Pozdrav cure vidim da je vrlo burno gore ja sam u utorak gore oko 9h. Pošto prelazim sa VV mislila sam da mi trebaju svi dokumenti odnosno nalazi. A sada vidim da dr. ne traži ništa. Dali sam upravu?
Pozdrav cure vidim da je vrlo burno gore ja sam u utorak gore oko 9h. Pošto prelazim sa VV mislila sam da mi trebaju svi dokumenti odnosno nalazi. A sada vidim da dr. ne traži ništa. Dali sam upravu?
Nisi u pravu, trebaš donijeti sve dokumente. Ne znam koliko su ti stari nalazi, papa i bris bi trebali biti noviji, a oni na HIV, hepatitis i slično ne stariji od godinu dana čini mi se. Naši spermiogrami su dosta stari, ali donijela sam doktoru jedno 4-5 komada i svi su pokazivali istu dg. tako da nije tražio da se ponove. Jedino sam trebala raditi hormone, jer me to na VV-u nikad nisu tražili, pa nisam imala. Inače ja sam se sa VV u Vinogradsku prebacila u 6. mj
Aurorablu tako sam nekako i mislila ali opet mi je čudno da nekima kažu odmah na punkciji transfer 3.dan a neke zovu da vide kako se razvijaju embriji
Sjećam se da si ti u prvom postupku imala blastice a ja u svom stimuliranom išla na transfer 3.dan iako su 2 embrija bila 8-stanična i jedan 4-stanični. Dosta dugo me to kopkalo- da li bi uspjeli da smo išli na blastice...
Oprostite na OT, malo se prisjećam svojih dana u Vinogradskoj![]()
Ali obzirom, koliko vidim po potpisu, da si bila u postupku u 4.2010, možda ćeš samo neke pretrage trebati ponoviti. Hoću reći da te ni doktor na VV ne bi slao u postupak da postoji neki rizik. Bris i papa bi svakako trebali biti ovogodišnji... Najbolje da pričekaš razgovor sa doktorom pa vidiš što će ti reći. U svakom slučaju sretno![]()
Haj iz mog iskustva dr T je jako temeljit kaj se nalaza tice pregledava ko u banci jedan po jedan i gleda datume,bar je tak meni bilo nisam mu mogla podvalit papu i briseve starije od 6 mjeseci
Pomalo čitam.. i proučavam svoj novi podforum..
vrlo vjerojatno za koj dan stiže još jedna izbijeglica s VV-a
Šiškice, wellcome to club.
Dr T je meni priznao papu staru 10 mjeseci, tako da nema pravila.
Ali mislim da kad se jednom sve napravi odnosno prizna, kasnije više i ne pitaju kako je netko napisao prije.
koliko novih curaja ipak ostajem na VV do 1.1.2001 a ako do tad neproradi onda selim.tad ćete već imati iskustva pa ću žicati savjete
Pitanje, jel decapeptyl kupujemo ko i suprefact ili ga dobijamo? Di se moze najpovoljnije kupit i koliko kosta? Jel treba narucivat ili imaju na lageru? Ja sam dobila mengu tek jucer, a narucena san na dogovor za utorak, to ce mi bit 4. dan ciklusa i moguce da jos bude malo krvi. Sta mislite oce li bit problem? JEL KO ZA KAVUUUUUUUUUUUUUU??? U zg sam do cetvrtka, a kava bi mi pasala sutra bilo kad, ili u utorak izmedju 13 i 17h??????
Ja sam dobila decapeptyle, a vjerujem da je to pravilo. Što se tiče pregleda i toga da ćeš još krvariti, nema problema, ja sam došla 8. dan i krvarenje mi je još trajalo, valjda pod utjecajem Decapeptyla, jer inače traje puno kraće. Ako si naručena tek za dogovor, možda te ne bude ni pregledavao.
Hvala cure! Jučer i danas sam zvala, dijele se normalno. Meni su rekli da dođem u ponedjeljak. Koji je postotak da se prime sva tri? Za sad su ok!!
Cure, jel dobijete i igle za decapt. i menopure ili ih morate kupiti?
Decapeptyl ti je gotovi proizvod, u šprici i sa iglicom. A za menopure, ako ćeš si ih sama davati, trebaš sama kupiti šprice, igle za miješanje i tanje igle koje ćeš koristiti za davanje injekcija.
Andream, ništa ne kupuješ! Dođeš na hitnu i sve ti smućkaju!
Glupo pitanje - na hitnu se može ići i radnim danom i vikendom? Jel se treba najaviti prije toga ili se samo dođe?
Kinki i ja sam u utorak oko 9 gore pa se nada da se čujemo ja ti imam naranđasti facikl. A što se tiće nalaza pisala sam Nataši ali mi ne odgovara na pp tako da smo mm i ja odlučili prvo pokupiti papire s VV pa onda doći gore. I još samo da li mi možete objasniti gdje se moram javiti. Skužila sam gdje je zgrada, ali dalje neznam
Uđeš na glavni ulaz, prođeš kapelicu i lagano lijevo, prođeš i kiosk Tiska koji ti je s desne strane pa još malo gore, zgrada je na lijevoj strani, piše ti odjel na zgradi (humana reprodukcija). Odjel je na 5. katu.
andream hvala valjda ću se snaći, ako ne nekoga budem pitala.
Last edited by nana1976; 26.09.2010 at 14:36.
Hitna ti radi i vikendom i radnim danom i odlično funkcionira. Ja sam išla primati menopur, jer me bilo strah tog mućkanja ( iako ubuduće bih bez problema sama sebi davala injekcije) i svaki put bi me odmah primili, samo pozvoniš u prizemlju i odmah se netko javi, maksimalno 5 minuta pričekaš u čekaoni.
joj, evo me..komp mi ne valja pa ne mogu ništa! sad sam malo uhvatila DA NEŠTO hoće pa da vam se javim:
došla sam kod dr, pitao me je odakle dolazim i zašto. šta sam radila dosad, koji postupak. rekla sam da sam sa vv, da imam jednu trudnoću ostvarenu tamo, da sam trebala bit u postupku 30.09. al je sve propalo. rekoh mu, također, da imam nove briseve i papu, pito je od kojeg datuma, rekoh od 26.08. sve je to zapisao. rekla sam da mi je mužu dijagnoza normospermia.
sve je to zapisao, pogledao na kalendar, pitao kad trebam dobti, ja rekla i on reko da nazovem u prvoj polovici 10. mjeseca da vidim oće li biti lijekova da uđem u sptupak. rekao je da ih ima već puno za 10. mjesec pa ne zna oće li dobit dovoljno lijekova. dao mi protokol. ja ću zvat tamo negdje sredinom idućeg tjedna 6.ili 7.10. pa ću vidjet šta će mi sestre reći!
dakle ni jedan nalaz nije tražio na uvid, imala sam samo povijest bolesti zadnji sa vv na kojem je bukvalno jedna rečenica di piše: " javiti se 21. dan ciklusa u 9. mjesecu!"
rekla sam da sam hormone radila davno.
eto, ne znam šta da vam kažem, oće li tražit te papire ako uletim u postupak, ne znam, sve ć
u vidjeti. jel ubrzalo to što sam naručena u postupak na vv za 30.09. ili to da imam trudnoću sa vv?!
e sad da ja nešto pitam, a sad ne znam koga, neko je rekao da je dobio protokol isto kao na VV, valda zato jer je na isti dobro reagirala.
ja bi ovdje u vinogradskoj imala potpuno drugi protokok, menopure i dekapetpil( ne da mi se gledat kak se piše?. na VV sam išla sa suprefaktom i gonalima... jesam to trebala reći?!
ja sam napisala da sam dobila isti (odnosno slični) protokol kao na VV (menopuri), ali doktor za protokol s VV-a ionako nije znao niti me pitao za to.
cure su pisale (možda kao kritiku ili sam ja tako shvatila) da svima daje taj protokol, dakle decapeptyl i menopure.
možda da se netko javi tko je išao s gonalima u postupak?
decapeptyl se daje tek odnedavno kao supresija umjesto suprefacta (što je možda i bolje jer suprefact nije baš jeftin a decapt. dobiješ od njih), a navodno je i precizniji.
I jako dobra je vijest što ćeš možda već za koji dan u postupak.
Inače doktor će ti odmah unaprijed, prije menstruacije, odrediti koliko ćeš menopura primiti do osmog dana kada dolaziš prvi put kod njega (meni je stavio od 2dc po tri komada menopura kroz tri dana, kasnije isto tri dana do osmog dana po dva menopura), što se na VV-u određivala postepeno na folikulometrijama, počevši od trećeg dana ciklusa.
da, skontala sam da je tako, da dođem prvi dan po inekcije i zatim slijedeći puit tek 8. dan, što i nije tako loše, s obzirom da putujem 4 sata do Zg!
moj protokol je identičan tvom, u dan! valda tako kreće sa svima, a onda 8. dan kad te pogleda konta kako dalje!
andream, jedva čekam da krene i uspiješ!!!! a ja ću ubrzo za tobom
i svim curamazbog lijepe dobrodošlice !
Mene zanima da li doktori u Vinogradskoj prakticiraju polustimulirane postupke? Ja sam na VV najbolje reagirala u polustimuliranom klomifen+menopuri, pa priželjkujem opet jedan takav postupak.
mislim da bi im trebali sugerirat na šta smo nabolje reagirale,, ali opet , misliće da se pravimo pametne pa bi im mogle ić na živce..ne znam...
kao šta sad ove mudruju sa vv...
I ja sam bila na menopurima od 3 dc. Primala sam sve vrijeme 3 komada, a superfact sam krenula od 23 dc da štoperice.
ja sam suprefakt na vv primala od 1. dc, mislim da nema potrebe od 21. tako 2 puta nisam mogla krenit u posptupak jer sam 21. dan imala cistu koja je uvijek otišla sa mengom! da nisam kretala od 21. dana ne bih ni znala da ju imam
Nataša mislila sam na ljekove, ali sam poslije peoćitala da se dobiva od dr. ako se bolje reagira na decapeptyl još bolje ostade mi 500 stoji u đepu.
Ja sam bila na pregledu 23 dc i sve ok tada mi je rekao da od tada krenem sa superfactom, a znam cure koje su isto krenula sa 1 dc
Nataša, uvjerena sam da ideš tako brzo jer je doktor vidio da si trebala ući u postupak (nema to veze s trudnoćom prije) - i ja sam bila trudna pa sam redom sve morala vaditi, pogotovo hormone.
Napisao je on u povijest bolesti partus (porod) 2009. (ž), čak i stavio mjere bebe i to je bilo sve.
Ajde dobra je vijest što cure s VVa neće onda čekati dugo na postupak ovdje, pogotovo ako imaju sve papire. Baš mi je drago zbog toga (eh opet nostalgija za VV-om, što ću, bar u mislima...).
A inače supresija se nekima daje od tog 21 dc, drugima s prvim danom ciklusa menstruacije, tako da opet ne treba uspoređivati...
Ja oba puta imam supresiju od prvog dana ciklusa.
Capka, prakticiraju se i ovdje polustimulirani klomifen + par menopura, ili samo klomifen, kao i čisti prirodnjaci.
Meni je polustimulirani baš zato bio super jer nije bilo supresije
Ali ti je sa supresijom sigurno da ti folikuli neće popucati prije punkcije.
Samo jedna ispravka, ne daju svima decapeptyl u Vinogradskoj. Ja sam sada išla sa suprefactom + menopurom, i takav sam protokol imala i na VV-u...
Tibi,a jel te pitao doc kakav si protokol imala na VV-u?