bila sam na foliku. danas i imam jako puno folikula,neznam koliki su,u utorak idem opet,al veli dr.T da nije zadovoljan da ih je previše,jer da kad ih je tako puno obično su prazni,čekamo utorak da vidimo kaj će bit
AuroraB i Tikica, sada ste vjerojatno već PUPO! Držim fige da za dva tjedna budete samo P!
Slatkice, ~~~~~~~~~~~~~~~~!
Bila danas na folikulometriji, ništa od mojeg AIH-a. Od onih 1-2 folikula koji su se vidjeli prije par dana, danas iznenađenje i meni i doktoru. Na D jajniku 3 savršena folikula od 20mm, na L jedan od 18mm. Rekao je da mi ne dopušta ni da imamo odnos mm i ja, a kamoli AIH. I rekao da možemo ili odustati ili ići na IVF.
Naravno da sam se odlučila za IVF. Mislim, u cijeloj borbi za bebicu, odbaciti ovakvu krasnu priliku bi bilo prilično besmisleno. I tako večeras u 23 idem gore na štopericu, a u ponedjeljak ujutro je punkcija. Sada mi je tako smiješno, prije nekoliko postova sam ovdje pisala da ću u Petrovu ako ne uspiju AIH/ovi, zbog punkcije bez anestezije, blabla, a sada kad imam priliku, uopće ne razmišljam o boli, samo o tome da postoje 4 lijepa folikula koji možda nose jajne stanice koje bi mogle postati naše dijete...
Hrpa osjećaja u istom trenutku. Sreća, strah da ne puknu folikuli prije vremena, ogromna nada, strah da možda neće doći do transfera, strah od punkcije, radost pri pomisli koliko je veća šansa IVF postupak od AIH-a...
Ma, sve u svemu, nisam se uopće stigla pripremiti na ovo. Obično se cure spremaju na IVF, pa se pikaju, pa polako dođe i sam postupak. Ovako s neba pa u rebra!
Cure, vibrajte za meneee![]()
Slatkice ne mora to ništa značiti. Ako nađe i par stanica, ma i jednu, postoji šansa... Puno sreće ti želim!
sutra idem na 2 foliku. i nadam se da će dr. bit zadovoljniji nego prvi put,da će folikulići bit ljepi i veliki,pa bi mi mogao sutra reći kada će biti punkcija,sutra je 10d
Slatkice, sretno sutra na folkulometriji! Nek se izdvoje dobitni folikuli!
Ja sam u subotu bila na transferu, vraćena mi odleđena stanica, 5.dan, ne prijelazu iz morule u blasticu. Inače, bila je neviđena gužva u subotu, puna čekaonica za folikulometrije, i nas 6 na punkciji i transferu.
Tikice, ~~~~~~~~~~~~~~~~~
svježa je ostala 8-stanična, dakle, zadnja 2 dana se nije makla s mjesta. vratili mi i nju ali samo kao hcg podrška odleđenom.
http://www.24sata.hr/news/modernizac...-papira-207162
Bas me zanima kako ce ovo sprovesti u Vin. s obzirom da dr. T sve kucka na pisacu masinu......nista ne unosi u komp?
A nije jedini...i dr. L na VV je isto tako kuck-kuck....
pa nema to veze s našim doktorom T. tvoj soc.ginekolog će pisati ove digitalne recepte
He, he, moja ih još uvijek rukom ispisuje
Cure, u petak vam se pridružujem na prvoj folikulometriji!
Sretno svima!
http://www.kbsm.hr/ivf/
Napokon su poceli raditi na web stranici. Bravo!![]()
evo cure,danas sam bila na 2 foliku. i folikulići 20/19/19/18/16 i još 10-tak manjih,tako da je danas štoperica i u četvrtak punkcija,nadam se da će bit stanica
jako ,jako se veselim
možda ću ispast glupa,al sad prvi put idem u vinog. na ivf,što mi treba za punkciju(na VV spavaćica i šlape)
Slatkice, mjere su ti odlične! Bit će tu super kvalitetnih stanica. Na punkciju moraš donijeti spavaćicu, papuče i soknice. Sretno!
slatkice, za sada sve izgleda odlicnoSretno!
šef mi i nije oduševljen,teško mu je palo što me neće bit,al ljudi moji ja idem po svoju bebu,nek se on fućka
znam da glupo zvuči,nadam se da se neko osjećao kao i ja,kad sam išla na prvi ivf bilo me strah punkcije,nisam znala što očekivati,kako je to,a sad me uopće nije strah,nego me brine dali će biti stanica,dali će biti transfera,a prije nisam uopće ni uzimala u obzir da nebi bilo
oprostite cure,al što se bliži to imam veću tremu,a znam da me niko ne razumje tako dobro kao vi
slatkice, totalno te razumijem, toliko koraka za prijeći, a pred svakim nada, strah... Tako je i meni bilo, strah od punkcije je skoro pa nestao pri pomisli hoće li naći koju j. stanicu. Kada su je našli, onda pak strah je li dobra, kada sam saznala da je ok, onda pak strah hoće li se dijeliti. Saznala da se lijepo dijeli, sada pak briga hoće li se nastaviti dovoljno da sutra bude transfer... šaljem ti virtualni hug, kužimo se...
Jadro, spremaš se u neku stimulaciju ili vrtiš prirodnjake?
cure, jel se može biti na femari prije stimuliranog postupka?
meni je sad plan veljača i ožujak femara, e sad ovo ožujak možda je onda upitno jer u travnju sam zapisana za stimulirani.
znam da sam ja bila prošle godine na klomifenu ciklus prije stimuliranog. s femarom bi trebala biti ista stvar, ali pitaj doktora najbolje. ja bi rađe ciklus prije stimulacije bila na kontracepciji da se sve "resetira"tako sam sad zadnji put bila i dobila 9 stanica.
a koju ste kontracepciju imale? to vam je dr odredio?
ja u stimuliranom u rujnu prošle godine nisam imala kontracepciju, o čemu to ovisi?
ja uzela diane koje sam pila prije 15 godinaa savjetovao mi je to dr. R.
Hej suborke,
pošto sam u horizontali, evo samo brzinsko javljanje. Danas sam imala transfer moje jedne mrvice, ali je stvarno mala, tek dvostanična. I biolog i doktor su mi rekli da mi ne bi vraćali stanicu za koju misle da nema šanse, te da su imali itekako trudnoća iz malo podijeljenih stanica. Kažu da se neke jednostavno dijele sporijim tempom i postanu dječica, a pak da ima onih koje se dijele naglo i brzo, pa opet ništa od njih, stanu ili jednostavno ne uspiju. Kaže doktor meni, Vala, ni ti ni ja ne znamo kakav smo embrio bili...
Pa tako čuvam sada svoju sporu mrvicu - kaže muž da mora da je na njega kad je spora, haha...
Pusa svima
slatkice super do sada za dalje~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~
Vala Mala, pa gdje si ti u postupku??? Oprosti ako sam krivo shvatila, cijelo vrijeme mislim da si na VV jer i tamo pišeš. Teme su zato i odvojene da se o postupcima piše tamo gdje pripadaš. Dakle, ako je postupak na VV onda tamo opisuješ kako je sve izgledalo, kao i na odbrojavanju - odbrojavanje i nakon transfera su teme na kojima svi pišemo svoja iskustva. Naravno, možeš doći na druge klinike postaviti konkretno pitanje i zahvaliti na odgovoru, ali ne pisati paralelno po svim bolnicama - jer onda podjela gubi smisao.
Sretno s 2-staničnim, gdjegod su ti ga transferirali, brzina dijeljenja zaista nije mjerilo uspjeha!
Slatkice, sretno danas na punkciji!!!
AB ne znam gdje da ti zavibram za tvoju odleđenu pa ću ovdje- držim fige do neba~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pa neka ovaj neopterećeni postupak bude onaj pravi![]()
ValaMala, ja sam se isto u potpunosti pogubila u tvojim postovima... Razbacala si se po svim temama...
Ok, ok, sori curke, selim se domaNa VV sam
Ma, netko me pitao nešto ovdje, pa ondje, pa sam odgovarala i tako je nekako ispalo da sam napisala što se događa kod mene sada posvuda. Želim vam svima da zagrlite svoje bebice uskoro.![]()
da li možda netko zna gdje nabaviti u što kraćem roku klomifen, u zg...
i da li je netko možda čuo da ga se može nabaviti u mađarskoj i da li zato treba recept???
U Zagrebu ga uvijek ima u apoteci na VV (i sama sam kupovala prije mjesec dana pa mi je žena rekla da ih imaju uvijek), 125kn. Ima ga i na Dolcu, ali tamo je procedura da se prvo naruči receptom pa ga oni nabave za nekih tjedan dana i skuplji je, mislim oko 180 kn
da se javim na brzinu,bila sam danas na punkciji.bila je hiperstimulacija jajnika,dobila totalnu anesteziju.dobila sam 22 j.s. i iskreno se šokirala.kad sam se razbudila dobila i infuziju,jer su me jako ispikali.uopće nije bila gužva,bila sam prva na redu,al me nisu pustili doma do 13.morali su mi kasnije vadit i krv da se vidi kks,kontrolni uzv radi krvarenja.ima nešto tekućine u trbušnoj šupljini,al nije bed.bilo je kasnije jako bolno,al ležim i tbl pomažu.sutra opet moram na uzv na kontrolu.ali sve u svemu prošlo je i sad čekamo transfer.
al ljudi moji pa tolko j.s. nisam valjda u cijelom životu imala...![]()