

ali, nemoj tonuti, nemoj se bedirati-to ne znači da ne možete uspjeti. to znači da nemate puno vremena radi smanjene zalihe i tvojih godina.

dobro su ti cure napisale-sada polako, vidi kako ćeš reagirati na terapiju, koliko će biti folikula i ako bude prikladna reakcija-više folikula-traži da ti rade ivf-veće su šanse za uspjeh.
    Posljednje uređivanje od Inesz : 06.06.2013. at 19:08

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Takav je i plan, ako bude više folikula. Inseminacija ni nesmije ići ako je više od 2 folikula,. Hvala, sada samo moram čekati folikulometrije da vidim kako reagiram. Ja na to gledam kao da mi inseminacija daje još četri dodatne šanse.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

svaki je postupak šansa. ali ako već dobivaš menopure, ipak su to hormonalne injekcije, onda je svakako bolje da ti naprave izvantjelesnu oplodnju. tako ćeš jedino i saznati imaju li folikuli uopće jajnih stanica i kakve su kvalitete oplođene stanice, tj. embriji. inseminacije su ipak "pucnjevi naslijepo". sretno! meni su inače radili inseminacije u Vg samo kad su folikuli "pobjegli" u prirodnim ciklusima, prethodno planiranim za punkcije.

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj DaKa prvotno napisa Vidi poruku
    Da idu na recept, privatni, i plaća se puna cijena. Ja nisam dobila plavi recept, nego crni pisan rukom. Mogu se nabaviti samo iz uvoza, u Hrvatskoj se ne proizvod,e i koliko sam se ja raspitivala nema ih u svakoj ljekarni.
    Onda je to greska tvog ginekologa. Jer klomifeni idu na recept. Meni je napisao ginekolog recept i nisam nista placala. To je bilo u 2. mjesecu. I mojoj frendici ovaj tjedan. Istina je da su iz uvoza, bas zato se i narucuju jer ih nema u svakoj ljekarni.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Čudan je taj naš zdravstveni sustav, ja sam platila, i moja kolegica koja ima apoteku i bavi se ljekovima je platila i svi su mi rekli da ne ide na recept, i u Vg

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Slažem s ljube i Mimi, ne vidim razloga zašto bi se ženi stimulirani AIH obračunavao pod stimulirani IVF kada u zakonu nema odredbe o tome.
    No, s obzirom na to da u našim državnim bolnicama stimulirani AIH nije standard već izuzetak (bar u posljednje vrijeme), a VG se (u isto to posljednje vrijeme) pokazala sklonom specifičnim interpretacijama zakona, ja bih za svaki slučaj još jednom provjerila kod doktora... morebit su konačno odlučili ići na ruku pacijentima

I (naravno, pod uvjetom da se ostvari povoljniji scenarij) ne mislim da je AIH pogotovo stimulirani kod Dake gubitak vremena - nit je taj AMH baš toliko užasan, nit je Daka baš toliko stara, plus već ima jedno dijete i prohodne jajovode...meni su to isto četiri dodatne šanse; da ne idem dalje u detalje kako stim. i prir. AIH imaju različite stope uspješnosti, jednako kao i IVF po svjetskim i IVF po HR standardima

Sretno Daka i javi nam što kaže dr. kakva je računica, bit će vrijedna informacija ostalim curama!

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Hoću, hvala na podršci

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Bok svima
    Ja sam jedna od odnih koja redovito čita i upija ono šta vi pišete. Budući da vas zanima koja stimulacija se dijeli u VG trenutno - ja sam koristila Menopur (sutra je punkcija pa budemo vidjeli kako je prošlo...).
    Inače, vo mi je prvi postupak u VG, prije sam hodala u SvDuh i moram priznati da sam se preporodila ovdje.

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

sretno Bojkica !!!!!

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bojkica dobrodošla i još brže otišla ( u trudnički PDF )
    DaKa...kako je prošao UZV???

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

DaKA i bojkica sretno

theorema avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

sretno cure!

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Nema nikoga?
    Kako prolaze IVF-i u 06mj?

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Obećala da ću se javiti ali nisam stigla, sve je ok, malo pretanak endometrij ali računamo da će ga estrofem popraviti. Trebam li ponjeti nešto sobom za inseminaciju ili neka priprema? Nisu mi rekli a ja zbunjena nisam pitala.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Trebaš ponijeti spavaćicu, papuče i čarape Možda i nešto za čitati ako budeš čekala....
    Koji ti je DC i koliko ima folikula...koliki su....daj piši nam...

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Daka ja sam dva puta bila na inseminaciji u vinogradskoj i nisam ništa trebala ponijeti,iz čekaone sam išla ravno na inseminaciju,to ionako traje minutu i onda ležiš 15min i možeš kući.ne znam,tako je bilo sa mnom

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Znači ne nosim ništa. Imam 3 filikula 17-19 mm 9 DC. Primila sam štopericu. Peru me živci, neznam da li je to od previše hormona ili se bojim razočaranja.

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

zašto ideš na inseminaciju sa tri folikula? jesi sigurna da nije punkcija,pa IVF u prirodnom?

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Sigurna, stimulirani ciklus šanse da se sva 3 prime su 1:1000000. Možda budem taj 1

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

sreeeeeeeeeeeeeeeetnooooooooooooo Daka i javi nam!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Hvaaaaaaaaaaaaaaaalaaaaaaaaaaaaaa. Kakav je protokol poslje postupka, mirovanje, trebam li se čuvati, izbjegavati kućanske poslove možda?

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

sve normalno,nemoj dizati utege i teške stvari,ali ostalo sve normalno,odmaraj se ako si umorna.
    a mužu možeš reći da moraš izbjegavati kućanske poslove

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Sada još da prođu ta 2 tjedna......

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

da i ovdje dignem, please cure ako se još niste upisali, molim Vas da upišete svoje stimulacije, broj dobivenih jajnih stanica, embrija, smrzlića i to na ovom linku:

http://forum.roda.hr/threads/80273-K...=1#post2414241

HVALA!

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Pozdrav curke,

Evo da i ja podijelim svoje iskustvo sa mpo postupokom u VG ...

Dijagnoze : JA 85-sve ok
    MM 82- oa do a

Nakon svih mogućih kombinacija da nešto napravimo prirodnim putem umorili smo se i shvatili da je to ipak nerealno očekivati ...

Nakon svih odrađenih pretraga ušli smo na listu za lijekove za 05/13 i tako je krenula priča sa našim 1. postupkom icsi-a:

Stimulacija : Puregon, Decapeptyl , štoperica Brevactide - 4 js - prilikom punkcije utvrdili su da mi je lijevi jajnik jako visoko te da ga neće niti punktirati tako da sam ostala na 1 oocitu sa desnog jajnika. Taj mali borac je oplođen i vraćen kao 8stanični 3 dan. U međuvremenu šopam se duphastonima 3x1,decortin 3x1, andol 100 1x1, folacin 2x1, crinone gel 8% 1x1 ... e i da ne zaboravim pijem i eutirox jer sam operirala štitnjaču.

Vrijeme između transfera i prve bete sam kratila prvih par dana ležanjem a onda su me počele loviti neke psihoze pa sam imala dan tuge, očaja i plača, pa dan sreće i smirenosti,pa dan straha i panike itd... Tako svih 12 dana nisam samu sebe mogla prepoznati. Napravila test 9dt- pojavila se neka svijetla crtica koju sam mislila da samo ja vidim jer ju silno želim vidjeti.
    Dobronamjeran savjet- NE RADITE TESTOVE DO BETE!
    Nemam nikave simtome trudnoće osim klasičnih pms simptoma i bijelog vodenog iscjedka kojeg pripisujem kao poslijedicu crinone gela.

Beta 11dt - 68
    Beta 14dt- 237
    Čekamo sutra da vidimo šta će 3. po redu beta pokazati...

Na kraju samo da pohvalim osoblje na odjelu humane reprodukcije u vg jer su svi i više nego divni i pristupačni.

Javim daljnji ishod i držim fige svima nama da ostvarimo svoje naveće snove - svoje mirisne smotuljke u naručju.

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Dora čestitam i želim ti da za 9 mjeseci rodiš bebicu, a u međuvremenu neka trudnoća bude školska! Sretno!

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dora bravo...

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Dora cestitke,samo tako dalje....
    P.S. od koliko miligrama decortin uzimas?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

dora,
    zašto andol i decortin u prvom postupku?

koliko imaš godina?

čestiam na trudnoći i sretno dalje

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Citiraj nina977 prvotno napisa Vidi poruku
    Dora cestitke,samo tako dalje....
    P.S. od koliko miligrama decortin uzimas?
    uzimam od 5mg

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    dora,
    zašto andol i decortin u prvom postupku?

koliko imaš godina?

čestiam na trudnoći i sretno dalje

Ne znam zašto andol i decortin , nism previše zapitkivala samo slušam upute doktora i to je to.
    A što se trudnoće tiče jutros sam vadila treću betu pa ćemo vidjeti dali će još uvijekl rasti . JA se iskreno nadam da hoće

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Cure moje...

Beta 16 -ti dan 578 ,60 NEOPISIVI OSJEĆAJI ME PREPLAVLJUJU.

Strah me veselit se jer sad tek počinje agonija ...

Smirit ću se i moliti Bogu da sve prođe dobro što i vama od srca želim jer problem neplodnosti boli ko najveća rana na svijetu.

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Dora čestitaaaaaaaaaaaaammmmmm!!!!!!!!!
    ma sve će biti uredu

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Čestitam Dora. Ma zašto agonija - pa slijedi ti najljepše razdoblje u životu

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Dora čestitam, lijepo je vidjete uspjehe s vg

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Inesz...mislim da svi u Vg dobiju istu terapiju poslije ET....tako sam i ja dobila, starije od mene a i mlađe...ide svima isto...jedino što mi nije jasno da nikome ne preporučuju Utrogestan nego Crinone gel...meni čak rekli da ne moram ništa od toga ako ne mogu nabaviti Crinone brzo, samo da Duphastone i dalje pijem... :/

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

To je onda nešto novije - u vrijeme kad sam ja išla u postupke, dobivali smo utrogestane nakon transfera.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam u 4 mj bila na postupku i dobila sve ovo nabrojano tj. dobije se papir na kojem je isprintano pa dobiješ zaokruženo što trebaš - sve cure s kojima sam komunicirala su dobile isto: Decortin, Duphastone, Crinone, Folacin i Andol ...

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

I ja sam u četvrtom bila u postupku. Nakon et-a otpuštena uz Duphastone, Folacin i Andol100. Nikakav Decortin, ni Crinone gel. Ni meni nije poznato jesu li nekome u posljednje vrijeme dali Utrogestane.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •