Stranica 15 od 80 PrviPrvi ... 513141516172565 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 3965

Tema: Potpomognuta u VINOGRADSKOJ

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj AuroraBlu prvotno napisa Vidi poruku
    Ninochka, na njega sam i mislila Dobro je počeo...ali rado bi i znali nešto o njemu... npr. kako se zove
    Koliko je visok, koju boju očiju ima hahahaha!!!

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ljudi imaju pravo iskoristiti svoje slobodne dane jer, pretpostavljam, imaju ogromne viškove sati. Na žalost, to se lomi na nama. Ponovo greška sustava koji nije osigurao dovoljan broj ljudi. Još nemaju ekipirana dva tima i, kako god okreneš, ne mogu cijelo vrijeme osigurat uslugu. Doduše, pitanje je po kojim sve odjelima njih rotiraju u dane blagdana, vjerojatno nemaju suglasnosti za zapošljavanje novih ljudi kad netko ode (pogotovo u mirovinu) i po svim odjelima nedostaje ljudi, a upravi dobro dođe malo i zatvorit butigu, čisto da prišparaju. Ja sam isto kmet iz milinovićeva resora, pa si preslikavam kak bi to i kod njih moglo biti.
    Zato, svekoliko pučanstvo, birajte ponovo iste. A dotični se vidim sprema i na Pantovčak: "Unazadimo Hrvatsku"!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

reny, baš zato što znaš kako se radi znaš da se stalno radi, ovo nisu hitni (bitni) pacijenti i njih se može staviti mjesec, dva na čekanje, hvala im.

brigitta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Kada imaš 40 nije ti baš svejedno jer za mjesec dva imaš 41.....

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mare 41, slažem se. Problem je što NITKO nije bitan. Ista priča je s onkološkim bolesnicima, djecom koja čekaju ortodonta, ljudi koji čekaju magnetsku rezonancu, bake koje čekaju kukove jer se kretat ne mogu... Pokrali državu, i sada za nikog nema. A elita se liječi gdje i kad hoće, kolko košta da košta. Eeee, da je pokoja torba s novcem završila u državnom proračunu, a ne na privatnim računima, moglo bi se platit kojeg doktora i sestru više na svakom odjelu. Eeee, da se nije rasprodavala država, samo da bi se mogla pokupit provizija, možda bi nešto od zarade ostalo kod nas u proračunu, i eto nam kojeg dječjeg vrtića više....
    Znam da sam off topic, no ne mogu si pomoći.
    No da baš ne naljutim administratore, vraćam se temi. Moj 2. stimulirani nije uspio, dobila M. Idemo dalje...

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj brigitta prvotno napisa Vidi poruku
    Kada imaš 40 nije ti baš svejedno jer za mjesec dva imaš 41.....
    Naravno, ali ide se logikom: nitko tu nije bolestan i neće umrijeti... u tom smislu nismo hitni.

Naravno, u privatnim klinikama toga nema... hitni su svi koji plate, tako je to, nažalost...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nitko tu nije bolestan i neće umrijeti... u tom smislu nismo hitni.
    Ne slažem se da neplodnost nije bolest, kužim šta si htjela reći, al niko u zdravstvu nema kolektivne godišnje osim MPO-a (a neću više OT).
    reny, žao mi je, idemo dalje (bez predaje).

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Reny, žao mi je.
    Ideš sad u prirodnjak?

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Reny, žao mi je.
    Ideš sad u prirodnjak?
    Ne znam. Idem u utorak na razgovor. Ili to, ili se odmoriti do slijedeće stimulacije, obzirom da dosad u 3 prirodnjaka nikad nisam došla do js. Pitat ću dr. T što nam je za činiti.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sretno onda na dogovoru i javi nam što ste dogovorili. I mene već unaprijed kopka strategija što ako prirodnjak ne uspije.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zanima me, da li se u prirodnjaku uvijek dobije štoperica? Pretpostavljam da je kupujete da ne ulazi u onih 6 postupaka?
    S obzirom da je meni jednom i pod štopericom puknuo folikul (kad sam bila na AIH-ovima), što se radi u tim slučajevima - inseminacija?

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kad sam bila u prirodnjaku,ponudili su mi štopericu Brevactide,no ja sam je odbila i sebi kupila Ovitrelle-čisto jer mi je bilo lakše se samoj s njom piknuti+ne znam kako se to tretira-ako mi daju štopericu,bojala sam se da mi se računa postupak-bez obzira na to što to nisu ni Gonali ni Menopuri-a iskreno,nisam ih ni pitala.
    Pitaj ih pa ćeš vidjeti.
    Koliko sam skužila,dobiva se štoperica,mada je bilo slučajeva i bez nje!

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam svaki put u prirodnjaku dobivala štopericu. Nisam kupila samo zadnji put, kada sam dobila Brevactide. Tada mi je rečeno da ne ulazi u "famoznih 6" jer se to odnosi na Gonale i Menopure, tj stimulaciju. Dobiva se intramuskularno pa sam išla na hitnu da me piknu. Nadam se da otada nije došao potiho neki pravilnik ili okružnica ljubljenog nam ministra i HZZO-a, a sve u svezi sa štednjom, jelte. To je bilo prije 3 mjeseca.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Zanima me, da li se u prirodnjaku uvijek dobije štoperica? Pretpostavljam da je kupujete da ne ulazi u onih 6 postupaka?
    S obzirom da je meni jednom i pod štopericom puknuo folikul (kad sam bila na AIH-ovima), što se radi u tim slučajevima - inseminacija?
    Draga, štoperica ti služi samo da osigura da će folikul sazrijeti i puknuti, ona ga ne može zaustaviti da ne pukne-za to služi supresija. Obzirom da u prirodnjakune dobijamo supresiju, dešava se ponekad da nam folikuli puknu ranije. Onda se ide na inseminaciju-jbga.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

reny, žao mi je zbog ishoda
    volila bi da ne znam, ali dobro znam kako ti je...jadne smo ti sve mi skupa...

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ja sam uvijek do sada primila štopericu u prirodnjaku osim u jednoj privatnoj klinici. Meni je dr. T prije 3 mj. rekao da u "famoznih 6" ulazi i prirodnjak ako dobiješ štopericu od njih, pa da je bolje da ju kupujem. Očito svakom govore drugačije

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj kinki prvotno napisa Vidi poruku
    Draga, štoperica ti služi samo da osigura da će folikul sazrijeti i puknuti, ona ga ne može zaustaviti da ne pukne-za to služi supresija. Obzirom da u prirodnjakune dobijamo supresiju, dešava se ponekad da nam folikuli puknu ranije. Onda se ide na inseminaciju-jbga.
    Kinki, hvala na prosvijetljenju. Evo dokaza da sam i nakon par godina u MPO vodama još uvijek - laik.

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Marnie prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam uvijek do sada primila štopericu u prirodnjaku osim u jednoj privatnoj klinici. Meni je dr. T prije 3 mj. rekao da u "famoznih 6" ulazi i prirodnjak ako dobiješ štopericu od njih, pa da je bolje da ju kupujem. Očito svakom govore drugačije
    Da li ima još koja cura informaciju vezanu uz Brevactid. Ne mogu vjerovati da su me krivo informirali i zbog te jedne injekcije mi ubrojili stimulirani postupak.

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Provjerila sam na listu lijekova HZZO-a. Samo su Menopur i Gonal F ograničeni na 6 postupaka. Štoperice nisu, one idu na preporuku ginekologa ili endokrinologa i nemaju upisano ograničenje.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa to onda znači da štopericu treba osigurati klinika, na preporuku ginekologa, ako sam dobro shvatila? Ne znam zašto su ga neke cure trebale kupovati, tim više jer nema veze s tih 6 postupaka?

tlukaci5 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Pa to onda znači da štopericu treba osigurati klinika, na preporuku ginekologa, ako sam dobro shvatila? Ne znam zašto su ga neke cure trebale kupovati, tim više jer nema veze s tih 6 postupaka?
    e tako je, i ja se to pitam koja sam prošla kak sam prošla: štopericu sam morala kupiti taj dan u zg(jer sam inače iz slavonije a kod nas je nema ),jer mi je tu večer trebala pa sam obišla cijeli zagreb uzduž i poprijeko da bi ju konačno našla i zakasnila na vlak, pa fino čekala idući koji je išao nakon 4h i još se drndala doma dobra 4h, dan za pamćenje! a bila sam naručena samo na folikulometriju.. no dobro bilo pa prošlo
    uglavnom meni su izričito rekli da si ju moram sama kupiti i to kad sam pitala gdje, u kojoj ljekarni, su rekli nek se sama snađem, da ja to jednostavno moram nabaviti!

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pretpostavljam da nam daju kad imaju. Kad nemaju, kupujemo same. Za Gonale i Menopure isto moraju kalkulirati i natezati. Meni se čini da sve tak oskudno dobivaju, da je pravo čudo što opće i obrade toliko žena.
    O stanju u proračunu i državi sam jučer govorila, pa više ne smijem.

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj reny123 prvotno napisa Vidi poruku
    Provjerila sam na listu lijekova HZZO-a. Samo su Menopur i Gonal F ograničeni na 6 postupaka. Štoperice nisu, one idu na preporuku ginekologa ili endokrinologa i nemaju upisano ograničenje.
    Točno je da su samo Menopur i Gonal na HZZO listi, što sam ja i napomenula dr. T kada mi je spomenuo da mi dana štoperica može potrošiti jedan besplatan postupak. Rekao je da ako nam se štoperica da u postupku da znači da ga HZZO financira...Ide mi pomalo na živce što se ništa ne zna konkretno i nema nekog pravila da znamo na čemu smo. Nije mi jasno zašto se u svakoj klinici drugačije tumače besplatni postupci?!?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Na SD isto tako,dobiješ li samo štopericu ili još i npr.30 gonala isto ti se računa postupak...nažalost...
    za AIH-ove uvijek sam kupovala štopericu da mi ne broje postupak..

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

To nema nikakvog smisla. Ako imamo pravo od HZZO-a dobiti 6x Menopur ili Gonal, kako dobivanje štoperice poništava to pravo? Gdje to piše?

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj reny123 prvotno napisa Vidi poruku
    To nema nikakvog smisla. Ako imamo pravo od HZZO-a dobiti 6x Menopur ili Gonal, kako dobivanje štoperice poništava to pravo? Gdje to piše?
    nigjde to tako ne piše, to se po meni proizvoljnost klinike i to nikako ne biste trebale prihvatiti. Zovite HZZO i nek vam protumače taj zakon ili tu praksu S. Duha i Vinogradske.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Pa ista stvar je sa Cetrotidom,u Vinogradskoj i SD "nije na listi",a na VV je...baš se pitam kako,a listu određuje HZZO...
    hmmmm....

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Evo kopiram post Kadaune od 01.04.1010.

službeni odgovor od HZZO-a, odnosno maili koji je naša forumašica Dani82 (HVALA!) dobila od HZZO-a glasi ovako, kopiram:

Vezano uz upit o pravu na broj postupaka potpomognute oplodnje iznosimo da se "ograničenje" broja postupaka potpomognute oplodnje na teret sredstava obveznog zdravstvenog osiguranja odnosi se isključivo na broj pokušaja u kojima su korišteni lijekovi za stimulaciju ovulacije s Liste lijekova Zavoda, a ne i na sam postupak medicinske oplodnje.
    Dakle, ograničenje se veže samo uz smjernicu iz Liste lijekova Zavoda pod brojem 42, a koja se odnosi na primjenu lijekova menotropin (FSH+LH) i folitropin alfa, te koja glasi: do šest pokušaja, a nakon svakog poroda ostvaruje se pravo na dodatnih 6 pokušaja.
    Slijedom rečenog, ukoliko u postupku potpomognute oplodnje ne koristite lijekove za stimulaciju ovulacije s Liste lijekova Zavoda na koje se ograničenje odnosi, broj postupaka potpomognute oplodnje na teret sredstava obveznog zdravstvenog osiguranja nije ograničen.

Ograničenje se odnosi SAMO na one postupke u kojima se koristi gore podcrtano, dakle ako koristiš gonale ili menopure (bez obzira koliko ih koristiš) na račun HZZO-a, ako ne koristiš (a ne koristiš u postupku s odmrznutim j.s.) ni menopur ni gonal, onda to ne ulazi kao jedan od šest besplatnih postupaka.....

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Da se malo vratim na temu s prošle stranice o jajovodima. Rekao mi danas dr.T. da se ta toksična tekućina koja se nakuplja kod nas koje imamo neprohodne jajovode - ispunktira na punkciji.

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Da se malo vratim na temu s prošle stranice o jajovodima. Rekao mi danas dr.T. da se ta toksična tekućina koja se nakuplja kod nas koje imamo neprohodne jajovode - ispunktira na punkciji.
    Hvala, Aurora, na info jer ja još uvijek nisam stigla ni do svog ginića, a kamoli negdje drugdje. A ionako od svog gin nikad ni ne dobijem konkretne odgovore. Ne znam kako je kod vas, ali otkad se kod mene počela razvijati ova priča s mpo, kad god pitam svog gin nešto, on mi samo odgovori da on nije stručnjak za mpo i da se onda ni ne bi upuštao u odgovore, da će on postupiti onako kako mi doktori u Zagrebu napišu.

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ivka, to uopće nije neuobičajeno. Mislim da većina tzv.ginekologa opće prakse uopće ne zna ništa o ivf postupcima, kao ni o lijekovima koji se koriste. Tako da te to ne treba previše čuditi

Cure, s kim se vidim u srijedu ujutro gore?

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cure, s kim se vidim u srijedu ujutro gore?
    Sa mnom

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj rikikiki prvotno napisa Vidi poruku
    Sa mnom
    Odlično! Znači, prirodnjak je u tijeku...

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da u tijeku ... ... pri kraju!
    U srijedu je punkcija .. imam folikul 16 mm i endo 10 mm. Jutros mi je LH trakica bila skoro pozitivna (ponovit ću za jedno 2 sata), tako da postoji velika mogućnost da folikula u srijedu neće više biti! Vidjet ćemo!

brigitta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Rikikiki, molim te, gdje si kupila LH trakice i koliko koštaju?
    Nadam se da će tvoj folikul izdržati.....

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sad sam ih kupila u ljekarni i koštaju 99 kn (ima ih 5). Inače ih kupujem preko neta (www.saveontests.com) i tamo su puno jeftinije, ali sam zaboravila napraviti zalihu pa sam, eto, kupila kod nas.

brigitta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Sad sam ih kupila u ljekarni i koštaju 99 kn (ima ih 5). Inače ih kupujem preko neta (www.saveontests.com) i tamo su puno jeftinije, ali sam zaboravila napraviti zalihu pa sam, eto, kupila kod nas.
    Hvala...

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Rikikiki, znači, večeras štoperica??? Ma valjda neće puknut, danas si pričala, na koliko ono ti je bila štoperica kod ovog zadnjeg uspješnog postupka?

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Na 19 ... ali to je bio lijeni desni jajnik, a ovo sad je vrijedan lijevi koji uvijek negdje žuri!!
    Idem sad opet popiškiti jednu trakicu pa da vidimo!

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Trakica je debelo pozitivna. Štoperica će biti prekasno.

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

AuroraBlu,to je meni spomenula moja gin opće prakse,ali meni se to ne čini kao neko dugotrajno rješenje. I ja ću u slijedećem postupku pitati dr. Tomića za to.

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Rikikiki, a da ne uzmeš štopericu i odeš sutra na punkciju?

Delfin, to i nije dugotrajno rješenje, nego samo za aktualni postupak. Tada jedino i može smetati. Budući da ja ionako nemam mogućnosti začeti, osim ako sam u postupku - ta voda mi samo u postupku i može smetati. Tako da je to kao privremeno rješenje sasvim ok.

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa ne znam da bi T. bio baš oduševljen s tim. Bit će domaća zadaća ... a ako folikulić izdrži nek se Ljiljak potrudi pronaći jednog spermića .. pa nećemo ih sve potrošit!

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

rikikiki sretno, ma bez obzira koja opcija na kraju prevlada

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Riki, ja te slijedim istim scenarijem - danas dobivam štopericu (folikul je 18). Naravno da me strah da će punkcija u čet biti prekasno, pa ćemo sutra ujutro "podebljati" domaćom zadaćom ...

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Rikikiki i Andream, sretno! I nek se folikulići pokažu strpljivima, i nek nigdje ne žure!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Cista je pukla, u ponediljak sam gore na UZV, sutra startam sa decapeptylom. On se isto aje u trbuh jelda? Nisan ni pogledala kako izgleda...

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zaboravila sam ... kakva je ono procedura kod punkcije .. što trebam ponijeti od stvari??

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Zaboravila sam ... kakva je ono procedura kod punkcije .. što trebam ponijeti od stvari??
    Spavaćicu i papuče)
    Ja uvik imam i ketonal sa sobom, i bocu vode!

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Thx ... ja bi otišla bez ičega kak sam smotana. Aaaa ... pa ja ne spavam u spavačicama, moram pod hitno neku iščupat od negdje!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •