Evo ja bila danas,veli dr. samo super to će sad biti,valjda ovulacija,nisam dobila štopericu i zovem u utorak ujutro oko 9 da vidim dal su se odmrznuli,ako jesu transfer je u 12h.
Evo ja bila danas,veli dr. samo super to će sad biti,valjda ovulacija,nisam dobila štopericu i zovem u utorak ujutro oko 9 da vidim dal su se odmrznuli,ako jesu transfer je u 12h.
Arianmza smrzliće i držim fige da sve prođe kako želiš!!!!
Lotta jesi li krenula s postupkom?
Arianm držimo fige!
Ivka,
jesam krenula sam, danas počela sa pikanjem. Ti? U kojoj si fazi?
Arianm sretno.
Lotta, već sam obavila 2 folikulometrije, sutra idem na treću. Nisam dobro reagirala na stimulaciju (3 puregona + cetrotide od 5 dc), na desnom jajniku samo jedan folikul, na lijevom 4. Od petka do subote se nisu ni pomaknuli, vidjet ćemo kakva je sutra situacija. Inače bi mi do sada rasli 2mm na dan.
Sretno sutra. Puregone si prije koristila? Čitala sam sad maloprije kaj je puregon. Ne znam kaj da velim. Čini mi se da između njega i gonala nema velike razlike.
A ovo za folikule, hmm... ne mora ništa značiti, možda je bolje dobiti 5 kvalitetnih stanica na kraju. Ja sam u dvije prijašnje stimulacije dobila po 10 i 11 stanica pa na kraju njih 5-6 bi valjalo a ostale ništa.
Sad sam opet dobila gonale. Uglavnom u srijedu idem na folikulometriju pa ću vidjeti na čemu sam.
Bok svima, evo i ja krećem opet idući tjedan na folikulometrije za FET. Koliko sam shvatila sestru oni rade normalno, bez obzira na štrajk? Sretno svima koji su u postpucima trenutno![]()
Sanjam sretno![]()
Pozdrav cure! Da li znate možda mogu li se lijekovi podići mjesec prije nego sam zapisana za postupak? Npr. u 10. mjesecu za 11. mjesec?
Mimi 81 ovisno o tome kada trebaš dobiti M, ako je to početkom mjeseca onda naravno da ćeš dobiti u 10-om lijekove ili ako imaš neki opravdani razlog, inače lijekovi se daju u mjesecu u kojem si zapisana za postupak, barem su tako meni rekli jer sam ja htjela u 8. mjesecu uzeti lijekove za postupak u 9. mjesecu i nisu mi dali, rekli su mi lijekove ne možete dobiti prije 9-og mjeseca, a ja sam M dobila 18.09.
Posljednje uređivanje od doanna : 24.09.2013. at 16:05
Punkcija u srijedu, ostali smo na 4 folikula na lijevom jajniku, desni totalno zakazao. I nadamo se da nam js neće pobjeći jer i taj je scenarij na vidiku.
Ivka sretnoooooooooooo!!!!!!!!!! i meni je tako bilo prošli postupak,desni zakazao,svi ostali mali,a na lijevom 2 ok
Ivka13 sretno
Čestitam Ivka!!! Konačno i dobre vijesti iz VG.
Baš ja to htjela napisati da su obje trudne
Mi obavili FET jučer točno na našu 8. god. braka
Ivka sretnooooooooooo!!!!
cure,
ne zamjerajte,ali da se pohvalim, ja sam u petak na prvom pregledu nakon pozitivne bete!!!
![]()
Slonica Tonica predivnaaaaaaaaaaaaaa vijest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sretnoooooooooo!!!!!!!!
Arianm sretno!!!!!!!!![]()
Slonica tonica čestitam!
Doanna hvala na pomoći. Zvati ću gore da vidim što mogu.
Arianm sretno!
mimi 81, ja sam nova i čitam i čitam...trebam tvoje mišljenje...i helpbolujem od endometrioze, 82. dvije operacije i 2 godine pakla i borbe s endometriozom...MM sve ok. probali smo samo jedan IVF u VG, nakon oporavka i očošćenih žarišta i to u prirodnom ciklusu, nažalost nije došlo do transfera jer nije došlo do diobe..i dalje ćemo pokušavati u prirodnim ciklusima...moje pitanje je, vidim da se i ti nosiš sa endometriozom..kako podnosiš stimulaciju? Vraća li se brže endometrioza? Ja se ne usudim ni pomisliti na stimulaciju od straha..svašta sam ružno prošla.. a bojim se da ću s vremenom biti primorana bar na klomifene..molim te za odgovor
![]()
hvala na čestitkama, ali pomalo me je i strah tog pregleda, jer iza sebe imam dvije vanmaternične(zbog druge i završila na IVF klinici)
scenarij posljednje vanmaternične:
prirodna trudnoća, UZV pregled u 8 tt.citiram dr:"nema ga, pa gdje je??? evo ga,ali na krivom mjestu:lijevi jajovod,vidljivi otkucaji srca,sve super,ali ne smije biti tu...kako se vi osjećate? dobro,nikakvi bolovi...nevjerojatno,ali vi morate hitno u bolnicu na hitan prijem ..."
kaj ako se ponovi?!?
kako ću to preživjeti, neznam...![]()
Ivka 13 kako je prošlo?
Slonica tonica čestitam i bit će sve u redu.
Arinam sretno i da nas i ti razveseliš za 10 dana.
evo da se i ja javim, isto sam u Vg u postupku, ja 86. endometrioza, operirana prošlo ljeto, skupa s njom izvađeno i pola lijevog jajnika, na hsg-u saktosalpings i oba jajovodA začepljena. MM 85. oligoasthenozoo. bili u lipnju na prirodnjaku, ništa, na otpusnom samo piše da nije došlo do oplodnje a imali smo jednu zrelu stanicu i sve super. nemam pjma gdje je zaštekalo. sad sam u stim (odnosno ako sam dobro shvatila polustim.) dakle od 2 dc puregon+od 7 dc cetrotide i na kraju 2 brevactida. lijevi jajnik skroz u penziji, nije ništa radio, ali je na desnom bilo 10 oocita, od toga 6 zrelih js, 2 oplođene. na transferu 3.dan vratili dvije osmostanične jer su kao bile odlične, a druge dvije slabije ostavili za zamrzavanje ako se dovoljno razviju-što i jesu. transfer mi je bio 19.09. tako da sad brojim dane do bete koju ću radit u pon........ ugl simptoma nema nikakvih pretjeranih, cicke male ko i dosad, niš ne boli, jedino tu i tamo bolovi čudnjikavi u predjelu pupka-neznam da li to uopće ima ikakve veze s ovom ili čista psiha i živci..
Draga Saraya, dobrodošla! Ja se već 6 godina trudim, ja i mm da dobijemo bebu ali ništa. Endometriotične ciste nisam imala a za priraslice ne znam jer se one vide samo kod laparoskopije. Meni je prva op bila jača skinuta je endo cista s lijevog jajnika i on je dosta smanjen. AMH (Antimuellerov hormon) koji ukazuje na zalihe jajnih stanica je nizak, neznam da li si ga ti vadila? Sa stimulacijama nisam imala problema do sada, jedino mi se u stimulaciji pojavljuju vodene ciste. Moj problem je što uz ne znam kakvu stim. da uzmem nemam baš jajnih stanica. Meni su dr. rekli da je stimulacija za endometriozu nužno zlo da bi se došlo do trudnoće koja bi trebala endometriozu dovesti u red.
Nadam se da sam ti odgovorila. Pitaj opet što ti treba. Sretno!
Drage cure mimi 81 i Lara 86 hvala na odgovorima, voljela bih da ostanemo u kontaktumoj CA 125- marker kiji potvrđuje endometriozu je prije operacije bio 169..ref.vrijednosti su do 35..sada nakon svega je 28..AMH sam dobila nalaz prije 2 dana i on je 22.8! Nisam stigla prosurfati o svemu. jer se već i bojim surfanja po netu
da..ja nemam lijevi jajnik ni jajovod, a odstranili su mi i 10 cm debelog crijeva jer ga je napala endometrioza, i da znam kako to zvuči, ali sada živim bez astronomskih bolova..pričam vam to sve, da vas na neki način i utješim jer nije ni sav oblik endometrioze opasan, ja sam imala IV stadij duboke zdjelične endometrioze i zato evo iskreno, poslat ću mail prof Kescksteinu u Austriju koji me je operirao i pitati za mišljenje ( za stimulaciju) ako ste imale manji oblik, ja vjerujem da vama stimulacija ne pogoršava zdravstveno stanje..stvar je u tome što jako želimo bebicu a ujedno se i bojim te bolešture, da se ne vrati..da..paničar sam inače
Lara 86- držim fige
![]()
Ovo su jako lijepe vijesti o trudnoćama i pozitivnim betama. Baš mi je biologinja rekla kako imaju sada dosta trudnoća, da su se sada najednom, nakon malog zatišja, pojavile mnoge trudnice.
Eto, ja se ovaj put nisam puno nadala, nekako me taj lijeni desni jajnik malo bacio u očaj, a kad ono 5 oocita. Danas su se 3 lijepo oplodile, zovem ponovo sutra pa onda vjerojatno u subotu transfer.
Lara86 sretno! Neka bude odmah trudnoća!
Ivka super vijesti! ~~~~~~~~~~ za transfer!
Ivka i Lara sretno.
E nadam se da kad je već krenulo s trudnoćama da će se i nama svima posrećiti![]()
Hvala cure!! ja sam si jučer sama napravila shit-išla sam piškit po testu jer više nemrem izdržat i naravno da je bio negativan. dakle to mi je bio 8dpt. sad neznam jel da odmah padnem u depru ili da se nadam još do ponedjeljka.....ugl simptoma nikakvih osim neke čudne napetosti u donjem dijelu trbuha i to je to. uf, popi.... ću do pon! da li netko zna do koliko sati se vadi krv u Vg i kad je nalaz gotov??
Lara 86, nisam sigurna jer nisam još nikada imala transfer, ali mislim da ti je najtočnije iz krvi, jer test ne reagira na još jako nisku betu, ali kažem nisam sigurna..ja bih se još nadala, ali hladne glave, spremna na sve da ne potonemza osječku bolnicu ti kažem sve, ali za Vg..sorry, ne znam..
![]()
Lara čekaj ponedjeljak
Za krv dođi što ranije i do 13-14h je nalaz gotov,nekad i ranije oko 12h
držim fige!!!!!!!!!!!!
Lara 86 sretno
ivka13 nadam se da je u subotu prošlo sve po planu
mimi81 nisam pitala u kojoj si fazi trenutno? Ja čekam M i opet u prirodnom ciklusu borba ispočetka..
Lara, držimo fige za lijepe brojčice! 8dpt je ipak prerano za test. Ne zamaraj se simptomima, prepoznajem sebe u svemu i ovaj sam put odlučila ne zamarat se nikakvim probadanjima, nikakvim bolovima kao pred mengu. Samo je bhcg mjerodavna! I želim ti upravo jednu veeliku lijepu betu!
Saraya, je, sve je prošlo prema planu, vraćene dvije mrvice, a dvije smo ostavili u labu, zovem u srijedu da vidim jel imamo male eskimiće.
Draga Saraya, AMH ti je super i mislim da bi trebala probati sa stim. IVF-om, nisam vidjela u kojoj se klinici liječiš. Nažalost nema garancije hoće li uspijeti ili ne, ja se nadam da će uspjeti od prve!
Ja ću ponovno u postupak najvjerojatnije u 11. mjesecu.
Sretno!
Ivka13 baš mi je drago, e sada strpljivo
mimi81 uh kada se bojim stimulacije..sada sam u Vg i moguće je da ćemo se viđatihvala ti na lijepim željama..cure moje, svaki vaš uspjeh je i meni korak naprijed, jer se to može sutra dogoditi meni. Teško sam se odlučila na forum, ali priznajem da je lakše podijeliti teret, do sada sam to sve nekako nosila sama..
Evo da se i ja aktivno uključim, pasivno sam tu već godinu dana, čistam i čitam...
Odlučili smo se na inseminaciju i ovaj mjesec ce nam biti prvi put. Počela sam piti Klomifene, kako mi je doktor rekao od 2-6 dc, a 9.dc idem na folikulometriju.
Vidim da se dosta po netu piše o nuspojavama stimulacije, pa ne znam što mogu očekivati i kako ću prepoznati ako dodje do njih?
Mi smo u Splitu u poliklinici Cito.
Bok svima, ako netko ima iskustva s FETom u Vinogradskoj molila bih pomoć - kakva je procedura inače, čeka li se prirodno ovulacija ili u nekom trenutku dobijem štopericu, pa onda prema tome određuju dan za transfer? Danas sam bila na folikulometriji, pa mi dok. nije bio baš najjasniji ili ja nisam razumjela![]()
[QUOTE=sanjam;2491614]Bok svima, ako netko ima iskustva s FETom u Vinogradskoj molila bih pomoć - kakva je procedura inače, čeka li se prirodno ovulacija ili u nekom trenutku dobijem štopericu, pa onda prema tome određuju dan za transfer? Danas sam bila na folikulometriji, pa mi dok. nije bio baš najjasniji ili ja nisam razumjela[/QUOTE
Od 10. dana ideš na folikulometrije. U određenom trenutku dobiješ štopericu i pet dana nekon nje ti vraćaju tvojeg smrzlića.
[QUOTE=Lotta81;2491781]Ja imala FET prije 10 dana i nema štoperice! Prati se folikulometrijama kad dolazi do ovulacije i od tog dana se čeka transfer koji je točno nakon toliko dana od ovulacije koliko su stari zamrznuti embriji. S tim da se zove još u jutro na dan transfera da se vidi dal su se embriji dobro odmrznuli tj. dal su preživjeli.
I eto prijavljujem betu 0,0![]()
Zovem sutra da se naručim za konzultacije jer bi u neki prirodnjak dok čekam na lijekove. Zna li netko za koji mjesec zapisuju??
Ne znam o čemu to ovisi, ali kada sam bila na FET- u dobila sam štopericu iako mi nije bilo jasno čemu kada moju stanicu nismo lovili.
Vagice drži se. Malo odmori, a onda kreni dalje.
Da napokon ja podijelim dobre vijesti, moja beta danas 11 dpto je 292!
U petak ponavljam i nadam se duplanju!
Ivka, jako mi je drago, čestitam!! Jako lijepa vijest.
Ivka od srca čestitam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![]()