Ivka drži se. Glavno je da su maleni u redu.
Ivka drži se. Glavno je da su maleni u redu.
Pozdrav svima! Evo i ja se pridružujem ovoj temi, čitam vas već dugo, no sad sam se ohrabrila napisati nešto. Tek sada je postalo stvarno - 07.11. smo naručeni za konzultacije za IVF. Totalno sam izgubljena o svemu, nemam pojma ni o čemu![]()
Zanima me koliko ste čekale od konzultacija do prvog postupka, koje sve nalaze treba napraviti prije postupka?
Znam da nam je besplatno 6 postupka, no da li i nešto moramo plaćati i sami? Ima li ijedna od vas da je u postupku a još nije u braku s partnerom, rade li oko toga probleme??
Imam bezbroj pitanja, znam.Svaki savjet/odgovor je dobrodošao
Svima skupa držim figee![]()
Iva 28, od konzultacija do prvog postupka čekaš cca 5 mjeseci
do tada obavi sve potrebne pretrage,
uputit će te na hormone štitnjače TSH, ft4
spolne hormone LH, prolaktin, estrogen, FSH, progesteron
papa test, cerviklani brisevi
suprug tj, partner spermiogram
i oboje morate napraviti i test na HIV i hepatitis ako još nigdje niste bili u postupku
Zakon dozvoljava postupke i ako ste u izvanbračnoj zajednici
imaš pravo na šest besplatnih postupaka /dva prirodna i 4 stimulirana/
tada lijekove i postupke ne plaćaš nego je sve na teret HZZO-a
Amazonka, hvala ti na ovim informacijama. Znam da zakon dozvoljava iako nismo u braku, no čula sam da bi mogli zafrkavati zbog toga,recimo u petrovoj. Pa je ginic nas uputio u vg. To čekanje je baš koma, ali ništa drugo nam ne preostaje nego naoruzati se strpljenjem![]()
Niti jedna ustavnova koja provodi medicinsku oplodnju ne smije odbiti parove zato jer nisu vjenčani. Znači, Petrova na smije odbijati nevjenčane parove. U svim bolnicama i privatnim poliklinikama nevjenčani par dužan je donijeti kod javnog bilježnika ovjernu potvrdu o zajedničkom životu.
Otvorim forum i odmah sam se razveselila!! Uvijek mi bude toplo oko srca što ima trudnica. Stoga Lotta čestitam od srca!!!
Iva28 ja sam inseminacije odradila privatno, nisam u braku i zato trebaš s dragim javnom bilježniku potpisati izjavu o izvanbračnoj zajednici a svrha se piše na njoj potpomognuta oplodnja. Mi čak nemamo iste adrese, ja sam još kod mojih prijavljena. Platili oko 100kn.
Nadam se da neću morati novu vaditi jer i mi krećemo na konzultacije.
Kao što čitam naručuju nove pacijentice bez obzira na štrajk.
Sretno svima!!!!
Da, i ja sam još kod mojih prijavljena. Ma nadam se da ne budu zafrkavali, to bi stvarno bila diskriminacija.
Ne znam kaj je s tim štrajkom - ja sam zvala prošli utorak da nas naručim za konzultacije i eto dobila termin idući tj. Nisam mogla vjerovati da idemo tako brzo. A sad do postupka ćemo se načekati. Ali dobro, idemo po bebicu napokonI tebi držim fige!
Ivka,
kako si ti? Je li sve OK?
Ja sam od subote kod kuće na mirovanju, u ponedjeljak obavila prvi uzv u Vg. Kuca nam jedno srce, druga GV se nije razvila. Imam i hematom tako da sam i dalje kod kuće na mirovanju.
Sretno Ivka, bit će sve u redu!
Ivka, sretno dalje. I ja sam imala takav scenarij u prvoj trudnoći s dvije gestacijske, sve je na kraju ispalo najbolje, što i tebi želim.
ups bold slova
Ivka13, samo mirne glave..bit će sve oksrčeko kucka jeee
![]()
Ivka, sretno
Ivka sretno!!!! Fino odmaraj i mazi bušicu!
Iva javi kako su prošle konzultacije i koji je plan. Jel bitan dan ciklusa kada ideš na konzultacije? Jesu te pitali za ciklus prije nego si dobila termin?
Ja ću zvati sutra i naručiti se.
Evo meni propao IVF u prirodnom postupku.....
uhvatili smo folikul,ja sva sretna,i drugi dan hladan tuš...jajna stanica je bila nezrela...štoperica je dana prereno
Ivka sretno!!!
Krtica Nisu me pitali za ciklus, mislim da to nema veze za konzultacije. Naručili su me na prvi slobodan termin. Najbolje ti je nazvati između 12 i13h - tada naručuju. U bilo koje drugo doba da zoveš, nema šanse da se itko javi - tako sam ja 2 dana zivkala.
Javim se nakon konzultacija. Ajmee to to je dr tjedan već![]()
Ivka13 bit će to sve u redu, bravo za srčeko!!!!! I mi bili u utorak na prvom uzv nakon pozitivne bete i jednokuca
![]()
Cure zovem ja danas ujutro oko pola 9 da se naručim i nitko se ne javlja. Zvala sam opet sada oko 15sati i ništa. Kad najbolje zvati? Nisam zbog posla u mogućnosti zivkati? Hvala vam!!
Krtica, ja ih oko 12h uvijek dobijem bez problema. Ujutro im je gužva zbog postupaka i folikulometrija pa se nakon 11h gužva raščisti.
Dazler, prirodnjaci su prava lutrija. Sjećam se kako sam se ja osjećala kada nismo stanicu, bila sam jako ljuta da sam i s onim koktelom u sebi htjela ić odmah doma, a nisam mogla iz kreveta ustat.
Doanna, to je predivno, čestitam!
Sad još čekamo Lottu i njeno srčeko...
evo, ja sam se nakon nekog vremena bila javila, ali mi post nikad nije dospio do foruma...valjda zato jer sam još nova... ugl zadnji put beta negativna, ovaj ciklus smo odmah smrzliće iskoristili pa sad čekamo... prekosutra mi je 12 dpt, betu vadim tek u pon. vještica trebala doć jučer/danas ali još ništa, makar su moji ciklusi od 25-30 dana tako da se ne nadam previše. i uput čestitam svima koji su u međuvremenu javili lijepe vijesti!!!!!!!
Lara, držimo fige!
Ja sam se najmanje nadala u ovom postupku. Uvijek sam imala redovne cikluse 28 dana, zadnjih 5 mjeseci su mi se skratili na 24 dana, desni jajnik mi uopće nije reagirao na stimulaciju i mislila sam da je već sve izgubljeno. Kad se najmanje nadaš, onda te iznenadi.
hvala cure, nikako da dočekam pon........ simptoma još nikakvih, a danas mi je 32. dan od z.m...... ajme, ubit će me nervoza........
hvala cure, ali nekako mislim da niš..... da li je koja koristila crinone gel? da li je moguće da on odgađa m.?
Evo konzultacije dogovorene za 2 tjedna. Uffff sva sam uzbuđena!!
Lara mislimo na tebe!!!
Super!!! I tebi su brzo zakazali. Javi da čujemo kaj i kako dalje![]()
hvala ivka, malo si me utješila, ali još me nekaj kopka......pfffff.... idem radit, da mi prije još ovih par sati dok ne nazovem prođe...... javim vam rezultat navečer![]()
Meni su utrići odgađali m. I to po 5-6 dana je kasnije dolazila.
eto, beta ispod 0,6..... idemo dalje. time-out do nove godine, a onda ćemo "izvadit" višak dijelova.....
Lara žao mi je,ali dobro si rekla,idemo dalje